Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Cseszhetem a múltkori gumiharang cserét... :P A múltkori futóműállításkor ugye cserélve a baloldali axiálcsukló, valamint mindkét oldali gumiharang. Na most megint lecsúszott a belső oldala mindkettőnek, ezt rá másfél 7re elvittem visszarakatni, mert akkor is le volt. Azt közben megtudtam, hogy elég sokszor ezek le szoktak jönni a helyükről- mondom marha jó. Most egyik nap csak úgy ránéztem, erre látom, hogy wáddöfákk... :D Nincs mit tenni, gondoltam visszarakom magam; hát ja, kormány kiteker, kerék le, visszarak, ekkor már éreztem, hogy nem lesz egyszerű, ugyanis: nem gumi az anyaga annak a porvédőnek, hanem műanyag! És a jobb oldali kicsit mintha rövid lenne, mert balra kitekert állásnál a külső széle nem illeszkedik a helyére. Hiába tettem rá gyorskötözőt, a jobb oldali 300m után lecsúszott, a balos még bírja.

Megtudná valaki mondani, hogy milyen hosszú kell az egyes oldalakra és hol lehet kapni normális anyagból valót? Köszönöm!

Szóval ha valaki ilyesmi cserére vetekedik, akkor gumisat vegyen, vagy legalábbis ne keménygumiból készültet.

ui.: este 20 éves osztálytalálkozó... :P

Megosztás:

Sziasztok!'98as BVectram van 1.6-16V.13 literes fogyasztása van,diagnosztika szerint minden rendben,új kipufogó rendszer,gyertya csere megvolt,erő van benn.Van ötlet mi lehet a hiba?

olaj nem folyik véletlenül a motor hátsó felénél injektor alatt?

Mert nekem is csak ennyit lehetett tapasztalni sokat - fogyaszt - és elkezdett folyni az olaj a hengerfejtömítésnél.

Nekem minden okés volt lamdba is

Tömítés csere után olaj nem folyik -és nem is fogy!- és jó a fogyasztás.

kérdésem lenne hozzád mi a motor kód és mennyi volt a kipuff rendszer - főleg a hátsó dob ára érdekelne.

Megosztás:

Sziasztok!

Van egy 99es Vectrám(X16XEL), érdekes hibaüzenetekkel és tünetekkel.

Nyáron hőségben menet közben elkezd rángatni (valamikor pár km után valamikor hosszabb út megtétele után) és teljesen erőtlenné válik, ilyenkor leállok az út szélére, beteszem üresbe és elkezdi túráztatni a motort 2000 és 3000-es fordulatszám között. Amíg nem állítom le addig csinálja. Van úgy, hogy ezek után elindítom, és mintha semmi sem történt volna mehetek tovább, de van hogy nem indul el és 5-10 perc pihentetés után tudom csak elindítani.

Volt úgy, hogy reggel mentem melóba, kb. 5km, egyik kanyarban benyomtam a kuplungot és leállította a motort, minden előjel nélkül.

Van hogy nehezen indul, és indítás után ha rálépek a gázra nagyon lassan esik le a fordulatszám.

A hibaüzeneteket kiolvasva egy szerelő se tudott mit mondani, mert nyáron minden lehetséges dolgot kiírt, most hogy hideg van, csak a kipufogógáz visszavezető rendszer hibáját jelzi.

Nyáron rángat, most hogy hideg van csak jelzi a hibát és de nem produkál semmi észlelhetőt. Van hogy 120km-en keresztül nem is jelez semmit, de van hogy 5km után felvillan a check engine.

Amik eddig cserélve lettek:

- elfordulás érzékelők

- lambda szonda

- hőmérséklet jeladó

- ECU immoval

- EGR szelep (igaz használtra, de ki lett áztatva)

Visszaolvastam a fórumot, láttam hogy volt már hasonló probléma, de hogy mi lett a megoldás, azt nem találtam meg.

Valakinek van valami ötlete?

Megosztás:

Ifáról szedted le.Pff :D

Kb olyan valóban :P Na de csak nálam futott 60 ezret ami önmagában sem kevés pedig cserélni nagyon egyszerű művelet :P

zozor: ha műanyag dobd el messzire, unix/bardi/start..... valamelyikbe bemész és kérsz pár fajtát az autódhoz, mivel univerzális cucc így tuti lesz belőle több is amelyik gumi azt elhozod és vagy gyári bilinccsel teszed fel ha kapsz hozzá újat vagy megfelelő méretű sima bilincsekkel. Én is cseréltettem és képesek voltak visszarakni a rozsdás gyári GM bilincset ami persze elengedte, csörgött, kattant, akadozott a csukló mert az eső kimoshatta belőle az összes zsírt, komolyabb gondra tippeltem és írtam is ide anno de csak a zsír hiánya miatt akadozott a tengely.

Attec: X20XEV középső dob és hátsó dobig a cső, eredeti utángyártott (ami annyit tesz, hogy van már sima henger alakú középdob ami nem túl szép de van egy lengyel márka ami tökéletesen passzol és olyan mint a gyári, múlt héten néztem az alját és még rozsda sincs rajta csak a felfüggesztő pöckökön, ott spóroltak a minőségen. Ja nekem 24e volt munkadíjjal hátsódob nélkül, ebből 21e az anyagköltség.

Megosztás:

Szasztok

Véleményetekre lennék kíváncsi,

Előzmény--hátsó futómű " cserélve van minden szilent hosszlengő szilent is,mindkét oldalt,stabilrúd is a gumi szilentekkel és kutyacsontal együt".

A gondom:valami kopogás hallatszik jobb oldalról hátulról,Müanyagos,de határozott kopogás,lengéscsillapítók is jók,nemrég voltam mérni őket,MI Lehet A HIBA???Mi kopoghat még :P ??Vagy valami burkoló elem vagy mi?? No ez lenne a kérdés: :D

Megosztás:

Szasztok

Előzmény--hátsó futómű " cserélve van minden szilent hosszlengő szilent is,mindkét oldalt,stabilrúd is a gumi szilentekkel és kutyacsontal együt".

A gondom:valami kopogás hallatszik jobb oldalról hátulról,Müanyagos,de határozott kopogás,lengéscsillapítók is jók,nemrég voltam mérni őket,MI Lehet A HIBA???Mi kopoghat még :P ??Vagy valami burkoló elem vagy mi?? No ez lenne a kérdés: :D

Hátsódob alu burkolata nem mozog? Át szoktak szakadni az anyánál és az is kopog. Volt már akinek a csomagtartóban szabadult el a kilós kalapács (bár valami más volt de így jobban hangzik :P ).

Megosztás:

Szasztok

Pakolj ki teljesen a csomagtartóból és akkor egy elég nagy területet le is tudsz egyből ellenőrizni!Emelő,vonószem takaró mögött esetleg van valami!Rugó nincs eltörve?Bár az nem kopogna,inkább csörögne!Eddig is kopogott,a csere előtt?

Megosztás:

Pakolj ki teljesen a csomagtartóból és akkor egy elég nagy területet le is tudsz egyből ellenőrizni!Emelő,vonószem takaró mögött esetleg van valami!Rugó nincs eltörve?Bár az nem kopogna,inkább csörögne!Eddig is kopogott,a csere előtt?

Megtörtént a kipakolás igy is van kopogás,rugókat most cseréltem mert ami benne volt a 9cm el volt hosszabb mint a gyári kombihoz való,az első spirál 16 cm el volt hosszabb a gyári miniblokk rugónál.olyan feszes volt mint egy szekér.

lehet hogy mégis lengés csillapitó lessz??

Kb olyan hangot hallani mint amikor a kormány összekötő kopog elől csak ez ugye hátul van és csak amikor rázósabb uton haladok,már csupaszra raktam az autót.

Megosztás:

Megtörtént a kipakolás igy is van kopogás,rugókat most cseréltem mert ami benne volt a 9cm el volt hosszabb mint a gyári kombihoz való,az első spirál 16 cm el volt hosszabb a gyári miniblokk rugónál.olyan feszes volt mint egy szekér.

lehet hogy mégis lengés csillapitó lessz??

Kb olyan hangot hallani mint amikor a kormány összekötő kopog elől csak ez ugye hátul van és csak amikor rázósabb uton haladok,már csupaszra raktam az autót.

Azt írtad,beméretted őket!Ha jók,akkor nem ott lesz a probléma!Én valamelyik szilentre tippeltem volna,de cserélve van mind!Érdekes...

Engem egyszer a hátsó biztonsági öv vert át!Az kopogott a műanyag takarónál,de ezt hamar észre is vettem!Még annyi ötletem lenne hogy mozgasd meg

a kipufogót,a hővédő lemezt és a lökhárítót hogy ne e ott van valami!Más ötletem nekem nincs...

Megosztás:

Sziasztok!

Van egy 99es Vectrám(X16XEL), érdekes hibaüzenetekkel és tünetekkel.

Ha rángat, aztán esetenként még meg is áll, az szinte biztos, hogy EGR szelep problémára utal. Nem mondom, hogy csak az a baja, de hogy az nem oké, az szinte ziher. Nálam is csinál(t) hasonlót, de azért nem ennyire gyakran. A szelep, amit berakattál, valószínűleg úgy sz@r, ahogy van. Lehet azt áztatgatni, gyagyázgatni, de az igazi akkor lesz, ha veszel bele újat, gyárit. Az új sem lesz örök élet, meg egy nap ( nálam fél év alatt telehányta korommal), de azt ha megtisztítod, tutira jó lesz megint egy darabig. Ha egy agyonkopott, ezeréves használt szeleppel teszed ugyanezt, jóformán semmi eredménye nem lesz, mert a kopás miatt eleve könnyebben megakadhat benne a koksz. Ha az elektronikája rossz (érintkező hiba, stb...), akkor pláne pucolhatod napestig...

Egy dolgot érdemes megfigyelni: próbálj elindulás után úgy vezetni, hogy 2800-nál feljebb ne pörgesd a gépet. Valahol 3000 körül kezd el a rendszer gépészkedni az EGR-rel, legalábbis nekem mindig akkor jött elő a probléma, amikor tötyögősebb időszak után valamiért meghajtottam a verdát. 3000-nél rántott egyet, pár másodperc, és lám, csekkkendzsin. 3000-es fordulat alatt viszont elmentem a sz@rrá kormolódott szeleppel kb. 400 km-t úgy, hogy egyetlen egyszer sem pánikolt az autó. Ha nálad is ez van, akkor tiszta a képlet.

Megosztás:

Azt írtad,beméretted őket!Ha jók,akkor nem ott lesz a probléma!Én valamelyik szilentre tippeltem volna,de cserélve van mind!Érdekes...

Engem egyszer a hátsó biztonsági öv vert át!Az kopogott a műanyag takarónál,de ezt hamar észre is vettem!Még annyi ötletem lenne hogy mozgasd meg

a kipufogót,a hővédő lemezt és a lökhárítót hogy ne e ott van valami!Más ötletem nekem nincs...

Bakker látod a lökösre nem gondoltam még,a kipuff a bal oldalon van,nekem meg jobb oldalt kopog,ma reggel találtam benne egy elakadásjelző háromszöget ;) ;) a kárpit mögött a kerékdobra bedugva,ki tudja mit rejt még az autó :lol: délután mentem vele de nem jártam olyan úton ahol hallatszott volna,nameg zörgött benne a mélynyomi igy egész türhető.

Ha nem fogom megtalálni mi zörög akkor mélynyomi be oszt goo had kopogjon :lol: :lol: :lol: :lol:

Megosztás:

Bakker látod a lökösre nem gondoltam még,a kipuff a bal oldalon van,nekem meg jobb oldalt kopog,ma reggel találtam benne egy elakadásjelző háromszöget ;) ;) a kárpit mögött a kerékdobra bedugva,ki tudja mit rejt még az autó :lol: délután mentem vele de nem jártam olyan úton ahol hallatszott volna,nameg zörgött benne a mélynyomi igy egész türhető.

Ha nem fogom megtalálni mi zörög akkor mélynyomi be oszt goo had kopogjon :lol: :lol: :lol: :lol:

Ha a kipufogó zörög,azt hallod minden irányból és 5 másodperc lehajolni és megmozgatni! :lol: Háromszög??? :lol: Akkor lehet ott van a vonószem is,az csörömpöl!A Golfomnál én is a hangerővel nyomtam el a hibákat...amíg meg nem állt egy hóviharban a semmi közepén!Mondjuk ott voltak más gondok is...

Megosztás:

Sziasztok!

Lenne pár gondom/kérdésem:

- Pár hónapja vettem az autót (Vectra B 2.0 D), és csak nemrég vettem észre, hogy nem világít a lámpa a kesztyűtartóban, valamint a középső konzolon a rádió környékén sem. A kesztyűtartóban megtaláltam a lámpát, melynek izzója ránézésre nincs kiégve. Feltételezem, hogy a rádió körüli kapcsolóknak is világítaniuk kellene valamennyire a sötétben.

Végignéztem a biztosítékokat, de egyiket sem láttam kiégve. A műszerfal és a TID is világít.

Van vmi ötletetek?

- A hűtőfolyadékot és az ablakmosót szeretném fagyállóra cserélni, de hiába másztam be az autó alá, nem találtam leeresztőt. Max. a hűtőn lévő gumicsövet tudnám lehűzni.

Hogyan tudom leereszteni ezeket a folyadékokat?

Köszi.

Megosztás:

Sziasztok!

Lenne pár gondom/kérdésem:

- Pár hónapja vettem az autót (Vectra B 2.0 D), és csak nemrég vettem észre, hogy nem világít a lámpa a kesztyűtartóban, valamint a középső konzolon a rádió környékén sem. A kesztyűtartóban megtaláltam a lámpát, melynek izzója ránézésre nincs kiégve. Feltételezem, hogy a rádió körüli kapcsolóknak is világítaniuk kellene valamennyire a sötétben.

Végignéztem a biztosítékokat, de egyiket sem láttam kiégve. A műszerfal világít.

Van ötletetek?

- A hűtőfolyadékot és az ablakmosót szeretném fagyállóra cserélni, de hiába másztam be az autó alá, nem találtam leeresztőt. Max. a hűtőn lévő gumicsövet tudnám lehűzni.

Hogyan tudom leereszteni ezeket a folyadékokat?

Köszi.

Üdv itt!

A hűtőfolyadékot a cső lehúzásával tudod leereszteni,mert nincs rajta külön leeresztő csavar!Az ablakmosó folyadékot meg...nyomasd ki az ablakra... ;)

A rádió környékén mi nem világít?A fűtéskapcsoló gombok és a rádió felett lévő belső keringető stb sem??

Megosztás:

Köszi a tanácsokat Fort! ;)

Pontosan! A fűtéskapcsoló gombok, valamint a rádió felett lévő gombok háttérvilágítása nem világít.

Ugye ezeknek kellene látszaniuk a sötétben?

Jelenleg egyedül a vészvillogó gombja látszik.

Ha benyomom a klíma vagy a belső keringetés gombját, azok LED-jei ugyan világítanak.

Megosztás:

Köszi a tanácsokat Fort! ;)

Pontosan! A fűtéskapcsoló gombok, valamint a rádió felett lévő gombok háttérvilágítása nem világít.

Ugye ezeknek kellene látszaniuk a sötétben?

Jelenleg egyedül a vészvillogó gombja látszik.

Ha benyomom a klíma vagy a belső keringetés gombját, azok LED-jei ugyan világítanak.

Pontosabban ha be van kapcsolva a világítás,akkor kellene világítaniuk azoknak is!Gondolom úgy sem világít...de sajnos én ebben nem tudok segíteni,hogy

milyen izzót,biztosítékot stb kellene megnézned!Annyit találtam hogy a 22-es számú 20A-es biztosítéknak esetleg lehet köze hozzá!

Nekem a fűtéskapcsoló világításának a fényerőssége ugrál amikor kapcsolgatom rajta a fokozatokat,ez javítható?

Megosztás:

A rádió feletti gombok égői szeretnek az idő múlásával kiégni, az izzó természetesen nem cserélhető, és az új kapcsoló egyben 8ezer ft. Ha találsz egy jófej bontóst az odaadja 1000ft dbjáért, miután kipróbáltad, hogy télleg világit-e.

Nem égnek azok ki. Csak az érintkező tüskék eloxidálódnak, és megszűnik a kontakt. Ez igaz a háttér világítás és a visszajelző izzóra is. Óvatosan szét kell szedni a kapcsolót, helyre állítani az érintkezést (WD40 vagy forrasztani), és tökéletesen működik tovább.

Másik lehetőség, hogy ledesíted, vagy belefaragsz egy pici izzót.

Megosztás:

Hát én szétszedtem 2-t és kiégettnek láttam (elég mókás szétszedni) :\ A talpra forrasztott izzókkal meg nem tudtam volna mit csinálni, főleg, hogy hasonlót nem nagyon láttam sehol boltokba, ledesíteni nem akartam nekiállni, szval maradt a 3 kapcsoló vétele, ha már úgyis bontósnál voltam más miatt ;) Szedj szét 1-et és nézd meg mi a helyzet.

Megosztás:

Hát én szétszedtem 2-t és kiégettnek láttam (elég mókás szétszedni) :\ A talpra forrasztott izzókkal meg nem tudtam volna mit csinálni, főleg, hogy hasonlót nem nagyon láttam sehol boltokba, ledesíteni nem akartam nekiállni, szval maradt a 3 kapcsoló vétele, ha már úgyis bontósnál voltam más miatt ;) Szedj szét 1-et és nézd meg mi a helyzet.

Nekem az ECO-gomb összes világítását megcsinálták amikor klímásnál volt az autó, anélkül hogy kértem volna. Nem tudom, konkrétan mit csináltak vele, de mondta a szervizes srác, hogy idegesítette kollégáját, hogy nem látta, mikor van ECO és mikor nem. Pénzt nem kértek érte... ;)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.