Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Hát én szétszedtem 2-t és kiégettnek láttam (elég mókás szétszedni) :\ A talpra forrasztott izzókkal meg nem tudtam volna mit csinálni, főleg, hogy hasonlót nem nagyon láttam sehol boltokba, ledesíteni nem akartam nekiállni, szval maradt a 3 kapcsoló vétele, ha már úgyis bontósnál voltam más miatt ;) Szedj szét 1-et és nézd meg mi a helyzet.

Már 3 db-ot javítottam meg saját magam a leírt módszerrel, ezért mondtam, amit mondtam. Kettőben a háttér világítás, a harmadikban a visszajelző világítás volt rossz. Egyiknek sem izzó kiégés volt a hibája, hanem érintkezési hiba.

Megosztás:

Itt lenne nekem is még kérdésem a belső keringetés kapcsolót hiába nyomkodom nem történik semmi még a kapcsolón sem gyullad ki a lámpácska cseréltem kapcsolót is az is semmi biztik jók " gondolom" ;) nem láttam rosszat közte ,esetleg ti találkoztatok már ilyennel?

A vákuumcső le van csúszva, nézd meg.Elvileg akkor megoldódik a problem. Hanem, kérdezz még1x... ;)

Megosztás:

Ha a kipufogó zörög,azt hallod minden irányból és 5 másodperc lehajolni és megmozgatni! :lol: Háromszög??? :lol: Akkor lehet ott van a vonószem is,az csörömpöl!A Golfomnál én is a hangerővel nyomtam el a hibákat...amíg meg nem állt egy hóviharban a semmi közepén!Mondjuk ott voltak más gondok is...

Kipuffot nem birom odaverni sehova akárhogy rángatom :lol: ,vonószem megvan 1 el több is mint kéne. ;) Ilyenkor jön az hogy nem foglalkozok vele aztán,mikor nem számítok rá majd rájövök,mert ha keresem még tavasszal se lessz meg.Már csak az kéne hogy megálljon valahol. :lol:

A motort most szelepszárszimeringeztem,füstölt a kicsike,elég csúnyán,detegnap előtt megszimeringeztem,most szép füstmentes és remélhetőleg az olajat sem eszi tovább,vezérlés stb már megvolt azt rendbe raktam még nyáron arra a nyakam teszem nem hagy ott sehol,bár a technika kiszámíthatatlan,de én opellal még nem rohadtam le sose,"kop,kop,kop" ;)

Köszönöm a válaszokat,és az időt amit rám forditasz(tok) :lol:

Megosztás:

Itt lenne nekem is még kérdésem a belső keringetés kapcsolót hiába nyomkodom nem történik semmi még a kapcsolón sem gyullad ki a lámpácska cseréltem kapcsolót is az is semmi biztik jók " gondolom" ;) nem láttam rosszat közte ,esetleg ti találkoztatok már ilyennel?

Nézd meg, a kapcsoló kap-e áramot. Mondjuk azt nem írtad, hogy működik-e a visszajelződ a kapcsolóban.

Másik ötlet: Klímásnál elvileg csak akkor működik a belső levegő keringetés, ha teljesen hidegre van állítva a hőmérséklet beállító. Teljesen hideg állásban működtet egy kis kapcsolót, és csak akkor engedi a belső keringetést.

Megosztás:

Szerintem szánjátok rá az időt ledesítsetek. Nekem kb3000Ftból megvolt postakóltséggel együtt az alkarészek.

Beleraktam azóta mindenkinek tetszik, egyedül a vészvillogó kapcsolót be...tam el ahelyett vettem egy másikat ami világít ennyi. Ez nem fog kiégni soha. ;)

Akinek van egy kis hozzáértése ideje mondjuk 1 nap meg legalább két üveg sör az szerintem lásson neki nyugodtan ;)

Kis fantáziával egyedi műszerfalat varázsolhattok.

Megosztás:

Attól még működnie kellene a kapcsolón visszajelzőnek.

ó igen a visszajelző nem müködik,persze azt nem mondtam,ha világítást felkapcsolom akkor ég a kapcsoló csak ha müködtetni akarom müködés jelző kis lámpa nem mükszik,és nem is csinál semmit

.De azt nem probáltam még hogy csak hideg állásban müködik,az omegán mindig müködik,hideg meleg állásban is.Most a klima még nincs feltöltve de az is tervbe van véve.

Megosztás:

Nos, ma odáig jutottam, hogy a rádió alatti fűtő/hűtő gombok körüli burkolatot leszedve láttam, hogy mindhárom kis izzó kormos. Az egyiket kiszedtem, és mintha meg lenne szakadva. A Tescoban természetesen nem találtam ilyen izzót az autós cuccoknál...

Kiszedtem a klíma gombját is, szétszedtem, a két kis izzó nincs kiégve, ránézésre nem találtam hibát, de mikor összeraktam, már a klíma bekapcsolását jelző kis lámpácska sem világított, nemhogy a háttérvilágítás...

Hiába szedtem szét és raktam össze utána vagy ötször, sajnos azóta sem világít a klíma gombjának egyik izzója sem... ;)

A kapcsolóban az egymáshoz érintkező fémszálakat nem láttam korrodáltnak, ennek ellenére késsel megkapirgáltam azokat, ám sajnos így sem tudtam életet lehelni a két kis izzóba. ;)

Megosztás:

Hiába szedtem szét és raktam össze utána vagy ötször, sajnos azóta sem világít a klíma gombjának egyik izzója sem... ;)

A kapcsolóban az egymáshoz érintkező fémszálakat nem láttam korrodáltnak, ennek ellenére késsel megkapirgáltam azokat, ám sajnos így sem tudtam életet lehelni a két kis izzóba. ;)

Erről beszélek. Érintkezési hiba. Ha összenyomod az érintkezőket, akkor működik a világítás, ha nem akkor nincs érintkezés, pedig látszólag minden rendben. Ha az izzó jó, akkor azt az érintkezőt, amelyikkel gond van, át kell hidalni egy kis darab vezetékkel. Én ezt tettem.

Megosztás:

Sziasztok.

Nekem is kapcsoló problémám van. A belső keringetés kapcsolójának a ledje nem világít. Ha felkapcsolom a világítást akkor némi erőltetett ki-be kapcsolgatás után a háttérvilágítása magához tér, de az alján lévő led az nem. Javaslat???

Szétszed, érintkezés helyre állít

Megosztás:

Asszem, hogy hengerfejes lett a motor. Ha le van szorítva a kiegyenlítő tartály kupakja, alapjáraton füstöl az autó. Kupak jó. Meg kőkemények a vízcsövek. Ha leveszem a kupakot, akkor megszűnik a füstölés, viszont elkezd gőzölni a kiegyenlítő tartály.

Megosztás:

Asszem, hogy hengerfejes lett a motor. Ha le van szorítva a kiegyenlítő tartály kupakja, alapjáraton füstöl az autó. Kupak jó. Meg kőkemények a vízcsövek. Ha leveszem a kupakot, akkor megszűnik a füstölés, viszont elkezd gőzölni a kiegyenlítő tartály.

azért lelégteleníteném először rendesen a vízrendszert még bontás előtt hátha csak annyi a baj

Megosztás:

azért lelégteleníteném először rendesen a vízrendszert még bontás előtt hátha csak annyi a baj

Nem kellett ezt soha légteleníteni. Csak bele kellett tölteni a vizet, és kész.

Meg most amúgysem bontottam meg a vízkört...

Viszont tegnap fura volt, hogy a kupak környéke tiszta sár volt. Nem olaj, hanem sár. Sima vízzel lemosható cucc.

Már hideg motornál kezdi a kiegyenlítő tartály a "gőzölgést", illetve a nyomás kezd benne felmenni. Valamint a hűtőtől visszamenő csőből jönnek a buborékok.

Ha rászorítom rendesen, akkor elkezdenek a vízcsövek iszonyatosan keményedni. És az autó elkezdi nyomni a füstöt. Olyat, mint reggel hidegben indítás után.

Ha meglazítom a kiegyenlítő tartály kupakot, akkor megszűnik a füstölés, viszont legyengül a fűtés. Az előbb olyat is csinált, hogy elindultam vele, a kupak nem volt rászorítva rendesen, hirtelen elkezdett melegedni a motor, felkúszott 90 fokig a motörhőmérséklet, majd mikor elérte azt, hirtelen visszament.

Szerintem ez kétséget kizáróan hengerfej probléma.

Megosztás:

Gyanús a hengerfej. Részvétem

Nem kellett ezt soha légteleníteni. Csak bele kellett tölteni a vizet, és kész.

Meg most amúgysem bontottam meg a vízkört...

Viszont tegnap fura volt, hogy a kupak környéke tiszta sár volt. Nem olaj, hanem sár. Sima vízzel lemosható cucc.

Már hideg motornál kezdi a kiegyenlítő tartály a "gőzölgést", illetve a nyomás kezd benne felmenni. Valamint a hűtőtől visszamenő csőből jönnek a buborékok.

Ha rászorítom rendesen, akkor elkezdenek a vízcsövek iszonyatosan keményedni. És az autó elkezdi nyomni a füstöt. Olyat, mint reggel hidegben indítás után.

Ha meglazítom a kiegyenlítő tartály kupakot, akkor megszűnik a füstölés, viszont legyengül a fűtés. Az előbb olyat is csinált, hogy elindultam vele, a kupak nem volt rászorítva rendesen, hirtelen elkezdett melegedni a motor, felkúszott 90 fokig a motörhőmérséklet, majd mikor elérte azt, hirtelen visszament.

Szerintem ez kétséget kizáróan hengerfej probléma.

Megosztás:

Kipufogó gáz szaga van a kiegyenlítő tartályból jövő "gőznek"?Akkor már főleg elég egyértelmű lenne a túlnyomással együtt hogy

valami nem oké a hengerfejnél és a rendszerbe engedi be a kipufogó gázt!

Megosztás:

Alapjáraton nincs füst, eddig sem volt semmi gond az autóval, műszakin is átment kézifék javítás után. Most cseréltem termosztátot és olyat nekem is csinál, hogy a hőmérséklet amikor eléri a 90-et akkor gyorsan leesik, na de ott kapcsol a termosztát szóval gondolom ez így jó. Kiegyenlítő tartályből ha nem csavarom rá a tetejét képes vizet kinyomni de ez 90 fokos vízhőnél gondolom szintén nem nagy bravúr elvégre nyomás alatt van, 90 fokos motornál becsavart kupakkal a csövek nem kemények. Ezek így normálisak?

Kb 4,5 liter vizet tudtam cserélni a rendszerben, járattam én is kicsit a motort is, még néha buborékol is a rendszer majd írja, hogy Coolant Level de még szerintem menni fog bele hűtővíz.

Megosztás:

Úgy jó ha nem kemény

Alapjáraton nincs füst, eddig sem volt semmi gond az autóval, műszakin is átment kézifék javítás után. Most cseréltem termosztátot és olyat nekem is csinál, hogy a hőmérséklet amikor eléri a 90-et akkor gyorsan leesik, na de ott kapcsol a termosztát szóval gondolom ez így jó. Kiegyenlítő tartályből ha nem csavarom rá a tetejét képes vizet kinyomni de ez 90 fokos vízhőnél gondolom szintén nem nagy bravúr elvégre nyomás alatt van, 90 fokos motornál becsavart kupakkal a csövek nem kemények. Ezek így normálisak?

Kb 4,5 liter vizet tudtam cserélni a rendszerben, járattam én is kicsit a motort is, még néha buborékol is a rendszer majd írja, hogy Coolant Level de még szerintem menni fog bele hűtővíz.

Megosztás:

Kipufogó gáz szaga van a kiegyenlítő tartályból jövő "gőznek"?Akkor már főleg elég egyértelmű lenne a túlnyomással együtt hogy

valami nem oké a hengerfejnél és a rendszerbe engedi be a kipufogó gázt!

Nem, nincs semmi különösebb szaga.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.