Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Azt kérdezte volt-e már valakinek ilyen, hát én meg mondtam, hogy volt. :lol: Miért vagy ilyen morci?

Miért nem lehetne jobban odafigyelni arra amit leírt és a felesleges válaszokat mellőzni? :excl:

Nem. Magára a modulra gondoltam :( (sajnos többe került mint 4 gyertyakábel :lol: )

Ez még nem gyújtósoros, DIS modul 4 gyertyakábellel és pipával. :lol:

Ugye nem a mocitérbe van az ECU-d ?

Nem, mindegyik F Astrában belül van.

Megosztás:

háát ha a probléma megoldása nemlesz lecserélem egy gsi re

nemszivesen válok meg az opeltol de már rengeteg pénz bennevan a motorba és fölöslegesen

ha nincs megoldás lesz egy szép gsim :(

Szerintem is csináld azt, amit már előttem is leírtak páran (NE, ne villogtas hibakódot :lol:). Vidd el szervizbe, ahol tudnak sűrítési végnyomást ("kompressziót") mérni. Az sok mindent elárul a motor állapotáról. :excl:

Megosztás:

Ahha... akkor megint okosabb lettem :lol: (tudtam én hogy nem szabad belefolyni a Zafira ügyeibe, mert abból csak a baj lesz :lol: )

De még a motorkód se passzol. Zafirában már Z16XE van, Astrákban viszont még X16XEL található. :excl:

Figyelek néha, de ezt írta:"amikor az opelba bementem totál hülyének néztek.lekezeltek hogy igen jojo persze

" akkor talán nem abból indulok ki, hogy diagnosztikán volt. :(

Ebben mondjuk van valami, de ha látta volna a check engine-t virítani, említette volna, nem?

Megosztás:

F Astra caravan 1.7DR (szívódé), 94-ből. (facelift előtti) --> Megnevezés: Ribi 336.000 km

Zafira Z16XE 2001-ből --> Megnevezés: Zafi 148.000 km-t vall be, de úgyis hazudik.

:excl:

Heh' :lol: Akkor vagy én nem tudok aláírni, vagy a forgalmiban elírták. Szerintem sz.r a forgalmi :lol: :lol:

(de a HSZ-ben jól írtam a motorkódot :( )

Megosztás:

Ebben mondjuk van valami, de ha látta volna a check engine-t virítani, említette volna, nem?

Hát ebben is van valami. Bár pölö amikor lekapcsolt/behalt AC-vel próbáltam indítani akkor tárolt hibát, de nem vettem észre a motokontrolt, mert ugye amíg nem indul el a motor alapból világítt.

Megosztás:

az autó motordiagnosztikán volt

amikor elvittem opelba töbször is inditották természetesen jol indult reggel hideg motornál is

amikor hazahoztam leálitottam majd ujbol be ismét 3 hegnger indult és dadogott a motor majd az alapjárat föl 5ezererre

köszönöm a segitséget mindkinek jövöhéten beviszem ismét opelba...

ha esetleg ott nem derül ne ki semmi addig járom a szervizeket amig kinem deritik a pontos okát a hibának

Megosztás:

amikor elvittem opelba töbször is inditották természetesen jol indult reggel hideg motornál is

amikor hazahoztam leálitottam majd ujbol be ismét 3 hegnger indult és dadogott a motor majd az alapjárat föl 5ezererre

ha esetleg ott nem derül ne ki semmi addig járom a szervizeket amig kinem deritik a pontos okát a hibának

Ha kiderítik az okát majd írd meg had tanuljunk belőle. :excl:

Megosztás:

Valami negatív sugárzás lehet ott nálad :excl:

A motor mechanikai problémáján (sérült, koxos szelepek, kopás, gyűrű problémák) kívül lehet még egy rossz szívósortömítés is, ha a gyújtás témát már végigjártátok. Alapjárati motor volt már tisztítva?

Megosztás:

Szevasztok van egy kis bajság az ablaktőrlővel ,megáll a zeniten és csak a következö ciklusnáll indul vissza a helyére.Tehát felet fordul.

Lehet ezt javitani?

Miért pont ez a hiba került volna el? :excl: Leveszed a műanyag burkolatot mintha pollenszűrőt cserélnél, meglátod az ablaktörlő mechanikát, van egy kapcsolódási hely ahol be lehet állítani mikor forduljon vissza, egyből rájössz ha meglátod mozgás közben. Fel kell lazítani a csavart, a tengely kúpos és bordázott, és annyit állítasz rajta amennyit kell. Az ablaktörlő karok felfogatási csavarjaival csak az induló, és a végpont állítható.

Megosztás:

Sziasztok.

Elnézést, ha nem ide illeszkedne a kérdésem.

X14NZ motorkódú Astrám pár napja problémákkal küzd. Hidegindításnál beindult, többször is nehezen. Volt, hogy beindult, de rögtön leállt, vagy elkezdett vészesen haldokolni a motor (gázadásra rendbe jött), ha leállt, alig tudtam újraindítani. Még hidegen menet közben is előfordult, hogy pl. kanyarodás után, mikor próbáltam gyorsítani, elkezdett fulladozni a motor. Volt, hogy le is állt. A problémák bemelegedés után elmúltak.

Ma reggel el sem indult. Szomszéd sráccal megnéztük, szerinte a trafóból nem jön szikra (a kábellel próbálkozott, miközben én indítóztam).

Pár hete (kissé lerövidítve a sztorit), mikor szintén nem indult, végül az elosztófedél és a rotor cseréje orvosolta a problémát. A szerelő akkor azt mondta, hogy a valamelyik jeladó (gyújtásjeladó? - nem voltam jelen) állapota sem biztató.

Lehet, hogy a gyújtásjeladó okozza a problémát? Vagy másik alkatrész (trafó, gyújtásmodul) rossz?

Köszönöm

Megosztás:

Sziasztok.

Elnézést, ha nem ide illeszkedne a kérdésem.

X14NZ motorkódú Astrám pár napja problémákkal küzd. Hidegindításnál beindult, többször is nehezen. Volt, hogy beindult, de rögtön leállt, vagy elkezdett vészesen haldokolni a motor (gázadásra rendbe jött), ha leállt, alig tudtam újraindítani. Még hidegen menet közben is előfordult, hogy pl. kanyarodás után, mikor próbáltam gyorsítani, elkezdett fulladozni a motor. Volt, hogy le is állt. A problémák bemelegedés után elmúltak.

Ma reggel el sem indult. Szomszéd sráccal megnéztük, szerinte a trafóból nem jön szikra (a kábellel próbálkozott, miközben én indítóztam).

Pár hete (kissé lerövidítve a sztorit), mikor szintén nem indult, végül az elosztófedél és a rotor cseréje orvosolta a problémát. A szerelő akkor azt mondta, hogy a valamelyik jeladó (gyújtásjeladó? - nem voltam jelen) állapota sem biztató.

Lehet, hogy a gyújtásjeladó okozza a problémát? Vagy másik alkatrész (trafó, gyújtásmodul) rossz?

Köszönöm

Szia!

Ez sajnos nyomozós munka lesz a hiba jellege miatt. Az a legjobb, ha van a környezetedben ilyen kocsi, amiből kölcsön tudsz kérni próbára alkatrészeket, mert sajna a gyújtásalkatrészek (is) jó minőségben elég drágák.

Egy másik topikban ilyen jellegű problémákat elég jól kiveséztünk. Leírtuk az összes érintett alkatrész otthoni ellenőrzését és sok-sok tapasztalatot. Olvasgass bele, és lehet, hogy benne lesz a megoldás is, de a nyomozás menete biztosan.

http://www.opelforum.hu/index.php?showtopi...0&start=380

Ezen is érdemes nézelődni:

Sajnos nem magyar, de küldj rá egy fordítót (a google is tud ilyet, igaz elég bénán fordít)

http://www.czarnikm.republika.pl/c14nz.htm

A rajzok hasznosak az otthoni ellenőrzéshez.

Megosztás:

Szia!

Ez sajnos nyomozós munka lesz a hiba jellege miatt. Az a legjobb, ha van a környezetedben ilyen kocsi, amiből kölcsön tudsz kérni próbára alkatrészeket, mert sajna a gyújtásalkatrészek (is) jó minőségben elég drágák.

Egy másik topikban ilyen jellegű problémákat elég jól kiveséztünk. Leírtuk az összes érintett alkatrész otthoni ellenőrzését és sok-sok tapasztalatot. Olvasgass bele, és lehet, hogy benne lesz a megoldás is, de a nyomozás menete biztosan.

http://www.opelforum.hu/index.php?showtopi...0&start=380

Ezen is érdemes nézelődni:

Sajnos nem magyar, de küldj rá egy fordítót (a google is tud ilyet, igaz elég bénán fordít)

http://www.czarnikm.republika.pl/c14nz.htm

A rajzok hasznosak az otthoni ellenőrzéshez.

Köszönöm, nekilátok.

Megosztás:

Miért pont ez a hiba került volna el? :excl: Leveszed a műanyag burkolatot mintha pollenszűrőt cserélnél, meglátod az ablaktörlő mechanikát, van egy kapcsolódási hely ahol be lehet állítani mikor forduljon vissza, egyből rájössz ha meglátod mozgás közben. Fel kell lazítani a csavart, a tengely kúpos és bordázott, és annyit állítasz rajta amennyit kell. Az ablaktörlő karok felfogatási csavarjaival csak az induló, és a végpont állítható.

Nem mindig csinállja , tehát a mocit nem kell kivenni?

A mozgatómechanika nem billen át?

Megosztás:

Nekem halódó gyujtásmodul okozott hidegindítási problémákat.

Hát, az is lehet. De félek, szerelő lesz ebből, mert ahogy utánaolvastam a másik topicban a nyomozási lehetőségeknek, a javát nem is értettem. Meg aztán megnéztem a jeladót. Fogalmam sincs, hogyan lehetne leszedni.

Megosztás:

Hát, az is lehet. De félek, szerelő lesz ebből, mert ahogy utánaolvastam a másik topicban a nyomozási lehetőségeknek, a javát nem is értettem. Meg aztán megnéztem a jeladót. Fogalmam sincs, hogyan lehetne leszedni.

Mi a jeladód az alu házzal egytt cseréltünk amiben benne van egy próba erejéig, látszólag meg is s javult a kocsi, (menet közben berángatott) aztán pár nap mulva előjött megint a srác elvitte szerelőhöz, ahol megcsinálták, aztán eladta. Sajnos azóta nem jelentkezett, hogy elmondta volna mi volt a hiba végülis.

Megosztás:

Köszönöm!

Minden jól ment. Elájulok, annyira jól működik. Nem kell fél kézzel tartanom, nehogy a hátamba csapódjon. Szinte magától felnyílik :excl:

Örülj neki így biztos nemfog fejbe, vagy hátba csűrni az ajtó ha felnyitod. És nem neked kell emelni az ajtót úgy fél úttól,hanem onnan megy magától. Nemis kell annak összemeni alattad, hacsak nem vagy megatonna. :(
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.