Adam1 Elküldve Január31, 2013 Megoszt Elküldve Január31, 2013 Nálam nem lehetett,mert észrevette az ECU. EGR csere volt a megoldás. Az index fórumán leírták, hogy lehet ledugózni: Idézem: Opel vectra diesel elektro pneumatikus EGR szelep kiiktatása: Légtömegmérő 5-ös számú lábától jövő vezetéket elvágni,beletoldani 2x0,75-ös mtl vezetéket annyit,hogy elérjen az ABS felett lévő műanyag elosztóba ahol az izzító relé is van,oda kerül a relé ami 12V dc az-az egyenáramú működtetésű tekercsű úgynevezett miniatűr vagy morze relé aminek váltóérintkezője van, tehát van egy közös pont és ehhez képest van egy alapállapotban zárt kivezetése és egy nyitott. A relé működtető tekercsére rá kell kötni az EGR-t működtető mágnes szelep két vezetékét (a dobozba nagyon szépen megcsapolható) a közös pontra a behúzott 2eres vezetékünk egyik fele a másik fele pedig az alap állapotban zárt kivezetésre és tulajdonképpen az ellenállást is ide forraszthatod a két eres vezeték végére, aminek az értéke 1,7kOhm vagyis 1700 Ohm sima szénréteg ellenállás. Magyarázat: hideg motornál nincs kipufogógáz visszavezetés, ezért mérhetjük a teljes beszívott levegő mennyiséget és 3000-es fordulat felett sincs ezért eddig nem is problémázik az ECU,de viszont hamar melegszik a motor elkezdi a kipufogógáz visszavezetést az ECU amit a légtömegmérőn keresztül tud ellenőrizni,ezért kell ilyenkor az ellenállás,hogy kevesebb beszívott levegőt érzékeljen az ECU. Kiküldi a 12V-ot az EGR mágnes szelephez, amire mi rátettük a mi kis relénk működtetését is ami ekkor meghúz és bontja az érintkezőt ezáltal az ellenállás bekerül a légtömeg mérő és az ECU közé mi által azt érzékeli,hogy kevesebb levegőt szív a motor és megy bele a kipufogógáz ezáltal az ECU úgy érzi,hogy tökéletesen működik minden! Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyerődti Elküldve Február1, 2013 Megoszt Elküldve Február1, 2013 Az index fórumán leírták, hogy lehet ledugózni: Idézem: Opel vectra diesel elektro pneumatikus EGR szelep kiiktatása: Légtömegmérő 5-ös számú lábától jövő vezetéket elvágni,beletoldani 2x0,75-ös mtl vezetéket annyit,hogy elérjen az ABS felett lévő műanyag elosztóba ahol az izzító relé is van,oda kerül a relé ami 12V dc az-az egyenáramú működtetésű tekercsű úgynevezett miniatűr vagy morze relé aminek váltóérintkezője van, tehát van egy közös pont és ehhez képest van egy alapállapotban zárt kivezetése és egy nyitott. A relé működtető tekercsére rá kell kötni az EGR-t működtető mágnes szelep két vezetékét (a dobozba nagyon szépen megcsapolható) a közös pontra a behúzott 2eres vezetékünk egyik fele a másik fele pedig az alap állapotban zárt kivezetésre és tulajdonképpen az ellenállást is ide forraszthatod a két eres vezeték végére, aminek az értéke 1,7kOhm vagyis 1700 Ohm sima szénréteg ellenállás. Magyarázat: hideg motornál nincs kipufogógáz visszavezetés, ezért mérhetjük a teljes beszívott levegő mennyiséget és 3000-es fordulat felett sincs ezért eddig nem is problémázik az ECU,de viszont hamar melegszik a motor elkezdi a kipufogógáz visszavezetést az ECU amit a légtömegmérőn keresztül tud ellenőrizni,ezért kell ilyenkor az ellenállás,hogy kevesebb beszívott levegőt érzékeljen az ECU. Kiküldi a 12V-ot az EGR mágnes szelephez, amire mi rátettük a mi kis relénk működtetését is ami ekkor meghúz és bontja az érintkezőt ezáltal az ellenállás bekerül a légtömeg mérő és az ECU közé mi által azt érzékeli,hogy kevesebb levegőt szív a motor és megy bele a kipufogógáz ezáltal az ECU úgy érzi,hogy tökéletesen működik minden! Merre találtad meg ezt a megoldást? Nem sikerült rá akadnom. Miért pont 1,7k-t kell bekötni a körbe?! Ez nem teljesen tiszta. Az is lehet, hogy ez egy gyakorlati tapasztalat. Ezzel a megoldással akkor azt is el lehet érni, hogy elméletben több levegőt kap a motor, de mi lesz akkor az üzemanyag mennyiséggel? Hogyan fog változni az égés?? Ahol le lehet lemezleni az egr-t, ott valós értékeket számol az ECU. De szoftveres beavatkozás számomra elgondolkodtató. (Olyan ez mint a tuning doboz, ami csak átveri a motort) Szerintem érdekes témában kezdtünk most. Remélem másokban is felvetődik pár kérdés ezzel kapcsolatban! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crudelis Elküldve Február1, 2013 Megoszt Elküldve Február1, 2013 Hali! Alapjárati motort kb. mennyiért tisztítanak ki?A korábban leírt problémámra próbálok megoldást találni. Reménykedem hogy szakszerviz nélkül megoldódnak a problémák. 7-8e ft-os órabért nem tudok kifizetni sajnos... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február1, 2013 Megoszt Elküldve Február1, 2013 Merre találtad meg ezt a megoldást? Nem sikerült rá akadnom. Miért pont 1,7k-t kell bekötni a körbe?! Ez nem teljesen tiszta. Az is lehet, hogy ez egy gyakorlati tapasztalat. Ezzel a megoldással akkor azt is el lehet érni, hogy elméletben több levegőt kap a motor, de mi lesz akkor az üzemanyag mennyiséggel? Hogyan fog változni az égés?? Ahol le lehet lemezleni az egr-t, ott valós értékeket számol az ECU. De szoftveres beavatkozás számomra elgondolkodtató. (Olyan ez mint a tuning doboz, ami csak átveri a motort) Szerintem érdekes témában kezdtünk most. Remélem másokban is felvetődik pár kérdés ezzel kapcsolatban! Kezdjük ott, hogy nekem nem ilyen motorom van, csak olvastam ezt a hozzászólást a másik fórumba. Azt hiszem, hogy oda is úgy lett bemásolva valahonnan, így már ez a harmadik kéz :) A másik dolog, hogy ne várj ettől a megoldásról tudományos magyarázatokat, valószínű kísérletezett vele az illető, és így tapasztalta a legjobbnak a motort. Annyi a különbség az EGR-es állapothoz képest, hogy a lezárt kipuffogógáz helyett annyival több levegőt szív be a motor. Mivel ezt nem szabad megtudnia az ECU-nak, azért van beépítve az ellenállás. Különben folyton hibakódot dobna. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crudelis Elküldve Február2, 2013 Megoszt Elküldve Február2, 2013 Hi! Srácok! Segítsetek légyszi. Nem tudja valaki véletlenül hogy a kocka biztosíték mihez tartozik?Barnás a teteje.Mintha szétégett volna. És a műszerfalon nem működik a fordulatszámmérő se a benzin se a vízhőfokmérő. Ha nem ő a felelős ezekért a hibákért akkor mi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Arcsy88 Elküldve Február2, 2013 Megoszt Elküldve Február2, 2013 Műszerrel ki kell olvasni. Ki lett olvasva müszerrel a hiba ! p0100 at ir kritikus rendszer meghibásodás! légtömegmérö áramkör... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február3, 2013 Megoszt Elküldve Február3, 2013 Hi! Srácok! Segítsetek légyszi. Nem tudja valaki véletlenül hogy a kocka biztosíték mihez tartozik?Barnás a teteje.Mintha szétégett volna. És a műszerfalon nem működik a fordulatszámmérő se a benzin se a vízhőfokmérő. Ha nem ő a felelős ezekért a hibákért akkor mi? A biztosítéknál azt nézd meg, hogy a vezetőszálja át van-e égve, vagy jó. A motortérben lévő biztosítékok és relék, a hűtés illetve a klíma biztosítékai, reléi. A műszeregység tápellátásának egy biztosítéka van, ami ha kiégett, akkor nem megy az egész műszeregység. Ha pl nem megy a fordulatszámmérő, de megy a km óra, akkor valami vagy a fordulatszémmérőnél a műszeregységben ment tönkre, vagy annak jeladó részénél az ECU-nál. Ezek a dolgok tele vannak félvezetőkkel, amik érzékenyek a különbféle rövidzárakra, vagy a polaritás cserére. Csak a szerencsén múlik, hogy mi megy tönkre, olcsóbb, vagy drágább alkatrész. Relék a motortérben (1,6 -osod van, igaz?): Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacafaca30 Elküldve Február3, 2013 Megoszt Elküldve Február3, 2013 Sziasztok. Az lenne a kérdésem,hogy miként ázhatott be az anyós ülés mögött a lábtér,(nagyon)nem pici vizesedésről beszélek.Be tud ázni az autó ha éri alulról hó? A válaszotokat előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crudelis Elküldve Február3, 2013 Megoszt Elküldve Február3, 2013 A biztosítéknál azt nézd meg, hogy a vezetőszálja át van-e égve, vagy jó. A motortérben lévő biztosítékok és relék, a hűtés illetve a klíma biztosítékai, reléi. A műszeregység tápellátásának egy biztosítéka van, ami ha kiégett, akkor nem megy az egész műszeregység. Ha pl nem megy a fordulatszámmérő, de megy a km óra, akkor valami vagy a fordulatszémmérőnél a műszeregységben ment tönkre, vagy annak jeladó részénél az ECU-nál. Ezek a dolgok tele vannak félvezetőkkel, amik érzékenyek a különbféle rövidzárakra, vagy a polaritás cserére. Csak a szerencsén múlik, hogy mi megy tönkre, olcsóbb, vagy drágább alkatrész. Relék ay motortérben (1,6 -osod van, igaz?): Szia! Köszi a választ. Igen 1.6-os. A kormány alatti biztosítéktáblán nem találtam kiégett biztit. Amúgy nem megy semmi csak alul ABS , olajnyomás stb. kijelző .Km állást mutató kis kijelző sem működik.Lehet az ECU csesződött el.Hibakódot akarta haver kivillogtatni és véletlen rossz helyre csúszott be a drót :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Arcsy88 Elküldve Február3, 2013 Megoszt Elküldve Február3, 2013 hibakód p0105 valaki megoldást,vagy ötletet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 8 Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Sziasztok! A Pollenszurot merre találom ? Ott van ahol az F ben? Link to comment Megosztás: More sharing options...
straega Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Sziasztok! A Pollenszurot merre találom ? Ott van ahol az F ben? motortér, szélvédő tövében középen a nyílás alatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rolika88 Elküldve Február11, 2013 Megoszt Elküldve Február11, 2013 Sziasztok! Találkozott-e már valaki olyan problémával, hogy intenzívebb kigyorsításnál és mondjuk amikor 3.ból 2.ba visszavágom akkor jobbról valami kattan egy k*rv* nagyot?? Intenzív kigyorsításnál meg inkább csak halkan ropog. Először azt hittem, hogy a jobb első motortartó bak a ludas, azt kicseréltem amikor az első futóművet újítottam fel, mert amúgy sem volt toppon.. a jelenség pedig ugyan úgy megmaradt. Aztán a gyanúm a belső féltengely csuklóra terelődött, mert lógott. Szereztem egy jó állapotú bontott féltengelyt beraktam és ugyan úgy megmaradt a hiba jelenség. Nem hinném, hogy a bontott jobb állapotban lévő féltengely is ugyan úgy sz*r lenne.. Valakinek van valami ötlete, vagy valaki járt már így?? Rugótörés nem hinném, hogy lehet mert akkor nem csak kigyorsításnál kattogna, bár ha a jobb elejével belemegyek egy kátyúba akkor eléggé puffog annak ellenére, hogy fel lett újítva az első futómű. Még amin agyalok az a belső alsó motortartó bak, de hiába feszegetem rángatom mozgatom nem tűnik olyan rossznak, vagy még a legvégső esetben difire tudok gondolni. Ha az a rossz akkor az jó nagy szívás.. lehet azt javítani, vagy váltó csere?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atesztb Elküldve Február14, 2013 Megoszt Elküldve Február14, 2013 Sziasztok Ezt a turbót vettem az autómba (opel vectra b dti x20dth) http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg és szépen is müködik viszont csak 1500-ös fordulat körül kapcsol, hogyan tudnám beállítani hogy ezer körül már mozgolódjon? Ezer köszönet :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február14, 2013 Megoszt Elküldve Február14, 2013 Sziasztok Ezt a turbót vettem az autómba (opel vectra b dti x20dth) http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg és szépen is müködik viszont csak 1500-ös fordulat körül kapcsol, hogyan tudnám beállítani hogy ezer körül már mozgolódjon? Ezer köszönet :) Sehogy. Örülj neki, hogy már 1500-tól kapcsol, és húz a kocsi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Faust Elküldve Február14, 2013 Megoszt Elküldve Február14, 2013 Sziasztok Ezt a turbót vettem az autómba (opel vectra b dti x20dth) http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg és szépen is müködik viszont csak 1500-ös fordulat körül kapcsol, hogyan tudnám beállítani hogy ezer körül már mozgolódjon? Ezer köszönet :) Szia Nekem is épp ez a motorkódos autóm van és nekem is 1500-nál kezd tölteni. Szerintem ez a normális, nekem nincs vele gondom :) szépen húz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisz150 Elküldve Február14, 2013 Megoszt Elküldve Február14, 2013 Sziasztok Ezt a turbót vettem az autómba (opel vectra b dti x20dth) http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg és szépen is müködik viszont csak 1500-ös fordulat körül kapcsol, hogyan tudnám beállítani hogy ezer körül már mozgolódjon? Ezer köszönet :) Szia Nekem 2500-tól kezd dolgozni!!!! Mondjuk nem ez a motorkód! Link to comment Megosztás: More sharing options...
straega Elküldve Február14, 2013 Megoszt Elküldve Február14, 2013 :hiya: Nekem 1000-től húz rendesen a piros jelzésig :sneaky: Túrbó nélkül!!! :D :D :D Mondjuk nem ez a motorkód! :smartass: és benzines is :D :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisz150 Elküldve Február15, 2013 Megoszt Elküldve Február15, 2013 Sziasztok! Megvettem a tempomat kapcsolót. A plusz kábelt ami rajta van azt hova dugom? Köszi a segítséget!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyuros Elküldve Február15, 2013 Megoszt Elküldve Február15, 2013 Sziasztok! Találkozott-e már valaki olyan problémával, hogy intenzívebb kigyorsításnál és mondjuk amikor 3.ból 2.ba visszavágom akkor jobbról valami kattan egy k*rv* nagyot?? Intenzív kigyorsításnál meg inkább csak halkan ropog. Először azt hittem, hogy a jobb első motortartó bak a ludas, azt kicseréltem amikor az első futóművet újítottam fel, mert amúgy sem volt toppon.. a jelenség pedig ugyan úgy megmaradt. Aztán a gyanúm a belső féltengely csuklóra terelődött, mert lógott. Szereztem egy jó állapotú bontott féltengelyt beraktam és ugyan úgy megmaradt a hiba jelenség. Nem hinném, hogy a bontott jobb állapotban lévő féltengely is ugyan úgy sz*r lenne.. Valakinek van valami ötlete, vagy valaki járt már így?? Rugótörés nem hinném, hogy lehet mert akkor nem csak kigyorsításnál kattogna, bár ha a jobb elejével belemegyek egy kátyúba akkor eléggé puffog annak ellenére, hogy fel lett újítva az első futómű. Még amin agyalok az a belső alsó motortartó bak, de hiába feszegetem rángatom mozgatom nem tűnik olyan rossznak, vagy még a legvégső esetben difire tudok gondolni. Ha az a rossz akkor az jó nagy szívás.. lehet azt javítani, vagy váltó csere?? Halli. Nekem ojan tapasztalatomvan hogy amikor elindulok a kocsival jobb előről kasztni jellegű ropogást hallok... Ma voltam a szerelőnél átrángatták mindenét szegény kocsinak minden épp.... Viszont ojat mondott hogy a fő motortartók és egyéb másik ijen felfüggesztési pontis kiszoktak lazulna a hosszú évek alatt namármost nekem találtak ijent.. Majd kövi héten csütörtökön megyek vissza és megoldják mert melegiteni kell a csavart a korrodáció miatt... Egyéb ropogós hangot a toronycsapágy adhat ha berohad és balra kormányzásnál balra illetve jobbra kormányzásnál jobbra huzhat... Ennyit mondtak nekemis... Bár nekem még bal oldalon illetve hátulrólis hallok kopogást rossz uton... De a vizsgálat során pedig nemderültfény ojan alkatrészre ami logna kopogna vagyis ami előidézhetné ezt a jelenséget... Elsőként szerintem ellenőrizd a felfüggesztési csavarok megvannak-e húzva rendesen... Rugótörésnélmeg szerintem alacsonyabb lenne a kocsi mivel az eltört rugó nemtartaná a kellő magasságban... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február15, 2013 Megoszt Elküldve Február15, 2013 Sziasztok! Megvettem a tempomat kapcsolót. A plusz kábelt ami rajta van azt hova dugom? Köszi a segítséget!!! Ott kellene lennie a csatlakozó ellenpárjának a kormányburkolat alatt. Ha nincs ott az szívás, mert akkor be kell kötni a megfelelő helyre az elektromos rajz alapján. Milyen motor van a kocsiban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisz150 Elküldve Február16, 2013 Megoszt Elküldve Február16, 2013 Ott kellene lennie a csatlakozó ellenpárjának a kormányburkolat alatt. Ha nincs ott az szívás, mert akkor be kell kötni a megfelelő helyre az elektromos rajz alapján. Milyen motor van a kocsiban? Szia Y20DTH motorkód! És bent volt a kábel, rádugtam és működik is :D Köszi a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kadett17dforever Elküldve Február17, 2013 Megoszt Elküldve Február17, 2013 Sziasztok! Csomagtartó zárbetét cseréről tud valaki infót, hogy lehet szétszedni? Mert cserélni akarom, de kombiból valót szereztem és kompletten nem tudom berakni, mert a háza nem ugyan olyan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Arcsy88 Elküldve Február17, 2013 Megoszt Elküldve Február17, 2013 Sziasztok! x20dth motorkodnál,valaki megtudná nekem mondani,hogy az EGR szelepnek a vákum szelepe mellett,milyen vákum szelep van? az is ugyan olyan,csak annak a csonkjaira nincs dugva semmilyen vákum csö! ez passzolhat a turbonál lévöre?ki lehet arra cserélni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Arcsy88 Elküldve Február22, 2013 Megoszt Elküldve Február22, 2013 hali! p1110 hibakódról tud valaki valamit? mi okozhatja? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts