Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

:oops: :oops: októberben csináltam meg ezt, de én nem azt a gumicsíkot kentem be, hanem amit te leszedtél, ezt

12732054.jpg

nem tudom mások hogy csinálták, de nekem jó lett :oops:

Elküldve

Jaja.. elösször én is azt akartam.. mert az az első "gát" ahogy elnéztem.

Csak aztán amikor megláttam az alsót is, azzal okoskodtam.

Meg el is fogyott a pasztám :oops: :lol:

Te magát a gumicsíkot kented be? vagy alányomtad? és mit mivel ?

Elküldve
Jaja.. elösször én is azt akartam.. mert az az első "gát" ahogy elnéztem.

Csak aztán amikor megláttam az alsót is, azzal okoskodtam.

Meg el is fogyott a pasztám :oops: :lol:

Te magát a gumicsíkot kented be? vagy alányomtad? és mit mivel ?

Alányomtam, FBS-sel, adnak hozzá egy ügyes kis rövid csőrt.

Üvegragasztónak árulják, régebben ezzel ragasztották az akváriumokat, színtelen, jóformán mindene ragad.

Elküldve

Jaja.. csak mondjuk én nem akartam véglegesíteni :wink:

mert neadj isten egy szélvédőcserénél akkor dobhatod azt a gumícsíkot.. vagy ez az FBS is amolyan gumiszerű vmi? (bevallom, életemben nem használtam még :oops: )

Elküldve

mert neadj isten egy szélvédőcserénél akkor dobhatod azt a gumícsíkot.. vagy ez az FBS is amolyan gumiszerű vmi? (bevallom, életemben nem használtam még :oops: )

Igen olyan, "szilikon kaucsuk" ez a hivatalos neve. Pengével simán leszedhető!

Elküldve

Szuper.. akkor veszek,és valószínű én is kikenem ott is.. gyorsan ragad? mert nekem van ahol elég szépen eláll az üvegtől :lol:

Illetve ezt hol lehet kapni? barkácsboltok, OBI és társai? MInt FSB paszta?

Elküldve

Van fekete és hőálló változat is. Én azt használom...nem látszik, mert pont olyan a szine mint a guminak

Elküldve

Sziasztok!

Szasz Opel16V!

Levettem az EGR-szelepet, lepucoltam a csatlakozó felületeket, iáztattam nitróban. Megyek vele pár km-t. Ha így sem lesz jó, vennék tőled egyet majd.

Viszont amikor levettem,a szelep és a csonk között nem volt sem lemez, sem tömítés. Ennek így kell lennie?

Még egy kérdés: Magát a szelepet nem lehet szétszedni trisztítás céljából?

Üdv: Rauros

Elküldve
Szuper.. akkor veszek,és valószínű én is kikenem ott is.. gyorsan ragad? mert nekem van ahol elég szépen eláll az üvegtől :lol:

Illetve ezt hol lehet kapni? barkácsboltok, OBI és társai? MInt FSB paszta?

Gyorsan ragad (kézre :lol: ) hamar bőrösödik,de a teljes száradásra 24

órát ír :shock:

Nekem is nagyon elállt ,téglákkal súlyoztam oda

Én Obiéknál vettem,de az színtelen volt,most keresem a megoldást valami felete cuucra,mert a szigetelőszalag

kicsit ukrános... :lol: :lol:

Nem FSB hanem FBS :idea:

Elküldve

Rauros!

Valameddig most biztosan jó lesz.

Nem kell lennie semminek a szelep és a szívósor között.

Viszont ha beraksz közé egy méretre vágott lemezt, ami nem

lyukas a szelep be- és kijáratánál, akkor nagyban meg lehet

növelni a szelep élettartamát, és még a motor dinamikája,

egyenletes járása is javul alsóbb tartományokban.

Elküldve

Gyorsan ragad (kézre :lol: ) hamar bőrösödik,de a teljes száradásra 24

órát ír :shock:

Nekem is nagyon elállt ,téglákkal súlyoztam oda

Én Obiéknál vettem,de az színtelen volt,most keresem a megoldást valami felete cuucra,mert a szigetelőszalag

kicsit ukrános... :lol: :lol:

Nem FSB hanem FBS :idea:

:oops: :oops: Számítógép káros hatásai FSB :lol: thx

Tégla.. háát nem is tom.. itt a panel elött lehet gázos lenne.. ki tudja,melyik őrűltnek mire adna ötletet. :?

Elküldve

:oops: :oops: Számítógép káros hatásai FSB :lol: thx

Tégla.. háát nem is tom.. itt a panel elött lehet gázos lenne.. ki tudja,melyik őrűltnek mire adna ötletet. :?

Én rányomtam a csőből a hézagra és az ujjammal végighúztam. A szélén nagyobb volt a rés, itt két-háromszor is tettem FBS-t, egymás után ameddig kitöltötte. Szerintem hiába húzod össze, ez rugalmas ragasztó, nem fogja megtartani. Ergo kinyúlik vagy leválik mikor elveszed a téglát. az ujjad kisé pasztás lesz, de sz igy szépen be lehet nyomkodni a résbe. Vigyázz ne legyen nedves, vizes, mert akkor nem ragad :!:

Elküldve
Én rányomtam a csőből a hézagra és az ujjammal végighúztam. A szélén nagyobb volt a rés, itt két-háromszor is tettem FBS-t, egymás után ameddig kitöltötte. Szerintem hiába húzod össze, ez rugalmas ragasztó, nem fogja megtartani. Ergo kinyúlik vagy leválik mikor elveszed a téglát. az ujjad kisé pasztás lesz, de sz igy szépen be lehet nyomkodni a résbe. Vigyázz ne legyen nedves, vizes, mert akkor nem ragad :!:

Hát azért ragasztó hogy dolgozzon :lol:

Nekem szerencsére odahúzta,pedig volt 2-3 cm elállás is :lol:

Bár a tégla azóta is ott van... :lol: :lol:

Elküldve
uhh.. akkor nekem tuti jó lesz. nekem max 2-3mm-ert áll el a gumesz

Behúzod végig, aztán egy kis folyékony szappant teszel az újjadra, és úgy húzod el simára.

Szép fényes és sima lesz a felűlete + nem ragad a kezedre!! :wink:

KEVÉS KELL A SZAPPANBÓL!!! :!:

Elküldve

De jó,hogy elolvastam ezt a pár ucsó hozzászólást! :lol:

Amikor én csináltam akkor itt a környező házak is tiszta FBS-esek lettek a mutatványomtól!Magamról ne is beszéljek! :lol:

Szóval szappanos kéz! :roll:

Elküldve

Sziasztok!

Nekem nem is egy hatalmas problémám, inkább csak egy kérdésem lenne. Szerettem volna rendelni az F-astrámba hátra 2 hangszórót. Hogy nehogy elcsesszem a méretet, kivettem a régieket. Lemértem őket, 150cm szélesek. De az a baj, hogy én csak 130,vagy 165 cm-eseket láttam, amiket lehet rendelni. Néztem az SOL oldalán, meg a blaupunkt oldalán is. Esetleg nem tudja valaki, hogy a 165-ös is jó-e bele? Mert most így nem igazán mere megmrendelni. :?

Előre is köszi, ha valaki tud segíteni, amúgy meg nagyon jó ez az oldal, már sokat olvasgattam, csak még nem nagyon írtam.

THX

Gábor.

Elküldve

Nem a külső legnagyobb méretet kell mérni.

F Astrában hátul elég kicsi a gyári hangszóró, 10-13cm körül van.

Az autóhifisek általában fejből vágják hogy mekkora kell bele. :lol:

Elküldve

Hátul 13cm-es van.

Gyakorlatilag kikötni érdemes őket, és előre, az ajtóba betenni 1 jó minőségű 16cm-es párt, persze, a magasakat is cserélni vele együtt.

Elküldve

jó igazad van Gabi a múltkori vitában Neked volt igazad gyári 160mm az első szett és nem 130as :lol:

a napokban vettünk 130as első szettet és olyan picurka hogy frankón csodálkoztam mikor hang jött belőle :lol:

Elküldve

Köszi a segítséget, már én is látom, hogy mit kell mérni. Eddig a furatok helyét méregettem, azért nem jött ki sehogy se a 130 :lol:

Nah, megyek az oldalra, meg is rendelem magamnak.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.