Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Az olyan, hogy nem 2-2 vonalban priccolja az ablakot hanem mint egy spray. Pillanatok alatt átnedvesíti majdnem az egész szélvédôt. Kerestem videót de sehol nem találtam.

Köszi.

Akkor ez volt tavaly egy 4-es golfon, amivel mentem, csak nem értettem a jelenséget.

Nem is hülyeség. Kellene nekem is.

Megosztás:

Sziasztok! Beáznak az ajtók a nagy esőzésekkor - pedig az ablakoknál elég jók a tömítő gumik - és az ajtók aljában lötyög a víz. Ti tapasztaltatok már ilyet? Még szerencse, hogy van 1 gumidugó az ajtók aljában (ami pont ezért lehet ott), így le lehet engedni a vizet az ajtókból. De én nem szeretném, h víz kerüljön az ajtókba, mert el kezd rohadni a karosszéria. Mit javasoltok?

Megosztás:

Sziasztok! Beáznak az ajtók a nagy esőzésekkor - pedig az ablakoknál elég jók a tömítő gumik - és az ajtók aljában lötyög a víz. Ti tapasztaltatok már ilyet? Még szerencse, hogy van 1 gumidugó az ajtók aljában (ami pont ezért lehet ott), így le lehet engedni a vizet az ajtókból. De én nem szeretném, h víz kerüljön az ajtókba, mert el kezd rohadni a karosszéria. Mit javasoltok?

Az ajtók alulról nyitottak. Nem szabad megállni benne a víznek! Alul a lemezek összedolgozásánál van asszem három hely ahol nyitott. Lehet nálad üregvédőztek és betömték azokat a lyukakat. Azokat sürgősen ki kellene szabadítani, mert így hamar rohadni kezd a lemez!

Az hogy kicsit befolyik az ablakoknál a víz az természetes jelenség, csak normál esetben ki is folyik alul. Ezért is van a kápit mögött fólia, hogy a kárpit ne tudjon megázni.

Megosztás:

Köszi.

Akkor ez volt tavaly egy 4-es golfon, amivel mentem, csak nem értettem a jelenséget.

Nem is hülyeség. Kellene nekem is.

Az Insigniákon gyárilag van és talál a H-ra is. Meg is rendeltem. Megtörténhet, hogy az F-re nem talál és valamit mókuskodni kell de akkor is megéri.

köszi a válaszokat! De akkor mi értelme van a gumidugóknak? :D

Azért, hogy ne follyon ki az ablakemelő az ajtóból :) Szerintem azért, hogy néha ki lehessen engedni a vizet ha vmiért felgyülne az ajtóban ergo mégse legyen teljesen zárt az ajtó. Ha csak a lyuk lenne akkor por, sár, kondenz stb könnyebben bejutna az ajtóba meg hamarabb is rohadna.

Megosztás:

Sziasztok!

Érdemes visszatenni azt a gyári takaró műanyagot a hűtőmaszkba amit nyáron kivettem vagy sem :D Kb felét letakarja, ja de múlt télen igy városba elég sokszor ment a venti...lestek is nagyon az emberek :D

Nekem nem volt takaró gyárilag, tavaly barkácsoltam egyet bele emikor nem volt lehetőségem pár napig termosztátot cserélni. Majdnem meg is főztem vele a motort. :)

Megosztás:

Na ma megnézettem a fagyállómat...kiderült nem is fagyálló igazán -10ig jó :D ugyhogy délután viszem fagyálló cserére :D Ja meg ma kerül fel a zsír új téli szett... + az aksi állapotát is megakarom nézetni, és még azt hogy szerintem a jobb első felfüggesztésnél zörög valami ha kisebb hupliba belemegyek.

Jó délután lesz :)

Megosztás:

Üdv mindenkinek!

Egy ismerősömnek ingadozik az alapjárata(Astra F Classic) 2001-es évjárat, 21000km van benne!Ja és ha jól tudom csak meleg motornál csinálja!!

Mondjon már rá valaki valami okosat mitől/miktől lehet??

Nagyon köszöntem a segítséget!

Először egy alapjárati motor takarítás lenne célszerű. Azt nem írtad, hogy milyen motor van benne.

Megosztás:

Na ma megnézettem a fagyállómat...kiderült nem is fagyálló igazán -10ig jó :D ugyhogy délután viszem fagyálló cserére :D Ja meg ma kerül fel a zsír új téli szett... + az aksi állapotát is megakarom nézetni, és még azt hogy szerintem a jobb első felfüggesztésnél zörög valami ha kisebb hupliba belemegyek.

Jó délután lesz :)

Nekem két hete lett kicserélve -35 fokosra. Tuskó gazdaságtalan előrekevert. :D Előző már nagyon odavolt, most jobb is lett a fűtés. :D

Megosztás:

Sziasztok!

Tegnap előtt történt, hogy mentünk a kocsival (Astra F 1.7 DT Isizu 1993 82LE) vagy 50 km-ert, az üzemanyag mutató éppen súrolta az alsó piros csíkot (volt ilyen már többször is) és egyszer csak mintha kifogyott volna az üzemanyag megállt! Se nem rázkódott előtte, se nem volt semmilyen előjel, csak megállt egyszerűen.

Töltöttünk bele 5 liter gázolajat a közeli kútról, de nem indult el, csak az akku merült le a sok indítási kísérlettől. :D Hívtunk segítséget, ő vontatott minket vagy 15 km-en keresztül ez alatt a kocsi 3-asba volt téve.

Mikor hazaértünk kitisztítottuk a csöveket és a szűrők amiket csak ki tudtunk szerelni, (volt benne szemét nem mondom), de amikor megint csak próbálkoztunk akkor sem indult. Gondoltuk, talán levegő került a rendszerbe, még járattuk bika kábellel a motort vagy 15 percig de semmi. Teljesen el vagyok keseredve! :D Kérem ha valaki tud valamit amit még nézzünk meg vagy végezzünk el, mielőtt szervizbe kell hogy vigyem, kérem segítsen!

Köszönöm!!!

Zoli

Sziasztok!

Végre megszületett az eredmény! Kicsit megkésve, de sajnos csak kevés idő volt intézkedni minden nap, mivel a kocsi vidéken van, én pedig Budapesten vagyok!

Az adagolóban lévő tengely tört ketté menet közben! Az autószerelő azt mondta hogy nem volt megfelelő a kenés, ezért történhetett ez az eset - minden esetre különösnem érzem!

Kénytelen voltam kicseréltetni, 50k Ft-omba került szereléssel. Visszakaptam a régi adagolót és tényleg látszódott a kettétört tengely. Helyette kaptam egy használt, de felújított adagolót,

most az van a verdában. Amikor meghoztuk a javítás után még pár km-ig kicsit lomha volt, de ezután újra visszatért 100%-osan közénk! :)

Úgy tűnik egyenlőre ennyivel megúsztam, de az izzító gyertyák közül lehet valamelyik nem megfelelően működik, mert hidegen kissé nehezebben indul, de meleg motornál semmi baja nincsen!

Mindenkinek köszönöm a segítséget! :D

Megosztás:

Szép jóestét! Következő a dolog: ha leveszem a gyujtást úgy viselkedik a központi kijelző mint akkusarú levételkor , lenulázza magát. Ha csak pár percre akkor nem, de ha órákra leállítom akkor mindíg újra be kell állítani. Úgy rémlik a heggesztés óta csinálja. Lehetséges ez? Az akkusarut levettem heggesztéskor. Mindkettőt. Ötletek? :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.