Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Üdv mindenkinek!

Tanácsot szeretnék kérni tőletek. C16NZ-s Astra F-ünk kb 2 hónapja menet közben minden előjel nélkül (semmi rángatás, felpörgés stb) megállt. Egyenes úton ment, 90-100 km/h-val. Tesóm félreállt, majd gond nélkül be tudta indítani a kocsit.

Azóta semmi probléma, majd néhány napja megint leállt, de megint gond nélkül hazajött vele (hasonló volt az út és tempó). Bár a MIL lámpa nem égett, megnéztem van-e hibakód. Volt: 34, vagyis "MAP-szenzor, feszültség alacsony". Megmértem, megkapja az 5 V-ot, és alapjáraton a jelfeszültség 0,9-1 V között van, vagyis elvileg a szenzor jó (könyv szerint 0,8 és 1,7 V között kell lenni). Feleslegesen nem akarom kicserélni, meg nem hiszem, hogy az ilyen módon okozna problémát. Ötlet, hogy mi lehet a gond? A kocsi azóta is megy, de nem lenne jó, ha ezt pl előzéskor, vagy dombon felfelé eljátszaná...

Megosztás:

Hali

98-as Astra F sedán kocsim van, a hátsó kipufogó megadta magát, megrendeltem egy után gyártottat de a régit le tudom én is cserélni? Meg hogyan álljak neki?

Hello

Elvileg te is le tudod otthon cserélni.A középső dobnak a csöve az bele van dugva a hátsó dobba.Az ott össze szokott rohadni.És ezen a csatlakozáson egy U bilincs található.Olyat is vegyél mert az tuti,hogy el fog törni.Elvileg két gumibak fogja a dobot és ennyi.Két gumibakról leakasztod, a középdob csövéről lehuzod a hátsó dobot és ennyi.

De egy pár oldalt visszanézel volt szó róla.

Jó munkát hozzá.

Üdv.:zozo

Megosztás:

Keresek SOS 16xel hez olajdeklit az enyémen meg van szakadva újra vágtak rá menetet de nem lett jó.

újpest -veresegyház -vác környékén...

fót őrbottyán keresztur bontokban NINCS 1falbav.gif

Egy esztergályos tudna bronzból építeni bele egy betétet, amit a büdös életben nem tudnak megszakítani. Szerintem inkább ebben kellene elgondolkodni! Hamarabb megoldódna a dolog, meg biztosabb lenne. Nekem egy alumínium fűnyíró hengerfejbe lett perselyezve egy gyújtógyertya menet. Bele lett szépen ékelve, meg fémragasztva, és azóta tökéletesen üzemel nem kis nyomáson... Szerintem jobban jársz így.

Megosztás:

Egy esztergályos tudna bronzból építeni bele egy betétet, amit a büdös életben nem tudnak megszakítani. Szerintem inkább ebben kellene elgondolkodni! Hamarabb megoldódna a dolog, meg biztosabb lenne. Nekem egy alumínium fűnyíró hengerfejbe lett perselyezve egy gyújtógyertya menet. Bele lett szépen ékelve, meg fémragasztva, és azóta tökéletesen üzemel nem kis nyomáson... Szerintem jobban jársz így.

Keresek SOS 16xel hez olajdeklit az enyémen meg van szakadva újra vágtak rá menetet de nem lett jó.

hülye kérdés, mi van azon megszakadva?

Megosztás:

Keress olyat a környéken aki helicoil-lal foglalkozik, nem nagy drágaság ez sem, 1-2 ezresből megvan szerintem.

Megosztás:

Az olaj leeresztő van beleszakadva,ne kérdezzétek hogy, de ebbe a kocsiba valami vadbarom az összes csavart beleszagatta.

A feszitőgörgőnél is töcsavarral birtuk csak összerakni,és ha minden igaz akkor a szelepfedélben ezzel a helicoil lal volt javitva ha ez az a kis rugó szerű bepréselős valami...

Az olajleeresztő csavarja hogy meg volt szakitva levettük elvitük szakműhelybe hogy csináljanak bele új menetet, na most a menet jó csak nem tömit, csöpög rendesen......

Megosztás:

Helicoil mindenképpen, perselyezést nem javaslom.

A helicoil is egy persely... :) Csak a különbség az, hogy más a beépítési eljárás... Egyébként gyártanak olyan menetbe csavarható menetet is, ami totál olyan, mint a helicoil, csak nem rúgó, hanem merev. Menetes betétnek nevezik, de az is csak egy persely...

Megosztás:

Persze, csak a helicoil működik, a perselyezés meg egy fos. :) Többszörös tapasztalat.

Mindegyik perselyezés... Más kérdés, hogy mi a beépítési eljárás... Szakember tud olyat, ami megbízható... kontár meg tud olyat, hogy anyázva hajítod el a picsába... Itt jegyezném meg, hogy ennyi erővel a csúszócsapágyak 2 db félperselyből állnak, azon forog a főtengely. Az szintén egy perselyezés... Mennyit megy el egy motor??? Akkor most a perselyezés szar? :) Tapasztaltad??

Nem beszélve az alumínium motorblokkos autókról, ahol a hengerfej, meg minden egyéb leszorítására, acél perselyeket használnak... Nem helicoil-t... Megbízható, erős kötést ad, és kevesebb anyagot bont le az ember, mint egy ilyen menetjavítóhoz.

Megosztás:

A siklócsapágyazásnak teljesen más szerepe van, mint amikor egy menetet javítanak perselyezéssel. Teljesen másról beszélsz.

Az is egy persely... Ott sem fordulhat el a persely az anyagban. Itt is csak annyit kell elérni, hogy ne forduljon el a menet. Egyébként honnan tudod, hogy mondjuk a helicoilt meddig kell tekerni? Elég kevés ott az anyag vastagság, és ha túl tekered, akkor előfordulhat, hogy az olajat sem tudod teljesen leengedni, vagy megakad benne a dzsuva... deknit mindenképpen le kell venni, és majd egy hozzáértő megnézi, melyik a biztosabb.

Nem tudom Te kikkel dolgoztatsz, de nálam bevált a bronzpersely. Egy kerékpár olajos tárcsaféket javítottam így fel, mert az alumínium házból az acél légtelenítő szem kiszedte a menetet. A perselyezés után nagy nyomást, meg a légtelenítés ceremóniáját is elviselte a bronz betét... A biztos egy normálisan beleesztergált leeresztő nyílás, amit leszedett állapotban tesznek bele. Látod meddig mehet, és lehetővé teszi, hogy az összes kosz kimenjen.

Megosztás:

Az olaj leeresztő van beleszakadva,ne kérdezzétek hogy, de ebbe a kocsiba valami vadbarom az összes csavart beleszagatta.

A feszitőgörgőnél is töcsavarral birtuk csak összerakni,és ha minden igaz akkor a szelepfedélben ezzel a helicoil lal volt javitva ha ez az a kis rugó szerű bepréselős valami...

Az olajleeresztő csavarja hogy meg volt szakitva levettük elvitük szakműhelybe hogy csináljanak bele új menetet, na most a menet jó csak nem tömit, csöpög rendesen......

ja arra gondoltam csak nem értettem hogy lehet az beleszaggatni

Megosztás:

ja arra gondoltam csak nem értettem hogy lehet az beleszaggatni

Én láttam, anno a drága Norautoba nekem beletépett egyet a szakbarbár. A menetet megkeresni luxus, ő kemény, és rögtön tekeri, izomból... úgyhogy vágott a menetbe egy másikat. Aztán szóltam neki, hogy jóóó, akkor most tekerjük ki azt a csavart még egyszer, és nézzük meg milyen. Persze kijött a menet fele is, a csavarra fölnyalva. Viszont kaptam egy új deklit, a régi meg úgyis meg volt ütve :D

Megosztás:

Én láttam, anno a drága Norautoba nekem beletépett egyet a szakbarbár. A menetet megkeresni luxus, ő kemény, és rögtön tekeri, izomból... úgyhogy vágott a menetbe egy másikat. Aztán szóltam neki, hogy jóóó, akkor most tekerjük ki azt a csavart még egyszer, és nézzük meg milyen. Persze kijött a menet fele is, a csavarra fölnyalva. Viszont kaptam egy új deklit, a régi meg úgyis meg volt ütve :D

jó a Norautoba én is csak eccer szereltettem...

pedig az a rész alátét forintos tétel, aztán nem kell agyon szabni a csavart

mé ez még nincs?

Megosztás:

jó a Norautoba én is csak eccer szereltettem...

pedig az a rész alátét forintos tétel, aztán nem kell agyon szabni a csavart

mé ez még nincs?

Én szerettem odajárni olajat cseréltetni, mert olajat én vittem, a szűrőt megvettem ott és így mivel náluk vásároltam ócóért cserélték. Amíg pedig a droid megpróbált érteni egy olajcseréhez, én végig tudtam nézni az autót, jó fényben, csáposon. Egy srác volt ott, aki tényleg jó volt, egy fekete csüccsentett clioval jár :D Azt bírtam, de sajnos a legtöbbször csak ezek a nyomorultak kapták az autómat. Viszont megtudtam, olyan fontos, és remek információkat, hogy ez igazából isuzu, hogy az enyém előtt még nem b.szta magát állon astra motorháztetővel, mert egyik sem volt teleszkópos. Hogy ez egy ritka extra lehetett, mert látja, hogy ezek eredeti gm telók (persze te f.sz... én tettem előre a régi csomiajtó telókat :lol: ) stb... szóval igazi okoskodó, de csonthülye :D Ez is meg van, de nem annyira. Viszont ez nem az, mert közben volt egy motorcserém, és a cserélt szíp rajta van a régi blokkon. :D Ez azért koppan időnként. :D

Megosztás:

Az egyetlen megoldás egy normális esztergályos. Akár aluból, akár bronzból lehet oda egy normális betétet, perselyt esztergálni, amihez megfelelő csavart is gyártanak, majd szépen bele rögzítik, és soha többé nem lesz vele gond. Pár ezer forint, meg max 8 óra... Valószínűleg meg van repedve az olajleeresztő mellett az anyag.

Megosztás:

Sziasztok!

Nemrég elszakadt a km/h-óra spirál a kocsimban, kicseréltem de zörgő hang jön az órábol a sebesség növekedésével egyre hangosabban :-\ a spirált beszerelés előtt beolajoztam szal elv az nem csinálhatja ugye? Előre is köszi a tippeket, mimdenkinek további szép napot! :-)

Nem illeszkedik a spirál négyzetes lapolása rendesen a foglalatba, vagy nem sikerült jól betenni, vagy te is úgy jártál mint mindenki az utángyártott spirállal.

• Like 1
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.