Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

SZiasztok!

Már jó rég írtam ide.....

A következő problémával állok szemben:

Ha hirtelen gázt adok és a kocsi sebességben van - nyikkanást hallok a motor felől, de ha menet közben fékezek vagy kinyomom a kuplungot - akkor nem. Ha óvatosan adok gázt sebességben, akkor nincs nyikorgó hang. Tehát mindíg hirtelen gázadásnál, vagy mikor hirtelen felengedem a kuplungot és megtörténik a gyorsítás. A kuplunggal lehet a probléma? Vagy esetleg a motorfelfogatással? Szerintetek mi? Olyan kimondottan fémes nyikorgó/nyikkanó hang. Egyébként a géppel más gond nincs, nem csúszik a kuplung stb.

Előre is köszi a segítséget!

Elküldve
Én az enyémbe még nem tisztitottam ki!Már vagy két éve van nálam a kocsi és beleraktam vagy 20.000km-t és meg nem szedtem ki!Szerintem kell azt sűrűn tisztitani!

Ez az autó sem az agyonhajtásba fog belepusztulni :D

Elküldve
SZiasztok!

Már jó rég írtam ide.....

A következő problémával állok szemben:

Ha hirtelen gázt adok és a kocsi sebességben van - nyikkanást hallok a motor felől, de ha menet közben fékezek vagy kinyomom a kuplungot - akkor nem. Ha óvatosan adok gázt sebességben, akkor nincs nyikorgó hang. Tehát mindíg hirtelen gázadásnál, vagy mikor hirtelen felengedem a kuplungot és megtörténik a gyorsítás. A kuplunggal lehet a probléma? Vagy esetleg a motorfelfogatással? Szerintetek mi? Olyan kimondottan fémes nyikorgó/nyikkanó hang. Egyébként a géppel más gond nincs, nem csúszik a kuplung stb.

Előre is köszi a segítséget!

A motortartó bakokat megnézhetnéd. Nekem is volt időnként nyekkenés, aztán egyszer csak egy qrvanagy koppanás lett belőle (leesett a motor, és lekoppant a bölcsőre. Ha gázt adtam akkor jó volt, mert felemelte magát, és nem ért hozzá semmihez, de ha elvettem a gázt, akkor megint leért és koppant :D )

Elküldve

Ja, egyszer nekem is leesett a motor, baromi hangja volt, mert még mentem úgy vagy 15 km-t évekkel ezelőtt, de sztem ez most más.....

Elküldve
Ja, egyszer nekem is leesett a motor, baromi hangja volt, mert még mentem úgy vagy 15 km-t évekkel ezelőtt, de sztem ez most más.....

Sanszos az ipszilon és a katalizátor közötti tűzkarika is...:D

Elküldve
Megyek azért vele!Olyan évi 10.000 kilométer belemegy! :D csak módjával!

Láttam ma is mentél, bár bringával már nem vagyok felismerhető... :D

Elküldve
Nekem kb. 2 olajcserénként kell, tehát ahol most te jársz. Van valakinek karter szűrője? Az nem segítene megakadályozni a koszolódást?

Van, és segít. :D

Elküldve
Láttam ma is mentél, bár bringával már nem vagyok felismerhető... :D

Ahogy mondod!Mért tényleg láttál ma?

Amugy a hátsó csomagtartómnál a vízbefolyásra nem tud valaki ötletet?Ma reggel irtam róla!Abban kéne segítség!

Elküldve

Amugy a hátsó csomagtartómnál a vízbefolyásra nem tud valaki ötletet?Ma reggel irtam róla!Abban kéne segítség!

Jah, már azt is tudom hol laksz. :D Bár nem otthon láttalak. :D

Elküldve

És leszedted már a szárnyat, a belső műanyagokat, pótféklámpát? Alájuk néztél?

Elküldve

Nekem annó még a jó öreg kadettomba a belső lámpa burkából szó szerint fólyt befele a víz, ha esett az eső törölközőkkel kellett kitömnöm a sebváltó körül mert a különben a vátó szoknyában állt a víz:D:D soha nem jöttem rá hogy honnan jön, az ablak tökéletesen ki volt szigetelve... bár ez már szegényke lecserélése előtt nemsokkal kezdődött igy nem nagyon foglalkoztam vele.

Elküldve
Elém aztán nem tolatott ki senki! :)

Ha nem vetted észre, akkor azért nézd meg hogy nincs -e egy kis horpadás az autó elején B) Bár azért elég feltűnő ha egy Hiace áll ki a hűtőmaszkból :D :D

Elküldve
Van, és segít. :D

A karter szűrőhöz hol tudnék hozzá jutni? Ki tud segíteni ebben? Amiket én találtam a neten az eddig zsákutca.

Elküldve
A karter szűrőhöz hol tudnék hozzá jutni? Ki tud segíteni ebben? Amiket én találtam a neten az eddig zsákutca.

Én házilag csináltam uborkásüvegből, csövekből meg szivacsból. Nem szép, de a feladatát ellátja, amíg nem találok helyette esztétikusabb megoldást addíg marad.

Elküldve
Mi alapján csináltad? Tudsz linket adni?

Van itt a fórumon egy Epk-nevű fórumozó, Ő adta az ötletet, amúgy így néz ki:

(nem Epk, hanem a bödön :D )

242190-20110525-oVONMX.jpg

242191-20110525-9Nbu4U.jpg

242192-20110525-KPiB7M.jpg

Egy 7decis uborkás üveg tetejébe fúrtam 3 lyukat, egy cső vezet a szivacs alá, kettő fölé. Ugye a szivacs alá vezetem be a szelepfedéltől a kartergázt, és a felső részből megy az injektorházba a szűrt gáz. A vékony csövön a pillangószelep alá, a vastagon meg a nagy fekete folytószelepház fedőbe csatlakozik. A kis cső helyét a szelepfedélen ledugóztam. A szivacs egy régi gyerekágyból való. Olyan 800-1000Km-enkét ürítem, télen kevesebb a trutyi, nyáron több. Télen nem fagy meg. Ilyen szűrt cucc:

242193-20110525-N2bwx1.jpg

Elküldve
Ha nem vetted észre, akkor azért nézd meg hogy nincs -e egy kis horpadás az autó elején :) Bár azért elég feltűnő ha egy Hiace áll ki a hűtőmaszkból :D :D

Tényleg nem rémlik,hogy egy Hiace kitolatott volna elém!De hol és mikor?De Spzoli se mond többet!Ugy lehet,hogy beugrana!

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.