opelastras Elküldve Március25, 2008 Elküldve Március25, 2008 opel16v írta: Itt legtöbben a protec nevű csodaszert használjuk. piros konzervdoboz, és nagyon erős hatása van. Én személyszerint használom a Meta Megalene adalékot a benyához (amikor éppen nem sietek vagy felejtem el :D ), ez inkább az állagmegóvásra és folyamatos tisztántartásra jó. A Protecet februárban töltöttem először a gépbe, utána kicseréltem a benzinszűrőt, ahogy korábban javasoltátok. (A Megalene-t majd nyáron fogom kipróbálni.) A Protecet egyébként milyen gyakran használjátok? Nekem azt mondták, hogy szervízintervallumonként érdemes beletölteni a tankba. Tápi, melyik volt az a cég, amelyiket korábban javasoltátok az ultrahangos tisztítás kapcsán? Emlékszem, hogy a honlap címét itt a fórumon olvastam... Egyébként nincs semmi problémám, csak tájékozódom.
opel16v Elküldve Március25, 2008 Elküldve Március25, 2008 Én 30-40ezrenként szoktam használni. Mostanság kéne omegában is, de visszatart még egy kicsit a benyaszűrő csere, mert nagyon anyázós művelet ennél a típusnál sajna.
Tápiószecső Elküldve Március25, 2008 Elküldve Március25, 2008 opelastras írta: Tápi, melyik volt az a cég, amelyiket korábban javasoltátok az ultrahangos tisztítás kapcsán? Emlékszem, hogy a honlap címét itt a fórumon olvastam... http://www.gats.hu/ Központibefecsire még olcsóbb is mint a flakon. :D
bandras Elküldve Március28, 2008 Elküldve Március28, 2008 Üdv! kb két éve vettünk faternak egy x16SZR motorkódú F Astrát (rendőr volt a kicsike). Mostanában olyat csinál, hogy melegen nagyon nehezen indúl. Néha percekig, néha csak 2-3 indítózás után elindúl, de elsőre soha. Első körben kipucoltam az alapjárati mocit, gyertyát cseréltünk, meg benyaszűrőt. De ez nem segített... Valakinek ötlete?
FPepe Elküldve Március28, 2008 Elküldve Március28, 2008 bandras írta: Üdv! kb két éve vettünk faternak egy x16SZR motorkódú F Astrát (rendőr volt a kicsike). Mostanában olyat csinál, hogy melegen nagyon nehezen indúl. Néha percekig, néha csak 2-3 indítózás után elindúl, de elsőre soha. Első körben kipucoltam az alapjárati mocit, gyertyát cseréltünk, meg benyaszűrőt. De ez nem segített... Valakinek ötlete? Sztem meg kellene próbálkozni egy motorhőmérséklet-érzékelő cseréjével. A motor hátsó részén található (legalábbis azt hiszem), 2 vezeték megy bele! (az egyvezetékes hőgomba a műszerfalé!).
bandras Elküldve Március30, 2008 Elküldve Március30, 2008 Kimértük a hőmérséklet jeladót úgy nézki, hogy az jó. (megmértük ohmmérővel kül. hőmérsékleteknél, és a megfelelő értékeket produkálta)
bob Elküldve Március30, 2008 Elküldve Március30, 2008 bandras írta: Kimértük a hőmérséklet jeladót úgy nézki, hogy az jó. (megmértük ohmmérővel kül. hőmérsékleteknél, és a megfelelő értékeket produkálta) Meg kéne nézni, hogy amikor nem indul, mi nincs? Benzin, szikra..? Valamint ki kéne próbálni, hogy ilyenkor tolásra be indul-e?
J0hnny Elküldve Március30, 2008 Elküldve Március30, 2008 bob írta: Meg kéne nézni, hogy amikor nem indul, mi nincs? Benzin, szikra..? Valamint ki kéne próbálni, hogy ilyenkor tolásra be indul-e? A tologatás a katalizátornak nem igazán tesz jót! :D
bob Elküldve Március30, 2008 Elküldve Március30, 2008 J0hnny írta: A tologatás a katalizátornak nem igazán tesz jót! :D Ő azt írja, hogy néha percekig indítoznak. Na az nem tesz jót. Feltéve, ha egyáltalán olyankor kap benzint.
Tomson Elküldve Március31, 2008 Elküldve Március31, 2008 Sziasztok Szükségem lenne egy astra F szerelési könyvre. Ha valakinek van ilyen legyen szives küldje át elöre is köszönöm.
aneleh Elküldve Március31, 2008 Elküldve Március31, 2008 Ha kihúzatjátok az autót 1-ben és hagyod motorfékkel lelassulni nektek, leáll, vagy lefullad az autó, mert nekem nem, hanem motorfékből lelassulva megy szépen lassan. Csak kérdem, hogy ez probléma?
Tápiószecső Elküldve Március31, 2008 Elküldve Március31, 2008 aneleh írta: Csak kérdem, hogy ez probléma. Ha a végén van kérdőjel, akkor nem.
J0hnny Elküldve Március31, 2008 Elküldve Március31, 2008 aneleh írta: Ha kihúzatjátok az autót 1-ben és hagyod motorfékkel lelassulni nektek, leáll, vagy lefullad az autó, mert nekem nem, hanem motorfékből lelassulva megy szépen lassan. Csak kérdem, hogy ez probléma? Ez csak a benzinseseknek újdonság! :D Mi dízelesek nyomatékból autózunk és nem ritka,hogy én pl dugóban 3.-ban araszolok alapjáratból.
mackosajt Elküldve Március31, 2008 Elküldve Március31, 2008 J0hnny írta: Ez csak a benzinseseknek újdonság! :D Mi dízelesek nyomatékból autózunk és nem ritka,hogy én pl dugóban 3.-ban araszolok alapjáratból. Nem mindenkinek új dolog. :D Nyomatékosabb mocik képesek erre.
loogan23 Elküldve Április1, 2008 Elküldve Április1, 2008 mackosajt írta: Nem mindenkinek új dolog. :D Nyomatékosabb mocik képesek erre. Nekem furcsa volt eleinte...az ezres unó, ha kicsúsztattam a kuplungot lefulladt...az astra meg megy tovább :D
Tomson Elküldve Április1, 2008 Elküldve Április1, 2008 corsIKa írta: opelke.uw.hu Szia Köszönöm köszi a segitséget
epk947 Elküldve Április1, 2008 Elküldve Április1, 2008 IDÉZET(J0hnny @ 2008-04-01 - 00:42) * Ez csak a benzinseseknek újdonság! biggrin.gif Mi dízelesek nyomatékból autózunk és nem ritka,hogy én pl dugóban 3.-ban araszolok alapjáratból. mackosajt írta: Nem mindenkinek új dolog. :D Nyomatékosabb mocik képesek erre. Az 1,4-es 60 lovas, az 1,4-es ekóóótek és a mostani kocsim is tud alapjáraton menni haladni. Sőt a jelenlegi még kettesben is enyhe hegynek fel.
J0hnny Elküldve Április1, 2008 Elküldve Április1, 2008 epk947 írta: Az 1,4-es 60 lovas, az 1,4-es ekóóótek és a mostani kocsim is tud alapjáraton menni haladni. Sőt a jelenlegi még kettesben is enyhe hegynek fel. Próbáld meg egy új 1.7CDTi astrával...én próbáltam,lefulladt.
epk947 Elküldve Április2, 2008 Elküldve Április2, 2008 J0hnny írta: Próbáld meg egy új 1.7CDTi astrával...én próbáltam,lefulladt. nem is veszek olyan sz@r kocsit! :D
FPepe Elküldve Április2, 2008 Elküldve Április2, 2008 Tegnap kipróbáltam, nekem se fullad le, pedig egy füves udvaron próbáltam, nem aszfalton.
mackosajt Elküldve Április2, 2008 Elküldve Április2, 2008 J0hnny írta: Próbáld meg egy új 1.7CDTi astrával...én próbáltam,lefulladt. ezen nem kell csodálkozni, hisz ott alapjáraton nem sok a nyomaték, mivel turbicsekes moci.
J0hnny Elküldve Április2, 2008 Elküldve Április2, 2008 mackosajt írta: ezen nem kell csodálkozni, hisz ott alapjáraton nem sok a nyomaték, mivel turbicsekes moci. Köze nincs a turbóhoz,csak az elektromos pedál/elektromos adagoló vezérlés miatt elég furán reagál.
afonya Elküldve Április2, 2008 Elküldve Április2, 2008 J0hnny írta: Köze nincs a turbóhoz,csak az elektromos pedál/elektromos adagoló vezérlés miatt elég furán reagál. Csak megerősíteni tudom az elhangzottakat. Bár én csak az 1,3 CDTI-t próbáltam C combo kasznival, de kb. 50 méter megtétele után elkezdtem a szűrő tisztaságától, az út egyenetlenségéig mindenféle hibára gondolni. Pedig egyszerüen nincsen alapjáraton nyomatéka. Ugyanakkor az 1,7 Di az verhetetlen volt, ugyanebben a kaszniban. Kettes, alapjárat, felüljárón felfele. Andássy út dugó, csak kuplung és váltó, egészen 5.-ig. Ekkor már kb. 40-45 Km/h -val döcögött. Na olyan negatív előjelű fogyasztást nem fog produkálni az én csacsim, az biztos. Tudtommal a turbó mindkét típusnál 1750-2200 ford./perc körül indul be.
Recommended Posts