Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Sziasztok.

Kész a kocsim, a hengerfej tömitést kellet kicserélni, hálistennek ennyi elég volt.

De ha már leszedték akkor az összek körülötte lévő tömitéseket (szelep, kipufogó szelep) és a termosztátot is cserélték. Sikba köszörüléssel együtt + munkadij összesen 28eFt- volt.

És utána jöttek a poénok:

- Szerelés közben letörték az ablakmosó motor kiálló csatlakozóját (folyadék). Pillanat ragasztóval visszaraktam.

- Valamivel lemosták az a gumicsövet mely a szelepektöl vezeti vissza a olajat alulra és "szétmált".

Jelenelg bicigli belsövel és locsolocső kombinációjával oldottam meg mig jövö héten nyitva lesz a bolt. Ránézésre olyan mint az eredeti.

Már csak abban reménykedek hogy ez kibirja egy darabig.

Ennek a csőnek mi a hivatalos megnevezése, vagy hivjam ki a krapekot, hogy "ilyet" kérek és rámutatok?

Milyen motor is van benne?

Megosztás:

Hétvégén kicseréltam az üzemanyagszűrőt és a gumicsövet.

Valóban nem szívta le a tankot csak a csőből folyt ki a benya. (szóval tök feleslegesen szorítottam el eddigi cseréknél a gumicsövet.

A műanyag csövet elvágtam a gumicső csatlakozásnál, majd rátoldottam az új gumicsövet. A gyári megoldásnál a műanyagcsőben volt egy pici rézcső ami belülről merevítette a csövet, hogy bilics rászorításnál ne rogyjon össze. Ezt a kis rézcsövet átmentettem a levágott darabból.

Szóval megolgható csak a gumicső toldat csere is. Zoli ne cseréld az egészet gumira ha odajutsz! :D

Megosztás:

Sziasztok !

igaz, hogy nem Astra, hanem Vectra B, de azt ajánlották a B-s forumon, hogy ide írjak, hátha tud valaki valami okosat mondani. Van egy 1996-os 2000 cm3 kocsink, ami teljes mértékben megadta magát. Nincs alapjárat, olyan mintha 3 vagy csak 2 (!) henger menne. A blokkban akkora a nyomás (kartergáz), hogy minden létező helyen okádja a füstöt. Gyertyák ok, injektorok ok, vezérlés nem mászott el. Olaj a vízzel nem keveredett (fordítva sem). 5 hónapja etanollal járok. Ami fúrcsa, hogy a benzinpumpám mindig nyom gyújtásráadáskor (ráadom, leveszem-ráadom-leveszem....). Eddig ilyen nem volt. Ha ráadtam a gyújtást, akkor nyomott, levettem a gyújtást, újra ráadtam akkor nem nyomott. Tud valaki biztató dolgot mondani ? Lehetőleg ami házilag is kivitelezhető, nem akarom szerelőhöz vinni, mert akkor inkább bontásra eladom. Előre is köszönöm ! Jani

Megosztás:

Sziasztok !

igaz, hogy nem Astra, hanem Vectra B, de azt ajánlották a B-s forumon, hogy ide írjak, hátha tud valaki valami okosat mondani. Van egy 1996-os 2000 cm3 kocsink, ami teljes mértékben megadta magát. Nincs alapjárat, olyan mintha 3 vagy csak 2 (!) henger menne. A blokkban akkora a nyomás (kartergáz), hogy minden létező helyen okádja a füstöt. Gyertyák ok, injektorok ok, vezérlés nem mászott el. Olaj a vízzel nem keveredett (fordítva sem). 5 hónapja etanollal járok. Ami fúrcsa, hogy a benzinpumpám mindig nyom gyújtásráadáskor (ráadom, leveszem-ráadom-leveszem....). Eddig ilyen nem volt. Ha ráadtam a gyújtást, akkor nyomott, levettem a gyújtást, újra ráadtam akkor nem nyomott. Tud valaki biztató dolgot mondani ? Lehetőleg ami házilag is kivitelezhető, nem akarom szerelőhöz vinni, mert akkor inkább bontásra eladom. Előre is köszönöm ! Jani

Ház ha iszonyatos mennyiségű kartergáz van, akkor az szerintem motorgenerál gyanús. Olajat mennyit eszik? Amúgy nem ártana a motor kódja sem.

Megosztás:

Sziasztok !

Nem tudom, neked hol van az AC-relé, nekünk az anyósoldali lábtérben, érdemes lenne ránézni, hátha az rendetlenkedik. Hatalmas kartergázt nagyon-nagyon kopott, vagy esetleg törött gyűrűk is okozhatnak.

Megosztás:

Ház ha iszonyatos mennyiségű kartergáz van, akkor az szerintem motorgenerál gyanús. Olajat mennyit eszik? Amúgy nem ártana a motor kódja sem.

Szia ! Bocs ! X20XEV a motorszám. Olajat nem mondhatnám, hogy evett. 132500 km van a kocsiban (illetve motorban). Menet közben, egy pillanat alatt jött elő a probléma.

Megosztás:

Szia ! Bocs ! X20XEV a motorszám. Olajat nem mondhatnám, hogy evett. 132500 km van a kocsiban (illetve motorban). Menet közben, egy pillanat alatt jött elő a probléma.

szia valószinüleg gyürü törés vagy annál komolyabb problem az a legjobb ha szétszeded ha csakkicserélsz pár alkatrészt az nem kerül sokba

Megosztás:

Nem tudom, neked hol van az AC-relé, nekünk az anyósoldali lábtérben, érdemes lenne ránézni, hátha az rendetlenkedik. Hatalmas kartergázt nagyon-nagyon kopott, vagy esetleg törött gyűrűk is okozhatnak.

Igen én is a gyűrűkre gyanakszom, holnap mérek kompressziót. Nem tudom, hogy hengerfej (pl. szelepek) nem-e okozhatnak ilyen hibát....

Megosztás:

szia valószinüleg gyürü törés vagy annál komolyabb problem az a legjobb ha szétszeded ha csakkicserélsz pár alkatrészt az nem kerül sokba

Hmmm...már pársszor ki lett tárgyalva a fórumon, hogy csak gyűrűt nem érdemes-szabad cserélni a henger felújítás nélkül. Ez meg már motorgenerál kategória, tehát sokba kerül.

Megosztás:

Hmmm...már pársszor ki lett tárgyalva a fórumon, hogy csak gyűrűt nem érdemes-szabad cserélni a henger felújítás nélkül. Ez meg már motorgenerál kategória, tehát sokba kerül.

Nem akarom elhinni, hogy ennyire sz..rok ezek az X20XEV motorok.... Akiét eddig láttam, mindennapi használat mellett is okádják az olajat, nekem ez a második motor (mindig gyári olaj, stb....

Megosztás:

Sziasztok!

F astra kompi klímás X14XE motorkód.

Nem működik a klima. Ahogy bekapcsolom a sárga világít meg a motoron is hallani (alapjáraton), hogy bekapcsolt a klíma (pillanatra visszaesik a fordulat)

A szellőző venti is bekapcsol mégsem működik a klíma. Nem jön a hideg.

Kiolvastam a hibakódot: Air flow relay. Az air flow relayt nem teljesen értem mert a belső venti megy. A klíma hűtő ventije lehet?

Tudnátok segiteni, hol keressem a hibát?

Köszi

Megosztás:

Sziasztok!

F astra kompi klímás X14XE motorkód.

Nem működik a klima. Ahogy bekapcsolom a sárga világít meg a motoron is hallani (alapjáraton), hogy bekapcsolt a klíma (pillanatra visszaesik a fordulat)

A szellőző venti is bekapcsol mégsem működik a klíma. Nem jön a hideg.

Kiolvastam a hibakódot: Air flow relay. Az air flow relayt nem teljesen értem mert a belső venti megy. A klíma hűtő ventije lehet?

Tudnátok segiteni, hol keressem a hibát?

Köszi

Hát a reléket nézd meg, valamelyik lehet hogy behalt.

Megosztás:

Hát azt sajnos én sem tudom. De az biztosnak látszik,hogy a klíma reléd halt meg.

Én is így jártam tavaly.De nem voltam ott mikor kicserélték.

Nézz körül a biztosítékszekrényben a kormány alatt, esetleg a motortérben, hátha ott is van valami biztosítékdoboz.

Megosztás:

Helló.

Ha nem eszi az olajat, de a benzinpumpád meg folyamatosan megy akkor, szerintem próbáld meg a nyomásszabályzó szelepedet megnézni! egy próbát megér.

:D

Megosztás:

Hát azt sajnos én sem tudom. De az biztosnak látszik,hogy a klíma reléd halt meg.

Én is így jártam tavaly.De nem voltam ott mikor kicserélték.

Ha bekapcsolom a klímát, a klíma hütő ventije alacsony fordulaton folyamatosan forog. Ha jól tudom nem kellene, ugye? Talán az a baj, hogy be van ragadva/égve a relé

Megosztás:

Helló.

Ha nem eszi az olajat, de a benzinpumpád meg folyamatosan megy akkor, szerintem próbáld meg a nyomásszabályzó szelepedet megnézni! egy próbát megér.

^_^

Szia ! Már megnéztem de nem találtam hibát, sőt nyomásmérővel is megnéztük, az is stimmelt, csak lassan visszaengedte a nyomást.

Na de már úgyis mindegy.... Hírtelen felindulásból meghírdettem az autót tegnap, és most este el is vitték........ A szívem szakad meg....... A következő is Opel lesz, csak 2,5 td.... Ha minden igaz...... Üdv ! Köszönöm a válaszokat ! Még a GM olaj gagyizást is :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.