sgery Elküldve Június7, 2009 Megoszt Elküldve Június7, 2009 lenne egy karosszériás kérdésem. a bal ajtó nyitáskor a kattanásos pontokon nagyon hangosan kattan. szomszéd karosszériás asszonta eltört, és mivel az az ajtón belül van ezért új ajtót kell venni, mert nem lehet hozzáférni. viszont most nézem vaterán, hogy lehet külön venni ajtó határolót. akkor mégis lehet valahogy cserélni? mert kicsit olcsóbb ez a megoldás:/ tegnap pedig meghúztam a kicsikét, parkolásnál egy oszlopot nem vettem észre, mert épp a forgalmat figyeltem a másik irányban és ő volt az erősebb, úgyhogy a sárvédő picit meghorpadt:/ ez van.. Most pedig elkezdtem nézni a fogyasztást, bár ne tettem volna, mert 13at is bekap a főleg városban :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
Phoenyxxx Elküldve Június7, 2009 Megoszt Elküldve Június7, 2009 :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Június7, 2009 Megoszt Elküldve Június7, 2009 A 13 lityi az qrva sok hacsak nem padlógázon közlekedsz.Ajtóhatárolót szerintem lehet cserélni,én G Astrán cseréltem.Nem hiszem hogy Vectrán nem lehet. lenne egy karosszériás kérdésem. a bal ajtó nyitáskor a kattanásos pontokon nagyon hangosan kattan. szomszéd karosszériás asszonta eltört, és mivel az az ajtón belül van ezért új ajtót kell venni, mert nem lehet hozzáférni. viszont most nézem vaterán, hogy lehet külön venni ajtó határolót. akkor mégis lehet valahogy cserélni? mert kicsit olcsóbb ez a megoldás:/ tegnap pedig meghúztam a kicsikét, parkolásnál egy oszlopot nem vettem észre, mert épp a forgalmat figyeltem a másik irányban és ő volt az erősebb, úgyhogy a sárvédő picit meghorpadt:/ ez van.. Most pedig elkezdtem nézni a fogyasztást, bár ne tettem volna, mert 13at is bekap a főleg városban :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
sgery Elküldve Június7, 2009 Megoszt Elküldve Június7, 2009 A 13 lityi az qrva sok hacsak nem padlógázon közlekedsz.Ajtóhatárolót szerintem lehet cserélni,én G Astrán cseréltem.Nem hiszem hogy Vectrán nem lehet. automata, 2500ig mindig felpörög akárhogy próbálok ellene tenni..:/ az automata kocsiban úgy tűnt fel amúgy, hogy ha lassan, ha gyorsan megyek ugyan annyit fogyaszt.. régen a kézi f 1.6-os 8szelepes astrámból is ki tudtam sajtolni egy 6.5l-es fogyasztást, mert kézi váltós volt... van rá mód esetleg, hogy elviszem chippelős emberkéhez, és beállítatom, hogy eco módban 1500-nál váltson, és sportban menjen csak úgy hogy kihúzza? Vagy a váltó dolgait nem lehet megbuherálni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve Június8, 2009 Megoszt Elküldve Június8, 2009 lenne egy karosszériás kérdésem. a bal ajtó nyitáskor a kattanásos pontokon nagyon hangosan kattan... Most pedig elkezdtem nézni a fogyasztást, bár ne tettem volna, mert 13at is bekap a főleg városban :S Az tulajdonképpen miért baj, hogy hangosan kattan? Az enyémnek is elég szép hangja van, de amíg az ajtót megtartja, nem csukódik a lábamra, különösebben nem zavar. Kéne? Volt szerencsém több céges Zafirahoz, F és G Astrakhoz, a bal első ajtó mindegyikben csattogott, de funkcióját tekintve rendben volt. Az meg, hogy komplett ajtót kell venni csak ezért, szerintem egy nagyon rossz vicc. A 13 lityis fogyasztás kicsit tényleg sok, bár egy automata esetén nem tartom teljesen kizártnak. Az enyém városban - manuális váltóval - simán megeszi a 10-11 litert. Mondjuk nem jellemző felhasználás nálam, inkább pályázom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Phoenyxxx Elküldve Június8, 2009 Megoszt Elküldve Június8, 2009 Én sosem mentem még 100%-osan városban de 40% országút-60% városnál 7,4-7,6 között mozog a fogyim :lol: (2,2 16v :D) Link to comment Megosztás: More sharing options...
sgery Elküldve Június8, 2009 Megoszt Elküldve Június8, 2009 Az tulajdonképpen miért baj, hogy hangosan kattan? Az enyémnek is elég szép hangja van, de amíg az ajtót megtartja, nem csukódik a lábamra, különösebben nem zavar. Kéne? Volt szerencsém több céges Zafirahoz, F és G Astrakhoz, a bal első ajtó mindegyikben csattogott, de funkcióját tekintve rendben volt. Az meg, hogy komplett ajtót kell venni csak ezért, szerintem egy nagyon rossz vicc. A 13 lityis fogyasztás kicsit tényleg sok, bár egy automata esetén nem tartom teljesen kizártnak. Az enyém városban - manuális váltóval - simán megeszi a 10-11 litert. Mondjuk nem jellemző felhasználás nálam, inkább pályázom. mert ezt nem is kattanásnak nevezném, olyan hangja van mikor nyitom mintha épp letörne, és ezt olyan hangosan teszi hogy a házban tudják hogy én most megjöttem..:lol: és 3e-ft-ért megyek most venni 4db ajtóhatárolót, annyit megér.. találtam még karosszéria cuccokat kocsihoz, elsö lökös 18 hátsó 15, je sárvédő 8 jh egész sárvédő 20 (mert picit rozsdásodik már az enyém) és mind1ik színazonos.. ahhoz, hogy a kocsi 100asan nézzen ki ezek kellenének, de ezeket is csak max úgy veszem meg, hogy feldobom őket a padlásra, és kocsi eladása előtt teszem fel őket ha 1x netán eladnám, mert lehet majd inkább beruházok 1 passatba, az legalább fele ennyit eszik.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve Június8, 2009 Megoszt Elküldve Június8, 2009 mert ezt nem is kattanásnak nevezném, olyan hangja van mikor nyitom mintha épp letörne, és ezt olyan hangosan teszi hogy a házban tudják hogy én most megjöttem..:lol: és 3e-ft-ért megyek most venni 4db ajtóhatárolót, annyit megér.. találtam még karosszéria cuccokat kocsihoz, elsö lökös 18 hátsó 15, je sárvédő 8 jh egész sárvédő 20 (mert picit rozsdásodik már az enyém) és mind1ik színazonos.. ahhoz, hogy a kocsi 100asan nézzen ki ezek kellenének, de ezeket is csak max úgy veszem meg, hogy feldobom őket a padlásra, és kocsi eladása előtt teszem fel őket ha 1x netán eladnám, mert lehet majd inkább beruházok 1 passatba, az legalább fele ennyit eszik.. Az attó' függ, milyen passat... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
sgery Elküldve Június8, 2009 Megoszt Elküldve Június8, 2009 Az attó' függ, milyen passat... :lol: hát ilyesmi amúgy kiszámoltam pontosan most, 11,47l-t eszik a kocsi, picit jobb de még ez is sok:% most szereltem be egy másik határolót, és most vettem észre, hogy nem is a miatt kattog, hanem mert ahova fel van fogva az ajtónál, az van eltörve:/ szóval vagy hegesztés, vagy ajtócsere Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve Június8, 2009 Megoszt Elküldve Június8, 2009 hát ilyesmi amúgy kiszámoltam pontosan most, 11,47l-t eszik a kocsi, picit jobb de még ez is sok:% most szereltem be egy másik határolót, és most vettem észre, hogy nem is a miatt kattog, hanem mert ahova fel van fogva az ajtónál, az van eltörve:/ szóval vagy hegesztés, vagy ajtócsere Háát... átlag B-Vectra árához képest kicsit odébb van. De legalább nem egy kihegyezett motoros változat. A 11,47 litykó az gondolom városi fogyasztás. Az szerintem nem vész. Ajtóhatároló: aha. Akkor én örülök, hogy recseg az enyém is. Meg nekem a kasztnin lévő csavar/csapszeg lötyög kicsit a helyében. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozi82 Elküldve Június8, 2009 Megoszt Elküldve Június8, 2009 hát ilyesmi Itt vmi sántít. A PDTDI mintha 130 lovas volna. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Phoenyxxx Elküldve Június8, 2009 Megoszt Elküldve Június8, 2009 Én is keveselltem a 101 pacit ha már PD... Link to comment Megosztás: More sharing options...
sgery Elküldve Június8, 2009 Megoszt Elküldve Június8, 2009 nem azt mondtam hogy ezt veszem, csak hasonlót, már ha eljutok 1x odáig hogy lecserélhetem.. opel fórumon ne ezen vitázzunk, hogy a passat pdti hány lovas:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Június8, 2009 Megoszt Elküldve Június8, 2009 PDTDI 130 ló az uj meg 140. Amúgy nehogy azt hidd,hogy olyan nagyon keveset eszik,legalábbis a városban.Én használtam egy évig,és full város biza 8 lityi volt és nem ólomlábbal.Nem az enyém volt de a dieselt én hanyagolom! nem azt mondtam hogy ezt veszem, csak hasonlót, ha veszek új kocsit biztos ilyet vagy hasonlót. opel fórumon ne ezen vitázzunk, hogy a passat pdti hány lovas:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve Június8, 2009 Megoszt Elküldve Június8, 2009 nem azt mondtam hogy ezt veszem, csak hasonlót, ha veszek új kocsit biztos ilyet vagy hasonlót. opel fórumon ne ezen vitázzunk, hogy a passat pdti hány lovas:D Valóban, ez nem ide illő téma. Egyébként emlékeim szerint van belőle 90, 100, 130 és még 150 lovas verzió is. :lol: No de hogy ne legyek teljesen OFF. a 2.2-es DTi motor mennyire számít megbízhatónak? Van a lökettérfogaton kívül bármi különbség a 2.0 és a 2.2 között? Anno amikor vettem az autót, akkor gondolkoztam 2.0 DTi-n, de akkor körülnézve eléggé elbizonytalanított a negatív kritika. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zolbo Elküldve Június9, 2009 Megoszt Elküldve Június9, 2009 Sziasztok! Egy kis gondom akadt a Vectra b-nél (x16xel és 1997-es). Légzsákgonddal küzdök! 2 hibakódot jelzett néhanapján, melyet Opel Scennerrel simán kitöröltem, és egy darabig nem jelent meg újra a kontrollámpa világitása. Az egyik probléma a sofőr felőli (ülés alatti) scart magas ellenállása volt, a másik pedig "ECU internal fault" (belső hiba a számitógépébe). Szóval oda jutottam, hogy ezt a bizonyos második hibát ("ECU internal fault") mostmár nem tudom az autódiagnosztikai rendszeremmel törölni. Szerintetek mi lehet a gond? Előre is köszi a segitséget! Üdv. ....és éljenek a Vectrások! Link to comment Megosztás: More sharing options...
sgery Elküldve Június9, 2009 Megoszt Elküldve Június9, 2009 Sziasztok! Egy kis gondom akadt a Vectra b-nél (x16xel és 1997-es). Légzsákgonddal küzdök! 2 hibakódot jelzett néhanapján, melyet Opel Scennerrel simán kitöröltem, és egy darabig nem jelent meg újra a kontrollámpa világitása. Az egyik probléma a sofőr felőli (ülés alatti) scart magas ellenállása volt, a másik pedig "ECU internal fault" (belső hiba a számitógépébe). Szóval oda jutottam, hogy ezt a bizonyos második hibát ("ECU internal fault") mostmár nem tudom az autódiagnosztikai rendszeremmel törölni. Szerintetek mi lehet a gond? Előre is köszi a segitséget! Üdv. ....és éljenek a Vectrások! Az ülés alatti csatlakozó ált tönkre szokott menni, érdemes az ottani csatlakozást kivágni és összeforrasztani a kábeleket. persze ha kiveszed az ülést akkor újra kell forrasztani majd Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ulof Elküldve Június10, 2009 Megoszt Elküldve Június10, 2009 Sziasztok Keresek egy megbízható és hozzáértő szerelőt Vectra B/2 Z16 autómhoz dél-Pest megye, dél-Budapest környéken. Előre is köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve Június11, 2009 Megoszt Elküldve Június11, 2009 Arra tud valaki valami ésszerű választ adni, hogy városon kívül miért írhatja ki rendszeresen a BC, hogy "Check Oil Level", miközben 8000km alatt egy pöcöknyi olaj fogyott csak a nívópálcán nézve? A gomba lenne a rossz, vagy a csatlakozója lenne kontathibás? Rohadt idegesítő, mert egy rakat pénzt költöttem a gyűrűzésre, és az olajszintet vizsgálva sikeres is volt a projekt, de ilyenkor mindig megáll bennem kicsit az ütő, hogy megint illan az olaj, pedig nem. Mit lehet ezzel csinálni? Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Június11, 2009 Megoszt Elküldve Június11, 2009 Tipushiba.... nálam akkor jön elő, ha jól kimelegedik a motor..... pl. egész télen semmi, most ahogy megjöttek a nagymelegek, ujból itt van.... Gondolom, ki lehetne cserélni a jeladót (valami uszós izé az olajdeknibe) de ahhoz le kell szedni (nekem még az olajat is ereszti a jeladó kivezetésénél) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve Június11, 2009 Megoszt Elküldve Június11, 2009 Tipushiba.... nálam akkor jön elő, ha jól kimelegedik a motor..... pl. egész télen semmi, most ahogy megjöttek a nagymelegek, ujból itt van.... Gondolom, ki lehetne cserélni a jeladót (valami uszós izé az olajdeknibe) de ahhoz le kell szedni (nekem még az olajat is ereszti a jeladó kivezetésénél) Hmm... nekem az olajteknő "fedelén" van, és kitekerhetőnek néz ki... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve Június12, 2009 Megoszt Elküldve Június12, 2009 Pályán nekem is írja... felmelegszik az olaj nagyon és gondolom nem jut elég a jeladóhoz. Aggódni nem kel szerintem :lol: Arra tud valaki valami ésszerű választ adni, hogy városon kívül miért írhatja ki rendszeresen a BC, hogy "Check Oil Level", miközben 8000km alatt egy pöcöknyi olaj fogyott csak a nívópálcán nézve? A gomba lenne a rossz, vagy a csatlakozója lenne kontathibás? Rohadt idegesítő, mert egy rakat pénzt költöttem a gyűrűzésre, és az olajszintet vizsgálva sikeres is volt a projekt, de ilyenkor mindig megáll bennem kicsit az ütő, hogy megint illan az olaj, pedig nem. Mit lehet ezzel csinálni? Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve Június12, 2009 Megoszt Elküldve Június12, 2009 Pályán nekem is írja... felmelegszik az olaj nagyon és gondolom nem jut elég a jeladóhoz. Aggódni nem kel szerintem :lol: Igen, én is valami hasonló okra gondoltam, köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Június12, 2009 Megoszt Elküldve Június12, 2009 Holnap AC pumpa csere! Valakinek tapasztalat? Nehéz kicserélni? Otthon megoldható? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve Június12, 2009 Megoszt Elküldve Június12, 2009 Holnap AC pumpa csere! Valakinek tapasztalat? Nehéz kicserélni? Otthon megoldható? Nem bonyolult, csak jól szellőző helységben csináljátok. A leszorító gyűrűt pedig ugyanabba az irányba kell visszarakni, mint ahogy kiszeded, ha jól emlékszem óramutató járásával ellentétesen. A többi logikus. Sok sikert. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts