Rauros Elküldve Május25, 2011 Megoszt Elküldve Május25, 2011 SZiasztok! Már jó rég írtam ide..... A következő problémával állok szemben: Ha hirtelen gázt adok és a kocsi sebességben van - nyikkanást hallok a motor felől, de ha menet közben fékezek vagy kinyomom a kuplungot - akkor nem. Ha óvatosan adok gázt sebességben, akkor nincs nyikorgó hang. Tehát mindíg hirtelen gázadásnál, vagy mikor hirtelen felengedem a kuplungot és megtörténik a gyorsítás. A kuplunggal lehet a probléma? Vagy esetleg a motorfelfogatással? Szerintetek mi? Olyan kimondottan fémes nyikorgó/nyikkanó hang. Egyébként a géppel más gond nincs, nem csúszik a kuplung stb. Előre is köszi a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május25, 2011 Megoszt Elküldve Május25, 2011 Én az enyémbe még nem tisztitottam ki!Már vagy két éve van nálam a kocsi és beleraktam vagy 20.000km-t és meg nem szedtem ki!Szerintem kell azt sűrűn tisztitani! Ez az autó sem az agyonhajtásba fog belepusztulni :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május25, 2011 Megoszt Elküldve Május25, 2011 SZiasztok! Már jó rég írtam ide..... A következő problémával állok szemben: Ha hirtelen gázt adok és a kocsi sebességben van - nyikkanást hallok a motor felől, de ha menet közben fékezek vagy kinyomom a kuplungot - akkor nem. Ha óvatosan adok gázt sebességben, akkor nincs nyikorgó hang. Tehát mindíg hirtelen gázadásnál, vagy mikor hirtelen felengedem a kuplungot és megtörténik a gyorsítás. A kuplunggal lehet a probléma? Vagy esetleg a motorfelfogatással? Szerintetek mi? Olyan kimondottan fémes nyikorgó/nyikkanó hang. Egyébként a géppel más gond nincs, nem csúszik a kuplung stb. Előre is köszi a segítséget! A motortartó bakokat megnézhetnéd. Nekem is volt időnként nyekkenés, aztán egyszer csak egy qrvanagy koppanás lett belőle (leesett a motor, és lekoppant a bölcsőre. Ha gázt adtam akkor jó volt, mert felemelte magát, és nem ért hozzá semmihez, de ha elvettem a gázt, akkor megint leért és koppant :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rauros Elküldve Május25, 2011 Megoszt Elküldve Május25, 2011 Ja, egyszer nekem is leesett a motor, baromi hangja volt, mert még mentem úgy vagy 15 km-t évekkel ezelőtt, de sztem ez most más..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Május25, 2011 Megoszt Elküldve Május25, 2011 Ja, egyszer nekem is leesett a motor, baromi hangja volt, mert még mentem úgy vagy 15 km-t évekkel ezelőtt, de sztem ez most más..... Sanszos az ipszilon és a katalizátor közötti tűzkarika is...:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rauros Elküldve Május25, 2011 Megoszt Elküldve Május25, 2011 Ahha! Na az lehet :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Május25, 2011 Megoszt Elküldve Május25, 2011 Ez az autó sem az agyonhajtásba fog belepusztulni :D Megyek azért vele!Olyan évi 10.000 kilométer belemegy! :D csak módjával! Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május25, 2011 Megoszt Elküldve Május25, 2011 Megyek azért vele!Olyan évi 10.000 kilométer belemegy! :D csak módjával! Láttam ma is mentél, bár bringával már nem vagyok felismerhető... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május25, 2011 Megoszt Elküldve Május25, 2011 Nekem kb. 2 olajcserénként kell, tehát ahol most te jársz. Van valakinek karter szűrője? Az nem segítene megakadályozni a koszolódást? Van, és segít. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Május25, 2011 Megoszt Elküldve Május25, 2011 Láttam ma is mentél, bár bringával már nem vagyok felismerhető... :D Ahogy mondod!Mért tényleg láttál ma? Amugy a hátsó csomagtartómnál a vízbefolyásra nem tud valaki ötletet?Ma reggel irtam róla!Abban kéne segítség! Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május25, 2011 Megoszt Elküldve Május25, 2011 Ahogy mondod!Mért tényleg láttál ma? Amugy a hátsó csomagtartómnál a vízbefolyásra nem tud valaki ötletet?Ma reggel irtam róla!Abban kéne segítség! Jah, már azt is tudom hol laksz. :D Bár nem otthon láttalak. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Május25, 2011 Megoszt Elküldve Május25, 2011 Ahogy mondod!Mért tényleg láttál ma? Amugy a hátsó csomagtartómnál a vízbefolyásra nem tud valaki ötletet?Ma reggel irtam róla!Abban kéne segítség! És leszedted már a szárnyat, a belső műanyagokat, pótféklámpát? Alájuk néztél? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pyox Elküldve Május25, 2011 Megoszt Elküldve Május25, 2011 Nekem annó még a jó öreg kadettomba a belső lámpa burkából szó szerint fólyt befele a víz, ha esett az eső törölközőkkel kellett kitömnöm a sebváltó körül mert a különben a vátó szoknyában állt a víz:D:D soha nem jöttem rá hogy honnan jön, az ablak tökéletesen ki volt szigetelve... bár ez már szegényke lecserélése előtt nemsokkal kezdődött igy nem nagyon foglalkoztam vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Május25, 2011 Megoszt Elküldve Május25, 2011 És leszedted már a szárnyat, a belső műanyagokat, pótféklámpát? Alájuk néztél? Igen már volt leszedve!De semmi rendellenességet nem találtam!És nem jövök rá,hogy hol jön be a víz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Május25, 2011 Megoszt Elküldve Május25, 2011 Jah, már azt is tudom hol laksz. :D Bár nem otthon láttalak. :D Akkor hol láttál?? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május25, 2011 Megoszt Elküldve Május25, 2011 Akkor hol láttál?? :D Hát mikor kitolatott eléd a fehér hiace a dombtetőn... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Május25, 2011 Megoszt Elküldve Május25, 2011 Hát mikor kitolatott eléd a fehér hiace a dombtetőn... :D Elém aztán nem tolatott ki senki! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
gaga1 Elküldve Május25, 2011 Megoszt Elküldve Május25, 2011 Sziasztok! Gyujtáskapcsoló zárbetétjét tudja valaki,hogy kell kiszedni??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Május25, 2011 Megoszt Elküldve Május25, 2011 Sziasztok! Gyujtáskapcsoló zárbetétjét tudja valaki,hogy kell kiszedni??? Igen,benne van a GyIK -ban. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május25, 2011 Megoszt Elküldve Május25, 2011 Elém aztán nem tolatott ki senki! :) Ha nem vetted észre, akkor azért nézd meg hogy nincs -e egy kis horpadás az autó elején B) Bár azért elég feltűnő ha egy Hiace áll ki a hűtőmaszkból :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Május25, 2011 Megoszt Elküldve Május25, 2011 Van, és segít. :D A karter szűrőhöz hol tudnék hozzá jutni? Ki tud segíteni ebben? Amiket én találtam a neten az eddig zsákutca. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május25, 2011 Megoszt Elküldve Május25, 2011 A karter szűrőhöz hol tudnék hozzá jutni? Ki tud segíteni ebben? Amiket én találtam a neten az eddig zsákutca. Én házilag csináltam uborkásüvegből, csövekből meg szivacsból. Nem szép, de a feladatát ellátja, amíg nem találok helyette esztétikusabb megoldást addíg marad. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Május25, 2011 Megoszt Elküldve Május25, 2011 Mi alapján csináltad? Tudsz linket adni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május25, 2011 Megoszt Elküldve Május25, 2011 Mi alapján csináltad? Tudsz linket adni? Van itt a fórumon egy Epk-nevű fórumozó, Ő adta az ötletet, amúgy így néz ki: (nem Epk, hanem a bödön :D ) Egy 7decis uborkás üveg tetejébe fúrtam 3 lyukat, egy cső vezet a szivacs alá, kettő fölé. Ugye a szivacs alá vezetem be a szelepfedéltől a kartergázt, és a felső részből megy az injektorházba a szűrt gáz. A vékony csövön a pillangószelep alá, a vastagon meg a nagy fekete folytószelepház fedőbe csatlakozik. A kis cső helyét a szelepfedélen ledugóztam. A szivacs egy régi gyerekágyból való. Olyan 800-1000Km-enkét ürítem, télen kevesebb a trutyi, nyáron több. Télen nem fagy meg. Ilyen szűrt cucc: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Május26, 2011 Megoszt Elküldve Május26, 2011 Ha nem vetted észre, akkor azért nézd meg hogy nincs -e egy kis horpadás az autó elején :) Bár azért elég feltűnő ha egy Hiace áll ki a hűtőmaszkból :D :D Tényleg nem rémlik,hogy egy Hiace kitolatott volna elém!De hol és mikor?De Spzoli se mond többet!Ugy lehet,hogy beugrana! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts