Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Jobb esetben csak koszos a rendszered és azért bugyog a rendszer, vagy valahol levegőt kap.

Rosszabbik eset, hogy hengerfejes a motorod és belefúj az egyik, vagy több henger a vízkörbe, de akkor viszont, ha leveszed a kupakot az olajbeöntőről nagy valószínűséggel ott lesz a "kávéhab", esetleg a kiegyenlítő tartályban is látszik némi olaj.

Nálam amikor ez volt (1.4 NZ) érdekes módon átlag 5.8-6 liter helyett egy több mint 300 km-es távon 4,5 literre jött ki, 4 személy tele csomaggal tele tank/tele tank számolásból.

Kávéhab az olajbetöltőn a sok rövidtávtól is lehet.

Megosztás:

Üdv hogyan vagy mivel tudom a hűtő gumicső bilincsét meglazítani?

Kell hozzá spéci szerszám?

Én vízpumpafogót használtam erre a célra.

http://www.argep.hu/trend/VIZP/Vizpumpa-fogo.html

Széles pofájút keress! Abból nem fordul ki olyan könnyen, bár 1x sikerült átlőnöm a szomszédba, igaz az nem hűtővíznél rögzített, hanem a szívócsonkra egy gumicsövet, aminek az átmérője 70mm.

Megosztás:

Sziasztok!

Volt egy motorcserém 1.4-ről 1.6 Si-re , ezzel együtt ugye AC pumpát is cserélni kellett 3bar-osra..... naviszont aza nagy helyzet hogy amit rendeltem ehhez az évjárathoz szivattyút, az 1,5-2 cm-rel hosszabb a réginél , ezért nem fért be, úgyhogy az alján lévő szűrőt is lekellett szedni + csőből levágni hogy beférjen , viszont most próbaképp egy harisnya van ráhúzva a csonkra ... <_< mi lehet a hiba , nem egyezik az 1.4-1.6 tank?? Mert gondolom ez így sokáig nem lesz jó nekem, bár még a mocit sem sikerült beindítani de ha valakinek van valami jó ötlete ,írja meg!! Elég rossz ezt így tudni hogy 10ezer FT és nem jó bele ... <_<

Megosztás:

Sziasztok!

Volt egy motorcserém 1.4-ről 1.6 Si-re , ezzel együtt ugye AC pumpát is cserélni kellett 3bar-osra..... naviszont aza nagy helyzet hogy amit rendeltem ehhez az évjárathoz szivattyút, az 1,5-2 cm-rel hosszabb a réginél , ezért nem fért be, úgyhogy az alján lévő szűrőt is lekellett szedni + csőből levágni hogy beférjen , viszont most próbaképp egy harisnya van ráhúzva a csonkra ... <_< mi lehet a hiba , nem egyezik az 1.4-1.6 tank?? Mert gondolom ez így sokáig nem lesz jó nekem, bár még a mocit sem sikerült beindítani de ha valakinek van valami jó ötlete ,írja meg!! Elég rossz ezt így tudni hogy 10ezer FT és nem jó bele ... <_<

Inkább a pumpa hosszabb a tank szerintem egyforma. A tartórúdon nem lehet a pumpát feljebb tolni?

Megosztás:

Ilyen kell oda, de van már 1500-1800 ftért is.

http://tomnerszerszam.hu/spd/AT-HC10/VIZCSOBILINCS-FOGO

Én vízpumpafogót használtam erre a célra.

http://www.argep.hu/trend/VIZP/Vizpumpa-fogo.html

Széles pofájút keress! Abból nem fordul ki olyan könnyen, bár 1x sikerült átlőnöm a szomszédba, igaz az nem hűtővíznél rögzített, hanem a szívócsonkra egy gumicsövet, aminek az átmérője 70mm.

Megosztás:

Sziasztok!

Vannak ott valami gumicsövek is, azon nem lehet rövidíteni? :rolleyes:

Megosztás:

Vannak ott valami gumicsövek is, azon nem lehet rövidíteni? :rolleyes:

1db cső van , de azt levágtam a lehető legrövidebre, így fért be a pumpa, és a szűrő pedig nem ... :D

Egyedül a szűrő aggaszt, a harisnya nem lesz hosszu életű sztem, meg el is tömődik... valami ötlet ?:)

Megosztás:

Sziasztok!

Nekem az eredeti tartóban van, csak az összekötő gumicsövet vágtam fele akkorára:

acpumpa.jpg

Megosztás:

Hello!
Kész lett a motorcsere minden jól működik rajt. Viszont az észrevételeim nem valami elképesztőek.
3500-4000ig ugyanolyan kb a C16Si mint a C14NZ utána persze el kezd húzni, bár nagyobb távon még nem próbáltam...de azért nyomatékba valamivel többre számítottam, picit csalódott vagyok.... meg van egy kis szelephangja de nem vészes.
Nem tudom az előző tulaj mennyire hajtotta szét, egy kompresszióméréssel nagyjából ki lehet következtetni hogy nem e gyűrűcserés?? Gondolom az sem 10e FT lenne...
Alapjáraton elég hangosak ezek az injektorok, már ha azokat hallom , de pici gáz és elhalkul minden :) + elég picit lassan reagál a gázadásra...
Másnak is volt hasonló tapasztalata? Picit elgondolkodtató hogy ez van-e 100ló...

Megosztás:

Hello!
Kész lett a motorcsere minden jól működik rajt. Viszont az észrevételeim nem valami elképesztőek.
3500-4000ig ugyanolyan kb a C16Si mint a C14NZ utána persze el kezd húzni, bár nagyobb távon még nem próbáltam...de azért nyomatékba valamivel többre számítottam, picit csalódott vagyok.... meg van egy kis szelephangja de nem vészes.
Nem tudom az előző tulaj mennyire hajtotta szét, egy kompresszióméréssel nagyjából ki lehet következtetni hogy nem e gyűrűcserés?? Gondolom az sem 10e FT lenne...
Alapjáraton elég hangosak ezek az injektorok, már ha azokat hallom , de pici gáz és elhalkul minden :) + elég picit lassan reagál a gázadásra...
Másnak is volt hasonló tapasztalata? Picit elgondolkodtató hogy ez van-e 100ló...

Az SE-nek később jön meg a nyomatéka mint az NZ-nek ezt már többen is észrevették SE-sítés után például. Az injkektor meg hát csattog, Csatog a közponisba is csak ott egy. Meg így van ahogy mondod nem tudod milyen állapotban van a motor.

Megosztás:

Az SE-nek később jön meg a nyomatéka mint az NZ-nek ezt már többen is észrevették SE-sítés után például. Az injkektor meg hát csattog, Csatog a közponisba is csak ott egy. Meg így van ahogy mondod nem tudod milyen állapotban van a motor.

Értem. Megpróbálok valahogy feltenni egy videót, talán valaki tud rá valalmit mondani...csak nemtom egyelőre , hol lehet feltenni :D

Megosztás:

Hello!

Kompresszióméréssel gyűrűk kopottsága nem szokott látszani. x16xel pl. 1liter/100km olajfogyasztással is teljesen jó kompresszióval rendelkezett.

Leömlőt cseréltél? Az Nz-é nagyon megfogja,azzal -10LE.

Fogsz egy stoppert,sík száraz úton 3000nél leugrassz a kuplungról,6000 felett elváltogatod. Kb. 11mp alatt ha tudja a 0-100at (valós 100 óra szerint 105 váltóméretű gumival) akkor minden OK.

• Like 1
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.