Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
a pill sebesség csak 53 km/h- ig mutat, felett csak +53-at mutat

Lehet hülyeséget mondok, de lehet hogy nem.. bár lehet hogy ti a "kisebb" bc-röl beszéltetek.

Viszont a kétsorosnál van átlag seb. nah ha az nullázod, akkor igy kiderül h mennyi a pil. sebed.. ha jól okoskodom.

És ha az nem csal, (R15 195/50) akkor nekem kb. óra szerint 105km/h-nál van meg a 100.

Elküldve

Szi Gyurka!

Hol vetted a bowdwnedet,mert Pécsen van egy király Opel alk.bolt Uránvárosban Jakab Gyuláé.Én Mohácsról járok fel hozzá,akármilyen apróság kell,mert mindent tud és korrekt árai vannak.

Igaz jó lenne vmilyen hivatalos engedményt kialkudni nála :)

Elküldve
Esetleírás:

Nem tom, hogy más rendelkezik-e hasonló motorral, mint én (ill. egyvalakirôl tudok), de tanulságos lehet.

Nemrég kikönyökölt a verdában a kilométeróra-spirál. Vettem egy újat (gyárit, természetesen, 7860 Ft)

az alváz- és motorszám alapján, de 10-12 cm-rel rövidebb volt, mint kellett volna (szépen körbevezetve arra,

amerre a régi is ment).

Kicseréltettem egy hosszabbra, ami ugyancsak rövid volt, "légvonalban" is 4-5 centi hiány mutatkozott.

A katalógusban nem volt Astra-hoz hosszabb, ezért egy másik katalógusból sikerült kiválasztani egy

megfelelô hosszúságút, ami eredetileg Omega-hoz való. Ez egy egyrészes kivitel, szemben az eredeti

és a két beszerzett példánnyal, amelyek két részbôl álltak... De e legutóbbi végre-végre passzol, a BC

és Gyurka nagy-nagy örömére.

Szal figyeljetek, nehogy ingázó legyen Belôletek (is)....

Nekem is volt nem túl régen cserélve ez az alkatrész, szintén kétrészes, és az opelboltos ismerős nekem ideadta az utolsót hatezerpárszázért. A többi boltban, meg a márkakereskedőnél is csak ígérték, hogy majd hoznak, 8000 körül.

Mi csak az alsó részt cseréltük ki de ott nem volt gond a mérettel.

Elküldve

A címet nem tom,de sztem nem egyre gondolunk.Ez egy opel-ford alk.üzlet az olimpiától délre.A gazda nagyon jó fej,nekem már 10-15%-os kedvezményem van :) . Amugy van egy 911-es és egy 928-as porschéja.

Elküldve

Én kuplungbovdennel jártam ugy, elszakadt a kicsike, mire rendeltem egyet!Mondta az eladó, hogy csak 1 fajta van az Astrakhoz, jó mondom kérem. Másnapra meg is jött, de rövid is volt meg a pedálhoz csatlakozo vege is mas forma volt.Visszaviszem modnom Neki nem jo, azt mondja pedig a program csak egy fajtat hozott neki.Mondom azért nézzük meg katalógusban.Na ott már 2 fajtát írt, mire az jó is lett.

Happy End! :)

Elküldve

Nekem Ő nem mindent tudott megszerválni anno, de tényleg rendes srác.

Nézd meg a rácvárosi út elején is, azok foglalkoznak azzal is, hogy

bármilyen bontott alkatrészt beszerezzenek.

Elküldve

Mikor voltál te ott utoljára?Mert sztem ők költöztek ki a szigeti tanyára.Egy elég nagy "fiatal autók bontóját" csináltak ott.Én egy müa burkolatért fél évig jártam a nyakukra.

Elküldve

A Szigeti tanyások nagy kóklerek, ha lehet kerülöm ôket...

Gólyalábat kellett cserélnem, mert még az elôzô tulaj elgörbítette. Megkérdeztem Jakab Gyuszit (Pécs, Páfrány u.),

mennyi lenne a gyári -> 96 eFt, utángyárott -> 63 eFt... Mivel a szigeti-tanyásokat akkor még dícsérte valaki,

megkérdeztem ôket is -> 35 eFt...

Aztán hozattam a haverommal Pestrôl egyet 11 eFt-ért...

Szal a szigetisek is Pestrôl hozzák... :?

Elküldve

Sziasztok

Kb 1 hónapja vettem egy astrát,és olyan problémám lenne,hogy a fűtéskonzolnál lévő izzók közül egy sem működik,próbáltam szétszedni,de nem igazán sikerült leszednem. Ha valaki igy neten keresztül tudna segíteni,hogy hogy tudom leszedni a fütésgombok körüli burkolatot,aznnak örülnék..

Köszi Attila

Elküldve

Tudna nekem segíteni valaki hogy F Astrához milyen Torx kulcsok kellenek a leggyakrabban?? Pl. 5 ajtós kaszni 5. ajtóborításának leszedésére (hátsó ablaktörlő gyógyítás), meg ilyen hasonló helyekre, ahol olyan dolgok vannak, amiknek a javítása otthon is, kis szakértelemmel (vagy anélkül :) ), elvégezhető. Azért egy 100 darabos készeletet nem vennék emiatt... Obiban, Praktikerben vannak ilyen cuccok, nem?

Elküldve
Sziasztok

Kb 1 hónapja vettem egy astrát,és olyan problémám lenne,hogy a fűtéskonzolnál lévő izzók közül egy sem működik,próbáltam szétszedni,de nem igazán sikerült leszednem. Ha valaki igy neten keresztül tudna segíteni,hogy hogy tudom leszedni a fütésgombok körüli burkolatot,aznnak örülnék..

Köszi Attila

Először is le kell venned a három gombot! Ha már esetleg el volt törve, akkor könnyen lejön, ha nem akkor kicsit nehezebben!

Az alsó két sarkában két csavar fogja!

Felül ki kell pattintani a két középső szellőzőt, (csavarhúzóval óvatosan, mert elég hamar nyomot hagy a feszegetés... :idea: ) ezt leszedve már látni fogod a csavarokat a felső íven is...

A konzold még 2 db pici csillagcsavar fogja hozzá a fűtéskapcsolós konzolhoz...

Remélem így érthető...

Ha nem, szólj... :wink:

Üdv.: Atommanó

Elküldve
Tudna nekem segíteni valaki hogy F Astrához milyen Torx kulcsok kellenek a leggyakrabban?? Pl. 5 ajtós kaszni 5. ajtóborításának leszedésére (hátsó ablaktörlő gyógyítás), meg ilyen hasonló helyekre, ahol olyan dolgok vannak, amiknek a javítása otthon is, kis szakértelemmel (vagy anélkül :) ), elvégezhető. Azért egy 100 darabos készeletet nem vennék emiatt... Obiban, Praktikerben vannak ilyen cuccok, nem?

Ajánlom a 12 darabos készletet erre a célra, a fenti helyek bármelyikén beszerezhető és nem is túl drága. Abban tuti megtalálod ami kell.

Elküldve

Köszi!

Akkor beruházok egy ilyenbe! Illetve még annyi hogy merrefelé keresgéljek? Inkább nagyobbak, vagy kisebbek, vagy közepesek szoktak kelleni? :)

Elküldve

A hátsóajtóhoz T25-ös kell. Én vettem egy ilyen fejet 500-ért, ami szerintem jobban bírja mint a 6 darabos készlet (600-ért). :wink:

Én azt hiszem Baumax-ban vettem, de mindenhol megtalálható.

Amúgy vészhelyzetben használható a T20-as is. Ha nem túl erősen van becsavarva akkor kihozza, de hosszútávon nem ajánlott.

Elküldve

És a tescoban vettem egy narancssárga blekkendekker készletet 3000 körül abban van 6 torx kulcs is, és szerintem teljesen megfelel.

Elküldve

Köszönöm a sok-sok választ, már megvettem az Obiban! 2500volt a 8 darabos LUX készlet. Volt egy darab is 1500ért, de mégis inkább a 8as csomagot választottam. Holnap nekiállok az operációnak, az már mókásabb lesz! :)

Elküldve

Először is le kell venned a három gombot! Ha már esetleg el volt törve, akkor könnyen lejön, ha nem akkor kicsit nehezebben!

Az alsó két sarkában két csavar fogja!

Felül ki kell pattintani a két középső szellőzőt, (csavarhúzóval óvatosan, mert elég hamar nyomot hagy a feszegetés... :idea: ) ezt leszedve már látni fogod a csavarokat a felső íven is...

A konzold még 2 db pici csillagcsavar fogja hozzá a fűtéskapcsolós konzolhoz...

Remélem így érthető...

Ha nem, szólj... :wink:

Meg ki kell szedni szinte mindent, a kardánboxot (1-1 csavar a jobb és a bal oldali lábtérnél, 1 csavar a kézifék alatti kis tároló alatt (a bal oldalról kezdve könnyen kijön), kettő a hátsó hamutartó alatt) is hogy hozzáférj az alsó részhez és ki tudd venni a fűtésszabályzó részt. (ügyelni kell a szivargyújtó csatlakozóira, ki kell húzni) A kézifék és a váltószoknya alsó része szintén könnyen kipattintható.

Utána leszeded a a kormány burkolatát (3 csavar alul, 1-1 a kormány jobb és baloldalán egy fekete kis takaró műanyag alatt, hogy ehhez hozzáférj el kell tekerned a kormányt az egyenes állásból 90 fokkal).Ezután kiveszed a csavarokat a műszerfal burkolatának felső (1-1)és alsó(1-1) részéből (addig nehezen megy amíg a bajuszkapcsolókat ki nem szeded egy egy pöcköt kell benyomni alul és felül akkor ki lehet húzni őket)

A szellőzők alatti 2 csavart ahogy Anti is mondta.

Aztán kiveszed a TID előtti kis műanyag lapot oldalról alá lehet nyúlni ( könnyen kijön) alatta kicsavarsz két csavart, kijön a TID, még két csavart és meglazult a felső rész. A TID kivétele könnyebb ha kiveszed a kesztűtartót két csavar alul, kettő belül a felső részen, amikor kijön itt is le kell venni a csatlakozót a világításról.

ki kell vennyi a rádiót, ha gyári akkor nem muszáj

alul kicsavarsz két csavart (látszik a helye)

Leveszed a kapcsolókat a középsőt kihúzod, mint amikor a hátsóablakfűtést bekepcsolod és a fehér csíkkal ellentétes oldalon benyúlva egy kis csavarhúzóval benyomsz egy kis pöcköt közben húzod lefelé a kapcsolót. A két szélső nálam könyenn lejött csak húzni kell hátra.A két szélső levétele után látsz még két csavart ezek kivétele után elvileg kijön a cucc. A magnónál egy kicsit buzerálni kell de kijön.

Nem árt ha van segítség főleg ennél a résznél a burkolat kijön és alatta látható lesz a fehér bazár amit kerestél ha ezt is ki akarod venni akkor a bowdeneket le kell pattintani a helyükről, kis műanyag bizbaszok tartják ezek kipattintása után le kell húzni a drótot a tengelyéről, ezekután már kijön az egész fűtésszabályzó és lehet játszani vele. De előbb még a belső levegő keringetés kapcsoló hátuljáról le kell húzni a két kis csövet is.

Egésznapos munka, én ma kékítettem be, még nem tökéletes, de alakul.

Kicsit igazgatni kell még a ledeket utána jó lesz.

Elküldve

Nem értem mit szereltek ti a váltószoknya és a kézifék környékén, :roll: de lehetne akár a hátsó üléssort is rakosgatni egy fűtéskonzolszétszedéshez... :wink:

:) :) :D :D

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.