Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

En Osram Silverstart vagymit tettem bele most, ez is ilyen +50%os...

Hat picit talan tenyleg nagyobb fenye van (de nem 50%-al), szerintem nem feherebb (csak picit erosebb), illetve normalisan be lehet kalibralni vele a fenyszorot. Az eddigi gagyi az egyik oldalon osszevissza hordott, ez meg szepen ahogy kell.

Megosztás:

És amikor lehúztad az alapjárati mocit, nem világított a check kontrol lámpa?

Mert akkor valszeg ki van égve, és szeretne más hibát is jelezni úgy egyébként. :blink:

Rögtön szerintem nem jelez, mert nekem is volt lehúzva pár pillanatra, de nem emlékszem hogy világított volna. Amúgy meg szokott néha. :)

Megosztás:

Roland!

És amikor lehúztad az alapjárati mocit, nem világított a check kontrol lámpa?

Mert akkor valszeg ki van égve, és szeretne más hibát is jelezni úgy egyébként. :)

Lehúztam, és vártam egy kicsit. Lassan felpörgött a motor, és utána, mikor beültem, már világított a check control lámpa. Utána visszadugtam, de még égett, és csak akkor aludt ki, mikor pár másodpercre levettem a gyújtást. Mikor pucoltam az alapjárati motort, párszor benyomtam azt a kis rugós valamijét, aztán kihúztam. Egyszer sajna nagyon is sikerült kihúzni, ott lógott, de aztán visszagyömöszöltem a helyére, remélem nem nyírtam ki ezzel.

Amúgy a lehúzott csatinál az alapjárat felpörgése mit jelent? Jó ez a szirszar, vagy nem? Vagy működik azért, csak nem jól (= rossz)?

Kérdeztem pár helyen, mennyibe fájna, de horror árakat mondtak (16-27 E)

Tipp? :blink:

Megosztás:

"Egyszer sajna nagyon is sikerült kihúzni, ott lógott, de aztán visszagyömöszöltem a helyére, remélem nem nyírtam ki ezzel. "

De valószínűleg sikerült kinyírni. Nem szabad erőltetni, és egyébként az a természetes állapota,

hogy szorosan mozog.

Megosztás:

"Egyszer sajna nagyon is sikerült kihúzni, ott lógott, de aztán visszagyömöszöltem a helyére, remélem nem nyírtam ki ezzel. "

De valószínűleg sikerült kinyírni. Nem szabad erőltetni, és egyébként az a természetes állapota,

hogy szorosan mozog.

Hurrá. Akkor beszoptam. :blink:

És lehet, hogy nem is ez volt a rossz. Pedig ugyanolyan ingadozó az alapjárat, mint volt. Bontottat érdemes venni? 16-ot nem nagyon szánnék rá, pláne úgy, hogy nem biztos, hogy emiatt szar.

Megosztás:

Sziasztok sajnos megint egy kis probbléma van az astrával...

a féklámpa mindig világít...(ha rajta a gyújtás persze csak akkor)

kivettem megmozgattam működik...visszarakom múködik

ezt eljátszottam vagy 4szer 2 hónapon keresztül ,aztán megint folyton világít....

Gondolom ki kell cserélni a féklámpakapcsolót....

találkoztatok már ilyennel?

Megosztás:

Hurrá. Akkor beszoptam. :blink:

És lehet, hogy nem is ez volt a rossz. Pedig ugyanolyan ingadozó az alapjárat, mint volt. Bontottat érdemes venni? 16-ot nem nagyon szánnék rá, pláne úgy, hogy nem biztos, hogy emiatt szar.

Vedd ki dugd rá a vezetéket és egy segítő indítsa be az autót, ha megmozdul a tengely akkor működik, ha nem akkor...

Amúgy nekem van eladó. :)

Megosztás:

Vedd ki dugd rá a vezetéket és egy segítő indítsa be az autót, ha megmozdul a tengely akkor működik, ha nem akkor...

Amúgy nekem van eladó. :)

Kösz a tippet, megpróbálom. De csak 7végén jutok oda. Ha nem működik, akkor boltolhatnánk. Mi péz? :blink: Jöhet magánban is, ha esetleg nem publikus.

Megosztás:

Nah fejbő.. mindenki válogassa ki a magának valót! :blink:

Szóval! 100W-os pilács, jaja.. Peti GSI megalkodta.. de ő ki is relézte.. hogy a foncsorral mi van, nem tom. de nemsokára talizunk, meglátogatjuk Szeles mester, és megkérdezem tőle, ha nem felejtem el.

Tungstram Megabgyó égők.. nekem asszem csak mega+30% de tényleg jobban világít. Árban nem vészes, élettartam.. hmm.. lassan egy éve sztem már benne van, és én még nappal is tompival járkálok. Szal sztem bírja. És állítólag mind áramfelvétel,mind hőleadás tekintetében = szabványos 55W-ossal...

Féklámpa kapcsoló. nem emlékszem hogy van, de biztos van csatija... le kell húzni.. oszt ha elalszik irány csergő.. (gondolom záró érintkezős kapcsoló)

Ennyi :)

Megosztás:

ha nem relézed ki a 100W os izzót, akkor elolvad a kábelköteg, a kábelköteg csatlakozója, és a lámpakapcsoló....

nekem "A"omcsiba volt 100/105 izzó huzamos ideig s nem lett baja (vagy én nem vettem észre) s napi szinten mentem 60km-t bekapcsolt tompitottal kb 2hónapig semmi baja nem volt az izzonak s a foncsornak sem.

Megosztás:

Azon csak keresztül folyik. Már felette is bőven van víz.

Valahonnan fentebbről jön...

Na figy!

Én még took mondani egy helyet mert nekem ott folyt be a vizecske :blink:

Bal ill. jobb hátsó sárvédó alja vagyis a fenék lemeze ami alökhárító alatt van.

Alámászol a kocsi alá és látni fogsz rajta egy lyukat jobb és bal oldali sárvédő fenéklemezen.

Ha nincs pocsvédőd pl. akkor a hátsó kerekek odaverik a sarat és ez a kifolyó lyuk eltömődik sárral.

A C-oszlopban található csatorna (gumicső) ide továbbítaná a tetőről lefolyó vizet, és ha ez a kimeneti lyuk el van tömődve akkor szépen áll benne a víz, és addig telítődik amíg nem folyik át a csomi tartóba.

Remélem érthető voltam :)

Megosztás:

No, vettem 2 első ködlámpát, relét, kapcsolót. A kocka el van vetve. :blink:

Gondolom a nem-ködlámpás lökösben nincsenek meg a lámpa rögzítő fülek?

Mennyi egy első lökös?

Tudtommal ki van "könnyítve" ott a sima lökös is, azaz a ködlámpa helyén jóval vékonyabb az anyaga és ezért szépen ki lehet vágni... s mivel ez eleve ilyen, gondolom a rögzítő fülek is megvannak.

Amúgy esetleg megírnád mennyibe volt a dolog ? Én is agyalok már egy ideje rajta...

Megosztás:

Tudtommal ki van "könnyítve" ott a sima lökös is, azaz a ködlámpa helyén jóval vékonyabb az anyaga és ezért szépen ki lehet vágni... s mivel ez eleve ilyen, gondolom a rögzítő fülek is megvannak.

Amúgy esetleg megírnád mennyibe volt a dolog ? Én is agyalok már egy ideje rajta...

Megnézem a hétvégén a cuccot. :blink:

A 2 első lámpa, a kapcsoló (sajnos a hátsó ködlámpához való, de tök mind1), a relé volt összesen 20e. Ez van, lehet, h átvertek, de náluk legalább lehetett kapni, és nem az volt, h nincs, de amúgy 5e. :)

Megosztás:

Na figy!

Én még took mondani egy helyet mert nekem ott folyt be a vizecske :blink:

Bal ill. jobb hátsó sárvédó alja vagyis a fenék lemeze ami alökhárító alatt van.

Alámászol a kocsi alá és látni fogsz rajta egy lyukat jobb és bal oldali sárvédő fenéklemezen.

Ha nincs pocsvédőd pl. akkor a hátsó kerekek odaverik a sarat és ez a kifolyó lyuk eltömődik sárral.

A C-oszlopban található csatorna (gumicső) ide továbbítaná a tetőről lefolyó vizet, és ha ez a kimeneti lyuk el van tömődve akkor szépen áll benne a víz, és addig telítődik amíg nem folyik át a csomi tartóba.

Remélem érthető voltam :)

Nagyon köszi a választ! Ez már elfogadható magyarázat a végtelen mennyiségű vízre.

(A pocsvedő a hátsó kerekek mögötti sárfogót takarja, amit könnyen el lehet hagyni és egy opel jel díszeleg rajta?)

Megosztás:

http://www.opelforum.hu/index.php?showtopi...49entry154049

Megnézem a hétvégén a cuccot. :blink:

A 2 első lámpa, a kapcsoló (sajnos a hátsó ködlámpához való, de tök mind1), a relé volt összesen 20e. Ez van, lehet, h átvertek, de náluk legalább lehetett kapni, és nem az volt, h nincs, de amúgy 5e. :)

Én 5e-ért vettem a ködlámpa darabját, 2e volt a kapcsoló...a megfelelő, mivel nekem nem volt kábeéezve sem, relét vettem egy 40 amperest, vettem egy bizti tartót, pár méter kábel, 6 lemezanya(60 Ft/db) 2 csati a lámpákhoz(450/db)...6 lemezcsavar..= 15.000

Szóval 15-20 környékén megoldható..

Megosztás:

Ködlámpa kábelnek hol kellene lennie, ha be van kötve gyárilag? Csatlakozó van rajta?

Szerk: ott a lökösben a helye. Nagyon atom. :blink:

Viszont akkor:

-Gondolom le kellene vennem a lököst. Hogyan is? :) Nem akarom a kocsin kivágni, úgy tuti csúnya lenne.

-Relének a helyét könnyen meg lehet lelni? Esélyes, h megvan, és csak beteszem a relét, vagy barkácsolni kell? :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.