Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Én házilag csináltam uborkásüvegből, csövekből meg szivacsból. Nem szép, de a feladatát ellátja, amíg nem találok helyette esztétikusabb megoldást addíg marad.

Egyébként milyen hatása van a motor működésére? Csendesebb? Dinamikusabb?

Megosztás:

Egyébként milyen hatása van a motor működésére? Csendesebb? Dinamikusabb?

sztem semmi ilyen csak ritkábban kell takarítani a keverékképző rendszer elemeit :D

Egyenletesebb a járása, és egy kicsit jobban megy, hiszen nem kerül a motorban olyan trutyi ami vizet, olajpárát...stb tartalmaz. Persze nem +10 lóerőre kell gondolni.Amióta beszereltem nem kellett takarítani a folytószelepházat, alapjárati motort...stb.

Megosztás:

Egyenletesebb a járása, és egy kicsit jobban megy, hiszen nem kerül a motorban olyan trutyi ami vizet, olajpárát...stb tartalmaz. Persze nem +10 lóerőre kell gondolni.Amióta beszereltem nem kellett takarítani a folytószelepházat, alapjárati motort...stb.

Akkor nekem valami nagyon szar a kocsimba.. Én még sose takarítottam ezeket a dolgokat. :D Tavaly mikor levettük a hengerfejet, akkor mondom kitakarítom. De nem volt mit. Nem volt benne semmi. :D

Megosztás:

Sziasztok!

Ha benzinszagú az olajam,az baj?? :D

Hát nem normális dolog. Bár valamilyen szinten a motor beledogozik a kerterba, főleg ha kopott, innen is van a kartergáz. De átalában a motor elégeti a benzint, és nem az olajba kerül.

Akkor nekem valami nagyon szar a kocsimba.. Én még sose takarítottam ezeket a dolgokat. :D Tavaly mikor levettük a hengerfejet, akkor mondom kitakarítom. De nem volt mit. Nem volt benne semmi. :)

A tied 2002-es, tavaly volt 8 éves az enyém meg 94-es amikor beleszereltem a bödönt akkor volt 16 éves, muti a fojtószelepházadat! Az enyém ilyen:

243016-20110528-j1uZge.jpg

Megosztás:

Hát nem normális dolog. Bár valamilyen szinten a motor beledogozik a kerterba, főleg ha kopott, innen is van a kartergáz. De átalában a motor elégeti a benzint, és nem az olajba kerül.

A tied 2002-es, tavaly volt 8 éves az enyém meg 94-es amikor beleszereltem a bödönt akkor volt 16 éves, muti a fojtószelepházadat! Az enyém ilyen:

%7Boption%7Dhttp://pics.coldline.hu/pics/243016-20110528-j1uZge.jpg%7Boption%7D

Hmm....az én fojtószelep házam sokkal "üresebb"... :D

Megosztás:

Nekem van, oda spricceli be az injktor. Egyszer rosszul raktam be a tömítést, és az egész feltelt benzinnel. Először még járta a motor, aztán bugyborékolva belefulladt. :)

Nekem kicsit másabba motor... B)

De egy etanolos átalakítóval anno fuldoklott a cucctól...:D :D

Megosztás:

:D Eltörött az agrt tartó vas amikor meghúztam a csavart így most csak egy csavar fogja.Sajnos nem fogja annyira hogy tömitse .Most kifúja a levegöt.Lehet valami komolyabb problémám tőle?

Hát az biztos, hogy egy csomó hibajelzést fogsz kapni. Meg szerintem menetteljesítmény romlásod is lesz. :D

Megosztás:

:D Eltörött az agrt tartó vas amikor meghúztam a csavart így most csak egy csavar fogja.Sajnos nem fogja annyira hogy tömitse .Most kifúja a levegöt.Lehet valami komolyabb problémám tőle?

A kipuffgáz ilyenkor a motortérbe megy, onnan meg bejuthat az utastérbe is. Valahogy meg kell oldani a tömítést.

Hali

Problémám: Motor bindul, kis idő után leáll. Ha gázt nyomot dadog mintha nem menne minden henger.

Menet közben rángat

Mit kell cserélni? Előre is köszi

Gyertyákat, gyújtókábeleket, vákuumcsöveket ellenőrizd, meg áruld el, milyen motor van a kocsidban.

Megosztás:

egyelőre sehogy :D nem tudtam ki csavarni a két csavart mert még nem kaptam megfelelő csavar kulcsot mert ugyebár nem sima csavarral van rögzítve hogy villás kulccsal simán kicsavarjam, a csavarfej közepe olyan mint a sima facsavarnak csak nagyobb de rakok fel képet később és ha sikerül kiszednem akkor leírom a fejleményeket.

itt vannak a képek: http://pics.coldline.hu/pics/231998-20110513-8ZZZxV.jpg http://pics.coldline.hu/pics/231999-20110513-DIaHlG.jpg

Hali!

Hát én is kiszedtem,de nekem le volt vakolva.Illetve érdekes módon maga a szelep furata az nem.(az a kis bizgentyű amit rugó ellenében lehet befelé tologatni.)

Amúgy maga az egész cucc belülről tiszta volt,nem tudtam semmilyen trutyit kimosni belőle.A vakolásra használt anyagot nem tudtam visszatenni,mert ilyen ragasztott izé volt és szétszakadozott.Visszament nélküle,de semmi változás a menettulajdonságokban. Csak az a nyüves lámpa világít még mindig.

Egyébként nekem viszonylag könnyen ki jöttek a csavarok. De ezt az agyonburkolt motort szerelni....

Megosztás:

Hello

Uj vagyok még, de van egy olyan problémám Astra H caravan 1,7 td vel, hogy nem nyilt ki a tanksapkafedél, ezért kivettem a központizár biztosítékát, de azóta a központizár sem csinál semmit sem, mi a megoldás , köszi a választ , mert szervizig sem tudok elmenni.

Megosztás:

Hello

Uj vagyok még, de van egy olyan problémám Astra H caravan 1,7 td vel, hogy nem nyilt ki a tanksapkafedél, ezért kivettem a központizár biztosítékát, de azóta a központizár sem csinál semmit sem, mi a megoldás , köszi a választ , mert szervizig sem tudok elmenni.

Esetleg tedd vissza :D

Megosztás:

Hello

[/quote

Belülröl ki tudod nyitni.

Megosztás:

C16Nz-s motorkód

Gyertyák,Ac szivatty, benzinszűrő gyertyakábel új.

Mihelyt kisebb ideig kis gázon tartom (ha áll, ha megy) elkezd furcsán durrogni a motor, minthe nem menne minden henger.

Ilyenkor letaposom és megindul rendesenn. Ha nagy gázzal járok semmi hiba. Ezért gondolom hogy Benzint kap és szikra is van.

Köszi

Megosztás:

C16Nz-s motorkód

Gyertyák,Ac szivatty, benzinszűrő gyertyakábel új.

Mihelyt kisebb ideig kis gázon tartom (ha áll, ha megy) elkezd furcsán durrogni a motor, minthe nem menne minden henger.

Ilyenkor letaposom és megindul rendesenn. Ha nagy gázzal járok semmi hiba. Ezért gondolom hogy Benzint kap és szikra is van.

Köszi

Gyújtáselosztót nézted már, nincs eloxidálódva belül, és középen a rotorhoz menő szénkefe nincs elkopva, ill. a rotor ép?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.