Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

belül

Sejtettem. Az a szűrő szétt volt esve amikor behalt a régi pumpa, ezért is mehetett tönkre, felszítta a tankból a szemetet, és le volt darálva az a kis benyahajtó kerék fogai. Mivel más baja nem volt neki ezért visszaraktam kábelkötegelővel megerősítve nehogy megint leesen az alja. Nem egy nagy összeg 1200-körül láttam, csak telitanknál necces cserélni.

Megosztás:

Csöpögött az olaj a piroson. Semmi probléma megcsináljuk.

Főtengelyszimmering csere. 5 anyag + 15 munkadíj. Nem baj legalább jó lesz.

3 napot elvolt. Mára 30 lett, mert a stabrúdnál eltört a bekötés, és csak úgy lehetett leengedni a bölcsőt. :lol: Nem baj lehet amúgy is eltört volna előbb-utóbb.

Történet folytatódik.

Ennyi pénzért természetesen nem lehet elvárni, hogy az eredeti probléma megszűnjön, így tehát nem is lett jó. Az olaj megint csepeg. Kevésbé, de nem elhanyagolhatóan.

Vissza mostmár a saját szerelőhöz. Udvaron leállít várok míg be tudok állni az aknára. Kb. 10 perc. Utána meg kellene fordulni, de az Y-nak csak az egyik fele sikerül. Fulladozik leáll. Indít fullad leáll. Indít fullad leáll. Még sokszor eljátssza. Se gázra se anélkül, kuplung sem érdekli KO. (Itt feltűnt, hogy nincs Check Engine-m. :) És konkrétan nem emlékszem arra, hogy egyszer is néztem volna. Úgyhogy valószínű megvettem úgy hogy nem is láttam. :headshotsmiley: :lol: ) Aknára betol. Motortérben csatik átmozgat. Semmi. Már úgy van hogy hoznak haza, de még egy 10 percig ott beszélünk. Gondoltam ráindítok egyet, pöccre indul és simán jár.

Mindjárt szétkapom a műszerfalat, megnézem a lámpicskukat. Utána meg kivillogtatom. Ha valaki csípőből tudja mit kell a 10 pines csatin összekötni az írja már meg, akár püben. Már megvan.

Megosztás:

Történet folytatódik.

Ennyi pénzért természetesen nem lehet elvárni, hogy az eredeti probléma megszűnjön, így tehát nem is lett jó. Az olaj megint csepeg. Kevésbé, de nem elhanyagolhatóan.

Vissza mostmár a saját szerelőhöz. Udvaron leállít várok míg be tudok állni az aknára. Kb. 10 perc. Utána meg kellene fordulni, de az Y-nak csak az egyik fele sikerül. Fulladozik leáll. Indít fullad leáll. Indít fullad leáll. Még sokszor eljátssza. Se gázra se anélkül, kuplung sem érdekli KO. (Itt feltűnt, hogy nincs Check Engine-m. :) És konkrétan nem emlékszem arra, hogy egyszer is néztem volna. Úgyhogy valószínű megvettem úgy hogy nem is láttam. :headshotsmiley: :lol: ) Aknára betol. Motortérben csatik átmozgat. Semmi. Már úgy van hogy hoznak haza, de még egy 10 percig ott beszélünk. Gondoltam ráindítok egyet, pöccre indul és simán jár.

Mindjárt szétkapom a műszerfalat, megnézem a lámpicskukat. Utána meg kivillogtatom. Ha valaki csípőből tudja mit kell a 10 pines csatin összekötni az írja már meg, akár püben.

Na hát ezek azok a bizonyos.: az igazság odaátt van szituációk! :lol: :P

Megosztás:

Elindultunk a családdal bevásárolni, megint elkezdődött a berángatok -kettesben-gyorsításkor szindróma. Egyre gyakrabban csinálta, bármilyen finoman kezeltem a gázt. Kizárólag egyesben ill. kettesben. A végén már le is állt szinte minden induláskor. Kuplung ki, ráíndít, tojásgáz tovább. :lol: Belábújhegyeztem vele a kútra, 33Liter fért bele. És csiribá-csiribú a hiba megszünt! Repülőrajt vagy ötször, a család üvölt mellettem, és gond egy szál se! Összefoglalva ha 15-20 liter alá csökken a szint a tankban akkor szar, ha fölötte van semmi gond! Lehetséges, hogy a gagyitron AC-pumpa ha nem merül teljesen a benyába ilyen hibát generál?

Nekem ugyanez volt nyáron.Arra jöttem rá,hogy ha kb.15L alatt van benne benya,akkor állt le,nem indult stb.

Volt gyujtásmodul csere,ac relé is.Végül vettem egy AC pumpát és egycsapásra megoldódott a problem. :lol:

Megosztás:

Nekem ugyanez volt nyáron.Arra jöttem rá,hogy ha kb.15L alatt van benne benya,akkor állt le,nem indult stb.

Volt gyujtásmodul csere,ac relé is.Végül vettem egy AC pumpát és egycsapásra megoldódott a problem. :lol:

Hát ez az nekem se a legócsóbb Ac-pumpát kellett volna megvennem. :lol: Mentségemre legyen, hogy akkor nem volt éppen sok pízem. Csak ugyebár a Bosch 40 ezer körül leledzik, és úgy gondoltam ha már gagyitron, akkor mindegy melyiket. Azon tűnődtem, nem lehetne-e vhogy megjavítani a régit. Végül is csak a benyakerék van elkopva, tenni kéne rá másikat, aztán benzinálló ragasztóval összeragasztani. Vagy venni bontott-gyárit. Azok 10-körül futnak, csak hát épp olyan öregek, mint az enyém.

Megosztás:

Hát ez az nekem se a legócsóbb Ac-pumpát kellett volna megvennem. :lol: Mentségemre legyen, hogy akkor nem volt éppen sok pízem. Csak ugyebár a Bosch 40 ezer körül leledzik, és úgy gondoltam ha már gagyitron, akkor mindegy melyiket. Azon tűnődtem, nem lehetne-e vhogy megjavítani a régit. Végül is csak a benyakerék van elkopva, tenni kéne rá másikat, aztán benzinálló ragasztóval összeragasztani. Vagy venni bontott-gyárit. Azok 10-körül futnak, csak hát épp olyan öregek, mint az enyém.

Nekem GM volt ami kinyiffant és ócsó amit vettem.

Nyaraltunk éppen és a panzió tulaja intézte szombat du. autósboltos ismiétől. :lol:

Én nem vennék ebből bontottat.(mostmár :) )

Ha rájöttél,hogy lehet megcsinálni,szójjá. :P

Megosztás:

Nekem GM volt ami kinyiffant és ócsó amit vettem.

Nyaraltunk éppen és a panzió tulaja intézte szombat du. autósboltos ismiétől. :lol:

Én nem vennék ebből bontottat.(mostmár :) )

Ha rájöttél,hogy lehet megcsinálni,szójjá. :P

Ugy gondoltam, hogy szétszedem a gagyitront, és áthelyezem a benyakereket az eredeti gyáriba. Aztán már csak vissza kell ragasztani a tetejét-alját és mehet vissza a tankban. :lol:

Megosztás:

Mindjárt szétkapom a műszerfalat, megnézem a lámpicskukat. Utána meg kivillogtatom.

Az Check Engine véletlenül ki volt égve, a légzsákvisszajelző meg nincs is benne (nem csak lámpa). :lol:

Valami A vectra műszerfal lehet, mert elég fura a kinézete.

Kivillogtam: 24, 52

24 Vehicle speed signal (VSS) No signal

52 Check light (fault code lamp) Voltage high

Az utóbbi ha jól értem a lámpicsku miatt volt, a másiknak orvoslására meg cseréljek műszeregységet?

Létezik, hogy emiatt produkálta a fenti jelenséget? Vagy a múltkori 2000nél feljebb nem menős műsort?

Létezik, hogy egyszer jó egyszer meg nem? :lol:

Megosztás:

A Vectrában nem 60 literes a tankműszer?

Holnap megnézem az enyémben a W számot.

De ha nem bírod ki megnézhetem most is de akkor fel kell öltöznöm és lemászni a másodiktól.

Szerintem 60-as is. Bár mostmár erre sem esküdnék meg. De tutira nem belevaló. Mivel légzsákvisszajelzője sincs, ilyet oedig légzsákos autóba nem raknak.

De 1083-as a száma. Ráér. :lol:

Megosztás:

Vagy lesz 2 kuka AC-d. :lol:

Á nem hiszem, csak a ragasztáson múlik, elég egyszerű szerkezete van nekije. Egy villanymotor a végén kerékkel. De ha nem lesz rosszabb akkor kihúzom vele a telet, elég macera fagyban a kocsi alatt feküdni. Meg aztán a benzincsövek sem vmi rugalmasak 3 fokban. :) Majdnem egyszerűbb levenni a tankot és úgy cserélni, mint azt a nyóc csavart kitekerni-becsavarni a kocsi alól. Végül is csak arra kell ügyelnem, hogy mindíg fél tanknál többel járjak. Tényleg a fél tank az félig üres, vagy félig tele? :lol:

Megosztás:

Á nem hiszem, csak a ragasztáson múlik, elég egyszerű szerkezete van nekije. Egy villanymotor a végén kerékkel. De ha nem lesz rosszabb akkor kihúzom vele a telet, elég macera fagyban a kocsi alatt feküdni. Meg aztán a benzincsövek sem vmi rugalmasak 3 fokban. :) Majdnem egyszerűbb levenni a tankot és úgy cserélni, mint azt a nyóc csavart kitekerni-becsavarni a kocsi alól. Végül is csak arra kell ügyelnem, hogy mindíg fél tanknál többel járjak. Tényleg a fél tank az félig üres, vagy félig tele? :lol:

Hát mondjuk ott, ahol benzingőz + villanymotor van, én biztos nem sufnituningolnék... És neked sem ajánlom! :lol:

Megosztás:

Hát mondjuk ott, ahol benzingőz + villanymotor van, én biztos nem sufnituningolnék... És neked sem ajánlom! :lol:

Érdekes dolog ez, és sem hittem volna ha nem látom, de a pumpa úszik a benzinbe, de szó szerint, nincs elszigetelve, a benzin folyamatosan mossa a forgórészt, kommutátort...stb. Csak mivel gondolom nincs jelen levegő, így nem is tud robbanni. Klikk! Kicsit szar a kép de látszik a lekopott fogú benyakarék. Csak azt kéne kicserélni, és működne a pumpa.

Megosztás:

Ezzel szerintem majd sokan vitába szállnak... :lol:

És sorban el is fognak bukni! Mert mi kell a robbanáshoz? Jelen esetben benzingőz-levegő(oxigén) megfelelő arányú elegye, meg egy szikra. Mert hát ez alapján működik a motor is nem? De hát ez be is van bizonyítva, mert ugye nem sok belső pumpás üa.tartály robbant fel eddig magától nem? Pedig a kommutátor és a szénkefék között biztos van szikraképződés, ezt te is láthatod pölö egy fúrógépnél, és ha nincs telitankod, akkor ez a rész nem benzinben fürdik, csak a gőzében. Tehát a levegő kivételével minden adott, de nincs robbanás! Érted a logikám? Van akváriumom! :lol:

Megosztás:

És sorban el is fognak bukni! Mert mi kell a robbanáshoz? Jelen esetben benzingőz-levegő(oxigén) megfelelő arányú elegye, meg egy szikra. Mert hát ez alapján működik a motor is nem? De hát ez be is van bizonyítva, mert ugye nem sok belső pumpás üa.tartály robbant fel eddig magától nem? Pedig a kommutátor és a szénkefék között biztos van szikraképződés, ezt te is láthatod pölö egy fúrógépnél, és ha nincs telitankod, akkor ez a rész nem benzinben fürdik, csak a gőzében. Tehát a levegő kivételével minden adott, de nincs robbanás! Érted a logikám? Van akváriumom! :lol:

Gondolod, hogy nincs levegő a benzintartályban? :lol:

Megosztás:

Gondolod, hogy nincs levegő a benzintartályban? :lol:

A tartályban lehet hogy van, de a pumpa belsejében biztos nincs, és a szikra ott képződik. Szívja allul a benyát, fent nyomja ki. Na akkor most kijavítom magamat, mert ha belegondolok alacsony benyaszintnél is feltölti magát a pumpatest benzinnel, tehát még gőz sincs, ezért nem lehet robbanás. Bár nekem nincs visszacsapó szelepem, ezért emíg fel nem töltödik a pumpa teljesen ami gondolom tized másodpercekben mérhető, addig lehet hogy benzingőzben forog.

Megosztás:

:lol: :lol: :)

Kiszívom a szívedet! :P

Összefoglalva!: A tartályban biztos van levegő (NEM RÖHÖG!) de az AC pumpa belsejében nincs, max. benzin gőz addig a pillanatig amíg fel nem töltödik benzinnel, ergó nincs robbanás. Most azon gondolkodom, mi van akkor, ha elfogy a benzin, és levegő-benzin göz keveréket szív a pumpa. Hú bameg! Most akkor mi van???? Há semmi , mert ha leáll a motor akkor leáll a pumpa is. :P

Megosztás:

Összefoglalva!: A tartályban biztos van levegő (NEM RÖHÖG!) de az AC pumpa belsejében nincs, max. benzin gőz addig a pillanatig amíg fel nem töltödik benzinnel, ergó nincs robbanás. Most azon gondolkodom, mi van akkor, ha elfogy a benzin, és levegő-benzin göz keveréket szív a pumpa. Hú bameg! Most akkor mi van???? Há semmi , mert ha leáll a motor akkor leáll a pumpa is. :lol:

Ha leáll a motor, akkor a gyújtás marad, ergo a pumpa is marad :) :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.