hening Elküldve November15, 2008 Megoszt Elküldve November15, 2008 Így, ahogy Tomi írta, csak le kell húzni. Nekem is nehezen jött, kalapácsot is be kellett vetnem hozzá, ezért darabokban jött le, mert a tengellyel érintkező fémrugó belül összegyógyult a tengellyel. Arra figyelj a vásárlásnál, hogy a patentos rögzítésű narancssárga Bosch vagy a csavaros fekete Lucas elosztód van-e, és ehhez való rotort is vegyél. Az van neki. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November15, 2008 Megoszt Elküldve November15, 2008 Kivettem azt a nyomorult nyikorgó kuplungpedált, kibontottam a tűzfalból a bowdent, és bezsíroztam mindenhol ahol mozog, meg ott is ahol nem.Katt. Viszont nem bírtam visszarakni a lábfűtés csövét, de sikeresen letörtem vele a féklámpa kapcsolót. :lol: Majd széttvetett az ideg!!! Próbáltam visszagányolni kábelkötegelővel, de akkor meg vagy mindíg világított, vagy sosem. Karcsi ha lesz féklámpám holnap zavarhatok 2 percre? Csak amíg visszarakod a lábfőtés csövet. :lol: Vagy van vmi trükkje? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November15, 2008 Megoszt Elküldve November15, 2008 Kivettem azt a nyomorult nyikorgó kuplungpedált, kibontottam a tűzfalból a bowdent, és bezsíroztam mindenhol ahol mozog, meg ott is ahol nem.Katt. Viszont nem bírtam visszarakni a lábfűtés csövét, de sikeresen letörtem vele a féklámpa kapcsolót. :lol: Majd széttvetett az ideg!!! Próbáltam visszagányolni kábelkötegelővel, de akkor meg vagy mindíg világított, vagy sosem. Karcsi ha lesz féklámpám holnap zavarhatok 2 percre? Csak amíg visszarakod a lábfőtés csövet. :lol: Vagy van vmi trükkje? Gyere. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 A héten érdekes jelenségre figyeltem fel. Ügye tökhideg van reggel negyed 6kor. Kocsi beindít, kimegyek, letörlöm a párát (ha van) körbe a verdán, és a motortérből érdekes sziszegő hangot hallok, néha megszűnik egy pillanatra. Amikor meg már üzemi hőmérsékletű a kocsi olyankor már nem "sziszeg". Szervó lehet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 A héten érdekes jelenségre figyeltem fel. Ügye tökhideg van reggel negyed 6kor. Kocsi beindít, kimegyek, letörlöm a párát (ha van) körbe a verdán, és a motortérből érdekes sziszegő hangot hallok, néha megszűnik egy pillanatra. Amikor meg már üzemi hőmérsékletű a kocsi olyankor már nem "sziszeg". Szervó lehet? A bal első lámpa alól hallod? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 A bal első lámpa alól hallod? Inkább jobb oldalról. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 Inkább jobb oldalról. A baloldalon van ilyen reduktor szerű izé ami a hidegben indításkor ki-be szokott kapcsolni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 A baloldalon van ilyen reduktor szerű izé ami a hidegben indításkor ki-be szokott kapcsolni. De ez nem indításkor, hanem már jár a motor szívatóval emelt alapjáraton, ami úgy 1200 rpm körül van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 A baloldalon van ilyen reduktor szerű izé ami a hidegben indításkor ki-be szokott kapcsolni. A Tiédben... sztem az a szekunderlevegő-kompresszor, de Neki olyan nincs. Lehet a szervószivattyú, de akár a generátor csapágya is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 A Tiédben... sztem az a szekunderlevegő-kompresszor, de Neki olyan nincs. Lehet a szervószivattyú, de akár a generátor csapágya is. Naa azt kérdeztem tegnap az elektromos topicban,hogy szét van húzva a csatija. Jó az nekem,ha összedugom vagy maradjon úgy? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 Naa azt kérdeztem tegnap az elektromos topicban,hogy szét van húzva a csatija. Jó az nekem,ha összedugom vagy maradjon úgy? Dugd, aztán ha nagyon füstöl vmi vezeték, akkor húzd szét gyorsan. :lol: :lol: Inkább mégse, ha jól emlékszem az ECU-ról kapja a jelet, nehogy szétb@cc@ azt is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 Dugd, aztán ha nagyon füstöl vmi vezeték, akkor húzd szét gyorsan. :lol: :P Inkább mégse, ha jól emlékszem az ECU-ról kapja a jelet, nehogy szétb@cc@ azt is. Ez aztán a hibakeresés!!! :lol: Most akkor a piros drótót vágjam?! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 Ez aztán a hibakeresés!!! :lol: Most akkor a piros drótót vágjam?! :) Nem tudok jobbat, nincs itthon a könyvem, odaadtam Thubynak. Így nem emlékszem pontosan, hogy honnan mehet a delej. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 Nem tudok jobbat, nincs itthon a könyvem, odaadtam Thubynak. Így nem emlékszem pontosan, hogy honnan mehet a delej. :lol: Nem is azért mondtam. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November17, 2008 Megoszt Elküldve November17, 2008 Dugd, aztán ha nagyon füstöl vmi vezeték, akkor húzd szét gyorsan. :lol: :) Inkább mégse, ha jól emlékszem az ECU-ról kapja a jelet, nehogy szétb@cc@ azt is. Nem kell az, csak fölös súly :lol: Amúgy relézve van :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve November17, 2008 Megoszt Elküldve November17, 2008 Nem kell az, csak fölös súly :lol: Amúgy relézve van :lol: Amúgy mi a feladata? Használ-e vagy sem,ha összedugom? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November17, 2008 Megoszt Elküldve November17, 2008 Amúgy mi a feladata? Használ-e vagy sem,ha összedugom? Ha jól tévedek, a katalizátor védelmét szolgálná, hidegen plusz levegőt fújna a katalizátor felé, gondolom, hogy ne dúsuljon túl az el nem égett benzingőz a katalizátorban, de lehet, hogy hülyeséget írok :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
farkas Elküldve November17, 2008 Megoszt Elküldve November17, 2008 Neki állt nyikorogni a kuplung pedálom. :) Nem mondom elég idegesítő tud lenni :lol: Nincsen kedvem szétszedni :lol: Szerintetek valami olajzó spray-vel megoldható? pl.:WD-40 Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November17, 2008 Megoszt Elküldve November17, 2008 Neki állt nyikorogni a kuplung pedálom. :) Nem mondom elég idegesítő tud lenni :lol: Nincsen kedvem szétszedni :lol: Szerintetek valami olajzó spray-vel megoldható? pl.:WD-40 Befekszel a kormány alá ("a padlóla" :P ) és a rugónál megfújod a WD-40-nel, nekem majd' egy évig csendben volt ezután. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November17, 2008 Megoszt Elküldve November17, 2008 Neki állt nyikorogni a kuplung pedálom. :) Nem mondom elég idegesítő tud lenni :lol: Nincsen kedvem szétszedni :lol: Szerintetek valami olajzó spray-vel megoldható? pl.:WD-40 Nem nagy ügy szétszedni, kiakasztod a rugót, kihúzod a sasszeget, kitekered az anyát, és kihúzod a tengelyt. Először én is fujogattam, de a tengelyre nem jutott semmi, nekem meg ott nyikorgott. Kifűztem a bowdent, és amennyire lehet azt is bezsíroztam. Most csönd van. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November17, 2008 Megoszt Elküldve November17, 2008 Nem nagy ügy szétszedni, kiakasztod a rugót, kihúzod a sasszeget, kitekered az anyát, és kihúzod a tengelyt. Először én is fujogattam, de a tengelyre nem jutott semmi, nekem meg ott nyikorgott. Kifűztem a bowdent, és amennyire lehet azt is bezsíroztam. Most csönd van. :lol: Mégsem nyikorog az összes astra kuplungja? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November17, 2008 Megoszt Elküldve November17, 2008 Mégsem nyikorog az összes astra kuplungja? :lol: Lehet hogy a nyikorgás gyári tartozék, én meg most tuningoltam. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
farkas Elküldve November17, 2008 Megoszt Elküldve November17, 2008 mindjárt megyek meg fujom. :lol: Aztán remélem elhalgat Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November17, 2008 Megoszt Elküldve November17, 2008 Amúgy mi a feladata? Használ-e vagy sem,ha összedugom? Ha jól tévedek, a katalizátor védelmét szolgálná, hidegen plusz levegőt fújna a katalizátor felé, gondolom, hogy ne dúsuljon túl az el nem égett benzingőz a katalizátorban, de lehet, hogy hülyeséget írok :lol: ott a pont! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve November17, 2008 Megoszt Elküldve November17, 2008 ott a pont! :lol: Akkor most összedugjam? Vagy ennek a katalizátornak már mindegy? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts