Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne,hogy délelött mentem a kocsival és egyszercsak kigyújtotta a motorjelet és a lufilámpát!Csak úgy magától!Akkor menet közben leállítottam utána újrainditottam és azóta nem világit egyiksem!

Szerintetek mi lehet a baj?Vagy mit nézzek meg?

Előre is köszönöm!

Üdv.:zozo

Lehet hogy a kormány átvezetőnél volt egy kis kontakt hiba... :-)

Megosztás:

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne,hogy délelött mentem a kocsival és egyszercsak kigyújtotta a motorjelet és a lufilámpát!Csak úgy magától!Akkor menet közben leállítottam utána újrainditottam és azóta nem világit egyiksem!

Szerintetek mi lehet a baj?Vagy mit nézzek meg?

Előre is köszönöm!

Üdv.:zozo

Lehet hogy a kormány átvezetőnél volt egy kis kontakt hiba... :-)

Ezt azért nem hiszem, mert a lufi lámpája tudtommal égve marad egészen a hiba műszeres törléséig. Inkább arra gyanakodnék, hogy a töltéssel lehetett vmi gond, túl sok, vagy túl kevés.

Megosztás:

Ezt azért nem hiszem, mert a lufi lámpája tudtommal égve marad egészen a hiba műszeres törléséig. Inkább arra gyanakodnék, hogy a töltéssel lehetett vmi gond, túl sok, vagy túl kevés.

És a töltés végett gyújtotta volna ki a motorjelet meg a lufilámpát?És utána leállítottam utána újra beindít és azóta nem világít!Ha kivillogtatnám akkor lehetne benne hiba?

Megosztás:

És a töltés végett gyújtotta volna ki a motorjelet meg a lufilámpát?És utána leállítottam utána újra beindít és azóta nem világít!Ha kivillogtatnám akkor lehetne benne hiba?

Megpróbálhatod, de az ilyet nem szokta tárolni. Nekem pl. ha valamiért elmegy kicsit a töltés (pl. esőben megcsúszik az ékszíj) akkor a fékfolyadék/kézifék visszajelző felvillan.

Megosztás:

Sziasztok!

Kis segítséget szeretnék kérni.nem indul a kis C14NZ- m.önindítót forgatja.szerintem a ac pumpa körül lesz valami,mert ha ráadom a gyújtást nem hallom a pillanatnyi

zúgását.A pumpa(jó drága újonnan) mehetett tönkre?Vagy a relé?vagy vmi más?

Van valakinek ötlete?Nem tudom nélkülözni az autót.

Köszi!

Megosztás:

Sziasztok!

Kis segítséget szeretnék kérni.nem indul a kis C14NZ- m.önindítót forgatja.szerintem a ac pumpa körül lesz valami,mert ha ráadom a gyújtást nem hallom a pillanatnyi

Köszi!

A gyújtás ráadása után 1-2mp-el (nem indítod be!) hallod a relé kattanását? Ha nem, én azt nézném meg először.

Megosztás:

Sziasztok!

Köszi!

Ezt fejből senki nem fogja megmondani neked :D Ha a relénél összezárod a lábakat, akkor elindul? Ha igen akkor a relé carakszik. Ha nem, akkor még az AC, vagy a csatlakozói, vagy a kábele, vagy vagy... Indítózás után benzinszag nincs a kipufogónál? Ha van, akkor nem a benzin részlegen kell kotorászni :D

Megosztás:

Sziasztok!

Köszi!

Húzd ki a relét a foglalatból kösd össz egy darab dróttal a 30-87-es sarkot, ha a pumpa elindul, akkor a relé kuka. Ha nem, akkror pumpa, csatlakozó, vagy vezeték hiba. Közvetlenül a pumpának is adhadsz tápot, az akkuról két dróttal, de egy 9V-os elem is megforgatja. Ha elindul, akkor még marad a csati, vagy a vezeték, immód van?

Megosztás:

Húzd ki a relét a foglalatból kösd össz egy darab dróttal a 30-87-es sarkot, ha a pumpa elindul, akkor a relé kuka. Ha nem, akkror pumpa, csatlakozó, vagy vezeték hiba. Közvetlenül a pumpának is adhadsz tápot, az akkuról két dróttal, de egy 9V-os elem is megforgatja. Ha elindul, akkor még marad a csati, vagy a vezeték, immód van?

nincs immo.

autógáz is van a kocsiban,bár ez lehet,h lényegtelen.

A relét hol találom?hogyan néz ki?

Megosztás:

Igen:

OK.Köszi!meg is van.

Meghallgattam még egyszer,s a relé működik,kattan.Csak a pumpa felől nem hallom azt a 1mp-es kis zúgást!

Nagy a baj?

Húzd ki a relét a foglalatból, és kösd össze egy dróttal a lábak helyét a foglalatban, amiket Zotya írt korábban. Ha így se indul be, akkor a pumpa lehet problémás.

Megosztás:

Összekötöttem a relét ahogy mondtad.nem indul az autó :D

Megosztás:

Az ac pumpát be tudom indítani valahogy?vagy kuka?

hogy van ez?

Pontosan ezt próbáltad az összekötéssel, és mivel nem indult el, esélyes, hogy kuka. Melyik karosszériaváltozat a kocsi? 5-ajtósnál a hátsó ülés alól hozzá lehet férni az AC-pumpához.

Megosztás:

Az ac pumpát be tudom indítani valahogy?vagy kuka?

hogy van ez?

Pontosan ezt próbáltad az összekötéssel, és mivel nem indult el, esélyes, hogy kuka. Melyik karosszériaváltozat a kocsi? 5-ajtósnál a hátsó ülés alól hozzá lehet férni az AC-pumpához.

Azért még lehet kábel, vagy csatlakozó gond is....próbálj meg közvetlenül áramot adni a pumpának. Ha csak akad előfordul hogy polarítás fordítással meg lehet indítani visszafele, majd a normál irányban, de ez már a végét jelenti. Az immóra nem válaszoltál. Nekem is volt ilyen gondom, az áram nem ment el a pumpáig, valószínű a riasztó kevert be, de nem keresgéltük, áthidaltuk a szakaszt ahol meg volt szakítva a táp, és azóta jó.

Megosztás:

5 ajtós.már felhajtottam az ülést, s megtaláltam.asszem 6 csavar fogja.

Hogyan tudom kiszerelni,mi a pontos menete?

Köszönöm az eddigieket is!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.