Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Sziasztok!

Van egy 1.7TD Vectrám. Több gondom is van, de első és legzavaróbb, hogy alapjáraton az egész belső tér remeg, ráz. A motor egyébként szépen, hibátlanul jár.
Motortartó bakok cseréje megoldhatja vagy mi a gond?
Hány van benne és mennyire kritikus kicserélni?

Köszi.

Üdv. Peti

Megosztás:

• 4 weeks later...

Üdv Uraim.  A beteg 1,7 td b vectra

Ha bármely sebességi fokozatban gyorsítok füstöl a gép. Mindegy az mekkora gázzal. Nem túl szolidan

Erő ha lehet úgy hívni van benne szóval érzed mikor a pedálra lépsz hogy gyorsul. Mostanában pályázok vele. 100-as tempóval átlagban 5 lityi a fogyasztás. 

Semmi aggasztó jel nincs. Viz nem melegszik olaj nem fogy.  Ami még zavaró a füst mellet folyamatos 130 as tempóra nem képes. 120 feletti tempónál emelkedik a viz. (nem forr csak olyan 90 fok fölé lövi be magát... Gondolom itt kapcsol a termosztát.) 110 fölött erőteljesen erölködős hangja van. 130 folyamatosan nem bírható hosszab távon.

Gondoltam turbo-ra de akkor erőtlen lenne, (csak tipp) egy mondhatni szaki após.... volt autó szerelő. Szelephézagot mondogatja hogy ki kellene lapkázni. 

Nem teljesen probléma de kérdés. A 2.0 vagy 1.8 kombit érdemesebb venni. Városban szaladgálósnak nőnek kell. 

Megosztás:

Üdv!

Érdekelne, hogy létezik-e tökéletesen törlő hátsó kombi ablaktörlő?

Vagy a 4. típust próbálom, eddig ez a legjobb, de függőlegesen ez sem képes követni az ablak görbületét. Próbálok képet csatolni...

http://kepfeltoltes.hu/view/161030/IMG_20161030_122729_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Módosítva : Foghorn
Kép csatolása
Megosztás:

9 órája, tgabika76 írta:

Ezt a módszert én is próbáltam a bringám első villájára szerelhető kameratartónál. Jónak is tűnt, amíg fater bele nem rúgott a garázsban véletlenül, akkor megint eltört a ragasztásnál... szóval azért kemény fizikai behatást ez sem bírja.

Így van. Viszont ez az üvegszálas erősítésű műanyag nem igazán ragasztható önmagában. Emiatt nem választottam a régi szörfdeszka tuning megoldást, a két komponensű epoxi ragasztót szódabikarbóna erősítésével, mert az elválik erről. A pillanatragasztó legalább nem, de sok kell belőle hogy jól tartson. A baj az -mint a bringádnál is-, hogy nagyon rideg.

Ennek a "lumbar supportnak" az ára bowdenestül majdnem 60 ezer. Az ülés csere+kárpit szín+légzsák+beszerzés problematikáját most nem ecsetelném... Tehát marad ez, tekerhetés nélkül, közép állásban hátha jó lesz.

Megosztás:

On 2016. 11. 01. at 12:28, Foghorn írta:

Aki hasonló problémával küzd mint én, esetleg ez segíthet. A TC filléres neppertrükk rovatából merítve megragasztottam a deréktámasz merevítőjét.

http://totalcar.hu/magazin/technika/2016/03/27/ragasztotuning/

IMG_20161101_121744_www.kepfeltoltes.hu_

IMG_20161101_121722_www.kepfeltoltes.hu_

IMG_20161101_121800_www.kepfeltoltes.hu_

Szia.

Nekem is törött. Meg sem próbálkoztam a ragasztással. Találtam a kacatjaim között olyan H profilú alumínium lécet. A parketták vagy járólapok összeillesztéséhez való. egy kb húsz centis darabot tettem a törésnél a két eltört darab közé. A műanyag éleket a profilba dugtam alul felül. Kiesni nem tud, a bovden összetartja. Két éve tökéletesen működik.

On 2015. 11. 14. at 16:14, gabor060186 írta:

• Like 1
Megosztás:

Nekem valahogy nem így néz ki a deréktámaszom. Nincs is benne bowden. Két tekerentyű van az ülésen.

Egyébként szerintem nem lesz ez a ragasztás tartós. Ha jól gondolom, annak a műanyagnak valamennyire rugalmasnak kell lennie. A pillanatragasztó pedig merev. A szódabikarbónás módszer egyébként jó, csak nem ide.

Megosztás:

Sziasztok. 

Vectra b x16xel következő hibajelenséget produkálja:

Meleg időben(kb15 fok kinti hőm felett) az autó lusta nem gyorsul, mikor gázt adok olyan érzés mintha behúzott kézifékkel mennék, majd egy idő után engine lámpa elkezd világítani s mintha hátba rugnának megindul a kocsi. Hibakód p0325(kopogásérzékelő). Cseréltem kopogásérzékelőt, lambda szondát, beszívott levegő hőm jeladót, légtömegmérőt, eredménytelenül. Több szerelőnél is voltam nem tudták produkálni a hibát.

Szerintetek hol lehet tovább kutakodni?

Megosztás:

• 1 month later...

Sziasztok,

Váltó oldali főtengely szimering csere miatt szét lett szedve az autó, egy úttal olajat cseréltem az automata váltóban is. (X20XEV + AF20) A régi olaj le lett engedve a váltóból, hűtőből és a citromból is. Összerakás után a motor szépen jár, viszont a váltó semmit sem csinál. Akárhová kapcsolok csak egy helyben áll a Vectra. A TID-en lévő visszajelző lámpa gyujtás ráadásakor nem világít, viszont pár perc után kigyullad. OpCom szerint nincs kimenő fordulatszám jel... Erre van valakinek valami ötlete? Segítségeteket köszönöm!

Megosztás:

• 2 weeks later...

Üdv fanok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy Vectra B 1996-os X18XE verdám.Világít a légzsák visszajelző indítás után is. Mi lehet a hiba mert az összes stekker jó rajta megnéztem. hibakód olvasó kiírja mi a baj? Melyik hibakód olvasó jó hozzá OBD vagy OBD2? esetleg ha valaki tudja hogyan lehet kódolvasó nélkül törölni a hibát az kérem írja meg 

Megosztás:

15 órája, astramen írta:

Üdv fanok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy Vectra B 1996-os X18XE verdám.Világít a légzsák visszajelző indítás után is. Mi lehet a hiba mert az összes stekker jó rajta megnéztem. hibakód olvasó kiírja mi a baj? Melyik hibakód olvasó jó hozzá OBD vagy OBD2? esetleg ha valaki tudja hogyan lehet kódolvasó nélkül törölni a hibát az kérem írja meg 

Szia,  99% hogy az ülés alatti ovfeszitő vezetékeknel lesz a gond. Sajna csak hibaolvasas,  javítás és hibatorles után szűnik meg a hibajelzes. Tehát kell egy opcom vagy cdp interfész hozzá,  lehet kínai is ahogy Adam1 kolléga javasolta. A javaslatom az lenne,  ha megbízonyosodtal róla,  hogy ott a hiba,  tedd rendbe a védekezést.  Én is megcsináltam,  levagtam a csatlakozás után és betoldottam vezetékeket rahagyassal igy az ülés mozgatás során sem alakul ki pillanatnyi szakadás,  ami azonnal bedobja a hibakodot.  Sajna gyárilag nem egy jó,  stabil megoldás van.  Azóta nincs gondom vele.  Én cinezest és vezeték összenyomhatot toldot használtam. 

Sok sikert,  jó munkát hozzá! 

Üdv, 

Péter

Megosztás:

11 órája, Adam1 írta:

OP COM interfész kell minimum hozá, amivel a hibát törölni lehet. Jó a kínai is.

Általában  az övfeszítő ülés alatti csatija okoz gondot - kontakthiba, ha megmozdítod az üléseket. Magtól nem törlődik, OP-COM-mal lehet törölni, de előtte a hiba forrását meg kell szüntetni mert újra visszajöhet. egy-két hibakiolvasás / törlés árából már megvan egy kínai klón, teljesen jól használható.

Megosztás:

• 3 weeks later...

Sziasztok! 

Tulaja vagyok egy '99-es G astrának. (1,6 16V X16XEL) 

Sok keresgélés után jutottam a Vectra fórumba de remélem tudtok segíteni. Bemásolom a problémát amire a másik fórumban nem kaptam választ. Köszönöm

"Mai nap szétszedtem a váltókar környékét, mert van egy kis holtjátéka. Olvastam erről a zsugorcsöves megoldásról, ami remélem megoldja ezt a dolgot. A képen láthatjátok, hogy igen csak meg van kopva. 

https://postimg.org/image/m1hzgqudv/

https://postimg.org/image/msapmiwr7/

Viszont! Van a váltónak egy igen erőteljes hallható és a váltókaron érezhető koppanása. Körforgalomban, kátyús úton, éles kanyarban

szokott előjönni, mikor az autó is billen. minden fokozatban tapasztalható. A szerelőm már cserélte a váltótartó bakot, átnézte a váltórudazatot de nem találta meg egyértelműen a hibát. 

Valakinek tapasztalata volt már hasonlóval?"

Megosztás:

• 2 months later...

Sziasztok, 

Az alábbi probléma adódott, B vectra isuzu bal alsó motortartó bakot cseréltem, és sajna a konzolt váltóhazra felfogatonal 2 csavarnal megszakadt a menet az alumínium öntvényben(váltó) a kérdésem az lenne hogyan tudnám helyre tenni, mi lenne a célszerű, lehetőleg olyan megoldás kellene, amihez nem kellene a váltót levenni, helyén megoldani? 

Tippeket előre is köszi. 

Megosztás:

22 perce, kadett17dforever írta:

Sziasztok, 

Az alábbi probléma adódott, B vectra isuzu bal alsó motortartó bakot cseréltem, és sajna a konzolt váltóhazra felfogatonal 2 csavarnal megszakadt a menet az alumínium öntvényben(váltó) a kérdésem az lenne hogyan tudnám helyre tenni, mi lenne a célszerű, lehetőleg olyan megoldás kellene, amihez nem kellene a váltót levenni, helyén megoldani? 

Tippeket előre is köszi. 

Ha van hozzá anyag felfúrod nagyobbra a lyukat és új menetet fúrsz rá. Vagy: fémragasztóval beragasztasz tőcsavart a lyukba és anyával rögzíted a bakot, ha van hely lehúzni és nem csak oldalra lehet kiszedni. Nem tudom pontosan mekkora a hely itt. Aztán: van olyan hogy menetjavító betét. Röviden, felfúrják a lyukat betekerik-ragasztják a betétet ebbe csavarod be az eredeti csavart. 

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.