zozo astra1.6 16v Elküldve Június18, 2011 Megoszt Elküldve Június18, 2011 Sziasztok! Egy olyan problémám lenne,hogy délelött mentem a kocsival és egyszercsak kigyújtotta a motorjelet és a lufilámpát!Csak úgy magától!Akkor menet közben leállítottam utána újrainditottam és azóta nem világit egyiksem! Szerintetek mi lehet a baj?Vagy mit nézzek meg? Előre is köszönöm! Üdv.:zozo Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Június18, 2011 Megoszt Elküldve Június18, 2011 Sziasztok! Egy olyan problémám lenne,hogy délelött mentem a kocsival és egyszercsak kigyújtotta a motorjelet és a lufilámpát!Csak úgy magától!Akkor menet közben leállítottam utána újrainditottam és azóta nem világit egyiksem! Szerintetek mi lehet a baj?Vagy mit nézzek meg? Előre is köszönöm! Üdv.:zozo Lehet hogy a kormány átvezetőnél volt egy kis kontakt hiba... :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Június18, 2011 Megoszt Elküldve Június18, 2011 Lehet hogy a kormány átvezetőnél volt egy kis kontakt hiba... :-) Aha lehet,hogy az volt vele!Mert azóta nem világít! Köszi a választ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június18, 2011 Megoszt Elküldve Június18, 2011 Sziasztok! Egy olyan problémám lenne,hogy délelött mentem a kocsival és egyszercsak kigyújtotta a motorjelet és a lufilámpát!Csak úgy magától!Akkor menet közben leállítottam utána újrainditottam és azóta nem világit egyiksem! Szerintetek mi lehet a baj?Vagy mit nézzek meg? Előre is köszönöm! Üdv.:zozo Lehet hogy a kormány átvezetőnél volt egy kis kontakt hiba... :-) Ezt azért nem hiszem, mert a lufi lámpája tudtommal égve marad egészen a hiba műszeres törléséig. Inkább arra gyanakodnék, hogy a töltéssel lehetett vmi gond, túl sok, vagy túl kevés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 Ezt azért nem hiszem, mert a lufi lámpája tudtommal égve marad egészen a hiba műszeres törléséig. Inkább arra gyanakodnék, hogy a töltéssel lehetett vmi gond, túl sok, vagy túl kevés. És a töltés végett gyújtotta volna ki a motorjelet meg a lufilámpát?És utána leállítottam utána újra beindít és azóta nem világít!Ha kivillogtatnám akkor lehetne benne hiba? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 És a töltés végett gyújtotta volna ki a motorjelet meg a lufilámpát?És utána leállítottam utána újra beindít és azóta nem világít!Ha kivillogtatnám akkor lehetne benne hiba? Megpróbálhatod, de az ilyet nem szokta tárolni. Nekem pl. ha valamiért elmegy kicsit a töltés (pl. esőben megcsúszik az ékszíj) akkor a fékfolyadék/kézifék visszajelző felvillan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
radler Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 Sziasztok! Kis segítséget szeretnék kérni.nem indul a kis C14NZ- m.önindítót forgatja.szerintem a ac pumpa körül lesz valami,mert ha ráadom a gyújtást nem hallom a pillanatnyi zúgását.A pumpa(jó drága újonnan) mehetett tönkre?Vagy a relé?vagy vmi más? Van valakinek ötlete?Nem tudom nélkülözni az autót. Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 Sziasztok! Kis segítséget szeretnék kérni.nem indul a kis C14NZ- m.önindítót forgatja.szerintem a ac pumpa körül lesz valami,mert ha ráadom a gyújtást nem hallom a pillanatnyi zúgását.A pumpa(jó drága újonnan) mehetett tönkre?Vagy a relé?vagy vmi más? Van valakinek ötlete?Nem tudom nélkülözni az autót. Köszi! A gyújtás ráadása után 1-2mp-el (nem indítod be!) hallod a relé kattanását? Ha nem, én azt nézném meg először. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 Sziasztok! Kis segítséget szeretnék kérni.nem indul a kis C14NZ- m.önindítót forgatja.szerintem a ac pumpa körül lesz valami,mert ha ráadom a gyújtást nem hallom a pillanatnyi zúgását.A pumpa(jó drága újonnan) mehetett tönkre?Vagy a relé?vagy vmi más? Van valakinek ötlete?Nem tudom nélkülözni az autót. Köszi! Ezt fejből senki nem fogja megmondani neked :D Ha a relénél összezárod a lábakat, akkor elindul? Ha igen akkor a relé carakszik. Ha nem, akkor még az AC, vagy a csatlakozói, vagy a kábele, vagy vagy... Indítózás után benzinszag nincs a kipufogónál? Ha van, akkor nem a benzin részlegen kell kotorászni :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 Sziasztok! Kis segítséget szeretnék kérni.nem indul a kis C14NZ- m.önindítót forgatja.szerintem a ac pumpa körül lesz valami,mert ha ráadom a gyújtást nem hallom a pillanatnyi zúgását.A pumpa(jó drága újonnan) mehetett tönkre?Vagy a relé?vagy vmi más? Van valakinek ötlete?Nem tudom nélkülözni az autót. Köszi! Húzd ki a relét a foglalatból kösd össz egy darab dróttal a 30-87-es sarkot, ha a pumpa elindul, akkor a relé kuka. Ha nem, akkror pumpa, csatlakozó, vagy vezeték hiba. Közvetlenül a pumpának is adhadsz tápot, az akkuról két dróttal, de egy 9V-os elem is megforgatja. Ha elindul, akkor még marad a csati, vagy a vezeték, immód van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
radler Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 Húzd ki a relét a foglalatból kösd össz egy darab dróttal a 30-87-es sarkot, ha a pumpa elindul, akkor a relé kuka. Ha nem, akkror pumpa, csatlakozó, vagy vezeték hiba. Közvetlenül a pumpának is adhadsz tápot, az akkuról két dróttal, de egy 9V-os elem is megforgatja. Ha elindul, akkor még marad a csati, vagy a vezeték, immód van? nincs immo. autógáz is van a kocsiban,bár ez lehet,h lényegtelen. A relét hol találom?hogyan néz ki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
radler Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 A gyújtás ráadása után 1-2mp-el (nem indítod be!) hallod a relé kattanását? Ha nem, én azt nézném meg először. nem hallom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 nem hallom. A sárga motorkontroll-lámpa kigyullad a gyújtás ráadásakor? Ha igen, nézd meg a relét, a jobb oldali lábtérburkolatot kell levenni hozzá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
radler Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 A sárga motorkontroll-lámpa kigyullad a gyújtás ráadásakor? Ha igen, nézd meg a relét, a jobb oldali lábtérburkolatot kell levenni hozzá. igen kigyullad. ez az anyós ülésnél? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 igen kigyullad. ez az anyós ülésnél? Igen: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 igen kigyullad. Akkor nézd meg azt a relét, 15-ös torx csavarhúzó kell a burkolat lebontásához. Zotya képén a szép rózsaszín az AC-relé ( a Tiédben lehet más színű is). Link to comment Megosztás: More sharing options...
radler Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 Igen: OK.Köszi!meg is van. Meghallgattam még egyszer,s a relé működik,kattan.Csak a pumpa felől nem hallom azt a 1mp-es kis zúgást! Nagy a baj? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 Igen: OK.Köszi!meg is van. Meghallgattam még egyszer,s a relé működik,kattan.Csak a pumpa felől nem hallom azt a 1mp-es kis zúgást! Nagy a baj? Húzd ki a relét a foglalatból, és kösd össze egy dróttal a lábak helyét a foglalatban, amiket Zotya írt korábban. Ha így se indul be, akkor a pumpa lehet problémás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
radler Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 Húzd ki a relét a foglalatból, és kösd össze egy dróttal a lábak helyét a foglalatban, amiket Zotya írt korábban. Ha így se indul be, akkor a pumpa lehet problémás. megpróbálom........... Link to comment Megosztás: More sharing options...
radler Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 Húzd ki a relét a foglalatból kösd össz egy darab dróttal a 30-87-es sarkot, ha a pumpa elindul, akkor a relé kuka. Ha nem, akkror pumpa, csatlakozó, vagy vezeték hiba. Közvetlenül a pumpának is adhadsz tápot, az akkuról két dróttal, de egy 9V-os elem is megforgatja. Ha elindul, akkor még marad a csati, vagy a vezeték, immód van? Összekötöttem a relét ahogy mondtad.nem indul az autó :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
radler Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 Az ac pumpát be tudom indítani valahogy?vagy kuka? hogy van ez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 Az ac pumpát be tudom indítani valahogy?vagy kuka? hogy van ez? Pontosan ezt próbáltad az összekötéssel, és mivel nem indult el, esélyes, hogy kuka. Melyik karosszériaváltozat a kocsi? 5-ajtósnál a hátsó ülés alól hozzá lehet férni az AC-pumpához. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 Az ac pumpát be tudom indítani valahogy?vagy kuka? hogy van ez? Pontosan ezt próbáltad az összekötéssel, és mivel nem indult el, esélyes, hogy kuka. Melyik karosszériaváltozat a kocsi? 5-ajtósnál a hátsó ülés alól hozzá lehet férni az AC-pumpához. Azért még lehet kábel, vagy csatlakozó gond is....próbálj meg közvetlenül áramot adni a pumpának. Ha csak akad előfordul hogy polarítás fordítással meg lehet indítani visszafele, majd a normál irányban, de ez már a végét jelenti. Az immóra nem válaszoltál. Nekem is volt ilyen gondom, az áram nem ment el a pumpáig, valószínű a riasztó kevert be, de nem keresgéltük, áthidaltuk a szakaszt ahol meg volt szakítva a táp, és azóta jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
radler Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 Pontosan ezt próbáltad az összekötéssel, és mivel nem indult el, esélyes, hogy kuka. Melyik karosszériaváltozat a kocsi? 5-ajtósnál a hátsó ülés alól hozzá lehet férni az AC-pumpához. 5 ajtós.már felhajtottam az ülést, s megtaláltam.asszem 6 csavar fogja. Hogyan tudom kiszerelni,mi a pontos menete? Köszönöm az eddigieket is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 5 ajtós.már felhajtottam az ülést, s megtaláltam.asszem 6 csavar fogja. Hogyan tudom kiszerelni,mi a pontos menete? Köszönöm az eddigieket is! Kiszedni nem kell a teszteléshez, csak a csatiját húzd le, és adjál neki 12V-ot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts