Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Hali mindenkinek. Valaki cserélt már hátso rugos tagot (lengéscsillapított) menyire gáz meló? Hogyan kell leszedni? Fogalmam sincs.

Meg van egy olyan dolog, hogy néha meg hal a csomagtartó világítás nem igen értem miért olyan, mint ha kontakthiba lenne, mert villog meg halvány már cseréltem izzót kapcsolt de, semmi most jelenleg nem megy egyáltalán. Ez a hiba az óta van mióta beépítettem az erösitött az autóba. valami ötlet?

Előre is köszi.

Megosztás:

Sziasztok.

B vectra 1,6 16 szelep. 97 es évvégi.

Mostanában (2-3 napja) elkezdett marháskodni. hideg motor. indítok. elindulok. első váltás ok. teszem 2esböl 3asba a kocsi megtorpan rángat. majd életre kel és megy mint a huzat

ugyanez ha átmegy 4esbe és 5be. üresbe nincs gond. nyomhatom a pedált a motor pörög. Mi okozhatja ezt?? Mit csináljak vele?? néha még az alapjárat is meghülyül de ez nem gyakori. csak ingadozik 800 és 1000 között. akkor is csak 2 - 3 mp-ig.

A jelenség roppant mód hasonlít a légtömegmérő hibájára, de ez csak tipp, ha érzel magadban elég motivációt némi féktisztítóval tisztítsd meg aztán vagy jó lesz vagy nem.

Megosztás:

Hali mindenkinek. Valaki cserélt már hátso rugos tagot (lengéscsillapított) menyire gáz meló? Hogyan kell leszedni? Fogalmam sincs.

Meg van egy olyan dolog, hogy néha meg hal a csomagtartó világítás nem igen értem miért olyan, mint ha kontakthiba lenne, mert villog meg halvány már cseréltem izzót kapcsolt de, semmi most jelenleg nem megy egyáltalán. Ez a hiba az óta van mióta beépítettem az erösitött az autóba. valami ötlet?

Előre is köszi.

szia!

nekem két hónapja volt szerencsém a hátsó lengéscsillapítókat cserélni a menete a következő volt:

-magasnyomású mosóval lemosni ahogy csak lehet hogy tiszta jól látható legyen minden

-kerék le

-sárvédő műanyag burkolat le (két darab kis műanyag tüskét kell benyomni óvatosan, meg egy vagy két csavar tartja a lökösnél)

-négy darab 15 vagy 17 es csavar fogja a kasztnihoz fent meg egy 20vagy 22 méretű anya lent ezeket olajjal csavarlazítóval stb bekenni befújni és kicsit állni hagyni mert eléggé rossz érzés amikor valamelyik beletörik beleszakad és kifurkálni kell

-ezzel ki is jött a rugóstag , rugóösszehúzóval össze a rugót , satuba be és jöhet a legnagyobb szivás 16-os anyát letekerni ami a lengéscsillapító végén van ez eléggé össze szokott rozsdásodni ugyhogy ide még több olaj csavarlazító gázolaj stb.

-ha lent van akkor minden adja magát lengcsill ki másik be össze

-berakni a helyére, mindent visszahúzni visszapakolni és kész is , az összes csavart lehetőleg olajozottan zsirzottan visszarakni

nagyjából ennyi én nem vagyok egy nagy szaki nekem olyan 5 óra hosszámba került hogy megcsináljam egy kis segitséggel, biztos vannak nálam ügyesebbek is itt azok is irjanak ha kihagytam valamit, nem nagy ördöngősség csak a sok rozsdás csavar megkeserítheti a munkamenetet meg rugóösszehúzó nélkül neki se állj vagy még három embert hivjál aki a rugót összenyomja de inkább az összehúzó az a biztos, az összes csavart megjáratva oda vissza tekerd ki közben kicsit olajozva ugy biztos nem lesz törés

Megosztás:

szia!

nekem két hónapja volt szerencsém a hátsó lengéscsillapítókat cserélni a menete a következő volt:

-magasnyomású mosóval lemosni ahogy csak lehet hogy tiszta jól látható legyen minden

-kerék le

-sárvédő műanyag burkolat le (két darab kis műanyag tüskét kell benyomni óvatosan, meg egy vagy két csavar tartja a lökösnél)

-négy darab 15 vagy 17 es csavar fogja a kasztnihoz fent meg egy 20vagy 22 méretű anya lent ezeket olajjal csavarlazítóval stb bekenni befújni és kicsit állni hagyni mert eléggé rossz érzés amikor valamelyik beletörik beleszakad és kifurkálni kell

-ezzel ki is jött a rugóstag , rugóösszehúzóval össze a rugót , satuba be és jöhet a legnagyobb szivás 16-os anyát letekerni ami a lengéscsillapító végén van ez eléggé össze szokott rozsdásodni ugyhogy ide még több olaj csavarlazító gázolaj stb.

-ha lent van akkor minden adja magát lengcsill ki másik be össze

-berakni a helyére, mindent visszahúzni visszapakolni és kész is , az összes csavart lehetőleg olajozottan zsirzottan visszarakni

nagyjából ennyi én nem vagyok egy nagy szaki nekem olyan 5 óra hosszámba került hogy megcsináljam egy kis segitséggel, biztos vannak nálam ügyesebbek is itt azok is irjanak ha kihagytam valamit, nem nagy ördöngősség csak a sok rozsdás csavar megkeserítheti a munkamenetet meg rugóösszehúzó nélkül neki se állj vagy még három embert hivjál aki a rugót összenyomja de inkább az összehúzó az a biztos, az összes csavart megjáratva oda vissza tekerd ki közben kicsit olajozva ugy biztos nem lesz törés

Köszi szépen a segitséget majd holnap meg nézem, van kompletten egy ugyan ilyen kocsim tartalékba komplett csere az egész.

Megosztás:

Nekem elég,ha a felfelé gombot nyomva tartom,amíg nem kattan valami relészerűség,de ez is jó megoldás.

Ha lehúzod a csatlakozót a motorról (áramtalanítod) utánna elsőzör be kell tanítani: ütközésig felhúzni, majd le, csak utánna fogja hosszan nyomva le és felhúzni teljesen.
Megosztás:

Probléma: nem melegszik fel a motor aminek nem tudom mi a hibája de 80 fok fölé max városban megy a hűtővíz. Lehet, hogy a termosztát beadta a kulcsot állandóan nyitva van? Na de akkor is melegednie kellene a hűtővíznek... és ha még ráadok egy kis fűtést lazán le is menne a kék csíkig a mutató :)

Megosztás:

Probléma: nem melegszik fel a motor aminek nem tudom mi a hibája de 80 fok fölé max városban megy a hűtővíz. Lehet, hogy a termosztát beadta a kulcsot állandóan nyitva van? Na de akkor is melegednie kellene a hűtővíznek... és ha még ráadok egy kis fűtést lazán le is menne a kék csíkig a mutató :)

Próbáld ki, indítsd el alapjáraton ha azonnal langyul a hűtőbe vezető cső, akkor termosztát. Melegszik így is a víz, csak sokkal lasabban.

Megosztás:

Erre is gondoltam. És ha a termosztát lesz a ludas akkor azt ki tudom én magam cserélni? hol van egyáltalán helyileg? Kadettemben nem lett volna nagy dolog de itt lehet más...

Hát abszolút nem ismerem a kocsidat, de ha visszafele mész a hűtőbe becsatlakozó csövön, akkor vagy meglátod, mert jellegzetes a háza, ha nem akkor meg el van dugva, és nehéz cserélni. Nekem pölö a vezérlés alatt van, de van akinek 2 csavar meg 5 perc.

Megosztás:

Próbáld ki, indítsd el alapjáraton ha azonnal langyul a hűtőbe vezető cső, akkor termosztát. Melegszik így is a víz, csak sokkal lasabban.

1.7 Isuzunál ezekben a hideg időkben ha finoman közlekedek, a mutató 80 foknál feljebb nem is megy. Azt is csak jó 10 km után éri el :) Ha meghajtom, akkor felmegy 85 fokig.

A hűtőhöz menő cső (ahol a vizet le kell engedni) meg szinte hideg :)

Fűtés már kb 1 perc után van, 10 km után meg már szinte égési sérüléseket szerezni a fűtés bejövő meleg levegőjétől :D

Megosztás:

Van szervizkönyved? Abban írnak róla pár sort, talán segíthet.

Én anno innen töltöttem le, de most éppen nem működik a link:

http://ingyenprogramok.irisdesign.hu/download.php?view.456

Megosztás:

1.7 Isuzunál ezekben a hideg időkben ha finoman közlekedek, a mutató 80 foknál feljebb nem is megy. Azt is csak jó 10 km után éri el :) Ha meghajtom, akkor felmegy 85 fokig.

A hűtőhöz menő cső (ahol a vizet le kell engedni) meg szinte hideg :D

Fűtés már kb 1 perc után van, 10 km után meg már szinte égési sérüléseket szerezni a fűtés bejövő meleg levegőjétől :lol:

Nem tudom, azt nem írta, hogy van-e fűtése, tényleg van? :)

Megosztás:

Könyvem van de termosztát néven csak valami kis izét találtam amit a hűtőbe kell becsavarni, ez nekem eddig kadettnál egy nagy vas alkatrész volt a motorra csavarva.

Fűtésem van de ha használom akkor nem, hogy a 80-at nem éri el de még a kék mezőből sem megy ki a mutató. És ez hosszú útra is igaz.

Megosztás:

Könyvem van de termosztát néven csak valami kis izét találtam amit a hűtőbe kell becsavarni, ez nekem eddig kadettnál egy nagy vas alkatrész volt a motorra csavarva.

Fűtésem van de ha használom akkor nem, hogy a 80-at nem éri el de még a kék mezőből sem megy ki a mutató. És ez hosszú útra is igaz.

Így néz ki a termosztát, mellette a háza amibe az f-astrán ven beszerelve, a csonkra van húzva a hűtőre menő cső.

216506.jpg

Úgy átalánosságban a termosztát kinyit ha a hűtőviz elér egy adott hőfokot, ez nálam 82-fok, és a hűtőbe engedi a vizet, nyáron egy idő után a venti is bekapcsol. Ha rossz a termosztát nyitva marad, sokkal nehezebben melegszik a víz, mert egyből hűti a menetszél . Ilyenkor gyengébb a fűtés is, többet eszik a kocsi,jobban kopik a motor. Legegyszerűbb úgy vizsgálni, hogy alapjáraton ha egyből langyul a hűtő, akkor nyitva a termoszát, ha olyan 10-15 perc után hirtelen forrósodik akor jó.

Megosztás:

üdv újra

régebben beszéltük, hogy azon problémámat, hogy leáll sokszor a kocsi az egr szelep okozza.

mostanra már elég idegesítő kezdett lenni, mert ha bemelegedett a kocsi akkor alapjáraton kb fél perc után mindig leáll. semmi erőlködés vagy bármi, csak fogja magát és leáll. ritkán csinál olyat is, hogy nagyon gyorsan ugrál a fordulatszám 600 és 1200között ezt is kb 4-5mp-ig csak aztán normalizálódik. de egyébként stabil az alapjárat, nem ingadozik, rögtön reagál a gázra meg minden.

most megpróbáltam azt, hogy fogtam az egr szelepet és lehúztam róla az energia csatlakozást, de semmi se változott. motor hibát se ír ki semmire, lehúzott csatival se.

na mit próbáljak még?

Megosztás:

üdv újra

régebben beszéltük, hogy azon problémámat, hogy leáll sokszor a kocsi az egr szelep okozza.

mostanra már elég idegesítő kezdett lenni, mert ha bemelegedett a kocsi akkor alapjáraton kb fél perc után mindig leáll. semmi erőlködés vagy bármi, csak fogja magát és leáll. ritkán csinál olyat is, hogy nagyon gyorsan ugrál a fordulatszám 600 és 1200között ezt is kb 4-5mp-ig csak aztán normalizálódik. de egyébként stabil az alapjárat, nem ingadozik, rögtön reagál a gázra meg minden.

most megpróbáltam azt, hogy fogtam az egr szelepet és lehúztam róla az energia csatlakozást, de semmi se változott. motor hibát se ír ki semmire, lehúzott csatival se.

na mit próbáljak még?

Zárd le.

Megosztás:

szerintem ugyan az a működése, csak én úgy tudtam, hogy ha pl. kihúzom a tápellátását az egr szelepnek akkor az ugyan az a hatás mint ha lezárom mechanikusan.

Szerintem nem, mert ha kihúzod akor az Ecu ad neki valami fix. értéket, ha lezárod akkor meg mér, csak nem koszolódik. Vagy valami hasonló. Legalábbis az F-esek mind lezárták, nem csak lehúzták a csatit.

Megosztás:

Szerintem nem, mert ha kihúzod akor az Ecu ad neki valami fix. értéket, ha lezárod akkor meg mér, csak nem koszolódik. Vagy valami hasonló. Legalábbis az F-esek mind lezárták, nem csak lehúzták a csatit.

hát próbáltam leszedni, de ezek a köcsög egr-t tartó csavarok annyira meg vannak húzva, hogy nem tudtam sehogy se leszedni:/ a racsnis csavarhúzó már nem bírta ezt az erőt és reccsent egyet.. nincs hajszál pontosan bele illő torx csavarom se, holnap mehetek venni:/

Megosztás:

Termosztátot hogyan tudom kicserélni X20XEV mocinál? Cserélte már valaki? Nagyon hülye helyen van vagy megy egyszerűen? Milyet érdemes venni: 92 vagy 85 fokon kapcsolót?

Stabilizátort nehéz kicserélni? Bal oldalit kellene abból is cserélni :)

Visszafele mész a hűtőbe becsatlakozó csövön, ha meglátod a házát valahol a hengerfej mellett/előtt akkor könnyü, ha nem akkor nehéz. :)

Megosztás:

Termosztátot hogyan tudom kicserélni X20XEV mocinál? Cserélte már valaki? Nagyon hülye helyen van vagy megy egyszerűen? Milyet érdemes venni: 92 vagy 85 fokon kapcsolót?

Stabilizátort nehéz kicserélni? Bal oldalit kellene abból is cserélni :)

egyszerű, motor bal oldalán a fő folyadékcső csatlakozásnál van a ház, két csavar tartja. lecsavarod, és kitekered a termoszt és ennyi.

új tömítést ne felejts beletenni csere után

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.