zotya975 Elküldve Április15, 2010 Elküldve Április15, 2010 Nézd meg nem lyukas e valahol a kipuff rendszered, mert akkor be tud jutni az utastérbe a gáz. Ha nem, akkor esetleg jól záródik e a csomagtér ajtód. Vagy a motortérben nem fuj e ki a kipuff, és az juthat sz utastérbe. Meg a tankszellőztetésnél is szokott ilyen lenni nem?
Rajmund Elküldve Április15, 2010 Elküldve Április15, 2010 Sziasztok! Tudna nekem valaki tanácsot adni a az üzemanyag tank, szellőzésével kapcsolatban? Az a problémám, hogy (mivel a benzin k..va drága ezért heti egyszer ki járok ukrajnába tankolni, és ha már egyszer ott vagyok szeretném fullra vágni a tankot) de miután kb. 43 liternél lecsattan a pisztoly az utána következő 5-6 litert csak 8-10 perc alatt tudom bele csorgatni, de ez valamikor több időt is igénybe vesz. És ami ennél is bosszantóbb, a legutóbbi 2 tankolás után (csorgatás ide vagy oda) a benzin mutatóm nem akad ki teljesen úgy mint rég! Na most akkor vagy nincs tele a tankom vagy a szintjelzőm sz..akodik! Van valami megoldás arra hogy ne kelljen eddig csorgatnom az üzemanyagot hogy tele legyen, mert néha már kínos hogy akár 2-3 autó is ott vár arra hogy meddig bénázok még.
daykiller Elküldve Április15, 2010 Elküldve Április15, 2010 Sziasztok! Tudna nekem valaki tanácsot adni a az üzemanyag tank, szellőzésével kapcsolatban? Az a problémám, hogy (mivel a benzin k..va drága ezért heti egyszer ki járok ukrajnába tankolni, és ha már egyszer ott vagyok szeretném fullra vágni a tankot) de miután kb. 43 liternél lecsattan a pisztoly az utána következő 5-6 litert csak 8-10 perc alatt tudom bele csorgatni, de ez valamikor több időt is igénybe vesz. És ami ennél is bosszantóbb, a legutóbbi 2 tankolás után (csorgatás ide vagy oda) a benzin mutatóm nem akad ki teljesen úgy mint rég! Na most akkor vagy nincs tele a tankom vagy a szintjelzőm sz..akodik! Van valami megoldás arra hogy ne kelljen eddig csorgatnom az üzemanyagot hogy tele legyen, mert néha már kínos hogy akár 2-3 autó is ott vár arra hogy meddig bénázok még. Nem igazán ajánlott a csőbe tankolni. Magyarán szólva, sz*rrá megy a szellőzés, nem hogy nem fog üzemelni addig. Amikor lecsattan, legyen annyi elég. Az az 5-6 lityó akár kannába is mehetne, nem? :)
EDani Elküldve Április19, 2010 Elküldve Április19, 2010 Sziasztok! Nem vagyok rutinos vezető fél éve vezetgetek ,olyan problémám lenne hogy, csúszik a kuplung , bár a pedált nyomva szépen lent kezd fogni ahol kell. Lehet ezt orvosolni a bowden állítással? szépen váltogatva fel sem tűnik, csak 80 felett "kövéret" taposva , illetve hegymenetben. Szerintetek sürgős a csere vagy próbálgathatom otthon hogy változik e valami a bowden állításával. Egyenlőre csak a városban araszolok a dugókban, de augusztusban azért mennénk nyaralni :) előre is kösz az infókat
m_petya Elküldve Április19, 2010 Elküldve Április19, 2010 Sziasztok! Nem vagyok rutinos vezető fél éve vezetgetek ,olyan problémám lenne hogy, csúszik a kuplung , bár a pedált nyomva szépen lent kezd fogni ahol kell. Lehet ezt orvosolni a bowden állítással? szépen váltogatva fel sem tűnik, csak 80 felett "kövéret" taposva , illetve hegymenetben. Szerintetek sürgős a csere vagy próbálgathatom otthon hogy változik e valami a bowden állításával. Egyenlőre csak a városban araszolok a dugókban, de augusztusban azért mennénk nyaralni :) előre is kösz az infókat Próbáld meg a csavar állításával. Mivel neked csúszik a kuplungod ezért ha szembe állsz a motorral akor feléd hajtsd a csavart. Magyarul lazits rajta. Ha ez nem oldja meg a problémát, akkor kuplung csere. Kb ugy 30-40 környékén mozog egy normális szerkezet csapágy és tárcsa kombináció.
zsolesz24 Elküldve Április19, 2010 Elküldve Április19, 2010 Srácok holnap szétszedem a kipufit rendszert mert nem kicsit rohad. HA véletlen :) elfelejtem berakni a katalizátort az fog valamit okozni? Ugyanis kipotolnám a gyári rendes csövével. Van itthon. Műszaki csak 2 év múlva fog lejárni szóval az még odébb van. Hangsúlyozom hogy nem sport kipufogót akarok csinálni csak nem akarom a katalizátort szét rohasztani. Elég kakasin néz ki csak azért.
zotya975 Elküldve Április20, 2010 Elküldve Április20, 2010 Srácok holnap szétszedem a kipufit rendszert mert nem kicsit rohad. HA véletlen :) elfelejtem berakni a katalizátort az fog valamit okozni? Ugyanis kipotolnám a gyári rendes csövével. Van itthon. Műszaki csak 2 év múlva fog lejárni szóval az még odébb van. Hangsúlyozom hogy nem sport kipufogót akarok csinálni csak nem akarom a katalizátort szét rohasztani. Elég kakasin néz ki csak azért. Nem lesz semmi baja, a katalizátor a környezetet védi, nem a mocit. :)
Balázs Elküldve Április20, 2010 Elküldve Április20, 2010 Sziasztok! Kérni szereték egy kis helpet. kuplungcserés lett a kocsim és nem találok semmi infot arról hogy mekkora méret megy bele, mert azt hiszem 2 félét is raktak bele anno. az autó astra c20xe 95-ös és félek nem a kisebb méret kell bele pedig csak azt lehet raktárról kapni. tudom telon bárki megmondaná de holnap reggel csinálják és gyors info kéne. előre is köszönöm! :)
Tibee83 Elküldve Április20, 2010 Elküldve Április20, 2010 Nézd meg nem lyukas e valahol a kipuff rendszered, mert akkor be tud jutni az utastérbe a gáz. Ha nem, akkor esetleg jól záródik e a csomagtér ajtód. Vagy a motortérben nem fuj e ki a kipuff, és az juthat sz utastérbe. A csomagtér ajtóm mozog egy kicsit, lehet ott jön be a cucc!!
Najsz88 Elküldve Április20, 2010 Elküldve Április20, 2010 Sziasztok! Először is szeretnék bemutatkozni. Nagy Gergő vagyok 21 éves Friss OPEL Astra F Caravan 1.4 Si tulajdonos :)! Volt már a családomban OPEL (ugyan ilyen mint most nekem van) és jelenleg is van (Opel vectra c 08')! Két dolgot szeretnék kérdezni! 1. Hosszabb úton ki-ki villan a motoros probléma de aztán elalszik. Azt hiszem ez---> http://kissservice.5mp.eu/honlapkepek/kiss...ngine_light.jpg csak a check felirat hiányzik ha jól emlékszem. Mitől lehet ez? 2. A közép konzolomban a fűtés kapcsolónál nem világítanak a ledek?! Nehéz ezt kibontani valamint cserélni vagy gyerekjáték??? Képek? Ne haragudjatok ha esetleg első hozzászólásnak kicsit hosszúra sikerült :) Várom a válaszotokat! Üdv.: Gergő
Dáwid Elküldve Április20, 2010 Elküldve Április20, 2010 Sziasztok! Először is szeretnék bemutatkozni. Nagy Gergő vagyok 21 éves Friss OPEL Astra F Caravan 1.4 Si tulajdonos :)! Volt már a családomban OPEL (ugyan ilyen mint most nekem van) és jelenleg is van (Opel vectra c 08')! Két dolgot szeretnék kérdezni! 1. Hosszabb úton ki-ki villan a motoros probléma de aztán elalszik. Azt hiszem ez---> http://kissservice.5mp.eu/honlapkepek/kiss...ngine_light.jpg csak a check felirat hiányzik ha jól emlékszem. Mitől lehet ez? 2. A közép konzolomban a fűtés kapcsolónál nem világítanak a ledek?! Nehéz ezt kibontani valamint cserélni vagy gyerekjáték??? Képek? Ne haragudjatok ha esetleg első hozzászólásnak kicsit hosszúra sikerült :) Várom a válaszotokat! Üdv.: Gergő Üdv itt. Ne izgulj lesz még hosszabb is :D Először is ajánlom a GyIK-topikot, nagyon sok okosság ottvan (pl.: a középkonzol világítás is) A ChecEngine lámpa meg sok mindent jelenthet. Ez egy jelzés, hogy "valami van". Ezután ki illik kiolvasni a hibakódot. A Motorvezérlő a kódokkal pontosan megmutatja azt hogy mi miatt villant fel a hibajelző lámpája.
zotya975 Elküldve Április20, 2010 Elküldve Április20, 2010 Sziasztok! Először is szeretnék bemutatkozni. Nagy Gergő vagyok 21 éves Friss OPEL Astra F Caravan 1.4 Si tulajdonos :)! Volt már a családomban OPEL (ugyan ilyen mint most nekem van) és jelenleg is van (Opel vectra c 08')! Két dolgot szeretnék kérdezni! 1. Hosszabb úton ki-ki villan a motoros probléma de aztán elalszik. Azt hiszem ez---> http://kissservice.5mp.eu/honlapkepek/kiss...ngine_light.jpg csak a check felirat hiányzik ha jól emlékszem. Mitől lehet ez? 2. A közép konzolomban a fűtés kapcsolónál nem világítanak a ledek?! Nehéz ezt kibontani valamint cserélni vagy gyerekjáték??? Képek? Ne haragudjatok ha esetleg első hozzászólásnak kicsit hosszúra sikerült :) Várom a válaszotokat! Üdv.: Gergő Üdv a fórumban! 1.:Próbálj hibakódott villogtatni így:Klikk ide! A biztodobozban van egy csati, ha jól rémlik a bal oldali oszlop felső kettő sarkot kell összekötni pölö egy gémkapoccsal, majd a gyujtást ráadni. Pölö egy villanás, szünet két villanás az 12-es kód...stb. De ha rövid időre villant fel a lámpa valszeg nem tárolt hibakódot. 2.:Középkonzol világítás javítása. Lehet kicsit lefele kell görgetni, de ezen az oldalon van. Amúgy van itt valahol ledesítés is ugyanide, mert gyárilag izzók vannak benne.
Najsz88 Elküldve Április20, 2010 Elküldve Április20, 2010 Üdv a fórumban! 1.:Próbálj hibakódott villogtatni így:Klikk ide! A biztodobozban van egy csati, ha jól rémlik a bal oldali oszlop felső kettő sarkot kell összekötni pölö egy gémkapoccsal, majd a gyujtást ráadni. Pölö egy villanás, szünet két villanás az 12-es kód...stb. De ha rövid időre villant fel a lámpa valszeg nem tárolt hibakódot. 2.:Középkonzol világítás javítása. Lehet kicsit lefele kell görgetni, de ezen az oldalon van. Amúgy van itt valahol ledesítés is ugyanide, mert gyárilag izzók vannak benne. Köszönöm szépen a gyors választ! :) Ezeket a rizsszem izzók vagy mik, lehet kapni autósboltban vagy valami ritkaság számba megy? :) Eddig Trabantom volt és BMW-m azokba penge voltam ezt még most tanulom! :D
zotya975 Elküldve Április20, 2010 Elküldve Április20, 2010 Köszönöm szépen a gyors választ! :) Ezeket a rizsszem izzók vagy mik, lehet kapni autósboltban vagy valami ritkaság számba megy? :) Eddig Trabantom volt és BMW-m azokba penge voltam ezt még most tanulom! :D Lehet kapni autós boltokban is, olyn 60-70 forinért, de nálunk van a hypertecsóban is, persze ott drágább.
Lacee Elküldve Április21, 2010 Elküldve Április21, 2010 www.csergoe.hu felhivod, megmondják motorszám alapján :) Sziasztok! Kérni szereték egy kis helpet. kuplungcserés lett a kocsim és nem találok semmi infot arról hogy mekkora méret megy bele, mert azt hiszem 2 félét is raktak bele anno. az autó astra c20xe 95-ös és félek nem a kisebb méret kell bele pedig csak azt lehet raktárról kapni. tudom telon bárki megmondaná de holnap reggel csinálják és gyors info kéne. előre is köszönöm! :)
Atys Elküldve Április21, 2010 Elküldve Április21, 2010 Sziasztok! Meg tudná valaki mondani, hogy a hátsó hangszórókhoz a vezetéket melyik oldalon érdemes elvezetni? Meg az is érdekelne, hogy a hangszóróra mindegy, hogy hogy teszem fel a sarukat (amit vettem nincs rajta melyik a + és a -)? Köszi.
m_petya Elküldve Április21, 2010 Elküldve Április21, 2010 Sziasztok! Meg tudná valaki mondani, hogy a hátsó hangszórókhoz a vezetéket melyik oldalon érdemes elvezetni? Meg az is érdekelne, hogy a hangszóróra mindegy, hogy hogy teszem fel a sarukat (amit vettem nincs rajta melyik a + és a -)? Köszi. Üdv A hátsó hangszórókhoz a bal oldali lábtérben a küszöb burkolata alatt mennek a zsinórok gyárilag. Valami jelnek biztos lennie kell rajta. Nincs megfestve egyik saru sem?
Atys Elküldve Április21, 2010 Elküldve Április21, 2010 Üdv A hátsó hangszórókhoz a bal oldali lábtérben a küszöb burkolata alatt mennek a zsinórok gyárilag. Valami jelnek biztos lennie kell rajta. Nincs megfestve egyik saru sem? Én nem láttam rajta semmi festést :)
m_petya Elküldve Április21, 2010 Elküldve Április21, 2010 Én nem láttam rajta semmi festést :) Valami jelnek pedig lennie kell, mert szerintem fodítva nem egészséges a dolog. Nem tudod lefényképezni és megmutatni?
Atys Elküldve Április21, 2010 Elküldve Április21, 2010 Valami jelnek pedig lennie kell, mert szerintem fodítva nem egészséges a dolog. Nem tudod lefényképezni és megmutatni? Sajna nem tudom lefényképezni :) :)
m_petya Elküldve Április21, 2010 Elküldve Április21, 2010 Sajna nem tudom lefényképezni :) :) Esetleg a neten nincs valami olyan tipus mint amit vettél? Mi a tipusa illetve teljesitménye?
Atys Elküldve Április21, 2010 Elküldve Április21, 2010 Esetleg a neten nincs valami olyan tipus mint amit vettél? Mi a tipusa illetve teljesitménye? Kerestem mindenhol én is képeket de nem találtam :) :) Alpine SXE-0810 max.20W 4 Ohm 9 cm Ennyi adat van róla.
Jürgen Elküldve Április21, 2010 Elküldve Április21, 2010 Majd írd meg mire jutott, tanulhatunk belőle... :) A vezérműszíj laza volt, meg hányadék állapotban volt, de végülis nem az volt a gond... AC pumpa behalt. Majd a srácok tettek bele egy bontott BOSCH-t, szépen belerakták, beindították, frankó volt. Fel is hívtak, hogy minden oké. De azért a biztonság kedvéért tettek egy próbakört... ...behalt a másik pumpa is a kapuban. A szűrőbe ragadva meg találtak valami fél ujjnyi nagy, szilikonszerű ragacsos mocsadékot...
m_petya Elküldve Április21, 2010 Elküldve Április21, 2010 A vezérműszíj laza volt, meg hányadék állapotban volt, de végülis nem az volt a gond... AC pumpa behalt. Majd a srácok tettek bele egy bontott BOSCH-t, szépen belerakták, beindították, frankó volt. Fel is hívtak, hogy minden oké. De azért a biztonság kedvéért tettek egy próbakört... ...behalt a másik pumpa is a kapuban. A szűrőbe ragadva meg találtak valami fél ujjnyi nagy, szilikonszerű ragacsos mocsadékot... Talán nem a házi tömítőanyag? :) (sziloplasz) :)
Jürgen Elküldve Április21, 2010 Elküldve Április21, 2010 Talán nem a házi tömítőanyag? :) (sziloplasz) :) Munkadíjjal együtt már nyolcvan rugónál tartunk, szóval nem vicces. :D
Recommended Posts