J0hnny Elküldve Szeptember2, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2007 bazzz... milyen koszos a váltód teteje... tiszta ciki :wacko: :unsure: Én kérek elnézést,hogy nem volt időm lemosni mostanában! Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Szeptember2, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2007 Na szal,hogy mit is cseréltem: http://img3.tar.hu/j0hnny/img/32452487.jpg http://img3.tar.hu/j0hnny/img/32452488.jpg Hali. Tudnál cikkszámot küldeni ezekröl? Nekem sem ártana kicserélni öket. Köszi. Képeket levettem linkre, képpel nem idézünk. MS Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember2, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2007 Hali. Tudnál cikkszámot küldeni ezekröl? Nekem sem ártana kicserélni öket. Köszi. Képeket levettem linkre, képpel nem idézünk. MS Nem kell ehhez cikkszám,ha elmondod a boltban,hogy hova és mit kérsz tudni fogják szerintem,de Udi barátom megnézi majd és felrakjuk a számokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember2, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2007 Külön száma nincs,de hátha ez segít! :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Szeptember3, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2007 Hali. Köszi JOhnny a választ. De nekem nem egészen ilyen a cucc, nekem valami csuklo van ott és nem müanyag. De majd megnézem jobban és megprobálok valami képet szereztni rola. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Szeptember4, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2007 Ezt a cuccost, akkor én is cserélem, mert már biztos rászolgált! Ha 1esből kettesbe max. fordulaton elváltok és reccsen, akkor az mitől van?Régebben nem csinálta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Szeptember4, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2007 Ezt a cuccost, akkor én is cserélem, mert már biztos rászolgált! Ha 1esből kettesbe max. fordulaton elváltok és reccsen, akkor az mitől van?Régebben nem csinálta. Kopott a 2. seb.fokozat szinkronja.Esetleg ha a hátramenetet is nehezen veszi, akkor érdemes rápillantani a kulungra, hogy lehet-e még állítani rajta.Hanem ,akkor alkalomadtán cserélni kell majd......szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Szeptember4, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2007 A hátramenet is reccsen, de nem kicsit!Nagyot! :unsure: Mekkora munka ezt javítani?Ill. mennyi idő? Akkor most kuplung v. szinkron... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember4, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2007 A hátramenet is reccsen, de nem kicsit!Nagyot! :unsure: Mekkora munka ezt javítani?Ill. mennyi idő? Akkor most kuplung v. szinkron... Sztem először a kuplungon kéne állítani, hátha csak az a gondja, hogy nem emel ki eléggé. Könnyű megtalálni: az akksi mellett lenézve találsz egy kart, amire egy bowden csatlakozik egy jó hosszú menetes szárral. Annak az anyáját kell kicsit meghúzni (az óramutató járásával megegyező irányba), akkor jobban kiemel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember4, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2007 A hátramenet is reccsen, de nem kicsit!Nagyot! :unsure: Mekkora munka ezt javítani?Ill. mennyi idő? Akkor most kuplung v. szinkron... Ha beteszed 1-esbe és totál kinyomott kuplungról,gázadás nélkül elkezded felengedni a gázt,hol kezd el fogni a kuplung? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Szeptember5, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2007 Kb a felénél kezd fogni.A hátramenetben nem mindig reccsen, csak az esetek felénél.Ez is a szinkron?Mennyi ezeket cseréltetni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Szeptember5, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2007 Kb a felénél kezd fogni.A hátramenetben nem mindig reccsen, csak az esetek felénél.Ez is a szinkron?Mennyi ezeket cseréltetni? Hátramenet szerintem sokaknál gond. Nem kell erőltetni, ha érzed hogy nem akarja. Duplakuplung vagy előtte egy másik sebességbe tétel általában megoldja. Persze ha van időd ilyenre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember5, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2007 hátrameneti fokozatnál nincs teljes szinkron :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember5, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2007 hátrameneti fokozatnál nincs teljes szinkron :wacko: Ott a pont! Duplakuplung? :unsure: Álló helyzetben hogyan? Én UAZ-on duplakuplungoltam 3-ból 2-be,de álló helyzetben nem tudom hogy lehet.Megpörgetem üresben? Nekem ha nem akarja a rükit,egy picit megmozdítom előre 1-ben és már nincs is gond. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Szeptember6, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2007 pont úgy... a motor ha alapjáraton forog, akkor is megforgatja a váltót állandóan, amíg a kuplung be nincs nyomva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Szeptember6, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2007 Ott a pont! Duplakuplung? :unsure: Álló helyzetben hogyan? Én UAZ-on duplakuplungoltam 3-ból 2-be,de álló helyzetben nem tudom hogy lehet.Megpörgetem üresben? Nekem ha nem akarja a rükit,egy picit megmozdítom előre 1-ben és már nincs is gond. Nekem sokszor működik. Ha érzem hogy reccsenve venné kuplung fel majd újravissza, és általában jobb is lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember6, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2007 Nekem sokszor működik. Ha érzem hogy reccsenve venné kuplung fel majd újravissza, és általában jobb is lesz. Meg lehet előzni ezt, ha az ember már üresbe téve áll meg, majd miután ténylegesen megállt az autó, akkor teszi be R-be :unsure: Akkor nem szabad reccsennie. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember6, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2007 Ott a pont! Duplakuplung? :unsure: Álló helyzetben hogyan? Én UAZ-on duplakuplungoltam 3-ból 2-be,de álló helyzetben nem tudom hogy lehet.Megpörgetem üresben? Nekem ha nem akarja a rükit,egy picit megmozdítom előre 1-ben és már nincs is gond. Nálam, ha nem akarja a hátramenetet, akkor csak felengedem a pedált és újra kinyomom. Ezzel a módszerrel simán veszi, mivel így megforgatja a váltótengelyeket és a kapcsolóhüvely elmozdul arról a holtpontról ahol nem tud kapcsolódni a fogaskerékhez. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember6, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2007 Nálam, ha nem akarja a hátramenetet, akkor csak felengedem a pedált és újra kinyomom. Ezzel a módszerrel simán veszi, mivel így megforgatja a váltótengelyeket és a kapcsolóhüvely elmozdul arról a holtpontról ahol nem tud kapcsolódni a fogaskerékhez. Én is így szoktam :unsure: Az természetes, hogy visszaváltásnál a másodikat elég nehezen veszi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember6, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2007 Én is így szoktam :unsure: Az természetes, hogy visszaváltásnál a másodikat elég nehezen veszi? Szerintem ez már sebességfüggő. Mert amikor váltassz a szinkrongyűrűnek kell összefékeznie a kapcsolóhüvelyt a fogaskerékkel, minél nagyobb a két alkatrész sebességkülömbsége annál nehezebb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Szeptember6, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2007 Az természetes, hogy visszaváltásnál a másodikat elég nehezen veszi? Nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pepedino Elküldve Szeptember21, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2007 Sziasztok. Valaki tudna segíteni? Astra F-nél néha kihagy a motor.Már lett cserélve gyertya gyújtókábel, elosztófedél+rotor.. benzinszűrő. Nem tudom mi lehet még esetleg hall jeladó vagy gyujtásmodul vagy üzemanyagpumpa? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember21, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2007 Sziasztok. Valaki tudna segíteni? Astra F-nél néha kihagy a motor.Már lett cserélve gyertya gyújtókábel, elosztófedél+rotor.. benzinszűrő. Nem tudom mi lehet még esetleg hall jeladó vagy gyujtásmodul vagy üzemanyagpumpa? Hi! Először is írj lécci egy motorkódot (a motorszám első pár karaktere, a forgalmiban vagy a zöldkártyán megtalálod), de sztem először próbálj kontakthibát keresni a motortérben, legegyszerűbb alapjáraton járó motornál megmozgatni az elektromos csatlakozásokat (gyertyakábeleket ne fogdosd!). Amikor leáll, ott a hiba. Sárga motorkontroll lámpa nem világít ilyenkor a műszerfalon? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sörös Sanyi Elküldve Szeptember21, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2007 (gyertyakábeleket ne fogdosd!) Most Futó mestert idézem: "Az áram alatt lévő alkatrész pont ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása." Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kontárgyerek Elküldve Szeptember22, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2007 El tudja valaki nekem magyarázni, hogy hol van a motor hömérséklet érzékelője C14NZ ??? Az órán csak negyedig megy fel a mutató (nem az órával van baj, mert ez már a második) és ha jól gondolom van valami érzékelő, és az mehetett tönkre "ha jól hiszem" :lol: . ....Nagyon megköszönném ha valaki elmagyarázná... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts