Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Viszont előfordulhat olyan is, hogy a fékbetét ugrott el a helyéről és azt szimpla kocogtatással nem lehet visszatenni a helyére, na meg ha 3 év alatt nem volt a fékdob levéve lehet érdemes lenne legalább egy ferodortól kipucolás erejéig leszedni és megnézni jobban milyen állapotban is van a belseje. Minden esetre érdemes egy próbát tenni.

Megosztás:

Viszont előfordulhat olyan is, hogy a fékbetét ugrott el a helyéről és azt szimpla kocogtatással nem lehet visszatenni a helyére, na meg ha 3 év alatt nem volt a fékdob levéve lehet érdemes lenne legalább egy ferodortól kipucolás erejéig leszedni és megnézni jobban milyen állapotban is van a belseje. Minden esetre érdemes egy próbát tenni.

Ja hát nem olyan nagy szám lekapni a fékdobot sem ,érdemes ránézni mennyire kopott, ha mást nem a fékport kiönteni belőle. :D

Megosztás:

Kiszeded a váltóboxot (elég művészetes, sok csavar fogja nem látható helyen -pl a hamuzó és a kézifékkar alatti kis partó alatt is) és könnyen ki tudod szedni de a mezei utángyári szivargyújtó csatlakozása nem passzol meg vele, ki kell pótolni egy darab vezetékkel és sarukkal. Esetleg egy új gyárit betenni helyette. Én a tartalék aljzatot úgy oldottam meg, hogy a váltóboxot az anyósülés felől 22-es lyukasztófúróval (vagy minek hívják) a gyári szivargyújtó aljzathoz közel kifúrtam és annak a gyári csatijáról adtam neki tápot. Ez annyiból jobb megoldás, hogy éjszaka nem fog zavarni a nyitott hamuzó fénye és pluszban még egy hűtőtáska is elfér az árnyékosban. :D

(mingyá csinálok róla egy fotót és belinkelem)

Megosztás:

Kiszeded a váltóboxot (elég művészetes, sok csavar fogja nem látható helyen -pl a hamuzó és a kézifékkar alatti kis partó alatt is) és könnyen ki tudod szedni de a mezei utángyári szivargyújtó csatlakozása nem passzol meg vele, ki kell pótolni egy darab vezetékkel és sarukkal. Esetleg egy új gyárit betenni helyette. Én a tartalék aljzatot úgy oldottam meg, hogy a váltóboxot az anyósülés felől 22-es lyukasztófúróval (vagy minek hívják) a gyári szivargyújtó aljzathoz közel kifúrtam és annak a gyári csatijáról adtam neki tápot. Ez annyiból jobb megoldás, hogy éjszaka nem fog zavarni a nyitott hamuzó fénye és pluszban még egy hűtőtáska is elfér az árnyékosban. :D

Elméletileg ki lehet szedni a box kiszerelése nélkül is, de nem hallottam róla, hogy ez bárkinek sikerült volna.PB280054_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ha ki tudja huzni a fém belsőt, akkor a műanyagot ki lehet fordítani a csatival együtt.

Megosztás:

Na nekem nemigen ugyanis az az ülés fullra előre van húzva (csak a kép kedvéért toltam addig hátra, totál előre húzva szeret ülni, amúgy is alacsony macsek) és az ülés szinte teljesen eltakarja a csatit szóval védve van a cuccos. :lol: :D

Sajnos általában eléggé izzad a kezem és megszokásból fogom a váltókart a szoknya tetejénél (sose lehet tudni mikor kell visszavágni egy brutális motor- és üzemifékezéshez) úgyhogy lekopott róla 5 év alatt. Tervbe van egy új de csak teljesen bőr.

Megosztás:

Kiszeded a váltóboxot (elég művészetes, sok csavar fogja nem látható helyen -pl a hamuzó és a kézifékkar alatti kis partó alatt is) és könnyen ki tudod szedni de a mezei utángyári szivargyújtó csatlakozása nem passzol meg vele, ki kell pótolni egy darab vezetékkel és sarukkal. Esetleg egy új gyárit betenni helyette. Én a tartalék aljzatot úgy oldottam meg, hogy a váltóboxot az anyósülés felől 22-es lyukasztófúróval (vagy minek hívják) a gyári szivargyújtó aljzathoz közel kifúrtam és annak a gyári csatijáról adtam neki tápot. Ez annyiból jobb megoldás, hogy éjszaka nem fog zavarni a nyitott hamuzó fénye és pluszban még egy hűtőtáska is elfér az árnyékosban. :lol:

Annak világítani kéne? :D Jó tudni :lol: Nekem is állandóan kontakt bajos volt mert az előző tulaj rendeltetésszerűen használta, és hót retkes volt a belső érintkezője. Azt meg nem tudom hogy hogy sikerült ilyen rövid szivargyújtó aljzatot kitalálni, de így még megtámasztani is nehéz benne bármit is. Én nekiestem egy kis protesollal, meg egy lapos csavarhúzó végével és most legalább érintkezéssel rendben vagyok.

Megosztás:

Annak világítani kéne? :lol: Jó tudni :lol: .

Igen elméletileg világít, ugyanolyan mint az amit zbandi belinkelt, az oldalán van egy izzó, az világítja be a szivargyujtót, és a hamutartót is. Ebként miért szivargyujtó a neve? 100 emberből ha 3 gyujt vele szivart. :D

Megosztás:

Heló

A következő a problémám. Van egy Astrám amibe szeretnék egy gyári Omega rádiót belekalibrálni valahogyan. Vettem a kalaptartó mellé a gyári helyre még két hangszórót, és azt szerettem volna bekötni. Ugye az Astra gyári CAR 200-as rádióján csak két hangszóró rákötési lehetőség van. Ezért a haver hozott egy Philips SC 804 CDC rádiót ami egy Omega B-ben volt. A probléma az hogy minden működik szól a hangszóró is, csak középen a kijelző nem működik. Tehát nem látom hogy éppen milyen rádió szól. Vagy milyen frekvencián járhatok éppen. A csatlakozókat kellene átkötni valahogy gondolom csak nem tudom hogy hogyan. Tudna nekem valaki segíteni ebben ?

Köszi

Megosztás:

Nem kell átkötni semmit. Viszont valszeg át kell állítani a karakterszámot valamilyen billentyűkombinációval

a rádión. Azt nemtom hogy mivel. :D

Tuti? Csak mert mind a kettő rádió fedlapján (a Philipsén már csak volt) van egy ilyen matrica ami a hátsó csatlakozók lábkiosztását mutatja. Melyik láb micsoda. És gondolom nem minden csatlakozó van ugyanott mind a két rádión. Ezért gondoltam hogy a rádiótaró boxban lévő nagy fekete dugóba átcserélném a vezetékeket a Philips lábkiosztására és akkor már jó is lenne. Vagy nem így kell szted...?

Megosztás:

Igen...gondoltam nem véletlenül van ott.

Hát ha jól gondolom, azért van hogy az utastérbe keletkezett pára ne jusson be az ablakemelő szerkezethez, gondolom nem rozsdamentes anyaga van, meg szerintem a hideg külső lemezen is lecsapódna a pára, és onnan nem sok helyre mehet.

Megosztás:

Hát ha jól gondolom, azért van hogy az utastérbe keletkezett pára ne jusson be az ablakemelő szerkezethez, gondolom nem rozsdamentes anyaga van, meg szerintem a hideg külső lemezen is lecsapódna a pára, és onnan nem sok helyre mehet.

Én úgy tudom, hogy pont fordítva van, Azért, hogy az ajtóban lévő víz ne juthasson a kárpitra. Egyébként meg az kevés esővíz is odafolyik az üvegről ami az ajtó alján lévő gumilappal takart nyíláson át távozhat.

András

Megosztás:

Én úgy tudom, hogy pont fordítva van, Azért, hogy az ajtóban lévő víz ne juthasson a kárpitra. Egyébként meg az kevés esővíz is odafolyik az üvegről ami az ajtó alján lévő gumilappal takart nyíláson át távozhat.

András

Végülis ez is lehet egy magyarázat, csak szerintem az már régen rossz, ha befolyik a víz az ajtóba, nem tom van-e lyuk alul, ahol ki is tud folyni? Vagy egyszer csak megtelik? :D Már jópárszor vettem le a kárpitot, de még nem néztem meg, hogy van-e hova elfolynia az esetleg bejutó víznek, ill. hogy be tud-e jutni egyáltalán. Elméletileg vmennyi mindenképpen bejut, pölö ha a vizes ablakot lehúzod.

Megosztás:

Kifolyó lik az van rajta persze, nem kárpitozott halcsempész tartály az ajtó :D De időnként érdemes megpiszkálni is őket mert x év alatt szinte tuti eltömődik. Hogy a fólia melyik oldalát védi az jó kérdés, eddig azthittem tudom, de mostmár nem így gondolom. :lol:

Megosztás:

Tuti? Csak mert mind a kettő rádió fedlapján (a Philipsén már csak volt) van egy ilyen matrica ami a hátsó csatlakozók lábkiosztását mutatja. Melyik láb micsoda. És gondolom nem minden csatlakozó van ugyanott mind a két rádión. Ezért gondoltam hogy a rádiótaró boxban lévő nagy fekete dugóba átcserélném a vezetékeket a Philips lábkiosztására és akkor már jó is lenne. Vagy nem így kell szted...?

Hidd el, nekem omegám van, és gyárilag pont ugyanolyan CAR300 volt benne, mint az astrámban. Tehát a lábkiosztás

sem lehet más omega és astra között :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.