epk947 Elküldve Április27, 2006 Megoszt Elküldve Április27, 2006 Én asso dobot raktam januárban hátra 11-ért és most a középsőnek is azt akarok ez is kb ennyi (10700) lesz. Állítólag annyival tovább bírja mint amennyivel többe kerül a lengyelhez képest.(lengyelt 8600körül ajánlották) Hát legyen igazuk. Én is cseréztem a középső és a hátsó dobot (olaszra) fél éve, de felszerelés előtt még le is festettem (a horganyzottat) szééép ezüst kipufogó festékkel. Kibírta a telet és nagyon szépen virít a kocsi alatt most is hátulról nézve. A hangja is kellemes, elégedett vagyok vele. Ja, és az ára 11+11 ezer volt. Baráti! Link to comment Megosztás: More sharing options...
loree_gsi16v Elküldve Április27, 2006 Megoszt Elküldve Április27, 2006 Én is cseréztem a középső és a hátsó dobot (olaszra) fél éve, de felszerelés előtt még le is festettem (a horganyzottat) szééép ezüst kipufogó festékkel. Kibírta a telet és nagyon szépen virít a kocsi alatt most is hátulról nézve. A hangja is kellemes, elégedett vagyok vele. Ja, és az ára 11+11 ezer volt. Baráti! Nem kell azt festegetni mert a horgany ledobja egy idő után, a másik pedig a hogy a dob belűről rohad :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
buazs Elküldve Április27, 2006 Megoszt Elküldve Április27, 2006 Szerintem is valami immo baja lesz, vagy pedig az ecu tápja szarakodik, ahogy Fpepe kartársnak is. :blink: De akkor miért van az, hogy csak melegen állítja le? Mert szerintem az immo nem figyeli a motor hőmérsékletét. Nem? Na de majd a nagyok megmondják. Csak ne kerüljön sok pénzbe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
buazs Elküldve Április27, 2006 Megoszt Elküldve Április27, 2006 Ha az ECU tápja szarakodik akkor annak milyen jelei vannak? És kb mennyire drága mulatság annak cseréje? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április27, 2006 Megoszt Elküldve Április27, 2006 Ha az ECU tápja szarakodik akkor annak milyen jelei vannak? És kb mennyire drága mulatság annak cseréje? Ha az ECU tápja a hibás, az egyszerűen észrevehető: mikor nem akar indulni (nincs szikra) akkor nézz rá a műszerfalra; normális esetben ugyebár, ha a gyújtást ráadod, világítania kell a sárga motorkontroll lámpának, amíg a motor el nem indul. Ha az ECU tápja rossz, akkor ráadott gyújtásnál nem világít a sárga lámpa. Ebben az esetben nézd meg azt a csatit, amit korábban már említettem, a gyújtáselosztó mögött egy fémlemezen rögzítve. Nekem csúnyán oxidosak voltak az érintkezői, plusz össze is van törve a műanyag háza. Meg kell tisztogatni az érintkezőket, és az anya-részeket összenyomni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Április27, 2006 Megoszt Elküldve Április27, 2006 Nem biztos hogy cserés. Lehet hogy csak vezetékszakadás, vagy érintkezési hiba. Megnézted a csatikat a motortérben? Volt közöttük elszineződött? Nem kenényedett meg a drótok szigetelése? Ezek mind az érintkezést jelentősen rontó tényezők. Láttam olyan vezetéket, alig 4 éves AUTÓ-ban, hogy a szigetelés alatt lévő vörösréz már zöldült, feketedett. Szerinted azon mennyire károsodott a jel, de ha csak akksi fesz megy rajta, mennyivel nött meg az ellenállása? Ezek mind a működés befolyésolják, hibás vagy rosszul értelnezett jel = hibás működés. Az ECU lábai: A1 benzinszivattyú relé ha itt veszültség van akkor mennie kell a szivattyúnak. D5 B5 gyujtás. D15 innyektorszelep, negativot kapcsolgat (ha jól ertelmeztem a rajzot). B3 A12 D6 Fix negatív, B1 C15 Fix pozitív. Amikor nem akar indúlni ezeket kellene végignézni hogy van-e delej. Link to comment Megosztás: More sharing options...
buazs Elküldve Április27, 2006 Megoszt Elküldve Április27, 2006 Nem biztos hogy cserés. Lehet hogy csak vezetékszakadás, vagy érintkezési hiba. Megnézted a csatikat a motortérben? Volt közöttük elszineződött? Nem kenényedett meg a drótok szigetelése? Ezek mind az érintkezést jelentősen rontó tényezők. Láttam olyan vezetéket, alig 4 éves AUTÓ-ban, hogy a szigetelés alatt lévő vörösréz már zöldült, feketedett. Szerinted azon mennyire károsodott a jel, de ha csak akksi fesz megy rajta, mennyivel nött meg az ellenállása? Ezek mind a működés befolyésolják, hibás vagy rosszul értelnezett jel = hibás működés. Az ECU lábai: A1 benzinszivattyú relé ha itt veszültség van akkor mennie kell a szivattyúnak. D5 B5 gyujtás. D15 innyektorszelep, negativot kapcsolgat (ha jól ertelmeztem a rajzot). B3 A12 D6 Fix negatív, B1 C15 Fix pozitív. Amikor nem akar indúlni ezeket kellene végignézni hogy van-e delej. Hogy néz ki az az ECU? és hol is van? MOndjuk már szervizben van úgyhogy mindegy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 Hogy néz ki az az ECU? és hol is van? MOndjuk már szervizben van úgyhogy mindegy. Anyósülésben a jobb lábadnál a takaró műanyag mögött. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
buazs Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 Na elkészült az autó. Volt aki közel járt a megoldáshoz. A gyújtáselosztó fedelet ha levesszük meg a rotort meg azt a műnyag takarólemezt akkor mögötte ott van egy jeladó amire az a csati rámeg. Amiről FPepe is regélt pár sort. Na az szart be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 Tehát a vezérműtengely-pozíció jeladó. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 Az véletlenül nem a Hall jeladó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
buazs Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 Tehát a vezérműtengely-pozíció jeladó. :) Ha te mondod?! :) :( ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Balázs Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 sziasztok! Segitségeteket kérném mégpedig az lenne a problémám ,hogy a kocsi egyszerűen ha lepadlozom megfullad és majd kifejelem a szélvédöt:( ehez azt kell tudni hogy most cseréltem légtömegmérőt és hiába akkor is ezt csinálja . kivillogtattam és ezeket irta ki: 73 Légtömeg / légmennyiség mérő – feszültség túl alacsony 31 Fordulatszám szenzor – nincs jel ha valaki tudna ebben segiteni hogy mit is kéne tennem azt megköszöném :) segitségeteket elöre is köszönöm.oh igen a kocsi az c20ne astra! tenkjuuu Link to comment Megosztás: More sharing options...
buazs Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 Had kérdezzem mán meg, hogy mit jelent az, hogy "kivillogtattam". Meg, hogy mire jó és hogyan kell csinálni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Balázs Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 Had kérdezzem mán meg, hogy mit jelent az, hogy "kivillogtattam". Meg, hogy mire jó és hogyan kell csinálni? amennyiben világit a motor ikon a műszerfalon abban az esteben hibát észlelt és ezt a hibakodot ki lehet olvasni.erre irtam a kivilogtattást :) ezzel megtudod mi a baja a kocsidnak .itt olvashtsz rola többet:http://www.opel-magazin.hu/index.php?option=content&task=view&id=427&Itemid=105 Link to comment Megosztás: More sharing options...
buazs Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 Az véletlenül nem a Hall jeladó? de az Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Április29, 2006 Megoszt Elküldve Április29, 2006 Segitségeteket kérném mégpedig az lenne a problémám ,hogy a kocsi egyszerűen ha lepadlozom megfullad és majd kifejelem a szélvédöt:( ehez azt kell tudni hogy most cseréltem légtömegmérőt és hiába akkor is ezt csinálja . kivillogtattam és ezeket irta ki: Uj, 0 km-es légtömegmérő került bele? Lehet, hogy kifogtál egy hibásat? :) a hibajelenség nálam is ugyanez volt, de nála a csere megoldotta (és remélem a hibakód is eltünt igaz csere után nem raktuk rá a tech1-et) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április29, 2006 Megoszt Elküldve Április29, 2006 sziasztok! Segitségeteket kérném mégpedig az lenne a problémám ,hogy a kocsi egyszerűen ha lepadlozom megfullad és majd kifejelem a szélvédöt:( ... Meg kéne próbálni törölni a hibakódokat az ECU-ból. Ha leveszed az akksisarukat pár percre, akkor tudtommal törlődik. Utána ha a probléma még fennáll, akkor kivillogtatni megint, hogy még mindig panaszkodik-e a légtömegmérőre. Ha igen, akkor vagy rosszat vettél, vagy csak valami kontakthiba, zárlat van a vezetékében. A fordulatszám-jeladót nem tudom, hogy hol van a C20NE motornál, ezt majd megmondja valaki hozzáértő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április29, 2006 Megoszt Elküldve Április29, 2006 A főtengely jeladó és a vezérműtengely jeladó (pozíció) is hall jeladó, azaz hall-effektus alapján mér. Ezekről szedi az ecu a fordulatszámjelet is (általában a vezérműtengelyé szolgáltatja). Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Április30, 2006 Megoszt Elküldve Április30, 2006 Miért van az hogy az ABS lámpicsek ki vírított, menet közben . Aztán következő indítás után elaludt. A fék úgy gondolom rendben, nem rég volt műszakin, 3 hónap akkor átnéztem. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április30, 2006 Megoszt Elküldve Április30, 2006 Vagy az egyik jeladó kezd beszarni, vagy a vezérlő... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bobber Elküldve Április30, 2006 Megoszt Elküldve Április30, 2006 ABS-ről jut eszembe. Utólag beszerelhető? Egész jó áron szoktam látni bontott ABS-t és hozzá vezérlőt... Ugyanez érdekelne szervó témában is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Exian Elküldve Április30, 2006 Megoszt Elküldve Április30, 2006 Olyan problémám van, hogy elfolyik a hűtőfolyadékom... a kocsi alatt szép nagy tócsa várt tegnap. Haldokló vízpumpa okozhat ilyet? Mert mintha az alatt lenne a tócsa, onnan csöpög a víz. Viszont (még) működik, mert kénytelen voltam kevés folyadékkal is elmenni vele, és bugyborékolt a víz, úgyhogy még járatja a rendszert. Meg nem is vagyok biztos benne, hogy onnan folydogál a víz. Van valami rész, ahol általában elszokott folyni? Lehet, hogy csak valamelyik cső lazult le, vagy tömítés, de nemtudom, hol érdemes megnézni. Na közben megnéztem, most meg alig van kis folt a kocsi alatt, és a tartályból is alig hiányzik víz. És persze a motortérben vízfolt seholsincs, így hogyan tudom kideríteni, hogy honnan folydogál el? :) De mintha most is pont a vízpumpa alatt lenne a földön a folt :( Jah, szerintem még a gyári vízpumpa lehet benne, mert a háza totál szétvan rohadva (186e km van a verdában). Bírja egyáltalán eddig a vízpumpa? :) De az sem biztos, hogy az a vízpumpa, igazából nemtudom, melyik az, csak sejtem... a vez.műszíj és a blokk között van ugye? Mert amit néztem az ott van, abba megy 1 (vagy 2?) cső. Na annak a burkolata van szétrohadva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április30, 2006 Megoszt Elküldve Április30, 2006 (edited) Jah, szerintem még a gyári vízpumpa lehet benne, mert a háza totál szétvan rohadva (186e km van a verdában). Bírja egyáltalán eddig a vízpumpa? :( Az igen érdekes lenne, ha még gyári :) Illik cserélni a vezérléssel együtt 60e-enként. Az enyémben valszeg cserélve volt anno (78e km-ig rendszeresen hordták éves szervízre a szervízkönyv szerint), de mikor megvettem a kocsit és kicseréltettem a vezérműszíjat, kénytelen voltam venni vízpumpát is, mert már nem lehetett elforgatni a házában a szíj megfeszítéséhez, annyira be volt rohadva. Szóval ha a tiéd még eredeti, akkor valami kivételesen jó fajta lehet... :) Bobber: utólag szervót lehet tenni bele (én is szeretnék majd), ezt már többen megtették itt a fórumon is, olvasgass az "F astra kormány szervó" topicban ;) ABS-ről nem tudok nyilatkozni, de az biztos, hogy nagy meló lenne (kerekehez jeladók, ahhoz gondolom más féknyergek kellenek, aztán a főfékhenger is más lehet...), majd valaki hozzáértő megmondja. Módosítva Április30, 2006 : FPepe Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi023 Elküldve Április30, 2006 Megoszt Elküldve Április30, 2006 Ricky: Két hete elszakadt egy hűtővízcső az Astraban, az amelyik a vízpumpától jön "S" alakú vastag gumi. Megpatkoltuk. Szigszalag, biciklibelső, szigszalag, biciklibelső, szigszalag, 2,5mm-s rézdrót rátekerve teljes hosszán spirálosan. Nyomás alá nem helyeztük, de 150km-t hazajött a kocsi lábán. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts