Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Még az is lehet, hogy nem ott ereszt hanem pl. a főtengely szimeringnél aztán a motor oldalán lecsorogva végígfolyik a dekni peremén és úgy néz ki mintha ott eresztene.

Ez nem lehet? Nézted a szimeringek közelében is , hogy olajos-e? Érdemes alaposan letakarítani a motort és utána megnézni honnan is jön pontosan az olaj.

A kulisszatengelyre gondolsz a váltó tetején? Nyugodtan cserélj csak szimeringet. Van értelme.

Nem arra gondol. :)

Elküldve
Nem írtad, hová valósi vagy, de ha Bp-en is szoktál közlekedni, akkor esetleg nem mindegy a környezetvédelmi besorolás sem. Ebben az esetben '96 utáni, X-el kezdődő motorkódú autót javasolnék.

Ilyenkor a motor szervíz üzemmódban megy, minden korrekció, környezeti szenzor kikapcsolva, gyújtás alapértéken. Ilyenkor szokták rotoros gyújtású autóknál az előgyújtás alaphelyzetét beállítani.

Miért nem mindegy ? Én piros plakettet kaptam. Pedig elvileg nem azt kellett volna....

Elküldve
Miért nem mindegy ? Én piros plakettet kaptam. Pedig elvileg nem azt kellett volna....

Mert ha szmogriadó van, akkor csak kék és zöld plakettesek mehetnek be a belvárosba vagy megadott területekre. Rosszul van meghatározva a kocsid besorolása (valószínűleg 2-es). Én bementem az ocsmányirodába és 585Ft-ért átírták a helyes (4-es) besorolásra. Ugyanaz a motorunk van, szóval neked is így kéne lennie. Csak a legutóbbi műszaki adatlapot kell vinni, amit műszakin kaptál. :)

Elküldve
Mert ha szmogriadó van, akkor csak kék és zöld plakettesek mehetnek be a belvárosba vagy megadott területekre. Rosszul van meghatározva a kocsid besorolása (valószínűleg 2-es). Én bementem az ocsmányirodába és 585Ft-ért átírták a helyes (4-es) besorolásra. Ugyanaz a motorunk van, szóval neked is így kéne lennie. Csak a legutóbbi műszaki adatlapot kell vinni, amit műszakin kaptál. :)

Ezt tudom. Csak nem értem miért kaptam pirosat. De a tokmányirodába akkor kicserélik a forgalmit is, vagy az marad?

Elküldve
Ezt tudom. Csak nem értem miért kaptam pirosat. De a tokmányirodába akkor kicserélik a forgalmit is, vagy az marad?

Természetesen kicserélik. :) De azért kérdezz rá, nekem ezt mondták itt.

Elküldve
Nem vagyok az, csak éppen nekem is szivárog az olaj, és nem a váltókulissza szimeringtől kerül oda. :)

Viszont nekem onnan jön az olaj, vagyis onnan biztosan! Hogy ezen felül jön e máshol azt nem tudom. A kulissza tengelyt amivel le lehet venni a szimeringcseréhez is onnan biztosan nem mivel az ősszel lett felrakva, mert amennyire lehetett állítva lett a váltó. ((miután nekem nem jött össze és elkavartam))

Elküldve

Sziasztok!

Legutóbbi műszakikor kellett csináltatnom új forgalmit, vonóhorog felrakása miatt. Utánna olvasgattam ezt a piros , kék, zöld plakettes témát! Én is pirosat kaptam, holott ha jól emlékszem kéket is lehetett volna. Mivel az autó 98-as x14nz. Kissé pipa lettem, hogy az új forgalmi elkészülte után kellett ezt észrevennem. Ha kéket akarnék, megint 6000ft fogalmi, 600ft plakett. Felháborítóak ezek a nem egyértelmű szabályozások, nem hinném, hogy belátnák hibáztak és nem kéne érte csengetni!

Elküldve
Hehe, ez nekem is cserés volt vezérlés csere alkalmával... Azóta csak a váltó tengelyén áll a mocsokhalmaznyi olaj...

De erre azt mondta a szerelő sokat nem érek a szimering cserével, azt tengellyel eggyütt van értelme csak cserélni.

Azóta nem cseréltem, mert tengelyt 10-13ezer körül lenne új...

Most konkrétan mire érted? Mert ebből én csak a kulisszatengelyre tudok gondolni.

Nem arra gondol. :)

Te két különböző felhasználónak adott választ mixeltél össze. Abból állapítottál meg valamit.

Viszont nekem onnan jön az olaj, vagyis onnan biztosan! Hogy ezen felül jön e máshol azt nem tudom. A kulissza tengelyt amivel le lehet venni a szimeringcseréhez is onnan biztosan nem mivel az ősszel lett felrakva, mert amennyire lehetett állítva lett a váltó. ((miután nekem nem jött össze és elkavartam))

Ezek után már tutira nem vágom, h mire gondolsz. Kartertömítés? (Akkor hogy jön ide a váltó valamelyik tengelye?) Főtengelyszimeringre írtad, hogy cserés volt?

Tulajdonképpen most akkor hol is szivárog? Vagy csak nekem nem egyértelmű?

Elküldve
Nem vagyok az, csak éppen nekem is szivárog az olaj, és nem a váltókulissza szimeringtől kerül oda. :)

Nem a Te gépedről volt szó. :D

Szerk:

Ja, és ez egyáltalán nem kérdéses, persze, hogy nem onnan folyik oda (a kartertömítéshez) - ha már így értelmezted. (Csak nem értettem ezt a váltótengelyes dolgot miért írta, azért is kérdeztem rá.) De most már kavarjuk úgy ezt a dolgot, hogy nem biztos hogy ki kellene ezt "fésülni".

Elküldve
Nem a Te gépedről volt szó. :D

Szerk:

Ja, és ez egyáltalán nem kérdéses, persze, hogy nem onnan folyik oda (a kartertömítéshez) - ha már így értelmezted. (Csak nem értettem ezt a váltótengelyes dolgot miért írta, azért is kérdeztem rá.) De most már kavarjuk úgy ezt a dolgot, hogy nem biztos hogy ki kellene ezt "fésülni".

Na monduk az olajból sem kell sok, egy cseppet úgy szét tud kenni a menteszél, hogy beteríti az egész moci alját. :)

Elküldve

Úgy látom okozom itt a galibát!

Igyekszem tiszta vizet helyezni a pohárba.

A vezérlés cserekor lett főtengely-szimering cserélve. Azóta az úgy látszik ok! ((Igaz a vízpumpa is új tömítést is kapott és mégis folyik kicsit de ez most mindegy))

Jelenleg a kulissza tengely mint most már tudom a rendes nevét a váltó tetején ott folyik az olaj egészen biztosan!

Mivel a váltó feje amiben van a kulissza tengely (nah ennek nem tudom a nevét ha van neki) az le lett véve, és ott rendesen lett tömítéssel és pasztával visszatéve!

De mivel elég mocskos már a váltó, ezért írtam hogy nem zárhatom így ki hogy csak a kulissza tengely szimeringjénél szivárog!

((remélem mostmár tiszta lessz))

Elküldve

A vezérlés cserekor lett főtengely-szimering cserélve. Azóta az úgy látszik ok! ((Igaz a vízpumpa is új tömítést is kapott és mégis folyik kicsit de ez most mindegy))

Jelenleg a kulissza tengely mint most már tudom a rendes nevét a váltó tetején ott folyik az olaj egészen biztosan!

Mivel a váltó feje amiben van a kulissza tengely (nah ennek nem tudom a nevét ha van neki) az le lett véve, és ott rendesen lett tömítéssel és pasztával visszatéve!

De mivel elég mocskos már a váltó, ezért írtam hogy nem zárhatom így ki hogy csak a kulissza tengely szimeringjénél szivárog!

Hmm-hmm. :)

Elküldve

Áháá.

Elküldve

Van egy olyan problémája az autómnak még hogy sokszor tulságosan magas az alapjárat és néha kivillan a sárga kis motor szimbólum a müszerfalon és kivillogattam a hibakódot ami 45 lett erről valaki tudna tájékoztatni hogy mivel lehet a probléma?

Elküldve
Van egy olyan problémája az autómnak még hogy sokszor tulságosan magas az alapjárat és néha kivillan a sárga kis motor szimbólum a müszerfalon és kivillogattam a hibakódot ami 45 lett erről valaki tudna tájékoztatni hogy mivel lehet a probléma?

Bár motorkódot nem adtál meg, de ahogy észervettem, mindegyik vezérlőnél ugyanaz a baj. Dús a keverék.

Elküldve
Bár motorkódot nem adtál meg, de ahogy észervettem, mindegyik vezérlőnél ugyanaz a baj. Dús a keverék.

c16nz a kód .

De ha dús a keverék akkor mit kellene ellenőriznem vagy pontosabban mivel lehet a gond?

Elküldve
c16nz a kód .

De ha dús a keverék akkor mit kellene ellenőriznem vagy pontosabban mivel lehet a gond?

Lambdaszonda a hiba okozója. :D Cserélni kell, de csakis gyárira! A többi nem(olyan) jó és hibakódozik azokkal is. ITT lehet venni olcsón is gyárit. Többen rendeltek már és berakták, nincs vele problémájuk. :)

Elküldve
Lambdaszonda a hiba okozója. :D Cserélni kell, de csakis gyárira! A többi nem(olyan) jó és hibakódozik azokkal is. ITT lehet venni olcsón is gyárit. Többen rendeltek már és berakták, nincs vele problémájuk. :)

Értem akkor azt kicserélem mielőbb mert nagyon zavaró ,már csak abban kérek segítséget hogy hol találom ezt a lambda szondát?

Elküldve
Értem akkor azt kicserélem mielőbb mert nagyon zavaró ,már csak abban kérek segítséget hogy hol találom ezt a lambda szondát?

Katt

A 2. és 3. gyertya közt nézz lejjebb a képen...

Elküldve

Kipufogócsonkba van beletekerve a négy leágazás találkozása után és egy darab lila vezeték megy rá. :)

Elküldve
Kipufogócsonkba van beletekerve a négy leágazás találkozása után és egy darab lila vezeték megy rá. :)

Rendben akkor igy már tudom és köszönöm a válaszokat .

Szépestét!

Elküldve

Sziasztok!

A frissen vásárolt '96-os F Astra-mon (3 ajtós) a következőt vettem észre tök véletlenül: nem spriccel hátra az ablakmosó, de a motorja működik. Amikor asszony bekötötte magát, szólt, hogy vizes a biztonsági öv. Na mondom, ######a, akkor szakadt a vezeték, és valahol ott nyomja a vizet.

Ezen felbuzdulva vettem 5 méter csövet és két toldót. Csak éppen arra nem jöttem rá, hogy hogyan álljak neki kicserélni ezt a csövet, vagy hogyan húzzam be. Kívülről kell? Belülről kell? Egyáltalán, hogy a fenébe kell ilyet csinálni?

Köszi a segítséget!

Darren

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.