warwolf Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Biztosan a tiéd a jó, Nem ,sajnos nem jó.Ahogy nulla fok alá megy a hőmérséklet, befagy.Szóval annyira nem jó azt tépkedni, mert különben nem megyünk a sehovasem.Amúgy párszor húztam csak be a télen.Ilyenkor nem a kerékcsapágyak rovására megy a pörgés.Majd ha jobb idők jönnek szétszedem és megcsinálom normálisra.Kezdve a kézifékkötél cseréjével, pofákat felferodoloztatom, dobot hozzá húzatom, ilyenek. De az még odébb van. Amúgy ma kiszedtem a jobbos lámpát, mondom megpróbálom menteni a menthetőt.Az állítási lehetőséget nagyjából sikerült helyre hoznom, de lóg az egész bele.Ennyi a hátránya az utángyári lámpáknak.Tehát normális fényszórómagasságot nem lehet belőni vele. Sztem keresek majd bontott gyárikat előre.Az új, irreálisan drága az autó értékéhez mérten. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Amúgy ma kiszedtem a jobbos lámpát, mondom megpróbálom menteni a menthetőt.Az állítási lehetőséget nagyjából sikerült helyre hoznom, de lóg az egész bele.Ennyi a hátránya az utángyári lámpáknak.Tehát normális fényszórómagasságot nem lehet belőni vele. Sztem keresek majd bontott gyárikat előre.Az új, irreálisan drága az autó értékéhez mérten. TYC van 9E-ért/stück!Vacsiúj! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Ha csak motor kell hozzá az lehet van egy nekem valahol elfekvőbe.Amúgy tényleg sz.r az egész állítási része a lámpának.Nekem is a jobbos szétugrott nem egyszer állítás közben.Állítottam és leesett az egész.Lámpát ki kellett szedni,szétszedni,és vissza rátenni arra a kis állító golyóra azt a kis bütyköt :lol: Xenon beszerelésénél nagyon megszenvedtem vele.Egy hónap alatt vagy tizenötször szedtem ki meg szét már azt hittem földhöz vágom! :lol: Nem ,sajnos nem jó.Ahogy nulla fok alá megy a hőmérséklet, befagy.Szóval annyira nem jó azt tépkedni, mert különben nem megyünk a sehovasem.Amúgy párszor húztam csak be a télen.Ilyenkor nem a kerékcsapágyak rovására megy a pörgés.Majd ha jobb idők jönnek szétszedem és megcsinálom normálisra.Kezdve a kézifékkötél cseréjével, pofákat felferodoloztatom, dobot hozzá húzatom, ilyenek. De az még odébb van. Amúgy ma kiszedtem a jobbos lámpát, mondom megpróbálom menteni a menthetőt.Az állítási lehetőséget nagyjából sikerült helyre hoznom, de lóg az egész bele.Ennyi a hátránya az utángyári lámpáknak.Tehát normális fényszórómagasságot nem lehet belőni vele. Sztem keresek majd bontott gyárikat előre.Az új, irreálisan drága az autó értékéhez mérten. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 TYC van 9E-ért/stück!Vacsiúj! 9300ft pontosan! :lol: Ha csak motor kell hozzá az lehet van egy nekem valahol elfekvőbe. Motor benne van, feszültség alá kerüléskor szabályoz is, de érdemileg nem történik semmi.Magyarán szólva xar/gatya a technika. Link to comment Megosztás: More sharing options...
cserbinszky Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 TYC van 9E-ért/stück!Vacsiúj! Azért a boltnak kéne fizetni,h.megvegyem.1 forintot nem ér az egész.Inkább 1 szép bontott gyári... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Akkor neked is az a baja mint az enyémnek.Azok a müanyag kütyük amik állítanak kikopnak vagy nem tudom mit csinálnak,de már én se merek még hozzányúlni se.Most aránylag jó. 9300ft pontosan! :lol: Motor benne van, feszültség alá kerüléskor szabályoz is, de érdemileg nem történik semmi.Magyarán szólva xar/gatya a technika. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Akkor neked is az a baja mint az enyémnek.Azok a müanyag kütyük amik állítanak kikopnak vagy nem tudom mit csinálnak,de már én se merek még hozzányúlni se.Most aránylag jó. Elég erőszakosan feszegettem a határait, de nem tudtam érdemi eredményre jutni.Úgy, hogy így marad.Amíg nincs pénz másikra. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zaza73 Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Igen lehet! Nekem sárga csatis volt benne, de most szürke van! kellett csináltatni egy átalakítót ami nekem akkor kb 2500ft-ba került, és asszem ebben a posta is benne volt. Ha érdekel, akkor meg tudom adni a mail címét! Azt nagyon megköszönném! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tipad Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Sziasztok! Nem tudom ez a megfelelő topic a kérdésemre.. Szükségem lenne egy jó, megbízható és korrekt áron dolgozó szerelőre B Vectrához Észak-Pesten vagy a környéken! van esetleg ötletetek? Köszönöm előre is Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Azért a boltnak kéne fizetni,h.megvegyem.1 forintot nem ér az egész.Inkább 1 szép bontott gyári... Corsában nekem az van és megvagyok vele elégedve. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
dudikov Elküldve Február14, 2010 Megoszt Elküldve Február14, 2010 Az én vektrakocsim kéziféke nem csattan ha behúzom.Lehet, hogy rossz? :lol: :lol: :( Az enyém meg azóta csattog mióta megcsináltam és fog rendesen bivalyul. Az első menetközbeni próbánál kicsit meg is ilyedtem, hogy mi ez a hang...aztán rájöttem,hogy ezt mindig csinálja nemtom miért de fog az a lényeg, lehet valamit nemjól raktam össze végül is nincs autószerelő végzettségem, de elgondolkodtató hogy miért csattog? a régi 2107-es ladámnak hangja sem volt ha kézifékeztem pedig az kapott rendesen :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 Voltam végre bontóban, és kukáztam egy gyújtókábel szettet.A hirtelen gázadásnál fellépő szaggatás/dadogás megszűnt.Elég kajlán áll az 1.6 16V kábelszett, de a célnak megfelel.Műxik a gép.Most tesztüzem van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sgery Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 Örömmel konstatáltam, hogy már nem eszi az olajat a verda :lol: Eddig ugye megette 1000km-en az 1l-ert. aztán kicseréltem a szelepháztömítést és megcsináltam a kartergáz folyást, így az utóbbi 2e km-en szinte semmi olaj nem fogyott. Szóval happy van:) Már a motortér is teljesen tiszta, nem folyik sehova az olaj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 Örömmel konstatáltam, hogy már nem eszi az olajat a verda :lol: Eddig ugye megette 1000km-en az 1l-ert. aztán kicseréltem a szelepháztömítést és megcsináltam a kartergáz folyást, így az utóbbi 2e km-en szinte semmi olaj nem fogyott. Szóval happy van:) Már a motortér is teljesen tiszta, nem folyik sehova az olaj. Azért nem mindegy, hogy eszi az olajat az a motor, vagy szivárog belőle. kartergáz folyást? Nem folytást? Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 Örömmel konstatáltam, hogy már nem eszi az olajat a verda :lol: Eddig ugye megette 1000km-en az 1l-ert. aztán kicseréltem a szelepháztömítést és megcsináltam a kartergáz folyást, így az utóbbi 2e km-en szinte semmi olaj nem fogyott. Szóval happy van:) Már a motortér is teljesen tiszta, nem folyik sehova az olaj. Ha eszi is, 10e.km/1L még belefér.Sőt még az 1.5L is, ha pl. sűrűn van hidegindítva, vagy tartósan nagyobb sebességgel használva. A szivárgás már más tészta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február16, 2010 Megoszt Elküldve Február16, 2010 Ha eszi is, 10e.km/1L még belefér.Sőt még az 1.5L is, ha pl. sűrűn van hidegindítva, vagy tartósan nagyobb sebességgel használva. A szivárgás már más tészta. Csakhogy neki 1000 km-en evett meg 1 litert, legalábbis azt írta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sgery Elküldve Február16, 2010 Megoszt Elküldve Február16, 2010 Csakhogy neki 1000 km-en evett meg 1 litert, legalábbis azt írta. igen, 1.000km-en 1l volt, kicsit húzós... amúgy a kézikönyv szerint 1.000km-en 0,7l-t is ehet a gyártó szerint. érdekes. a szelepháznál főleg befele folyt a gyertyákhoz, onnan pedig párolgott és gondolom befele is folyt az égéstérbe, továbbá a szelepek teteje is olajban állt, így biztos hogy ott is folyt befele.. vagyis tuti, mert magas fordulaton kékes színű lett a kipufogó.. a kartergáznál pedig a szűrőnél folyt el, az tényleg elfolyás. rossz volt a cső.. de nem fojtás, annyi időm nem volt, hogy felfogjam amit elégetne újra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február16, 2010 Megoszt Elküldve Február16, 2010 Csakhogy neki 1000 km-en evett meg 1 litert, legalábbis azt írta. Igen, ez már rendellenes olajfogyás! :lol: igen, 1.000km-en 1l volt, kicsit húzós... amúgy a kézikönyv szerint 1.000km-en 0,7l-t is ehet a gyártó szerint. érdekes. A korai Merivák tulajai is szembesültek ilyen ténnyel, 1.6 8V motor esetén.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
sgery Elküldve Február16, 2010 Megoszt Elküldve Február16, 2010 Nem tudjátok hol lehet beszerezni a hátsó ablak szerkezet rögzítéséhez eredeti új popszegecseket? Valamint szintén új, az első ajtóra csapszeget vagy mit, ami az ajtót rögzíti a karosszériához. Ma az ajtóhatároló hegesztéséhez a kiszereléskor láttam hogy ez már eléggé elkopott.. És most már szépen simán nyílik az ajtó:lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Február16, 2010 Megoszt Elküldve Február16, 2010 Nem tudjátok hol lehet beszerezni a hátsó ablak szerkezet rögzítéséhez eredeti új popszegecseket? Valamint szintén új, az első ajtóra csapszeget vagy mit, ami az ajtót rögzíti a karosszériához. Ma az ajtóhatároló hegesztéséhez a kiszereléskor láttam hogy ez már eléggé elkopott.. És most már szépen simán nyílik az ajtó:lol: csergő :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február16, 2010 Megoszt Elküldve Február16, 2010 Nem tudjátok hol lehet beszerezni a hátsó ablak szerkezet rögzítéséhez eredeti új popszegecseket? Mi a jó fenének az neked? :lol: Rögzítsd fel átmenő csavarral. Még a végén rád sóznak valami szegecset 3x annyiért, hogy ez aztán a gyári :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február16, 2010 Megoszt Elküldve Február16, 2010 igen, 1.000km-en 1l volt, kicsit húzós... amúgy a kézikönyv szerint 1.000km-en 0,7l-t is ehet a gyártó szerint. érdekes. a szelepháznál főleg befele folyt a gyertyákhoz, onnan pedig párolgott és gondolom befele is folyt az égéstérbe, továbbá a szelepek teteje is olajban állt, így biztos hogy ott is folyt befele.. vagyis tuti, mert magas fordulaton kékes színű lett a kipufogó.. a kartergáznál pedig a szűrőnél folyt el, az tényleg elfolyás. rossz volt a cső.. de nem fojtás, annyi időm nem volt, hogy felfogjam amit elégetne újra. Nem árt különválasztani a kétféle olajfogyasát: nem mindegy, hogy a motor megeszi az olajat, vagy csak szivárog itt ott belőle az a szerencsétlen olaj. A gyertyáknál nem folyhat bele az olaj hengerbe, gondolj bele, milyen gáz lenne már. A szelepfedélen belül - egyszerűen fogalmazva - minden úszik az olajban, ez így is van rendjén. Olajfogyást szokott okozni a szelepszár szimmeringek hibája. De nálad nem ez volt a baj, ha szelepfedél tömítés cserére és néhány apróságra megjavult a dolog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sgery Elküldve Február16, 2010 Megoszt Elküldve Február16, 2010 Mi a jó fenének az neked? :lol: Rögzítsd fel átmenő csavarral. Még a végén rád sóznak valami szegecset 3x annyiért, hogy ez aztán a gyári :lol: szomszéd szerelő mondta, hogy nem árt eredeti popszegecsekkel rögzíteni, mert a nem eredeti más méretű 1000km után kimozdul és zörögni fog. A sima csavarral rögzítést azért nem javasolta, mert sokkal macerásabb, hátulról nehéz hozzáférni.. ha a szelepházban állnia kell az olajnak akkor megnyugodtam :( akkor nálam csak elfolyt.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február16, 2010 Megoszt Elküldve Február16, 2010 ha a szelepházban állnia kell az olajnak akkor megnyugodtam :lol: akkor nálam csak elfolyt.. De akkor a géped elég rendesen össze kente magát nem? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
sgery Elküldve Február16, 2010 Megoszt Elküldve Február16, 2010 De akkor a géped elég rendesen össze kente magát nem? :lol: hát elég olajos volt és lehetett érezni is, hogy ég a kifolyt olaj (pl. a kipufogó hővédőjén). De a tömítés cserekor kitakarítottam a motorteret és azóta szép tiszta, éget szagnak nyoma sincs:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts