nagy istván Elküldve Október23, 2008 Elküldve Október23, 2008 De nem lehetetlen! Csak kerül 1 olyan pont a motortérben ami elbírná azt a súlyt ;) Ha más megoldás nincs akkor pl. az 5 BMW csak meg bírja :D nekem a csomitérajtómé van elől.simán elbírja. nem hiszem,hogy az astra teteje nehezebb mint a rekié.
Guest Sanci Elküldve Október23, 2008 Elküldve Október23, 2008 Mármint arra gondoltam a a teló nem bírná. Gondolom egy rugó van benne, meg olaj, hogy ne úgy csapódjon be. De aztán próbálgatással meg lehetne találni azt a felfogatási pontot ahol szépen felemelkedne mint a hátsó ajtó. Hmmm... nem is olyan rossz ötlet! :D Megvan a következö projekt! ;) Megkeresed Opelos Fatert, neki a Kadett úgy van megcsinálva, tőle ellesheted a trükkjét. Feltéve ha a kocsiját itthon hagyta, azt vagy Eta vagy Zotya megmutatja hogyan is van beépítve és miből a cuccos.
zotya975 Elküldve Október23, 2008 Elküldve Október23, 2008 Megkeresed Opelos Fatert, neki a Kadett úgy van megcsinálva, tőle ellesheted a trükkjét. Feltéve ha a kocsiját itthon hagyta, azt vagy Eta vagy Zotya megmutatja hogyan is van beépítve és miből a cuccos. Kösz a tippet. Beiktattam a dolgot közvetlenül az első féktárcsa csere, meg a hátsó dobbetét vásárlása mögé. :D Csak szépen sorba. Aztán jöhet a szervókormány, a fordulatszámmérős óra, meg ami közbe az eszembe jut. ;)
Reeckatee Elküldve Október23, 2008 Elküldve Október23, 2008 Mármint arra gondoltam a a teló nem bírná. Gondolom egy rugó van benne, meg olaj, hogy ne úgy csapódjon be. De aztán próbálgatással meg lehetne találni azt a felfogatási pontot ahol szépen felemelkedne mint a hátsó ajtó. Hmmm... nem is olyan rossz ötlet! :D Megvan a következö projekt! ;) Nem kell felemelkednie. Elég ha megtartja! :P
zotya975 Elküldve Október23, 2008 Elküldve Október23, 2008 Nem kell felemelkednie. Elég ha megtartja! ;) Kevés ha megtartja, azt megtette eddig is a kitámasztó! sokkalelegánsabb ha fel is emeli! :D De ez már részletkérdés.
Reeckatee Elküldve Október23, 2008 Elküldve Október23, 2008 Kevés ha megtartja, azt megtette eddig is a kitámasztó! sokkalelegánsabb ha fel is emeli! :D De ez már részletkérdés. Ha legalább V6 2,5 TDI moci brummogna benne, akkor lehetne lazázni ;) Meglátom milyen lessz a választék :P
Guest Sanci Elküldve Október24, 2008 Elküldve Október24, 2008 Ha legalább V6 2,5 TDI moci brummogna benne, akkor lehetne lazázni :D Pláne ha menet közben felnyitná a mocitetőt a teleszkóp. ;) :P Az nemigen jönne ki 2x ennyi naftából úgyhogy örülj míg nem eszi meg az alsóneműd!
atis c14se Elküldve Október24, 2008 Elküldve Október24, 2008 Sziasztok! Gyertyakábel szettből milyet érdemes venni? Ti milyet ajánlotok?
afonya Elküldve Október24, 2008 Elküldve Október24, 2008 webasto ez is aszem. a vezérlő elektronika fosta össze magát.mechanikusan most is üzemel ha kell egy ki-be kapcsolóval. az egész nem nagyobb mint egy tejes doboz.ebben benne van a keringetőszív.,vízhőcserélő,égőfej. nagyon korrekt és jó hatásfokú. az utasteret meg egyszerüen a venti bekapcsolásával fűti fel. Fel kellene venni a kapcsolatot J0hnny-val, Ő biztosan talál rá megfelelő megoldást. Végülis van benne egy időzítő, egy hőfokszabályzó, ami a víz hőmérsékletének megfelelően kapcsolgatja a vízpumpát, két hőmérő, egy az utastérben, egy a motor vízterében, és néhány relé ami a kapcsolásokat végzi. A madaras tesóban lehetett kapni digitális programozható kapcsoló órát párezer forintért, simán átalakítható erre a célra. Szerintem ez a legbonyolultabb része. Annak az elektronikának a javítása (ismerve a járműiparban alkalmazott megoldásokat) nem kivitelezhető, csak cserélni lehet. Ezt látatlanban mondom, ha nincsen kiöntve műgyantával akkor van remény, csak egy elektronikához értő, türelmes, felszerszámozott szaki kell hozzá. A logika nem gyártó specifikus, azt a működési elv határozza meg, és elektronikusan nyomon követhető, még kikapcsolt állapotban is.
afonya Elküldve Október24, 2008 Elküldve Október24, 2008 Nem kell felemelkednie. Elég ha megtartja! :D Ne hagyd, hogy elvegyék az álmaidat. :D A karaván csomiajtó telója, ha nem megfelelő helyre van szerelve, még föld-körüli pályára is állítja a motorháztetőt. A két szerkezet közötti súlykülömbség jelentős. Gondolj a hátsó szálvédőre, az ablaktörlőmotorra. Figyelni kell az erőkarra is, ha túl közel keröl a forgás ponthoz a teló csatlakozása akkór majdnem semmit sem segít, viszont cserében megtisztítja a szélvédőt is. :D A nagy távolság pedig, zavarhatja a légiforgalmat, mert kikapja a kezedből, a kampó kiakasztását, és állcsúcson pattanást követően. Pontosan ki kell mérni a megfelelő helyet és lehet, hogy töbször is kell változtatni rajta a tökéletes eredmény érdekében. Én veled vagyok. Hajrá! :D Ja. És ha sikerült csak nekem szoljál légyszives. A többieknek majd elmondom én. :P :D ;) :D :D :P
zotya975 Elküldve Október24, 2008 Elküldve Október24, 2008 Ilyet nem játszunk! Vagy mindenkinek mondja el, vagy senkinek! :D ;)
Veres Jana Elküldve Október24, 2008 Elküldve Október24, 2008 Sziasztok! A segítségetekre lenne szükségem... Nehezen nyílt kivűlről a jobb hátsó ajtó, gondoltam szétszedem, megnézem mi a gond... Egy ideig sikerült is, kárpit le, minden, de aztán volt ott két 10-es alátétes csavar, ami magát a kilincset fogja! És ott az egyik csavart egy nagy műanyag burkolat takarta! (visszaolvasgattam a topikokban "kilincs" ügyben, és én ilyen műanyag izéről nem hallottam) Sikerült leszedni a burkolatot is, csavarok ki, de volt ott egy függőleges fém rúd, ami mozgatja a zár-szerkezetet! És azt nem tudom leakasztani, h kivegyem a kilicset! Hogyan kell???? Köszike!!!
hening Elküldve Október24, 2008 Elküldve Október24, 2008 Sziasztok! A segítségetekre lenne szükségem... Nehezen nyílt kivűlről a jobb hátsó ajtó, gondoltam szétszedem, megnézem mi a gond... Egy ideig sikerült is, kárpit le, minden, de aztán volt ott két 10-es alátétes csavar, ami magát a kilincset fogja! És ott az egyik csavart egy nagy műanyag burkolat takarta! (visszaolvasgattam a topikokban "kilincs" ügyben, és én ilyen műanyag izéről nem hallottam) Sikerült leszedni a burkolatot is, csavarok ki, de volt ott egy függőleges fém rúd, ami mozgatja a zár-szerkezetet! És azt nem tudom leakasztani, h kivegyem a kilicset! Hogyan kell???? Köszike!!! Magán a záron szokott lenni műanyag takarás. A rudazatnál pedig a csatlakozási pontokon szokott lenni egy műa persely, aminek egy szára van , és az van rápattintva a rúdra. Először azt kell lepattintani, aztán tudod kihúzni a rudazat hajlított végét a perselyből.
Veres Jana Elküldve Október24, 2008 Elküldve Október24, 2008 Magán a záron szokott lenni műanyag takarás. A rudazatnál pedig a csatlakozási pontokon szokott lenni egy műa persely, aminek egy szára van , és az van rápattintva a rúdra. Először azt kell lepattintani, aztán tudod kihúzni a rudazat hajlított végét a perselyből. Ha mutatok róla képet, el tudod magyarázni, h mit honnan pattintsak le?
hening Elküldve Október24, 2008 Elküldve Október24, 2008 Ha mutatok róla képet, el tudod magyarázni, h mit honnan pattintsak le? Meglehet. :D
Veres Jana Elküldve Október24, 2008 Elküldve Október24, 2008 Meglehet. :D A kép beillesztés sem megy, nem csak a kilics levétel... ;)
Veres Jana Elküldve Október24, 2008 Elküldve Október24, 2008 A kép beillesztés sem megy, nem csak a kilics levétel... :D A "felhasználó fényképe"-hez be tudtam tenni... De tulajdonképpen a rúd alját, vagy tetejét feszegessem?? Köszönöm!!
Veres Jana Elküldve Október24, 2008 Elküldve Október24, 2008 Sikerült, de én magát a zár-szerkezetet szedtem ki, és így le tudtam emelni a kis rúdat is a kilicsel együtt... Azért még1x köszi a segítséget!!
hening Elküldve Október24, 2008 Elküldve Október24, 2008 Sikerült, de én magát a zár-szerkezetet szedtem ki, és így le tudtam emelni a kis rúdat is a kilicsel együtt... Azért még1x köszi a segítséget!! Nincs mit, mert a képet sem láttam. :D ;) De örülök, hogy sikerült. :P
Reeckatee Elküldve Október24, 2008 Elküldve Október24, 2008 Ilyet nem játszunk! Vagy mindenkinek mondja el, vagy senkinek! :D ;) Ha valamit elmérek akkor lehet agykárosodás miatt Én már képtelen leszek beszámolni az élményeimrôl!
egyhapsi Elküldve Október24, 2008 Elküldve Október24, 2008 Mit lehet csinálni a biztonsági övvel, ha lassan kúszik vissza a helyére? Vagy éppen az utolsó szakaszon vissza sem.
zotya975 Elküldve Október24, 2008 Elküldve Október24, 2008 Mit lehet csinálni a biztonsági övvel, ha lassan kúszik vissza a helyére? Vagy éppen az utolsó szakaszon vissza sem. Szedd szétt, nézd meg, lehet csak a rigó szorul, vagy elfáradt. Öreg rigó. :D
zotya975 Elküldve Október24, 2008 Elküldve Október24, 2008 Hogy, hol kezdjem szétszedni ? Hát pontosan nem tudom, nem szedtem még szétt, de le kell bontani a középső oszlopról a belső műanyag boritást , meg asszem 21 vagy 22 kulcs kell a szerkezet kiszedéséhez. A gyertyakulcs nekem pont olyan. Elég nehezen jön ki, mert ha még nem volt bontva egy szivacsos anyaggal van kibélelve az üreg, elég passzentos. Ha kivetted akkor tudod csak megnézni mi a bibi. Igazából én a Hening Karcsinál láttam kivéve, de mire odaértem a burkolat már nem volt rajta. :D
Recommended Posts