opel16v Elküldve Február19, 2005 Elküldve Február19, 2005 Asszem a hátsó szárnyat kell uninstallálni...
Tom Elküldve Február19, 2005 Elküldve Február19, 2005 Az már megvolt, ott meg is van a cső, csak a másik vége hiányzik, ami a kaszniban fut. Az érdekelne hogy azt hogy lehetne előcsalogatni (és hogy hol is van)?
opel16v Elküldve Február19, 2005 Elküldve Február19, 2005 Az érdekesebb, mert akkor tetőkárpit uninstall. Onnan már eccerű, mert "lyukas" a tetőoszlop, megtalálod benne.
Tom Elküldve Február19, 2005 Elküldve Február19, 2005 :) Juhé! Tehát akkor jobboldalon fent megy végig? Már a tetőkárpit uninstallhoz is hozzákezdem, de nagyon trükkösen egymásba épülnek az elemek, szinte az egészet szét kell szedni hogyha, valamelyik elemet ki akarom venni. Nemtom ér-e ennyit... Köszi a segítséget!
istván Elküldve Február19, 2005 Elküldve Február19, 2005 :) Juhé! Tehát akkor jobboldalon fent megy végig? Már a tetőkárpit uninstallhoz is hozzákezdem, de nagyon trükkösen egymásba épülnek az elemek, szinte az egészet szét kell szedni hogyha, valamelyik elemet ki akarom venni. Nemtom ér-e ennyit... Köszi a segítséget! Lemondasz róla? Nekem is szét van menve. Ha priccolok, valahol a két ajtó között folyik le a viz. Én arra gondoltam esetleg, hogy nem-e lenne könnyebb új csövet betolni, mint megbontani a kárpitot? Mit szoltok hozzá?
opel16v Elküldve Február20, 2005 Elküldve Február20, 2005 Szerintem ehhez keress egy nagymenő nőgyógyászt! :)
istván Elküldve Február20, 2005 Elküldve Február20, 2005 Szerintem ehhez keress egy nagymenő nőgyógyászt! :) :sign12: :smt023 De akkor a tetőkárpitot megbontani nem biztos, hogy érdemes... főleg ilyenkor télen :)
warwolf Elküldve Február20, 2005 Elküldve Február20, 2005 Engedelmetekkel, nekem csütörtökön szereltek fel tetőantennát, és végig néztem, ahogy szétbontották hátul a tetőkárpitot, így elmondva nem nagy kaland, ami hátul, a csomagtér felöl van összekötőelem, na azt nem nagy kaland szétszedni.Szóval sztem csak bátran. :wink:
rozsap Elküldve Február20, 2005 Elküldve Február20, 2005 Tisztelt F astrás kollegák! Érdekes jelenséget produkált az autom. Szeretném ha valaki tudna nekem segiteni vagy volt már ilyen problémája. 60000 km van benne kikellett cserélnem a termosztátot egyuttal kicseréltük a vezérmü szijat is. Elmentem vele 800 km és menet közben megált amotor Szétszedtük és látjuk hogy elment a vezérlés 5 fogat. A szij feszes ép a vizpumpa jo a feszitö jó. Pesze elhajlottak a szivoszelepek. Tanácstalan vagyok hogy mi történhetett,
Tom Elküldve Február20, 2005 Elküldve Február20, 2005 Tisztelt F astrás kollegák! Érdekes jelenséget produkált az autom. Szeretném ha valaki tudna nekem segiteni vagy volt már ilyen problémája. 60000 km van benne kikellett cserélnem a termosztátot egyuttal kicseréltük a vezérmü szijat is. Elmentem vele 800 km és menet közben megált amotor Szétszedtük és látjuk hogy elment a vezérlés 5 fogat. A szij feszes ép a vizpumpa jo a feszitö jó. Pesze elhajlottak a szivoszelepek. Tanácstalan vagyok hogy mi történhetett, Hol lett kicsérelve? Lehet hogy rosszul lett összerakva. Mondjuk 5 fog elég sok, de lehet hogy alacsony fordulaton még elmegyeget 800km-t...
Tom Elküldve Február20, 2005 Elküldve Február20, 2005 így elmondva nem nagy kaland, ami hátul, a csomagtér felöl van összekötőelem, na azt nem nagy kaland szétszedni. Hogy csinálták, hogy csinálták?????? :) :) (Tényleg érdekel! :) )
knight Elküldve Február20, 2005 Elküldve Február20, 2005 Tisztelt F astrás kollegák! Érdekes jelenséget produkált az autom. Szeretném ha valaki tudna nekem segiteni vagy volt már ilyen problémája. 60000 km van benne kikellett cserélnem a termosztátot egyuttal kicseréltük a vezérmü szijat is. Elmentem vele 800 km és menet közben megált amotor Szétszedtük és látjuk hogy elment a vezérlés 5 fogat. A szij feszes ép a vizpumpa jo a feszitö jó. Pesze elhajlottak a szivoszelepek. Tanácstalan vagyok hogy mi történhetett, Ez bizony szomorú :) , de sajnos szerintem itt akkor két dolog történhetett: 1: Csak a szíj lett cserélve, a görgők nem (azokon ugyanis lehetnek hajszálrepedések, amit nem lehet észrevenni, ezért azokat is mindig kell cserélni)... 2: Lehet, hogy a nem a megfelelő szerelőhöz vitted...
rozsap Elküldve Február20, 2005 Elküldve Február20, 2005 Egy kollegámmal csináltuk automata feszitö van az is jo de kicsit még feszitettünk a vizpumpával is. minketten néztük töbször is jo lett összerakva. Szépen is ment most pár napja kezdett csilingelni gyorsitáskor. tegnap olyan 40 es temponál hirtelen megált . Ujj szij semmi nem látszik rajta a vizpumpa szépen forog a szijj olyan feszes volt ahogy annak lenni kell. Sajnos mind a négy szivo szelep szár elgörbült. Ami bánt hogy nem tudjuk mitöl mehetett átt.
knight Elküldve Február20, 2005 Elküldve Február20, 2005 Ami bánt hogy nem tudjuk mitöl mehetett átt. Szerintem átsiklottál afelett amit írtam... nem mondtad, hogy a görgők lettek-e cserélve... mint írtam azt nem lehet szemmel eldöntetni, hogy jó... Ezen kívül csak a vízpumpával vagy összerakással lehet gond szerintem, bár nem értek hozzá...
opel16v Elküldve Február20, 2005 Elküldve Február20, 2005 Warwolf! Sajnos itt nem elég a tetőkárpit hátulját felszabadítani, ugyanis pont a tetőoszlop széléhez kell hozzáférni. De azt elképzelhetőnek tartom, hogy ha a hátsó oldalsó műanyag is lekerül, akkor az ajtógumi alól már fel lehet húzni a tetőkárpitot annyira, hogy beférjen az ember keze... Rozsap! A szíjjal együtt mindig cserélni kell a vezetőgörgőket és a feszítőt is! Valszeg az volt a baj, hogy a feszítő már nem úgy dolgozik ahogy neki kellene, ezért az egyik terhelésváltásnál elengedte a szíjat. Most hogy szét kellett szedni a motort, javaslom az említett cuccok cseréjét is, ha nem akarod ugyanezt átélni megint a közeljövőben! Ami még lehet: rossz a vízpumpa, megakadt kicsit, és ugrott az egész szíj. Viszont ilyenkor azért látszik a szíjon is a következmény.
rozsap Elküldve Február20, 2005 Elküldve Február20, 2005 Köszönöm a gyors reagállásokat mostmár én is a görgöre és a feszitöre gondolok elvileg azt mondták nem kell minden szij cserélnél cserélni. Más nem lehet tényleg 58000 van a mororba ha vizszivattyu lett volna az meglátszana . Még egy kérdésem lenne a fütés szabályzoknál izzot szeretnék cserélni nem sikerült rájönnöm hogy jön szétt. Méggegyszer köszönöm a segitséget és kellemes hétvégét kivánok minden kedves opel tulajdonos kollegának! Rózsa István szegedröl!
mélykék76 Elküldve Február20, 2005 Elküldve Február20, 2005 ....Még egy kérdésem lenne a fütés szabályzoknál izzot szeretnék cserélni nem sikerült rájönnöm hogy jön szétt.... :arrow: http://www.opel-magazin.hu/index.php?optio...=485&Itemid=105
opel16v Elküldve Február20, 2005 Elküldve Február20, 2005 Nem tudom ki mondta hogy nem kell cserélni, de legközelebb kérdezz rá, hogy ezek után kifizeti-e a károd? :)
jaygab Elküldve Február20, 2005 Elküldve Február20, 2005 az én problémám is a hátsó szélvédőmosás :) Nem müxik a h.ablaktörlőm és a mosófolyadék meg elfolyik jobb oldalt a két ajtó között! :twisted: Ha sikerül valakinek megbütykölni,írjon már be legyenszíves,végülis hogy sikerült a legegyszerűbben :wink: Bár majd csak tavasszal ugrok neki szerintem...
Szabyka Elküldve Február20, 2005 Elküldve Február20, 2005 Amíg bentvoltam a Tescoba meghorpasztotta egy fehér verda a bal első sárvédőmet! :) Hogy lehet a belso muanyag burkolatot levenni ? Kinyomnam a horpadast!
mörfi Elküldve Február20, 2005 Elküldve Február20, 2005 Amíg bentvoltam a Tescoba meghorpasztotta egy fehér verda a bal első sárvédőmet! :) Hogy lehet a belso muanyag burkolatot levenni ? Kinyomnam a horpadast! Ki csavarozod mert csavarok is fogják, kerék le :arrow: eksön indul :wink:
Szabyka Elküldve Február20, 2005 Elküldve Február20, 2005 Ki csavarozod mert csavarok is fogják, kerék le :arrow: eksön indul :wink: Jah meg patent is fogja, most állok neki! :)
mörfi Elküldve Február20, 2005 Elküldve Február20, 2005 Tudja valaki a hengerfej meghúzásí nyomatékát?????????????????????,,
knight Elküldve Február20, 2005 Elküldve Február20, 2005 Tudja valaki a hengerfej meghúzásí nyomatékát?????????????????????,, Sajna nem vagyok otthon, így nincs nálam a könyv, de azért megpróbálok utánanézni, mi a motorkód ??
Szabyka Elküldve Február20, 2005 Elküldve Február20, 2005 Amennyire tudtam kiutottem ... Holnap irány a lakatos ! (vagy tavaszal, addig javítófesték rulez!!!) :evil:
Recommended Posts