Soma01 Elküldve Május26, 2011 Megoszt Elküldve Május26, 2011 Van itt a fórumon egy Epk-nevű fórumozó, Ő adta az ötletet, amúgy így néz ki: .... Köszi! Utána nézek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Apipi Elküldve Május28, 2011 Megoszt Elküldve Május28, 2011 Én házilag csináltam uborkásüvegből, csövekből meg szivacsból. Nem szép, de a feladatát ellátja, amíg nem találok helyette esztétikusabb megoldást addíg marad. Egyébként milyen hatása van a motor működésére? Csendesebb? Dinamikusabb? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Május28, 2011 Megoszt Elküldve Május28, 2011 Egyébként milyen hatása van a motor működésére? Csendesebb? Dinamikusabb? sztem semmi ilyen csak ritkábban kell takarítani a keverékképző rendszer elemeit :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május28, 2011 Megoszt Elküldve Május28, 2011 Egyébként milyen hatása van a motor működésére? Csendesebb? Dinamikusabb? sztem semmi ilyen csak ritkábban kell takarítani a keverékképző rendszer elemeit :D Egyenletesebb a járása, és egy kicsit jobban megy, hiszen nem kerül a motorban olyan trutyi ami vizet, olajpárát...stb tartalmaz. Persze nem +10 lóerőre kell gondolni.Amióta beszereltem nem kellett takarítani a folytószelepházat, alapjárati motort...stb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
BIKER30 Elküldve Május28, 2011 Megoszt Elküldve Május28, 2011 Sziasztok! Ha benzinszagú az olajam,az baj?? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
yankee Elküldve Május28, 2011 Megoszt Elküldve Május28, 2011 Egyenletesebb a járása, és egy kicsit jobban megy, hiszen nem kerül a motorban olyan trutyi ami vizet, olajpárát...stb tartalmaz. Persze nem +10 lóerőre kell gondolni.Amióta beszereltem nem kellett takarítani a folytószelepházat, alapjárati motort...stb. Akkor nekem valami nagyon szar a kocsimba.. Én még sose takarítottam ezeket a dolgokat. :D Tavaly mikor levettük a hengerfejet, akkor mondom kitakarítom. De nem volt mit. Nem volt benne semmi. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május28, 2011 Megoszt Elküldve Május28, 2011 Sziasztok! Ha benzinszagú az olajam,az baj?? :D Hát nem normális dolog. Bár valamilyen szinten a motor beledogozik a kerterba, főleg ha kopott, innen is van a kartergáz. De átalában a motor elégeti a benzint, és nem az olajba kerül. Akkor nekem valami nagyon szar a kocsimba.. Én még sose takarítottam ezeket a dolgokat. :D Tavaly mikor levettük a hengerfejet, akkor mondom kitakarítom. De nem volt mit. Nem volt benne semmi. :) A tied 2002-es, tavaly volt 8 éves az enyém meg 94-es amikor beleszereltem a bödönt akkor volt 16 éves, muti a fojtószelepházadat! Az enyém ilyen: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Május28, 2011 Megoszt Elküldve Május28, 2011 Sziasztok! Ha benzinszagú az olajam,az baj?? :D Az is lehet az oka, hogy rövid távon használod az autót, nincs ideje felmelegedni a motornak, így nem tud elpárologni a hidegindítás utáni többlet benzin a karterből. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Május28, 2011 Megoszt Elküldve Május28, 2011 Hát nem normális dolog. Bár valamilyen szinten a motor beledogozik a kerterba, főleg ha kopott, innen is van a kartergáz. De átalában a motor elégeti a benzint, és nem az olajba kerül. A tied 2002-es, tavaly volt 8 éves az enyém meg 94-es amikor beleszereltem a bödönt akkor volt 16 éves, muti a fojtószelepházadat! Az enyém ilyen: http://pics.coldline.hu/pics/243016-20110528-j1uZge.jpg Hmm....az én fojtószelep házam sokkal "üresebb"... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Május28, 2011 Megoszt Elküldve Május28, 2011 Hmm....az én fojtószelep házam sokkal "üresebb"... :D Biztos nincs benne benzin :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május28, 2011 Megoszt Elküldve Május28, 2011 Hmm....az én fojtószelep házam sokkal "üresebb"... :D Akkor nézz körül a garázs padlóján, valamit nem raktál vissza. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Május28, 2011 Megoszt Elküldve Május28, 2011 Biztos nincs benne benzin :D Az bakna be ha ott lenne benzin... :D Akkor nézz körül a garázs padlóján, valamit nem raktál vissza. :) Nincs garázsom sem...tehát lehet, hogy a parkolóban hullajtottam el valamit... B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május28, 2011 Megoszt Elküldve Május28, 2011 Az bakna be ha ott lenne benzin... :D Nekem van, oda spricceli be az injktor. Egyszer rosszul raktam be a tömítést, és az egész feltelt benzinnel. Először még járta a motor, aztán bugyborékolva belefulladt. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Május28, 2011 Megoszt Elküldve Május28, 2011 Nekem van, oda spricceli be az injktor. Egyszer rosszul raktam be a tömítést, és az egész feltelt benzinnel. Először még járta a motor, aztán bugyborékolva belefulladt. :) Nekem kicsit másabba motor... B) De egy etanolos átalakítóval anno fuldoklott a cucctól...:D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
szitya87 Elküldve Május28, 2011 Megoszt Elküldve Május28, 2011 :D Eltörött az agrt tartó vas amikor meghúztam a csavart így most csak egy csavar fogja.Sajnos nem fogja annyira hogy tömitse .Most kifúja a levegöt.Lehet valami komolyabb problémám tőle? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Május28, 2011 Megoszt Elküldve Május28, 2011 :D Eltörött az agrt tartó vas amikor meghúztam a csavart így most csak egy csavar fogja.Sajnos nem fogja annyira hogy tömitse .Most kifúja a levegöt.Lehet valami komolyabb problémám tőle? Hát az biztos, hogy egy csomó hibajelzést fogsz kapni. Meg szerintem menetteljesítmény romlásod is lesz. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tothgrisa Elküldve Május28, 2011 Megoszt Elküldve Május28, 2011 Hali Problémám: Motor bindul, kis idő után leáll. Ha gázt nyomot dadog mintha nem menne minden henger. Menet közben rángat Mit kell cserélni? Előre is köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május28, 2011 Megoszt Elküldve Május28, 2011 :D Eltörött az agrt tartó vas amikor meghúztam a csavart így most csak egy csavar fogja.Sajnos nem fogja annyira hogy tömitse .Most kifúja a levegöt.Lehet valami komolyabb problémám tőle? A kipuffgáz ilyenkor a motortérbe megy, onnan meg bejuthat az utastérbe is. Valahogy meg kell oldani a tömítést. Hali Problémám: Motor bindul, kis idő után leáll. Ha gázt nyomot dadog mintha nem menne minden henger. Menet közben rángat Mit kell cserélni? Előre is köszi Gyertyákat, gyújtókábeleket, vákuumcsöveket ellenőrizd, meg áruld el, milyen motor van a kocsidban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kocsiga Elküldve Május28, 2011 Megoszt Elküldve Május28, 2011 egyelőre sehogy :D nem tudtam ki csavarni a két csavart mert még nem kaptam megfelelő csavar kulcsot mert ugyebár nem sima csavarral van rögzítve hogy villás kulccsal simán kicsavarjam, a csavarfej közepe olyan mint a sima facsavarnak csak nagyobb de rakok fel képet később és ha sikerül kiszednem akkor leírom a fejleményeket. itt vannak a képek: http://pics.coldline.hu/pics/231998-20110513-8ZZZxV.jpg http://pics.coldline.hu/pics/231999-20110513-DIaHlG.jpg Hali! Hát én is kiszedtem,de nekem le volt vakolva.Illetve érdekes módon maga a szelep furata az nem.(az a kis bizgentyű amit rugó ellenében lehet befelé tologatni.) Amúgy maga az egész cucc belülről tiszta volt,nem tudtam semmilyen trutyit kimosni belőle.A vakolásra használt anyagot nem tudtam visszatenni,mert ilyen ragasztott izé volt és szétszakadozott.Visszament nélküle,de semmi változás a menettulajdonságokban. Csak az a nyüves lámpa világít még mindig. Egyébként nekem viszonylag könnyen ki jöttek a csavarok. De ezt az agyonburkolt motort szerelni.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kocsiga Elküldve Május28, 2011 Megoszt Elküldve Május28, 2011 Kérdezném a hozzáértőket:van annak értelme,hogy csak az egyik furat van levakolva ez EGR-ben? Link to comment Megosztás: More sharing options...
apacs78 Elküldve Május28, 2011 Megoszt Elküldve Május28, 2011 Hello Uj vagyok még, de van egy olyan problémám Astra H caravan 1,7 td vel, hogy nem nyilt ki a tanksapkafedél, ezért kivettem a központizár biztosítékát, de azóta a központizár sem csinál semmit sem, mi a megoldás , köszi a választ , mert szervizig sem tudok elmenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május28, 2011 Megoszt Elküldve Május28, 2011 Hello Uj vagyok még, de van egy olyan problémám Astra H caravan 1,7 td vel, hogy nem nyilt ki a tanksapkafedél, ezért kivettem a központizár biztosítékát, de azóta a központizár sem csinál semmit sem, mi a megoldás , köszi a választ , mert szervizig sem tudok elmenni. Esetleg tedd vissza :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kknl Elküldve Május29, 2011 Megoszt Elküldve Május29, 2011 Hello Uj vagyok még, de van egy olyan problémám Astra H caravan 1,7 td vel, hogy nem nyilt ki a tanksapkafedél, ezért kivettem a központizár biztosítékát, de azóta a központizár sem csinál semmit sem, mi a megoldás , köszi a választ , mert szervizig sem tudok elmenni. [/quote Belülröl ki tudod nyitni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tothgrisa Elküldve Május29, 2011 Megoszt Elküldve Május29, 2011 C16Nz-s motorkód Gyertyák,Ac szivatty, benzinszűrő gyertyakábel új. Mihelyt kisebb ideig kis gázon tartom (ha áll, ha megy) elkezd furcsán durrogni a motor, minthe nem menne minden henger. Ilyenkor letaposom és megindul rendesenn. Ha nagy gázzal járok semmi hiba. Ezért gondolom hogy Benzint kap és szikra is van. Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május29, 2011 Megoszt Elküldve Május29, 2011 C16Nz-s motorkód Gyertyák,Ac szivatty, benzinszűrő gyertyakábel új. Mihelyt kisebb ideig kis gázon tartom (ha áll, ha megy) elkezd furcsán durrogni a motor, minthe nem menne minden henger. Ilyenkor letaposom és megindul rendesenn. Ha nagy gázzal járok semmi hiba. Ezért gondolom hogy Benzint kap és szikra is van. Köszi Gyújtáselosztót nézted már, nincs eloxidálódva belül, és középen a rotorhoz menő szénkefe nincs elkopva, ill. a rotor ép? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts