Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
  FPepe írta:
Így látatlanban a kilométeróra útjeladóját gyanítanám, mutat rendesen a kmóra?

De villogtasd ki, ahogy előttem írták :lol:

Szia "FPepe" ! Köszi a segítséget!!!! Kérdésedre válaszolván a kmóra rendesen mutat semmi változást nem tapasztaltam. Bár mostanában a hőfokjelző csak üzemmeleg hőmérséklet után mutat valós adatokat. Vagyis hideg motorinditásnál is egyből 90fokon van a víz. Szerinted???

Válaszodat előre is köszönöm!!!

Üdv. krokodil14

Elküldve

Üdv mindenkinek! Az a kérdésem hogy a hütőviz szintjének szabad csökkennie? Olyan 3 hét alatt 2-3 decit. Ez nem zárt rendszer? Ha kinyitom a kupakot általában szisszen. Ha nem találok más hibát pl. csöpögés kell aggodnom? Kösz a válaszokat! :lol:

Elküldve
  zotya975 írta:
Üdv mindenkinek! Az a kérdésem hogy a hütőviz szintjének szabad csökkennie? Olyan 3 hét alatt 2-3 decit. Ez nem zárt rendszer? Ha kinyitom a kupakot általában szisszen. Ha nem találok más hibát pl. csöpögés kell aggodnom? Kösz a válaszokat! :lol:

Anyum ugyanilyen mocis astráján ugyanez volt (sziszenés. vízfogyás) -> hengerfejtömítés csere kellett neki

Elküldve
  krokodil14 írta:
Üdv Mindenkinek!

A műszerfalon lévő motor diagnosztika (narancssárga) motorfék használata közben tartósan világít és csak jóval később vagy el sem alszik amíg újra nem indítom a verdát.

u.i.: C14NZ motoros astra f (1991) combi

Krokodil14 :lol:

Nekem egy évig nem volt km óra meghajtásom. Akkor ugyanezt csinálta, erősebb motorféknél bejelzett a hibalámpa. Nálam ez egyértelmű volt, szerintem nálad is valami ezzel kapcsolatos hiba lesz.

Elküldve
  krokodil14 írta:
...hideg motorinditásnál is egyből 90fokon van a víz. Szerinted???

Vagy a műszer döglődik, vagy a hőgomba halt meg (az egyvezetékes!, ez a valószínűbb), vagy valahol zárlat van a kábelkötegben.

Elküldve
  redline írta:
Anyum ugyanilyen mocis astráján ugyanez volt (sziszenés. vízfogyás) -> hengerfejtömítés csere kellett neki

És ezt nem lehet valahogy kideriteni, nem kéne csöpögnie, vagy vizesednie az olajnak?

Elküldve
  zotya975 írta:
És ezt nem lehet valahogy kideriteni, nem kéne csöpögnie, vagy vizesednie az olajnak?

Egyik sem volt, cska fogyott a víz és melegedett......bár ezekenek a c14nz motoroknak egyébként is egy vödör sz@r a hűtése imho....

Elküldve
  redline írta:
Egyik sem volt, cska fogyott a víz és melegedett......bár ezekenek a c14nz motoroknak egyébként is egy vödör sz@r a hűtése imho....

Na faxa most végeztem az ac-pumpa cserével most meg állhatok neki ennek! Biztos hogy nem normális az a 3 hetente 2-3 deci fogyás? Végül is kánikula van ez nem párolog? A müszer szerint még nem ment a hőfok 90-fölé már ha jó az óra. De azt csak észrevettem volna ha forr a víz.

Elküldve
  zotya975 írta:
Na faxa most végeztem az ac-pumpa cserével most meg állhatok neki ennek! Biztos hogy nem normális az a 3 hetente 2-3 deci fogyás? Végül is kánikula van ez nem párolog? A müszer szerint még nem ment a hőfok 90-fölé már ha jó az óra. De azt csak észrevettem volna ha forr a víz.

Ennek a kánikula nemsokat számít. Ha nem nyitogatod sűrűn a tágulásit és tutira nem szivárog sehol, akkor nincs hová párolognia. Nézd át alaposan a hűtőt nincs-e valahol megfolyás, mert az el tud párologni úgy hogy nem veszed észre, de ha tócsa lenne az autó alatt, akkor ott nem ennyi fogyna.

Elküldve
  Tápiószecső írta:
Ennek a kánikula nemsokat számít. Ha nem nyitogatod sűrűn a tágulásit és tutira nem szivárog sehol, akkor nincs hová párolognia. Nézd át alaposan a hűtőt nincs-e valahol megfolyás, mert az el tud párologni úgy hogy nem veszed észre, de ha tócsa lenne az autó alatt, akkor ott nem ennyi fogyna.

Kösz holnap megkukkantom!

Elküldve
  zotya975 írta:
Kösz holnap megkukkantom!

Nekünk a Caravan csinálta azt, hogy CSAK üzemmelegen engedett a (szemből nézve) bal alsó sarkánál a hűtő, olyankor alatta a keresztmerevítő nedves volt, de leállítás után pár perccel már nem volt látható, ezért nem találtam sokáig.

Elküldve
  FPepe írta:
Nekünk a Caravan csinálta azt, hogy CSAK üzemmelegen engedett a (szemből nézve) bal alsó sarkánál a hűtő, olyankor alatta a keresztmerevítő nedves volt, de leállítás után pár perccel már nem volt látható, ezért nem találtam sokáig.

Most igy visszaemlékezve egyszer volt tócsa a kocsi alatt a kipufogobol csöpögött vmi a bilincsnél. Gondolom viz legalábbis annak néztem. Hf tömités szakadásnál van ilyen?

Elküldve
  zotya975 írta:
Most igy visszaemlékezve egyszer volt tócsa a kocsi alatt a kipufogobol csöpögött vmi a bilincsnél. Gondolom viz legalábbis annak néztem. Hf tömités szakadásnál van ilyen?

A kipufból kondezvíz jön, ez nem az amit te keresel. :lol:

Elküldve

Helló! Lenne egy kérdésem, nekem egy G Astra Classik II-öm van! Kicsit sűrűn bekapcsol a hűtőventillátor, ha megy a klíma, ha nem akkor is. Nézegettem a kocsit, meg az alkatrészeket hozzá és feltűnt, hogy elöl nincs vinti a klíma hűtő elött, csak hátul van egy darab. Ez normális? Elöl ki van alakítva a hely, de nincs venti, se pedíg kábelt nem találtam? Érdekelne a véleményetek! Köszi: Zoli

Elküldve
  Tápiószecső írta:
A kipufból kondezvíz jön, ez nem az amit te keresel. :lol:

Kösz ez jólesett. Amúgy hogy teljes legyen az örömöm reggel amikor körbepucoltam az ablakokat észrevettem hogy a jobb első törlőlapát végén elszakadt a gumi és végigkarcolta a vadi új szélvédőmet. Az a kis köröm ami fogja a gumit az ért hozzá. Most igy hirtelen hátraraktam csak ne felejtsem el NE használni. Majd kicserélem. A tecsoban láttam Bosch.

Elküldve
  zoli951753 írta:
Helló! Lenne egy kérdésem, nekem egy G Astra Classik II-öm van! Kicsit sűrűn bekapcsol a hűtőventillátor, ha megy a klíma, ha nem akkor is. Nézegettem a kocsit, meg az alkatrészeket hozzá és feltűnt, hogy elöl nincs vinti a klíma hűtő elött, csak hátul van egy darab. Ez normális? Elöl ki van alakítva a hely, de nincs venti, se pedíg kábelt nem találtam? Érdekelne a véleményetek! Köszi: Zoli

Sajnos én nem tudom, de talán a G astra topikban többen láttak már ilyet. :lol:

Elküldve
  zotya975 írta:
Néztem a tecsóban szélvédő törlölapátot volt gagyitron 1000ft/pár, 1000ft/db , meg Bosch 3500ft/pár. Gondolom az utóbbit vegyem meg igaz? :lol:

Naná. Nekem 1,5 évig volt benne, és nem azért cseréltem le mert rosz lett volna, vagy elkopott/szakadt volna. :lol:

Most valeo van, 3 hónapos, de már csíkoz. :lol:

Elküldve
  hening írta:
Mert cseréltem mindent, olaj, szűrő, stb. És ebbe beleesett az ablaktörlő is, de már megbántam. :lol:

Értem. Más.: előbb nyekeregtem a motor fórumban hogy rángat a kocsi ennél van lehetőség porlasztó takaritásra? Babettás tapasztalatom van és ot akkor szokott igy rángatni gázadáskor amikor felszivott vmi kóbor szemetet. Most cseréltem ac pumpát előfordulhat hogy került vmi a csőbe. Egyáltalán van itt olyan hogy úszó tüszelep meg hasonlók? Mindig csak egy pillanatra hagyott ki a motor mintha nem kapna benyát.

Elküldve
  zotya975 írta:
Értem. Más.: előbb nyekeregtem a motor fórumban hogy rángat a kocsi ennél van lehetőség porlasztó takaritásra? Babettás tapasztalatom van és ot akkor szokott igy rángatni gázadáskor amikor felszivott vmi kóbor szemetet. Most cseréltem ac pumpát előfordulhat hogy került vmi a csőbe. Egyáltalán van itt olyan hogy úszó tüszelep meg hasonlók? Mindig csak egy pillanatra hagyott ki a motor mintha nem kapna benyát.

Na ezeket biztos nem találod meg benne. :lol:

Nekem inkább gyujtás problémának tűnik, de egy folytószelepház takarítás biztosan nem árt neki. az alapjárati motort, meg a fészkét is ajánlom kitakarítani.

Elküldve
  hening írta:
Most valeo van, 3 hónapos, de már csíkoz. :lol:

Nekem is csak én 3 havonta megfordítom és a jelenség eltűnik. Ja, 2 évesek -ha nem több.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.