istván Elküldve November25, 2005 Megoszt Elküldve November25, 2005 Folyamatos esőben az oldalsó ablakok folyamatosan párás..esetleg harmadik fokozattal ha le tudom fujni...ez nálatok is igy van? A szélvédő az nem, azt könnyen tudom páramantesíteni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve November25, 2005 Megoszt Elküldve November25, 2005 Pollenszűrő??? van az F Astrában? Mert ha van, akkor ki kell venni, és jobb lesz. Alkalomadtán pedig rakni bele egy újat. Most úgysincs pollen. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November25, 2005 Megoszt Elküldve November25, 2005 Van benne, és én is hasonló lépésen gondolkodom. Ma mentem az autóval, semmi csapadék, mégis tele lett párával az autó pár perc alatt :evil: Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve November25, 2005 Megoszt Elküldve November25, 2005 Na köbö pár perc alatt ki tudod szedni, és jó lesz. :wink: Kukk bele az omega B topikba (ma), Tiv.nek ez volt a gondja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve November25, 2005 Megoszt Elküldve November25, 2005 Na köbö pár perc alatt ki tudod szedni, és jó lesz. :wink: Kukk bele az omega B topikba (ma), Tiv.nek ez volt a gondja. Pollenszűrő Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve November25, 2005 Megoszt Elküldve November25, 2005 Hol tud kiáramlani az utastérből a levegő (az letekert ablakokon kívül)? Az öregem Warcijának a hátsó oszlopain volt egy-egy szellőző, ahol könnyen ki tudott áramlani a páradús levegő (nem is párásodtak így az ablakok!). Az fastrámon még nem láttam ilyesmit, igaz, még nem is kerestem. Pedig valahol ki kell menni annak a levegőmennyiségnek, ami a pollenszűrőn keresztül bejön (légnyomásnövekedést még nem éreztem :lol: ). SZVSZ a szellőzés hiánya miatt párásodik az üveg, ezt egyes kocsikon jobban (Wartburg :lol: ), másikakon rosszabbul (Fastra :lol: ) oldották meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve November25, 2005 Megoszt Elküldve November25, 2005 Persze, az eldugult pollenszűrő még tovább ront a helyzeten! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve November26, 2005 Megoszt Elküldve November26, 2005 Ha jól sejtem, akkor kifelé a levegő a hátsó lökös takarásában lévő nyílásokon keresztül távozik. ha leszednéd a hátsó lököst, akkor találnál kétoldalt amolyan "kopoltyúkat" alatta. Jól tudom? Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve November26, 2005 Megoszt Elküldve November26, 2005 Igen a lökös alatt távozik, oldalt az üzemanyag töltőnyílás oldalán. Nemrég értem haza: esőben mentünk 5-en 60km-et és csak indulás után kellett 1x letörölni az oldalsó ablakokról a párát - akkor is csak azért mert még hideg volt és nem fújattam 2-esen mert lefagytunk volna :lol:. Utána viszont végig páramentes volt minden, 1-2x kapcsoltam útközben hátsóablak-fűtést, de akkor is csak a szélén volt egy-egy kicsi párafolt. 1 szó mint 100, nincsen sztem semmi baj, a F Astra szellőzésével - csak cserélni kell időben a pollenszűrőt. Ha pedig még így is párásodik akkor meg a szélvédőnél ki kell tömíteni pl. FBS-sel az üveg és a gumi közötti hézagokat, mert attól tud beázni a szűrő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
winger Elküldve November26, 2005 Megoszt Elküldve November26, 2005 Hello! Egy biztos, az F-astam páramentesítése jobb bármely eddigi autónál (nem opelek), amikbe ültem eddig. Ma is egy másik autóval mentünk Bécsbe, mivel enyémen nincs téligumi. Ha jól van beállítva, és cserélve van 30000km-enként a pollenszűrő, akkor nem lehet semmi baj vele. Csak ennyit szerettem volna hozzászólni :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve November26, 2005 Megoszt Elküldve November26, 2005 A pollenszűrőt nem olyan régen cseréltem (tavasszal, kb.7000km-nyi por van benne). :shock: Csak 30ezer km-enként kell cserélni?! Az enyém nem párásodik olyan rettenetesen, de ha többen ülünk benne, akkor azért megjelenik a pára. Annyira még nem zavart, hogy megnézzem, hogy vízes-e a pollenszűrő. Ui: az enyém egyébként Caravan, abból már többet is láttam elég párásan közlekedni (lehet, hogy véletlenül nem kapcsolták ki a belsőlevegő keringtetőt?) Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve November26, 2005 Megoszt Elküldve November26, 2005 15 ezrenként kell cserélni a szűrőket... Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve November26, 2005 Megoszt Elküldve November26, 2005 A pollenszűrőt nem olyan régen cseréltem (tavasszal, kb.7000km-nyi por van benne). :shock: Csak 30ezer km-enként kell cserélni?! Az enyém nem párásodik olyan rettenetesen, de ha többen ülünk benne, akkor azért megjelenik a pára. Annyira még nem zavart, hogy megnézzem, hogy vízes-e a pollenszűrő. Ui: az enyém egyébként Caravan, abból már többet is láttam elég párásan közlekedni (lehet, hogy véletlenül nem kapcsolták ki a belsőlevegő keringtetőt?)Nekem is elég hamar párásodik az ablak pedig most volt pollenszűrő cserélve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve November26, 2005 Megoszt Elküldve November26, 2005 15 ezrenként kell cserélni a szűrőket...vagy ha indokolt....azaz nagyon leromlik a levegőbefújás, ill. nem szárad, sőt jobban párásodik az ablak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve November27, 2005 Megoszt Elküldve November27, 2005 Én most kb. 12-13e-nél cseréltem pollenszűrőt, már éreztem, hogy nem olyan tiszta, friss a levegő, mint korábban - volt is a régiben por szépen :wink: Szerintem mindenképpen érdemes ellenőrizni, hogy a szélvédő és a gumi között nincs e -akár nagyon vékony- hézag, mert már azon is képes befolyni a víz esőben, ill mosáskor és akkor a kéthetenkénti szűrőcsere sem segít... Ja és a falevelek is szeretnek a szűrő környékére bekerülni és ott bevizesedve még szárazabb időben is gondoskodnak a szűrő nedvesítéséről :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November27, 2005 Megoszt Elküldve November27, 2005 Én most kb. 12-13e-nél cseréltem pollenszűrőt, már éreztem, hogy nem olyan tiszta, friss a levegő, mint korábban - volt is a régiben por szépen :wink: Szerintem mindenképpen érdemes ellenőrizni, hogy a szélvédő és a gumi között nincs e -akár nagyon vékony- hézag, mert már azon is képes befolyni a víz esőben, ill mosáskor és akkor a kéthetenkénti szűrőcsere sem segít... Ja és a falevelek is szeretnek a szűrő környékére bekerülni és ott bevizesedve még szárazabb időben is gondoskodnak a szűrő nedvesítéséről :lol: Jelentem én azt kinyomtam szilóval,azóta NO PÁRA,vagy NO PARA? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November27, 2005 Megoszt Elküldve November27, 2005 Jelentem, én is kinyomtam szilóval, és ugyanúgy párásodik... :evil: Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve November27, 2005 Megoszt Elküldve November27, 2005 Fekete sziló dettó. Azóta semmi pára. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
winger Elküldve November27, 2005 Megoszt Elküldve November27, 2005 Igazatok van, a pollenszűrőt 15000-ként kell cserélni, csak én szoktam úgy, hogy akkor csak kiporszívózom, meg kifújatom, és csak 30000-ként cserélem. Nekem ez így elég, akkor se párásodik nagyon, ha 5-en ülünk benne, esetleg csak a két oldalsó hátsó, de az meg nem érdekel. Szóval hál istennek enyém jól működik így. Amúgy márkaszervíbe mondta autószerelőm, hogy elég ez így is, mert pl g astrába 30000 a periódus, és nem sokkal másabb a szürő, szóval ha az kibírja.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve November27, 2005 Megoszt Elküldve November27, 2005 Én meg úgy vok vele, h nem tétel. Szerintem. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjoc Elküldve November27, 2005 Megoszt Elküldve November27, 2005 Jelentem, én is kinyomtam szilóval, és ugyanúgy párásodik... :evil: Lehet, hogy nemjó helyen nyomtad ki? :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November27, 2005 Megoszt Elküldve November27, 2005 De, viszont nálam más gond is van, magát azt a műanyag takaróelemet is cserélni kellene, egyrészt mert nincs közte és a szélvédő között egyetlen gumicsík se (már így vettem :x ), csak a sziló van köztük, úgy látszik, így kevés. Másrészt az egyik süllyesztett rögzítőcsavar műanyag háza is le van törve, úgyhogy csak 1 csavar tartja (meg persze az ablaktörlőcsonkon a műanyaganyák). Lehet ilyen takaróelemet kapni boltban, vagy csak bontóban keressek, és kb. mennyibe kerülhet? Vagy lehet csak azt a gumicsíkot - ami a szélvédő és a műanyag közé menne - kapni magában is? Most vettem páramentesítő spray-t, kiderül, segít-e valamit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve November27, 2005 Megoszt Elküldve November27, 2005 Semmire sem jó a páramentesítő, max légfrissítőnek. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November27, 2005 Megoszt Elküldve November27, 2005 Semmire sem jó a páramentesítő, max légfrissítőnek. :lol: Meg arra, hogy megszáradás után foltos legyen az üveg. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November27, 2005 Megoszt Elküldve November27, 2005 ... a hétvégén aláfekszem, és kiderítem biztosra. Na aláfeküdtem, de nem találtam azt a számot a váltón, vagyis nem tudom. Amit láttam azt még letisztítva is alig lehetett olvasni és a következőképp nézett ki: A1 117 1 W418 Gabi, ez a 418 az lenne amit te említettél? De ha igen akkor hol az Fvalahány? Vagy rossz helyen nézem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts