zotya975 Elküldve Szeptember11, 2014 Elküldve Szeptember11, 2014 akkor az mind efforma, az mind1, hogy sedan, hackback vagy CARAVAN (3 ajtósnál más az ajtó mérete) és egyébként a Caravan az 4 ajtós nem? mint a sedan Az első biztos egyforma.
Gabibácsi Elküldve Szeptember11, 2014 Elküldve Szeptember11, 2014 Mindenkinek! :-) Mechanikus kellene 5 ajtósra, kombi a drágaságom. Már eddig is nehezen járt, hétfőn letekertem, vissza már csak félig ment... "félre" emelte az üveget. Így az üveget óvatosan cm-cm-re felhúztam közben alátekertem a "tartót". És így most fix... csakhát félek hogy egy nagy döcc és ha nincs a helyén az üveg akkor potty...:-/ Ja igen, nem én szerelném meg, de a szerelőm látatlanban azt mondta vegyek emelőt! :) Nincs kitöltve hogy merre vagy, de nekem van felesleges, ha kell.
zotya975 Elküldve Szeptember11, 2014 Elküldve Szeptember11, 2014 Nincs kitöltve hogy merre vagy, de nekem van felesleges, ha kell. Én látom a profiljánál.. :rolleyes:
Gabibácsi Elküldve Szeptember12, 2014 Elküldve Szeptember12, 2014 Most már én is. Nos, ha van kedve Pécsről felmenni Somogyba, akkor kaphat is akár :)
zotya975 Elküldve Szeptember13, 2014 Elküldve Szeptember13, 2014 Most már én is. Nos, ha van kedve Pécsről felmenni Somogyba, akkor kaphat is akár :) A hűtőrácsodért elmegyek aztán elviszem neki. :D
Gabibácsi Elküldve Szeptember14, 2014 Elküldve Szeptember14, 2014 A hűtőrácsodért elmegyek aztán elviszem neki. :D A gsi-ért vagy az opelért? :)
zotya975 Elküldve Szeptember14, 2014 Elküldve Szeptember14, 2014 A gsi-ért vagy az opelért? :) A Vauxhallért.... :D de azon gondolkodtam, hogy aki c14nz-re gasi hűtőmaszkott rakott, az ugye kis hűtő hosszú lábbal, nem takar el sokat a zárt maszk a menetszélből?
mr. bb Elküldve Szeptember15, 2014 Elküldve Szeptember15, 2014 sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni. nekem nem f astrám van de spanom szüleinek az van a problémájuk a következő melegen nehezen vagy többszöri indítózásra indul be a verda hidegen pöc-röf 96os c14 nz motoros
zotya975 Elküldve Szeptember15, 2014 Elküldve Szeptember15, 2014 sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni. nekem nem f astrám van de spanom szüleinek az van a problémájuk a következő melegen nehezen vagy többszöri indítózásra indul be a verda hidegen pöc-röf 96os c14 nz motoros Üdv, hát első körben talán ki lehetne mérni a kétvezetékes vízhőfok jeladót multiméterrel, az injektorház hátuljában van a nagy fekete kupak alatt a tűzfal felől, kék fejű jeladó fekete oldalfüles csati megy rá: 0 fok : 4.8-6.6 Kohm20 fok : 2.2-2.8 Kohm40 fok : 1.0-1.4 Kohm80 fok : 270-380 ohm De gyujtás elektronika is van hogy szórakozik hidegen vagy éppen melegen.
Gabibácsi Elküldve Szeptember15, 2014 Elküldve Szeptember15, 2014 A Vauxhallért.... :D de azon gondolkodtam, hogy aki c14nz-re gasi hűtőmaszkott rakott, az ugye kis hűtő hosszú lábbal, nem takar el sokat a zárt maszk a menetszélből? Nem hinném, nálam a legtöbb alul jön pl, a lökősön át. Nekem normális hűtőm van, meg előtte lent klímahűtőm is.
imi68 Elküldve Szeptember16, 2014 Elküldve Szeptember16, 2014 Sziasztok. Olyan problémám lenne egy 1.6 x16xel 94-es autóval, hogy hirtelen gázadásra lehörög, emelkedőn gázadásra durrog,gyenge lesz lassul. Ha lassan adom a gázt álló helyzetben akkor veszi a fordulatot, de néha durrog. Cserélve lett, ac pumpa, holtponti jeladó, trafó, gyertya. Mi lehet a gond???? imi
FPepe Elküldve Szeptember16, 2014 Elküldve Szeptember16, 2014 Sziasztok. Olyan problémám lenne egy 1.6 x16xel 94-es autóval, hogy hirtelen gázadásra lehörög, emelkedőn gázadásra durrog,gyenge lesz lassul. Ha lassan adom a gázt álló helyzetben akkor veszi a fordulatot, de néha durrog. Cserélve lett, ac pumpa, holtponti jeladó, trafó, gyertya. Mi lehet a gond???? imi Holtponti jeladó milyen került bele? Esetleg még a kopogásérzékelő jöhet szóba, ami az előgyújtást befolyásolja.
imi68 Elküldve Szeptember16, 2014 Elküldve Szeptember16, 2014 Holtponti jeladó milyen került bele? Esetleg még a kopogásérzékelő jöhet szóba, ami az előgyújtást befolyásolja. Holtponti jeladó ugyanolyan,, egy másik kocsibol került bele ami tökéletesen müködik.
radler Elküldve Szeptember17, 2014 Elküldve Szeptember17, 2014 Sziasztok! A tankszellőztető rendszerről valakinek lenne energiája írni részletesen néhány sort. C14Nz-ről van szó! Hogyan működik?Hány cső van?Hova mennek?Melyik dugulhat el?stb... Köszönöm előre is a fáradozást!
Misi69 Elküldve Szeptember21, 2014 Elküldve Szeptember21, 2014 Sziasztok! A tankszellőztető rendszerről valakinek lenne energiája írni részletesen néhány sort. C14Nz-ről van szó! Hogyan működik?Hány cső van?Hova mennek?Melyik dugulhat el?stb... Köszönöm előre is a fáradozást! A benzin tartály tetején van egy vékony cső az a legmagasabb pontja a tanknak .Az a vékony cső össze van kötve egy műanyag csővel az a beömlő nyílás alatti kis négyzetes alakú membránnal ellátottba csatlakozik .Ennek a négyzetnek van egy másik kivezetése az megy előre az aktív szén szűrőbe.Az aktív szénszűrő a jobb belső sárvédő betét alatt található .Egy hengeres alkatrész aminek van három kivezetése .Szemből nézve bal oldalon van egy vastagabb cső annak a végén található egy gumiufó ezt a kocsi alatt találhatod.Jobb oldalon pedig van egymás felett két csatlakozó az alsóra az a vastagabb arra megy a tanktól jövő fölötte van egy vékonyabb na az megy rá a MAP szenzorra ,a szenzor pedig össze van kötve egy gumicsővel.Mikor tele tankolsz csordultig feltelik benzinnel a tankon levő vékony cső fel jut a tank alatti részbe onnan pedig az aktív szén szűrőbe .onnan szívja ki a benzingőzt a motor .Ha a szénszűrő kilukad akkor megtelik aMAP szenzor és nem tudja ellátni feladatát.Én is kiiktattam helyette egy műanyag benzin szűrőt tettem . Azt a két kivezetést kötöttem össze ami egymás felett van az aktív szén szűrőn .De előtte minden tömlőt alaposan ki kell takarítani a széndarabkáktól még a MAP szenzort is. 1
wookie Elküldve Szeptember21, 2014 Elküldve Szeptember21, 2014 (edited) Őőő, már elnézést, de a map szenzornak semmi köze a tankszellőztetéshez, az simán csak a szívócsőbe van bekötve, a fojtószelep után. Módosítva Szeptember21, 2014 : wookie
Gergőőő Elküldve Szeptember21, 2014 Elküldve Szeptember21, 2014 Mi a problémád azzal, hogy nála úgy vannak összegubancolva a csövek ahogy másnál semmikép se lenne?! Ilyen öreg kocsiknál sajna ritka az érintetlen motortér ahol minden a rendeltetésszerű helyére megy...
zotya975 Elküldve Szeptember21, 2014 Elküldve Szeptember21, 2014 Mi a problémád azzal, hogy nála úgy vannak összegubancolva a csövek ahogy másnál semmikép se lenne?! Ilyen öreg kocsiknál sajna ritka az érintetlen motortér ahol minden a rendeltetésszerű helyére megy... Hát szerintem az a gondja vele hogy a tankszellőztetés és a MAP-szenzor teljesen külön rendszer, semmi köze egymáshoz ha felcseréled a csöveket akkor egyáltalán nem fog járni a motor, vagy minimum nem lesz alapjárat. De nem lehet felcserélni a csöveket mert a MAP-szenzoré 3X olyan vastag mint a tankszellőztetésé a motortérben, valszeg csak elírás.
radler Elküldve Szeptember22, 2014 Elküldve Szeptember22, 2014 Hát szerintem az a gondja vele hogy a tankszellőztetés és a MAP-szenzor teljesen külön rendszer, semmi köze egymáshoz ha felcseréled a csöveket akkor egyáltalán nem fog járni a motor, vagy minimum nem lesz alapjárat. De nem lehet felcserélni a csöveket mert a MAP-szenzoré 3X olyan vastag mint a tankszellőztetésé a motortérben, valszeg csak elírás. Van értelme a tankszellőzőn rendszert kipucolni? Nem lehet,h köze van ahhoz, h nem tudok bele tankolni(már korábban kérdeztem ezt) mert mindig lekattan a pisztoly?
zotya975 Elküldve Szeptember23, 2014 Elküldve Szeptember23, 2014 Van értelme a tankszellőzőn rendszert kipucolni? Nem lehet,h köze van ahhoz, h nem tudok bele tankolni(már korábban kérdeztem ezt) mert mindig lekattan a pisztoly? Elméletileg nincs, a pisztolyt teletankkor a visszacsapódó benzingőz kattantja le, van ugye két viszafolyág gátló egyik a betöltő csőben talán kék vagy zöld fedelet látni ha belenézel, a másik a tank csonkjában egy gumibizbasz. Ha valamelyik nehezen nyit és feltorlódik a benzin akkor van olyan hogy lassan csurgatva lehet tankolni, gyorsan lekattan. Etől függetlenül azt meg lehet nézni hogy a tűzfalon az ufó csöveiben nncsenek-e széndarabkák. 1
radler Elküldve Szeptember23, 2014 Elküldve Szeptember23, 2014 Elméletileg nincs, a pisztolyt teletankkor a visszacsapódó benzingőz kattantja le, van ugye két viszafolyág gátló egyik a betöltő csőben talán kék vagy zöld fedelet látni ha belenézel, a másik a tank csonkjában egy gumibizbasz. Ha valamelyik nehezen nyit és feltorlódik a benzin akkor van olyan hogy lassan csurgatva lehet tankolni, gyorsan lekattan. Etől függetlenül azt meg lehet nézni hogy a tűzfalon az ufó csöveiben nncsenek-e széndarabkák. Oké! Köszi a hasznos tanácsokat! (mindig segítesz, tényleg)
zotya975 Elküldve Szeptember24, 2014 Elküldve Szeptember24, 2014 Oké! Köszi a hasznos tanácsokat! (mindig segítesz, tényleg) nincs mit.
nagydavid Elküldve Szeptember26, 2014 Elküldve Szeptember26, 2014 Hellosztok segitseget szeretnek kerni kovetkezo a problemam leengedtem hutofolyadekot feltoltottem fagyalloval es ahogy elkezd melegedni a motor a fagyallot nyitott kiegyenlitotartalynal folyamatosan nyomja ki ugy mint ha levegos lenne egyuttal csereltem termosztatot is szal az mukodik nemtom mi lehet a gond :-( segitsegeteket koszonom
zotya975 Elküldve Szeptember27, 2014 Elküldve Szeptember27, 2014 Hellosztok segitseget szeretnek kerni kovetkezo a problemam leengedtem hutofolyadekot feltoltottem fagyalloval es ahogy elkezd melegedni a motor a fagyallot nyitott kiegyenlitotartalynal folyamatosan nyomja ki ugy mint ha levegos lenne egyuttal csereltem termosztatot is szal az mukodik nemtom mi lehet a gond :-( segitsegeteket koszonom Üdv, igazából a hűtőrendszer zárt rendszer rácsavart kupakkal kell üzemeltetni. Maximum addíg lehet lent a kupak amig nincs forrás közelben a hűtőfolyadék. Levegő lehet még benne addíg amig a termosztát nem nyit ki és a hűtőbe nem jut be a folyadék. Ki is nyomja a tartályból vagy csak bugyborékol?
nagydavid Elküldve Szeptember27, 2014 Elküldve Szeptember27, 2014 Üdv, igazából a hűtőrendszer zárt rendszer rácsavart kupakkal kell üzemeltetni. Maximum addíg lehet lent a kupak amig nincs forrás közelben a hűtőfolyadék. Levegő lehet még benne addíg amig a termosztát nem nyit ki és a hűtőbe nem jut be a folyadék. Ki is nyomja a tartályból vagy csak bugyborékol? Igen ahogy nyit a termosztát nyomja ki a vizet:-(
Recommended Posts