opel16v Elküldve Április19, 2005 Elküldve Április19, 2005 Lehet még gyújtáshiba is, AC relé, stb. :( Irány egy szaki!
huane Elküldve Április19, 2005 Elküldve Április19, 2005 Opeltudorok! Érdekelne a véleményetek. Jelezték, hogy az 50es táblánál nagyon lassan közlekedek, így egy OFF Suzukival ON megpróbáltuk hitelesíteni a kmórát. Amíg ő 50nél kitette a jelzőt, nekem 60at mutatott az óra. :( Egy ismerősöm azt mondta, hogy az útszámláló ettől még működhet jól. Szerintetek? :roll:
opel16v Elküldve Április19, 2005 Elküldve Április19, 2005 Tapasztalatból: Opel km-órák 6-10% között csalnak felfelé, gyári méretű kerék esetén. A km számláló is csal, de nem ennyit. Ott 3-4% az érték eddigi tapasztalatom szerint.
Exian Elküldve Április19, 2005 Elküldve Április19, 2005 Valóban csal az óra, mi is bemértük egyszer. Előttem haver ment 90-nel, én meg már majdnem 100zal. Legalábbis az óra szerint :( Ezért is szoktam óra szerint 110 körül közlekedni országúton, mert az még csak 100 körül van, az meg még belefér talán a fotószakkörösöknek is az út szélén :(
J0hnny Elküldve Április19, 2005 Elküldve Április19, 2005 Tapasztalatból: Opel km-órák 6-10% között csalnak felfelé, gyári méretű kerék esetén. A km számláló is csal, de nem ennyit. Ott 3-4% az érték eddigi tapasztalatom szerint. Biztos hogy csal az óra,mert Tomi023-nak Gabi nemrég rakta be a maszek BC-t és megnéztük,amikor az óra 60-at mutat,akkor a BC pont 50-et!
opel16v Elküldve Április19, 2005 Elküldve Április19, 2005 Műszer pontatlanság+leolvasási pontatlanság. :(
wf101 Elküldve Április19, 2005 Elküldve Április19, 2005 Én GPS-el mértem, és kb. 10 km/h eltérés volt. Azaz ennyivel többet mutat az autó.
Minoalovag Elküldve Április19, 2005 Elküldve Április19, 2005 Én GPS-el mértem, és kb. 10 km/h eltérés volt. Azaz ennyivel többet mutat az autó. Nálam szintén GPS-szel 70 körül 11km/h-val, óra szerint 110-nél 9-10km/h val mér többet 175/65 R14 es gumival. 175/70R13 esetén, kicsivel nagyobb volt a difi.:(
J0hnny Elküldve Április19, 2005 Elküldve Április19, 2005 Műszer pontatlanság+leolvasási pontatlanság. :( Nekem és Tominak is elektronikai-müszerész a szakmánk(onnan ismerem ezt a tökfilkót,osztálytársam volt :( ),szóval vágom miről beszélsz,csak meglepett,hogy ennyit csal!
mélykék76 Elküldve Április19, 2005 Elküldve Április19, 2005 Ide kellen írni a kisebb problémákat... Ne nyissunk ezer topickot.
lordus Elküldve Április19, 2005 Elküldve Április19, 2005 sziasztok! problémám a következő: 1.4-es 60LE-s Astrám van. Gyújtás: ha a jelre állítom, akkor 40 fokot mutat a stroboaszkóp. Ha beállítom a gyári értékre (kb 10 fok, nemtom) akkor az autó max 30-cal tud menni, olyan 2km brutális gyorsulást követően. Nem tudom, hogy most én vagyok a hülye? A főtengelynél a keréken van egy hasítás, meg a vezérműszíj burkolatán egy nyilacska, gondolom ez a jel, de így 40 fokot mutat a gép. Talán már más is találkozott ezzel a problémával, megköszönném a segítségeteket!
szantozoli Elküldve Április20, 2005 Elküldve Április20, 2005 Tapasztalatból: Opel km-órák 6-10% között csalnak felfelé, gyári méretű kerék esetén. A km számláló is csal, de nem ennyit. Ott 3-4% az érték eddigi tapasztalatom szerint. Akkor vége a 10,5-ös gyorsulásomnak is, meg a végsebességnek is. :x Fel vagyok háborodva! Honnan tudja akkor egy "mezei ember", hogy mennyivel kell menni? A rendőr lehet hogy nem gyors, hanem lassú hajtásért fog megbüntetni? :? Emlékeztek a 4,6 milliós Mercire? Lehet hogy annak is csalt a km számlálója! :wink:
16DA Elküldve Április20, 2005 Elküldve Április20, 2005 sziasztok! problémám a következő: 1.4-es 60LE-s Astrám van. Gyújtás: ha a jelre állítom, akkor 40 fokot mutat a stroboaszkóp. Ha beállítom a gyári értékre (kb 10 fok, nemtom) akkor az autó max 30-cal tud menni, olyan 2km brutális gyorsulást követően. Nem tudom, hogy most én vagyok a hülye? A főtengelynél a keréken van egy hasítás, meg a vezérműszíj burkolatán egy nyilacska, gondolom ez a jel, de így 40 fokot mutat a gép. Talán már más is találkozott ezzel a problémával, megköszönném a segítségeteket! Nincs elrakva 180fokkal a veztengely? Esetleg gyujtókábelek sorrendje OK?
szantozoli Elküldve Április20, 2005 Elküldve Április20, 2005 Boccs, de egy régebbi kérdésre szeretnék ismét válaszolni! Helló! Tegnap beraktam a ford. mérőset, de a vízhőfok nem volt hajlandó 85 fölé menni, a másikon jó volt a hőfok. Arra gondoltam, most hazafelé jövet, hogy hátha ki lehet csak simán ki- és becsavarozva cserélni a kettőt :? ! Azt nem tudom hogy működik a vízhőfok mutató, de azt már tapasztaltam, hogy nekem a számlap szerint a 90 °C magasabban van, mit a szüleim Astrájában. Egyszerűen más a skálázása. Az nem elképzelhető, hogy a műszer azonos, csak a számlap más? Mert akkor jól mér a műszer! :twisted:
pjoc Elküldve Április20, 2005 Elküldve Április20, 2005 Boccs, de egy régebbi kérdésre szeretnék ismét válaszolni! Azt nem tudom hogy működik a vízhőfok mutató, de azt már tapasztaltam, hogy nekem a számlap szerint a 90 °C magasabban van, mit a szüleim Astrájában. Egyszerűen más a skálázása. Az nem elképzelhető, hogy a műszer azonos, csak a számlap más? Mert akkor jól mér a műszer! :twisted: Sajnos a műszer lesz a hibás! :(
szantozoli Elküldve Április21, 2005 Elküldve Április21, 2005 Sziasztok! Olyan problémám van, hogy már egyszer a dudát kicseréltem, de az új se szólt rendesen. Eleinte nem tulajdonítottam fontos szerepet a dolognak, de a múlt héten voltam egy lagziban, és akkor már zavart, hogy nem tudok egy igazit dudálni, mert csak rekettes hangot tud adni. Volt már valakinek hasonló problémája? Szerintetek mi lehet a hiba? Új duda? Kapcsoló? Kontakt hiba? Biztosíték?
istván Elküldve Április21, 2005 Elküldve Április21, 2005 Sziasztok! Olyan problémám van, hogy már egyszer a dudát kicseréltem, de az új se szólt rendesen. Eleinte nem tulajdonítottam fontos szerepet a dolognak, de a múlt héten voltam egy lagziban, és akkor már zavart, hogy nem tudok egy igazit dudálni, mert csak rekettes hangot tud adni. Volt már valakinek hasonló problémája? Szerintetek mi lehet a hiba? Új duda? Kapcsoló? Kontakt hiba? Biztosíték? Vedd le és kösd rá direkt az akura, akkor meglátod, ha jól szól. Ha igen, akkor lehet keresgélni....
Laci4 Elküldve Április21, 2005 Elküldve Április21, 2005 Csatlakozom a fent szólthoz :wink: +12 voltot neki, oszt halljuk.. ha ok, akkor valszeg kontakt bibi.. nem megy át a kraft nekije.. Nem tom hogy van megoldva, van-e relézve esetleg, mert ha igen, akkor az is egy hibalehetőség. Nézd meg a testkábelét, bár nem tom kábelezve van-e,vagy csak csavarozva a kasztnihoz(még nem szereltem :oops: , csak elvi síkon gondolkodom) ha csavarozva, nézdmeg, kap-e rendesen testet. Aztán jöhet a kürt gomb.. nemtom hozzá lehet-e férni, de ha igen, rövidrezár... és megent hallgatózik, milyen a hang.. hirtelen ezek jutottak az eszembe...
BlueDeath Elküldve Április21, 2005 Elküldve Április21, 2005 Sziasztok Tudnátok segíteni pár dologban? A vezető ülésem nyikorog. Próbáltam befújni WD40-el alul a mehanikát, de még mindig. :( Olyan, mint ha a háttámla belül nyikorogna. Más. A motor csekklámpám néha világít, néha nem. Mondták, hogy sok féle dolog miatt lehet. Tényleg csak egy megoldás van? Opel szerviz? Semmi kóros jelenség nincs a motor működésében, csak az a lámpa ne világítana.
greg Elküldve Április21, 2005 Elküldve Április21, 2005 Szia. Hidd el hogy van valami kóros. Irány az Opel szervíz.
BlueDeath Elküldve Április21, 2005 Elküldve Április21, 2005 Tudnál ajánlani egy pesti opel szervizt, ahol korrektek és nem kell a gatyámat is ott hagynom? Kb mennyi lehet egy hibatároló kiolvasás?
greg Elküldve Április21, 2005 Elküldve Április21, 2005 Hát hibaolvasásra szerintem olymindegy melyikhez viszed. Kb 3000 ft-ra kell szerintem számolni.
BlueDeath Elküldve Április21, 2005 Elküldve Április21, 2005 ...és olyan helyet tudsz, ahol nem kell napokat várnom és ott hagynom az autót, egy ilyen műtéthez? :(
aztec Elküldve Április21, 2005 Elküldve Április21, 2005 ...és olyan helyet tudsz, ahol nem kell napokat várnom és ott hagynom az autót, egy ilyen műtéthez? :( van 1 Uhuhu nevű user itt keresd meg őt, legjobb tudomásom szerint újra fog praktizálni a danubiában :wink: :idea: sztem rá számít6sz, legalábbis eddig nekem bmi nyügöm bajom volt (olyan user szintű) mindig türelmesen elmondta mi a stejsssz :wink:
leslie Elküldve Április21, 2005 Elküldve Április21, 2005 A vezető ülésem nyikorog. Próbáltam befújni WD40-el alul a mehanikát, de még mindig. :lol: Olyan, mint ha a háttámla belül nyikorogna. Nekem is. -Tekerd feljebb a hangerőt. :( -Vegyel előre sport üléseket. :(
Recommended Posts