Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

SZiasztok!

Már jó rég írtam ide.....

A következő problémával állok szemben:

Ha hirtelen gázt adok és a kocsi sebességben van - nyikkanást hallok a motor felől, de ha menet közben fékezek vagy kinyomom a kuplungot - akkor nem. Ha óvatosan adok gázt sebességben, akkor nincs nyikorgó hang. Tehát mindíg hirtelen gázadásnál, vagy mikor hirtelen felengedem a kuplungot és megtörténik a gyorsítás. A kuplunggal lehet a probléma? Vagy esetleg a motorfelfogatással? Szerintetek mi? Olyan kimondottan fémes nyikorgó/nyikkanó hang. Egyébként a géppel más gond nincs, nem csúszik a kuplung stb.

Előre is köszi a segítséget!

Megosztás:

SZiasztok!

Már jó rég írtam ide.....

A következő problémával állok szemben:

Ha hirtelen gázt adok és a kocsi sebességben van - nyikkanást hallok a motor felől, de ha menet közben fékezek vagy kinyomom a kuplungot - akkor nem. Ha óvatosan adok gázt sebességben, akkor nincs nyikorgó hang. Tehát mindíg hirtelen gázadásnál, vagy mikor hirtelen felengedem a kuplungot és megtörténik a gyorsítás. A kuplunggal lehet a probléma? Vagy esetleg a motorfelfogatással? Szerintetek mi? Olyan kimondottan fémes nyikorgó/nyikkanó hang. Egyébként a géppel más gond nincs, nem csúszik a kuplung stb.

Előre is köszi a segítséget!

A motortartó bakokat megnézhetnéd. Nekem is volt időnként nyekkenés, aztán egyszer csak egy qrvanagy koppanás lett belőle (leesett a motor, és lekoppant a bölcsőre. Ha gázt adtam akkor jó volt, mert felemelte magát, és nem ért hozzá semmihez, de ha elvettem a gázt, akkor megint leért és koppant :D )

Megosztás:

Nekem annó még a jó öreg kadettomba a belső lámpa burkából szó szerint fólyt befele a víz, ha esett az eső törölközőkkel kellett kitömnöm a sebváltó körül mert a különben a vátó szoknyában állt a víz:D:D soha nem jöttem rá hogy honnan jön, az ablak tökéletesen ki volt szigetelve... bár ez már szegényke lecserélése előtt nemsokkal kezdődött igy nem nagyon foglalkoztam vele.

Megosztás:

A karter szűrőhöz hol tudnék hozzá jutni? Ki tud segíteni ebben? Amiket én találtam a neten az eddig zsákutca.

Én házilag csináltam uborkásüvegből, csövekből meg szivacsból. Nem szép, de a feladatát ellátja, amíg nem találok helyette esztétikusabb megoldást addíg marad.

Megosztás:

Mi alapján csináltad? Tudsz linket adni?

Van itt a fórumon egy Epk-nevű fórumozó, Ő adta az ötletet, amúgy így néz ki:

(nem Epk, hanem a bödön :D )

242190-20110525-oVONMX.jpg

242191-20110525-9Nbu4U.jpg

242192-20110525-KPiB7M.jpg

Egy 7decis uborkás üveg tetejébe fúrtam 3 lyukat, egy cső vezet a szivacs alá, kettő fölé. Ugye a szivacs alá vezetem be a szelepfedéltől a kartergázt, és a felső részből megy az injektorházba a szűrt gáz. A vékony csövön a pillangószelep alá, a vastagon meg a nagy fekete folytószelepház fedőbe csatlakozik. A kis cső helyét a szelepfedélen ledugóztam. A szivacs egy régi gyerekágyból való. Olyan 800-1000Km-enkét ürítem, télen kevesebb a trutyi, nyáron több. Télen nem fagy meg. Ilyen szűrt cucc:

242193-20110525-N2bwx1.jpg

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.