kocka Elküldve November29, 2013 Megoszt Elküldve November29, 2013 Mivel a hengerfejezés elött és utána is ...igaz nem sokáig...volt fűtés a fűtőradiátorral sztem nincs vagyis nem lehet gond. Merre találom a fűtéscsapot mert ezen elég bonyolult ahogy néztem, a fél műszerfalat le kell bontani hozzá :( Az enyém X20XEV de úgy tudom hasonlóak. Ami a képen nyillal van jelölve az a kis kerek valami a tetején egy vékony csővel, az a fűtéscsap Akkor enged vizet a fűtőradiátorba, ha a fűtésszabályzó nem a hideg állásban van és vákuummal működik. Beragadhat és akkor nincs fűtés. Javaslom, járó motornál a hideg/meleg szabályzót csavargasd néhányszor a teljesen hideg állapot és a meleg között hátha meg tudja mozdítani a vákuum. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ricsi89 Elküldve November30, 2013 Megoszt Elküldve November30, 2013 Nekünk ilyen fűtéscsap nincs a kocsiban, sőt múltkor néztem egy x16xel-t és abban sem láttam. A fűtőmotor felé megy egy vákuumcső, de a motortérben nincs semmi más vákuumos dolog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November30, 2013 Megoszt Elküldve November30, 2013 Nekünk ilyen fűtéscsap nincs a kocsiban, sőt múltkor néztem egy x16xel-t és abban sem láttam. A fűtőmotor felé megy egy vákuumcső, de a motortérben nincs semmi más vákuumos dolog. Érdekes, amit írsz, mert a múltkor néztem egy 98-as 1.6 16 szelepes F-es Astrát, és abban volt fűtéscsap. Viszont a vectrában nekem sincs, 1,7-es diesel. Nálam állandóan kering a forró víz a fűtőradiátorban. Viszont a fűtés tekerentyűnél megvan az a kis végálllás kapcsoló, ami ezt a fűtéscsapot kapcsolná, ha teljesen hideg állásba van fordítva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tarsimon Elküldve November30, 2013 Megoszt Elküldve November30, 2013 Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Van egy Opel Vectra B x20dtl motorkódú kombim. Kb 3 hónapja volt kuplung szett csere, És most 1,5 hónapja kuplung felengedéskor és visszaváltáskor rángat valami, vagyis elég erőteljesen megrázza az egész kocsit. A műszerfal már jó ideje remeg alapjáraton.Lehet motortartó bak hiba? A bal első bak nem rég volt cserélve a másik kettő még eredeti. Mi lehet a baj? A szerőlőhöz aki kuplungozta nem tudom vissza vinni mert 400 km lakik tőlem. Esetleg ha valakinek lenne valami ötlete szívesen maghallgatom. Előre köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November30, 2013 Megoszt Elküldve November30, 2013 Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Van egy Opel Vectra B x20dtl motorkódú kombim. Kb 3 hónapja volt kuplung szett csere, És most 1,5 hónapja kuplung felengedéskor és visszaváltáskor rángat valami, vagyis elég erőteljesen megrázza az egész kocsit. A műszerfal már jó ideje remeg alapjáraton.Lehet motortartó bak hiba? A bal első bak nem rég volt cserélve a másik kettő még eredeti. Mi lehet a baj? A szerőlőhöz aki kuplungozta nem tudom vissza vinni mert 400 km lakik tőlem. Esetleg ha valakinek lenne valami ötlete szívesen maghallgatom. Előre köszönöm. Alapjáraton a remegést nálam motortartó bak csere oldotta meg. A jobb oldali bak volt szar. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tarsimon Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 Alapjáraton a remegést nálam motortartó bak csere oldotta meg. A jobb oldali bak volt szar. Köszönöm az infot. Az még nem volt cserélve. A kuplungoláskor jelentkező rángás lehet alsó motortartó-váltótartó bak hibája? Link to comment Megosztás: More sharing options...
TropaD Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 Üdv mindenkinek! Kérdésem az lenne, hogy létezik-e Vectra B 1998-as dízelhez szerelési útmutató könyv? Kerestem a neten de eddig nem vezetett eredményre... köszi TD Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 Köszönöm az infot. Az még nem volt cserélve. A kuplungoláskor jelentkező rángás lehet alsó motortartó-váltótartó bak hibája? Szerintem ott valami probléma a kuplunggal van... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tarsimon Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 Szerintem ott valami probléma a kuplunggal van... Annak nagyon nem örülnék :( . Remélem nincs igazad, de azért köszönöm. Ha továbbra sem javul a helyzet akkor megnézetem. Még egy kérdés az alsó-hátsó motortartó bakot nehéz cserélni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
nickside Elküldve December2, 2013 Megoszt Elküldve December2, 2013 Sziasztok! Van egy Opel Vectra B 2.0 DI autóm. 8 hónappal ezelőtt vásároltam, és eddig egyáltalán nem volt vele porblémám, viszont így hogy most jön a hideg van egy számomra rejtélyes probléma, mégpedig az , hogy az autó reggeli indításnál, jóformán pöcre beindul, a kipufogónál, pedig nagyon sok füst jön ki, majd leáll és csak behúzni lehet a kocsit. Általában megtudom oldani, úgy hogy amikor beindul akkor tökig nyomom neki a gázt és akkor érzem hogy állna lefele aztán felbőg és szépen jár alapjáraton. Arról nem beszélve ha már meleg akkor minden tökéletes, viszont ha újra lehűl a motor akkor ugyanez. Esetleg van valami tipp, hogy mi lehet a probléma? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Arcsy88 Elküldve December3, 2013 Megoszt Elküldve December3, 2013 sziasztok p1125 kodnàl tudna neken segíteni valaki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
straega Elküldve December3, 2013 Megoszt Elküldve December3, 2013 sziasztok p1125 kodnàl tudna neken segíteni valaki? a p1125 nem tom mi lehet :( ha viszont villogtatva van lehet elnézted és akkor mondjuk P0125=Hűtőközeg-hőmérséklet szabályzásaktiváláshoz nem elegendő erre viszont még ötletem sincs mit jelent pontosan :( bocs nem segítettem tudom, de ennyi részemről, talán vki okosabb lesz :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kyga Elküldve December4, 2013 Megoszt Elküldve December4, 2013 sziasztok p1125 kodnàl tudna neken segíteni valaki? Szia! P1125 Feltöltő nyomás érzékelő jel határérték túllépés Itt volt szó róla: http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=109&page=142 Link to comment Megosztás: More sharing options...
vahúr Elküldve December7, 2013 Megoszt Elküldve December7, 2013 sziasztok van egy 2000-évi 1.6 16v x16xel vectra b, tudna vki segíteni Probléma a kovetkető nagyon nehezen melegszik a hűtővíz kb 1-5C fokban 10km kell hogy elérje a 80C fokot ennél fentebb csak nyáron megy, ráadásul ha eléri a 75C fokot világít a motorhiba lámpa. amúgy semmi gond alapjárat jo ha nyomom megy mint a szél. Koszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve December7, 2013 Megoszt Elküldve December7, 2013 sziasztok van egy 2000-évi 1.6 16v x16xel vectra b, tudna vki segíteni Probléma a kovetkető nagyon nehezen melegszik a hűtővíz kb 1-5C fokban 10km kell hogy elérje a 80C fokot ennél fentebb csak nyáron megy, ráadásul ha eléri a 75C fokot világít a motorhiba lámpa. amúgy semmi gond alapjárat jo ha nyomom megy mint a szél. Koszi Termosztát csere, plusz hibakód kiolvasás, én ezt javaslom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PMihály Elküldve December8, 2013 Megoszt Elküldve December8, 2013 Sziasztok Eltűnt a km számláló (nem világít). Találkoztatok már ilyennel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
straega Elküldve December8, 2013 Megoszt Elküldve December8, 2013 Sziasztok Eltűnt a km számláló (nem világít). Találkoztatok már ilyennel? Égőcsere Link to comment Megosztás: More sharing options...
PMihály Elküldve December8, 2013 Megoszt Elküldve December8, 2013 Digitális kijelzőről van szó, ami narancssárgán világít(ott). Gondolod, hogy ebben izzó van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
straega Elküldve December8, 2013 Megoszt Elküldve December8, 2013 Digitális kijelzőről van szó, ami narancssárgán világít(ott). Gondolod, hogy ebben izzó van? nem gondolom TUDOM!!! itt többen túlvagyunk már ezen! Viszább kell olvasni (2-3 évet :) ) és kiderül sokminden ha nem hiszed! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kyga Elküldve December8, 2013 Megoszt Elküldve December8, 2013 Digitális kijelzőről van szó, ami narancssárgán világít(ott). Gondolod, hogy ebben izzó van? B8.5d műszerfal izzó... Link to comment Megosztás: More sharing options...
PMihály Elküldve December9, 2013 Megoszt Elküldve December9, 2013 nem gondolom TUDOM!!! itt többen túlvagyunk már ezen! Viszább kell olvasni (2-3 évet :) ) és kiderül sokminden ha nem hiszed! A tudás hatalom! Én meg tudatlan vagyok, ezért kérdezek. :) Köszönöm! Megpróbálom megkeresni a fórumon, hátha az is kiderül, hogyan kell kicserélni. (Egyelőre ötletem sincs, hogyan kell szétszedni a műszerfalat.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
PMihály Elküldve December9, 2013 Megoszt Elküldve December9, 2013 Találtam egy nagyon jó leírást a műszerfal kiszereléséről. Köszönöm az égő típusát! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kyga Elküldve December9, 2013 Megoszt Elküldve December9, 2013 Találtam egy nagyon jó leírást a műszerfal kiszereléséről. Köszönöm az égő típusát! Itt egy video is, hátha segít: http://youtu.be/_cPDwL9gW2I Link to comment Megosztás: More sharing options...
szasza924 Elküldve December9, 2013 Megoszt Elküldve December9, 2013 üdv! Segítséget kérnék .Először használom a fórumot olvastam sok problémáról benne de az enyémhez hasonlót nem találtam!Nekem egy B Vectra kombim van 2000 benzines motorral,98s évjáratú!Sajnos a szerelők csak a műszeres vizsgálatra hagyatkoztak így már elég sokban van az autó és még mindig rossz!A tünet a következő megvettem az autót 3 hétig ment utána hetente egyszer leállítás után nem tudtam elindítani(húzásra kb 2 km után sikerült!) lassan egy hete abszolut nem indul kicseréltem az AC-t,Üzemanyagszűrőt,a gyújtáskapcsoló elektrromos részét a motorhoz tartozó reléket.....az autó forgat az AC nyomja a benzint gyújtás van mégsem megy! Link to comment Megosztás: More sharing options...
96bvectra Elküldve December9, 2013 Megoszt Elküldve December9, 2013 Biztos kap benzint? Bár az enyém diesel, de sokadik leálláskor vettem észre hogy bár a tankban volt gázolaj de az üzemanyagszűrőben már nem. A tankon belül volt dugulásom. üdv! Segítséget kérnék .Először használom a fórumot olvastam sok problémáról benne de az enyémhez hasonlót nem találtam!Nekem egy B Vectra kombim van 2000 benzines motorral,98s évjáratú!Sajnos a szerelők csak a műszeres vizsgálatra hagyatkoztak így már elég sokban van az autó és még mindig rossz!A tünet a következő megvettem az autót 3 hétig ment utána hetente egyszer leállítás után nem tudtam elindítani(húzásra kb 2 km után sikerült!) lassan egy hete abszolut nem indul kicseréltem az AC-t,Üzemanyagszűrőt,a gyújtáskapcsoló elektrromos részét a motorhoz tartozó reléket.....az autó forgat az AC nyomja a benzint gyújtás van mégsem megy! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts