Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Én naponta ingázom Győr-Tatabánya távon, havi 2x pedig Győr-Békéscsaba. Egy év alatt 50 000km-nél tartok, nem hagyott ott.

Egyszer volt nagy az ijedtség, mert a visszavezető üzemanyagcső a tanknál megrepedt, és ott szivárgott a benzin teletankolás után. Ehhez hívtunk sárga angyalt, mert csak azt láttuk, hogy elég alapos tócsa gyűlik alatta, de végül egy sniccerrel megoldotta az ipse, fogtam is a fejem miatta, mert nem másztam be rendesen a kocsi alá, nem láttam, hogy mi a gond.

Ja, ha az 1.8-as vegyesbe 8 litert eszik, akkor én a 2.0-val nagyon meg vagyok elégedve, mert 8 liter fölé nekem nem sikerül feljebb tornászni a fogyasztást, pedig vagy városban, vagy pályán használom, lendületesen, bár nem állat módjára. Jó, tudom, ez az Isuzuhoz képest hatalmas fogyasztás. :lol:

Ha már 1.8 akkor inkább 2.0

Max a teljesítményadóba más, de biztosítás meg minden szar ugyanaz! Szerintem rohadtul nem mind1.

Megosztás:

Helló!!

Az 1.6-os motor kicsi ehez a kasznihoz szerintem.1.8 alá ne add.Én a helyedbe 1 2.0-ást vennék.Fogyasztásba ugyan ott leszel.Nekem személy szerint 1 2.5 v6-om van.Ebbe bőven van kraft.:)Nekem küszöbök rohadnak.Fogyasztás,hmmmmmm 8.5 és 12 között.1 2.0 8ból átlagba simán elm1.Kollégámnak 1 2.0ás omija van és az nehezebb mit a vectra.Olajat szereti enni az ecotech.

Az enyém 1,8XE de ugyan úgy 10-12 liter a fogyasztás.

Mert automataváltó van benne. Az is japán. De elég gyors főleg sport fokozatban eddig 180 km amit mertem menni gond nélkül menne tovább is csak nem hajtom

Megosztás:

Az enyém 1,8XE de ugyan úgy 10-12 liter a fogyasztás.

Mert automataváltó van benne. Az is japán. De elég gyors főleg sport fokozatban eddig 180 km amit mertem menni gond nélkül menne tovább is csak nem hajtom

Kezdetek meggyozni a 2.0 -val kapcsolatban. Viszont 600-650-nel tobbet sehogy nem tudok raszanni a vasarlasra, tehat ebbol kell kihoznom egy jo allapotu kombit. Szerinteted lehet ennyiert talalni? Esetleg tudtok ajanlani?

Megosztás:

Sziasztok,

Mostanában tervezek auto vásárlást. Igazaból Opelre eddig nem is gondoltam, de szombaton egyik autokereskedesben nagyon megtetetszett egy B Vectra ( kombi ).

Szeretnék kicsit jobban megismerkedni a tipussal.

- Milyen motorral erdemes venni. 1.6 vagy 1.8 -tol nagyobbat nem szeretnek.

- Dieselrol sok rosszat olvastam totalcar nepiteleten, ennek mi a valosagalapja ?

- Mennyire rohadnak ezek? Ismeroseimtol horror rohadasos torteneteket hallottam ( pl. kiszakadt hatso futomu ) A vectrakrol...B is ilyen?

- Fogyasztas, fentartasi koltsegek mennyivel tobb mondjuk egy 1.6 Astrahoz kepest?

Szeretnek megtudni minden jot es rosszat, tipushibakat es, hogy mire kell oda figyelni.

Segitsegeteket elore is koszonom,

Laya

Nekem 1.8 Caravan '97 évj.Sokat megyek dugóban Bp 11ker, M0, Halásztelek vonalon, 1 éve van nálam,167000 km-rel vettem óra szerint, 23000 km alatt a következő szerelések történtek rajta: Kormánymű tömitések, ezek 180-200e körül szeretik elfosni magukat cseréje 62000 ft kormánymű felújitással futóműállitással. Kilyukadt kipufogódob, szintén az idő vasfoga miatt munkadijal nem tipusazonos dobbal (astra) együtt 15000 ft. Ijedtség a pályán surlódó hang miatt tegnap=műanyag védőgenyó a kerékivben beleért leszakadás miatt fékezésnél a kerékbe futóműbe. Fűtőventi motor, Egyre szebb hangja van, valamikor működik, valamikor nem cseréje kb 15 perces művelet, bontóba 8e Ft. Mindent összevetve, 1 12éves autónál ezek a dolgok járulékos dolgok.

Megosztás:

Kezdetek meggyozni a 2.0 -val kapcsolatban. Viszont 600-650-nel tobbet sehogy nem tudok raszanni a vasarlasra, tehat ebbol kell kihoznom egy jo allapotu kombit. Szerinteted lehet ennyiert talalni? Esetleg tudtok ajanlani?

Lehet találni szerintem de nagyon ki kell fogni! Mert van ahol 1,1 misiért kapsz fapad kombit lelakva de pl nekem is sikerült nagyon jót kifogni igaz 900e-ért alig ment bele még kb fél misi és már teljesen jó is lett igaz nem kellett költenem tipikus vagy akár nem tipikus hibákra inkább csak személyre szabtam de mindenesetre akármennyiért is veszel legyen min 100-ad de inkább 150-ed csak arra, hogy a hibákat, olajat, full vezérlést, tömítéseket stb költségeket is fedezni tudd! Ez mondjuk minden autónál így van...

Megosztás:

Lehet találni szerintem de nagyon ki kell fogni! Mert van ahol 1,1 misiért kapsz fapad kombit lelakva de pl nekem is sikerült nagyon jót kifogni igaz 900e-ért alig ment bele még kb fél misi és már teljesen jó is lett igaz nem kellett költenem tipikus vagy akár nem tipikus hibákra inkább csak személyre szabtam de mindenesetre akármennyiért is veszel legyen min 100-ad de inkább 150-ed csak arra, hogy a hibákat, olajat, full vezérlést, tömítéseket stb költségeket is fedezni tudd! Ez mondjuk minden autónál így van...

Nameg +60-70 ezer Ft legyen az átírásra is :lol: Az sem ingyen van

Megosztás:

Én csak simán kicseréltem az izzókat ledre, nem forrasztottam nem alakítottam át semmit sem, minden gyári foglalatban van és boltban készen kapható.

3 darab 1W-os nagy SMD ledes izzó van a műszerfalban + rizsszem izzós ledek ott ahova az való, nálam ennyi a ledezés csak :lol:

1 ilyen led 1000 huf átlagban, a kicsiből pedig talán 6-ot adnak 1000 forint alatt.

Megosztás:

Persze, ez világos....

Meg egy kerdes, a muszefalon az a digitalis kijelző szeria, vagy az valamiféle extra?

Széria a kijelző de van amelyikben fele akkora az LCD mint a fullosabb felszereltségűekben, nekem ez egyben a fedélzeti számítógép, mintha a kis kijelzősöknél dátum, óra, rádió információi lennének csak a feladatai.

Megosztás:

mintha a kis kijelzősöknél dátum, óra, rádió információi lennének csak a feladatai.

Pontosan így van...

A kijelző fele alul "vak", felül pedig az említett dolgokat írja ki. Annyui pontosítással, hogy felül idő, mellette hőfok, alul pedig a dátum van. Ha gyári rádiós, akkor bekapcsolás után ott jelennek meg a rádió információi. Nekem már másik rádióm van, ha bekapcsolom, akkor eltűnik a dátum, nem jelez ki semmit.

Megosztás:

Kösz az infot de nem otthon lakom hanem Angliába még, itt nehezebb ilyeneket találni mint pl. ledek. De látom neked német anyanyelven ír ki az lcd behozott autó?

Uh szombaton cserélek teljes vezérlést meg görö sort. Jó kis meló lesz. Ha már lcd van itt nekem egy Omega abba a nagy lcd van nekem, meg a kicsi van a vectrába. Szeretném be passzolni az enyémbe. 1 hiba van a nagy lcd-nek szürke csatlakozója, van nekem meg sárga, na most a jutott eszembe mi van, ha külön külön kötök be minden szálat? A sárga csati levág szürke, betol vezeték össze, köt, meg néztem ugyan az a vezeték mind kettőbe. Színre is ugyan úgy írja majd az infot? Valaki tudja a választ??

Megosztás:

Srácok.

Van egy B vectrám ma délután észleltem hogy nyikorgást hallok hátulról a kocsi kerekei felől.. megálltam kézzel elkezdtem nyomkodni a kocsi hátulját lefele. nyikorgott. nem tudom mi lehet ez. menetközben nem hallani vészesnek de ha ráhajtok valamire akkor hallom, amíg a kocsi lenyugszik.

Valakinek valami ötlete ez ügyben?? olyan mintha a lengés csillapító haldokolna, de szerintem nem. Alánéztem de egyedül nem érek semmit. Viszont van egy pontja a kocsinak ahol a két nem tudom a nevét pontosan de olyan az alakja mint a pillangó egyik szárnya vagy mi. szal ahol ezek becsatlakoznak a hátsó hídba mintha onnan jönne a hang. Vagy van ott valami szilent?? Lehet az halt meg??

Megosztás:

Srácok.

Van egy B vectrám ma délután észleltem hogy nyikorgást hallok hátulról a kocsi kerekei felől.. megálltam kézzel elkezdtem nyomkodni a kocsi hátulját lefele. nyikorgott. nem tudom mi lehet ez. menetközben nem hallani vészesnek de ha ráhajtok valamire akkor hallom, amíg a kocsi lenyugszik.

Valakinek valami ötlete ez ügyben?? olyan mintha a lengés csillapító haldokolna, de szerintem nem. Alánéztem de egyedül nem érek semmit. Viszont van egy pontja a kocsinak ahol a két nem tudom a nevét pontosan de olyan az alakja mint a pillangó egyik szárnya vagy mi. szal ahol ezek becsatlakoznak a hátsó hídba mintha onnan jönne a hang. Vagy van ott valami szilent?? Lehet az halt meg??

Ha lengés csillapító, akkor olaj kell, legyen a csillapítón vagy nyoma, hogy fojt az olaj

A kézifék lesz ott a ludas nekem is, ugyan ez van, ha behúzom, próbáld meg kiengedett kézi féknél

Megosztás:

Ha lengés csillapító, akkor olaj kell, legyen a csillapítón vagy nyoma, hogy fojt az olaj

A kézifék lesz ott a ludas nekem is, ugyan ez van, ha behúzom, próbáld meg kiengedett kézi féknél

megnézem délelőtt. de a zaj csak egyoldalt jelentkezett. bár ha menetközbe behúzom a kézi féket reccsen egyet a fékpofa majd abba hagyja. utána már nem recseg. Szóval vissza a problémához. ha megy a kocsi is hallom a nyekergést. de csak akkor ha huppanós az út. akkor is csak addig nyikorog amíg a kocsi lenyugszik a rugózásból. Nem tudom hogy ez lehet e a kézi fék?? de azért megnézem. Köszi a választ.

Megosztás:

Lengéscsillapító lehet gázos is és azon nem látsz olajfoltot,feltéve ha már cserélték.Nekem is csinált olyat annó hogy menetközben ha behúztam a kézit,koppant néha egy nagyot.Azóta szétszedtem ,és tettem bele új fékpofákat és nem csinálja,de semmit nem lehetett rajta látni hogy miért koppant.

megnézem délelőtt. de a zaj csak egyoldalt jelentkezett. bár ha menetközbe behúzom a kézi féket reccsen egyet a fékpofa majd abba hagyja. utána már nem recseg. Szóval vissza a problémához. ha megy a kocsi is hallom a nyekergést. de csak akkor ha huppanós az út. akkor is csak addig nyikorog amíg a kocsi lenyugszik a rugózásból. Nem tudom hogy ez lehet e a kézi fék?? de azért megnézem. Köszi a választ.
Megosztás:

miért szeretnéd ki nyirni az EGR szelepet??? nehezen fog indulni söt néha egyenetlen járást is okoz.

Azért szeretném kiiktatni ,mert sajna eszi az olajat mint mindegyik ecotec és ezért évente vinnem kell kitisztitásra minimum egyszer mivel a koromtól zárva marad beragad és ezért leáll lefullad a motor ....

vagy van rá más megoldás is???? :rolleyes:

Megosztás:

Sziasztok,

Szombaton megneztem par b vectrat. Igazabol meg csak tapogatozas keppen a Nagykorosin es kornyeken jartam vegig par autot. ( Eszembe sem jutott ott vasarolni ) csak ismerkedes es tapasztalatgyujtes keppen mentem el.

Osszessegeben nem latom remnytelennek 600-700 kozt venni egy B vectrat, de ugy latom kompromisszumokra lesz szukseg.

Szerintetek mi a jobb egy rosszabb allapotu 2.0 vagy egy gyonyoru 1.6 ???? 1.6 azon kivul hogy eszi az olajat es kicsi a teljesitmenye, miert nem javallott??? Ez mellett azert megbizhato?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.