Guest Sanci Elküldve Október11, 2008 Megoszt Elküldve Október11, 2008 Omega B 2.5TD-nél már van AC-pumpa, ugyanolyan, mint a benyásoknál (X25TD). Na igen de az BMW konzorcium. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október11, 2008 Megoszt Elküldve Október11, 2008 Na igen de az BMW konzorcium. Így van :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve Október11, 2008 Megoszt Elküldve Október11, 2008 ...mikor nekem volt AC-relé problémám, először gázadásra se gyorsult, hanem lassult, aztán rángatni kezdett, eközben dobott hibakódot a lambda "túl szegény keverék" vagy ilyesmi formában... Lehet nekem is meg kéne nézni az AC relét, ugyanis néha rángat az autó, mintha nem kapna rendesen üzemanyagot. Egyszer menet közben úgy megtorpant a kocsi, hogy a mögöttem jövő azt hitte szórakozok vele. Ekkor még a sárga lámpa is kivillant és ugyanezt a "túl szegény keveréket"-et dobta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október11, 2008 Megoszt Elküldve Október11, 2008 A relével kapcsolatban meg annyit hogy tényleg könnyen hozzáférhető-néhány torx csavar ki a küszöbböl és ott is van-és tényleg lila, de azt is teljesen rendben véltem találni.(habár elég meleg volt-ez normális?) Tiszták a lábai. Mindezek ellenére kapott az is a "csoda-spray-ből".. :lol: Szóval, igy jártam. :lol: Nem a relé lábának tisztasága a kérdés, hanem belül a kontaktjai... azok lehetnek megégve, ezt mutatja az is, hogy melegszik. Szal az lehet gondod a továbbiakban is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Október11, 2008 Megoszt Elküldve Október11, 2008 Nem a relé lábának tisztasága a kérdés, hanem belül a kontaktjai... azok lehetnek megégve, ezt mutatja az is, hogy melegszik. Szal az lehet gondod a továbbiakban is. Annak le lehet venni a burkolatát úgy hogy nem sérül benne semmi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október11, 2008 Megoszt Elküldve Október11, 2008 Annak le lehet venni a burkolatát úgy hogy nem sérül benne semmi? Általában igen :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Október11, 2008 Megoszt Elküldve Október11, 2008 Általában igen :lol: Tehát akár javitható is, ezekszerint!? -habár az új sem nagy pénz.. A többihez, amit irtam, mit szólsz? Mitől lett jobb a kocsi? vagy csak bebeszélem magamnak? .igaz, az majd kiderül ha ismét lefullad :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október11, 2008 Megoszt Elküldve Október11, 2008 Nem javítható, viszont olcsón lehet hozzá kapni másikat, nem muszáj gyári. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október12, 2008 Megoszt Elküldve Október12, 2008 Visszaolvasván láttam szóbakerült a motoros antenna. Nekem is az van csak kikötöttem mert meg volt hajolva az antenna és a motor kínlódott meg pattogott a fogasléc s nem tudta teljesen kinyomni. Picit orvosoltam volt de akkor sem lett tökéletes....most annyi a zavaró, hogy amint elhagyom a város végét jelzô táblát egybôl elkezd recsegni....van megoldás arra, hogy kicseréljem az antennát magát? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október12, 2008 Megoszt Elküldve Október12, 2008 Visszaolvasván láttam szóbakerült a motoros antenna. Nekem is az van csak kikötöttem mert meg volt hajolva az antenna és a motor kínlódott meg pattogott a fogasléc s nem tudta teljesen kinyomni. Picit orvosoltam volt de akkor sem lett tökéletes....most annyi a zavaró, hogy amint elhagyom a város végét jelzô táblát egybôl elkezd recsegni....van megoldás arra, hogy kicseréljem az antennát magát? Van, de sztem ennek a szárát is lehet cserélni. A gyári új komplett motoros antenna 35e Ft, az utángyártottak 5e körül vannak, de nem mindegyik passzol a kocsiba, némelyiket máshogy kell rögzíteni. Az egyszerű manuális antenna 2-4e Ft körül szokott lenni, utóbbi a gyári Ident ára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Október12, 2008 Megoszt Elküldve Október12, 2008 Emberek! Behalt az aksim! Nem birta meghajtani sem az öninditót. Rátettem töltőre és kb. 2 óra töltés után megnéztem a kamrákat...az egyikben nem pezsgett a lötty-pedig, tudtommal kellene-úgyhogy azt hiszem zárlatos. Lehet ennek köze az eddigi problémáimhoz(lefulladás)? Arra gondoltam hogy az már régebbtől is vacakolhatott csak most "halt" meg végleg és az ilyen alkalmankénti áramingadozások(vagy mittomén minek nevezzem) miatt fuldokolt? ..de viszont inditózásnál nem mutatkoztak gondok vele..nemtom, na, de azért mindenképp furcsa véletlen.. Visszatettem egy régi aksit(amelyik benne volt amikor hozzám került, csak lecseréltem az előző kocsiméra, amit kijelentettem, mert úgy gondoltam hogy jön a tél és az erősebb aksi majd jobban birja) és azzal meg pöcre indult úgy hogy egy éve volt utoljára töltőn... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október12, 2008 Megoszt Elküldve Október12, 2008 Emberek! Behalt az aksim! Nem birta meghajtani sem az öninditót. Rátettem töltőre és kb. 2 óra töltés után megnéztem a kamrákat...az egyikben nem pezsgett a lötty-pedig, tudtommal kellene-úgyhogy azt hiszem zárlatos. Lehet ennek köze az eddigi problémáimhoz(lefulladás)? Arra gondoltam hogy az már régebbtől is vacakolhatott csak most "halt" meg végleg és az ilyen alkalmankénti áramingadozások(vagy mittomén minek nevezzem) miatt fuldokolt? ..de viszont inditózásnál nem mutatkoztak gondok vele..nemtom, na, de azért mindenképp furcsa véletlen.. Visszatettem egy régi aksit(amelyik benne volt amikor hozzám került, csak lecseréltem az előző kocsiméra, amit kijelentettem, mert úgy gondoltam hogy jön a tél és az erősebb aksi majd jobban birja) és azzal meg pöcre indult úgy hogy egy éve volt utoljára töltőn... Nem hiszem hogy belejátszik a lefulladáshoz, úgy tudom ha jár a motor a generátorról megy a gyujtás. Ezért van az, ha nincs töltés akkor az akksi erejéig még el lehet vergödni a kocsival. Én legalábbis igy tudom. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Október12, 2008 Megoszt Elküldve Október12, 2008 Nem hiszem hogy belejátszik a lefulladáshoz, úgy tudom ha jár a motor a generátorról megy a gyujtás. Ezért van az, ha nincs töltés akkor az akksi erejéig még el lehet vergödni a kocsival. Én legalábbis igy tudom. :lol: A generátor visszatölti az aksiba azt amit elhasznál a kocsi, nem? Vagyis ténylegesen a gyújtás is az aksiról megy, én úgy tudom/sejtem, de lehet hogy tévedek. Nem sokat konyitok a dolgokhoz :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október12, 2008 Megoszt Elküldve Október12, 2008 A generátor visszatölti az aksiba azt amit elhasznál a kocsi, nem? Vagyis ténylegesen a gyújtás is az aksiról megy... Igen. Lehet, hogy a sok önindítózással csináltad ki. Ha 1 éve nem volt rajta miért nem tetted rá egy kicsit? Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Október12, 2008 Megoszt Elküldve Október12, 2008 Igen. Lehet, hogy a sok önindítózással csináltad ki. Ha 1 éve nem volt rajta miért nem tetted rá egy kicsit? Kellett volna? Igazság szerint kiváncsi voltam hogy jó-e még. Azt, amelyik most halt meg, ha feltöltöttem pontosabban ha töltőre tettem akkor 1-2perc töltés után bepörgette a mocit.. De!-most jut eszembe-Ha rossz az aksi akkor nyilván nem is töltődik rendesen menet közben.. Ilyenkor nem kéne a műszerfalon világitania a kontrol-égőnek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Október12, 2008 Megoszt Elküldve Október12, 2008 ...Ha rossz az aksi akkor nyilván nem is töltődik rendesen menet közben.. Ilyenkor nem kéne a műszerfalon világitania a kontrol-égőnek? Nekem úgy halt meg hogy hazaértem, semmi gond nem volt ugye. Reggel mentem le, indítanék, fordult 1-et az önindító azt csókolom... :lol: Szóval semmi előjele nem volt :lol: . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október12, 2008 Megoszt Elküldve Október12, 2008 Kellett volna? Igazság szerint kiváncsi voltam hogy jó-e még. Azt, amelyik most halt meg, ha feltöltöttem pontosabban ha töltőre tettem akkor 1-2perc töltés után bepörgette a mocit.. De!-most jut eszembe-Ha rossz az aksi akkor nyilván nem is töltődik rendesen menet közben.. Ilyenkor nem kéne a műszerfalon világitania a kontrol-égőnek? Egy akksira nagyon rossz hatással van a mélykisütés. Amikor gyenge töltöttség mellett egy nagy terhelést raksz rá, akkor szerintem érzékelhetően visszaveszel az élettartamából. Műszerfalon akkor ég az izzó, ha nincs töltés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Október12, 2008 Megoszt Elküldve Október12, 2008 Nekem úgy halt meg hogy hazaértem, semmi gond nem volt ugye. Reggel mentem le, indítanék, fordult 1-et az önindító azt csókolom... :lol: Szóval semmi előjele nem volt :lol: . Nekem is, dettó! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Október12, 2008 Megoszt Elküldve Október12, 2008 Nekem is, dettó! De az durvább volt, amikor eladás előtt át lett téve az 1 éves Exide akku rokon Caravánjába, az övé meg (több éves GM akksi volt) ment az eladandóba. Másnap éppen alakítgattam vissza a kocsit gyárira, szólt a CD, aztán egy nagyobb basszusnál újraindult a fejegység :lol: . De rohadt pipa voltam... Új akksival lett eladva a kocsi :lol: :lol: . Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Október12, 2008 Megoszt Elküldve Október12, 2008 De az durvább volt, amikor eladás előtt át lett téve az 1 éves Exide akku rokon Caravánjába, az övé meg (több éves GM akksi volt) ment az eladandóba. Másnap éppen alakítgattam vissza a kocsit gyárira, szólt a CD, aztán egy nagyobb basszusnál újraindult a fejegység :lol: . De rohadt pipa voltam... Új akksival lett eladva a kocsi :D :lol: . végülis én nem panaszkodhatok...ez az aksi már kb.4 éves volt mikor kipurcant és a felét egy 120-as Skodában élte le :D majd leadom a MÉH-be és hozzáteszem egy új árához :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
CUCIKAK Elküldve Október12, 2008 Megoszt Elküldve Október12, 2008 Sziasztok.Ujdonsult Astra tulaj vagyok,nem problemaval hanem kerdessel fordulok hozzatok.1997 es 1,4 8v motor Euro3 vagy euro 2 kornyezetszennyezesi normaba sorolhato?A nemet papirokban ir valami D3 t,ez mit jelent? koszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október12, 2008 Megoszt Elküldve Október12, 2008 Sziasztok.Ujdonsult Astra tulaj vagyok,nem problemaval hanem kerdessel fordulok hozzatok.1997 es 1,4 8v motor Euro3 vagy euro 2 kornyezetszennyezesi normaba sorolhato?A nemet papirokban ir valami D3 t,ez mit jelent? koszi Hi! Azt nem tudom, mi a D3, de EURO2-es a kocsid, gondolom a motorszám X14NZ-vel kezdődik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október16, 2008 Megoszt Elküldve Október16, 2008 Kép Ez szerintetek is fôtengely szimmering csere??? (8000km-e volt a motorgenerál mit tegyek???) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október16, 2008 Megoszt Elküldve Október16, 2008 Kép Ez szerintetek is fôtengely szimmering csere??? (8000km-e volt a motorgenerál mit tegyek???) Vagy a szűrő nincs rendesen meghúzva. Esetleg kartertömítés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október16, 2008 Megoszt Elküldve Október16, 2008 Vagy a szűrő nincs rendesen meghúzva. Esetleg kartertömítés. A kartertömítés most volt pasztával visszatéve kb 200km-e. Most volt minden szürô meg olajcsere...úgynéztem, hogy a tárcsa amin a generátor + a szervópumpa szíja van annak a tövéig olajas.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts