Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

A TID, ilyen támasztékom nekem is van :)

Oksa, akkor tudok valamit adni cserébe a tetőkárpitért <_< :lol: Ha dobsz PÜ-ben valami elérhetőséget, akkor szólok ha megyek az Velencei tóhoz. Ahogy most kinéz valamikor ógusztus elején megyünk csoportos zülleni egy kicsit. (legalább lesz aki tartja a kárpitot :lol: :lol: Holnap ha lesz egy kis időm beletolom a ribibe és megnézem működik -e egyáltalán. Szépen elpucoltam, de kipróbálni még nem sikerült :)

Megosztás:

Oksa, akkor tudok valamit adni cserébe a tetőkárpitért <_< :lol: Ha dobsz PÜ-ben valami elérhetőséget, akkor szólok ha megyek az Velencei tóhoz. Ahogy most kinéz valamikor ógusztus elején megyünk csoportos zülleni egy kicsit. (legalább lesz aki tartja a kárpitot :lol: :) Holnap ha lesz egy kis időm beletolom a ribibe és megnézem működik -e egyáltalán. Szépen elpucoltam, de kipróbálni még nem sikerült :)

Ok, majd jelezd, hogy jó-e :lol:

Megosztás:

Ok, majd jelezd, hogy jó-e :)

Nah beletunkoltam a gépbe. Csak egy piros ledem volt amivel ki tudtam próbálni, úgyhogy egyszerre csak az egyik fele világított, de múkodik. A csatlakozót, meg minden egyéb forrasztott cuccot már átforrasztottam amikor először szétszedtem, úgyhogy kontaktosnek se kéne lennie egy jódarabig, fóliahibája meg nincs. Hosszú lett, a lényeg hogy ketyereg a ketyere <_<

Megosztás:

Nah beletunkoltam a gépbe. Csak egy piros ledem volt amivel ki tudtam próbálni, úgyhogy egyszerre csak az egyik fele világított, de múkodik. A csatlakozót, meg minden egyéb forrasztott cuccot már átforrasztottam amikor először szétszedtem, úgyhogy kontaktosnek se kéne lennie egy jódarabig, fóliahibája meg nincs. Hosszú lett, a lényeg hogy ketyereg a ketyere <_<

Nagyszerű, akkor majd küldök Neked elérhetőséget, aztán csörögsz, ha jöttök. :)

A hőmérsékletérzékelő csatiját nem mentetted ki véletlenül abból a kocsiból?

Megosztás:

Nagyszerű, akkor majd küldök Neked elérhetőséget, aztán csörögsz, ha jöttök. :lol:

A hőmérsékletérzékelő csatiját nem mentetted ki véletlenül abból a kocsiból?

Nem, csak a belsejéből garázdálkodtam, és ami még nagyon kézre esett azt kihúzgáltam. Pölö a fűtéstekerentyűk, TID, műszeregység (nah jó arra már régen vadásztam a ledezés miatt) meg a belső kárpitok, ülések. Igazából egyetlen olyan cuccot szedtem ki belőle, ami nem az utastéren belül volt. Azt a zárhíd tömítést amit Day-nak küldtem :) . Amúgy semmi csatlakozót, madzagot egyebet :) <_<

Megosztás:

Nekem jó a vészvillogóm! :) Az a százas a tecsó kocsiba kell. De minden héten eltűnik, mert vki bedobja a kávéautómatába. <_<

Most nekem is jó, igaz mióta megvan az ótó a harmadikat fogyasztom, de ez van. átlgfogyasztások:

6 liter gázolaj / 100 km

1 liter olaj / 1000 km

2 liter víz / 1000km

3db vészvillogókapcsoló / év

:lol: :)

Tegyél a kulcsodra egy ilyen átfúrt 100-as méretű objektumot, azt nem KV-zzák el :lol: :lol:

Megosztás:

Most nekem is jó, igaz mióta megvan az ótó a harmadikat fogyasztom, de ez van. átlgfogyasztások:

6 liter gázolaj / 100 km

1 liter olaj / 1000 km

2 liter víz / 1000km

3db vészvillogókapcsoló / év

:) :)

Tegyél a kulcsodra egy ilyen átfúrt 100-as méretű objektumot, azt nem KV-zzák el :lol: :lol:

Hát B+ én kávézom el, és az asszony tesz helyette mindíg újat. Most magammal szúrjak ki? <_<

Megosztás:

Na ma egy bontott gyári alapjárati motorral kipróbáltam a kocsit...de sajna nem nagyon mehettem vele, így nem tudtam rendesen megállapítani hogy jobb-e vagy sem,mert a lámpa nem gyulladt ki, meg nem is pörgött fel, de abból kiindulva hogy a sajátom is néha tünet mentes...igy 8.000 pénzt nem ért meg...

Majd kerítek valahonnan gyárit hogy hosszabban próbálhassam...aztán kiderül.

De már arra rájöttem, hogy a gyári és az utángyári hiába ugyan az a tompa fej, méretbeli eltérés akkor is van...és lehet a kocsim a gyárit szereti.

De ami még feltűnt ma, hogy csak meleg motornál ad lámpát...hidegnél nem....lehet az hogy melege van?vagy ez hülyeség?<_<

Megosztás:

SZiasztok!!A segítségeteket kérném!Ennek igaz nem így kellene kinéznie??A cseréhez ennyi kell?:olajteknő tömítés, 10w40, motorolaj öblítő vagy mi; meg kipuf tömítés ? Nem kell semmi paszta hozzá körbekenni? Ezt a motoröblítőt igaz az olajhoz hozzátöltöm járatom egy kicsit, majd úgy engedem le az egészet , le a leömlő, le az olajteknő, rá az új tömítés, fel a leömlő, és bele az új olaj!?

Az olajteknőt mivel lehet esetleg még kiöblíteni?Vagy akkor elég az a fellazító adalék?

Jah és mi az a jobb oldalon az a réz színű lyuk?Elhagytam onnan valamit?

Előre is Kösz mindent!!

Megosztás:

Bocs nem tudom hogyy kell képet beszúrni! Na de a lényeg hogy eléggé olajos kívülről az olajteknő körül!

Meg ha előlről alánézek , előttem az olajteknő , akkor nekem a tömítés felett jobb oldalon van egy lyuk. Oda kellhet valami?

Megosztás:

Olajteknő tömítést csak akkor cserélünk,ha már a földre is csöpög,amíg csak könnyedzik én nem nyúlok hozzá,mert hiába a rákent paszta,pár hónap múlva megint elkezd könnyedzeni.

Motormosó/öblítő adalékot NEM használunk soha,több kárt okoz,mint hasznot.Erről már sokszor volt szó.

Ha mégis le lett véve az olajteknő én brigiciollal öblíteném át és ecsettel kitakarítanám.

Megosztás:

Bocs nem tudom hogyy kell képet beszúrni! Na de a lényeg hogy eléggé olajos kívülről az olajteknő körül!

Meg ha előlről alánézek , előttem az olajteknő , akkor nekem a tömítés felett jobb oldalon van egy lyuk. Oda kellhet valami?

Ezeket a motormosó-öblítő dolgokat sztem hanyagold, simán olaj leenged, új olaj betölt, és kész. Az olajteknő tömítését ha cseréled, szétszedés után nagyon alaposan tisztítsd meg a tömítő felületeket, alkoholos vagy sebbenzines ronggyal tisztítsd le olajmentesre őket (a motoron és a teknőn is), és az új tömítést mindkét oldalán tömítőpasztával vékonyan megkenve rakd össze.

Megosztás:

A TID, ilyen támasztékom nekem is van <_<

nem tudom mi ez a mizéria a vészvillogóval: a faternál volt egy huszas, meg egy darab karton támasztéknak,

fogtam magamat és vettem egy 2500 Ft- os kapcsolót/relét, ennek már lassan 4 éve. Működik, nem esett szét...mondjuk ez csoda, de még csak nem is lötyög.

Megosztás:

nem tudom mi ez a mizéria a vészvillogóval: a faternál volt egy huszas, meg egy darab karton támasztéknak,

fogtam magamat és vettem egy 2500 Ft- os kapcsolót/relét, ennek már lassan 4 éve. Működik, nem esett szét...mondjuk ez csoda, de még csak nem is lötyög.

Én vettem már ezerötért, szétesett... vettem háromért, az is, csak méghamarabb.... most nekem is 2500-as van benne <_< :) (koppkopp, eddig jó) :)

Megosztás:

Én vettem már ezerötért, szétesett... vettem háromért, az is, csak méghamarabb.... most nekem is 2500-as van benne :) :) (koppkopp, eddig jó) :lol:

Nekem úgy rémlik, hogy már volt téma a vészvillogó kapcsolójának "tipikus meghibásodása" és akkoriban azt irta valaki, hogy javitható..vagy nem jól rémlik? <_<

Te olyan gyakran használod, hogy mindig tönkremegy? :lol: ...ja, nagyvárosi "csakidebeugromegypercre" cimű vészvillogtatós útpadkán megállásos esetek.. :lol:

Megosztás:

Nekem úgy rémlik, hogy már volt téma a vészvillogó kapcsolójának "tipikus meghibásodása" és akkoriban azt irta valaki, hogy javitható..vagy nem jól rémlik? <_<

Te olyan gyakran használod, hogy mindig tönkrement? :) ...ja, nagyvárosi "csakidebeugromegypercre" cimű vészvillogtatós útpadkán megállásos esetek.. :lol:

Jahát, a naffaluban többet kell használni, mint vidéken. :)

Egyébként javítható, de már nem vagyok biztos abban, hogy ki javította.

Nekem nem tudom milyen régi, de mindig elmondok egy imát magamban, mielőtt megnyomom. :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.