Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Bár vannak itt okosabbak nálam akik jobban benne vannak a vectrákba de én először méretnék egy kompressziót,ez gyakori jelenség kompresszió hiány esetén.gyertya kábelek gyertya első körben ezeket nézném és az injektor csatlakozást

Szia kompresszió is tökéletes volt,szerintem gyertya kábelem nincs központi trafósorom van,azt is cserélték ugyan olyan fosvolt,nem tudom hova lehet még nyúlni,hol jó a vas hol nem:( én szerintem dugulás lesz

Megosztás:

Szia kompresszió is tökéletes volt,szerintem gyertya kábelem nincs központi trafósorom van,azt is cserélték ugyan olyan fosvolt,nem tudom hova lehet még nyúlni,hol jó a vas hol nem:( én szerintem dugulás lesz

dugulásra kisebb az esély akkor nemcsak a3.hengered nem menne.Kompressziót mennyit mértetek??

Megosztás:

Sajnos csak 1 megoldás van: olajteknőt leszeded, biztosító gyűrű levétele után a jeladót lefelé kiveszed, új tömítő gumigyűrűt teszel rá és mehet vissza. Én azért megkentem anno egy kis olajálló szilóval is :D

Na holnap neki is esek. :)

Megosztás:

Az nem károsítja a hűtő és a radiátor anyagát?

Hol lehet trisóhoz hozzá jutni?

No nem kell benne hagyni napokig. :) Meg szépen és alaposan ki kell öblíteni. Háztartási vegyiáru boltokban, meg talán gazdaboltban lehet kapni. Eredendően WC mögötti hugykő kirobbantására használatos. :D

Megosztás:

Hála Fort-nak az anyósoldali ajtóbehúzó kicserélve. Köszi mégegyszer :D

Igazán nincs mit!Remélem a többi "hiányt" is pótolni tudjuk majd! :D

Valami nagyon szétment a hátsó futóművemben!Nagyobb bukkanónál beleér a bal hátsó kerék a karosszériába!Eddig egyszer sem csinálta,kb 1 hete 4 személy alatt,ma már 2 személy alatt is!Nem a gumi tetejébe,hanem az oldalába! :) Holnap kiszedem a hátsó gólyalábat,hogy mi a helyzet a rugóval vagy a lengéscsillapítónál...

Megosztás:

Az nagyon sok!1.7TD-nél 22!Neked 10 körüli értéknek kellene lennie!(Ilyesmi értéket láttam)

A 22 az Isuzu motornál a kompresszióviszony. Mértékegysége nincs, és az értéke a motor élettartama során nem változik, nem csökken. (Kivéve ha felsíkolják, vagy lemarnak a hengerfejből, mert akkor növekszik.)

A 14-15 pedig szerintem bar, és sűrítéskori kompressziót szokták így mérni.

Megosztás:

Hígitott melegvizben oldott trisó. :)

Kisit csínján kell vele bánni. Még a '80-as években Ladánál mostam ki a hűtőrendszert trisóval, annyira jól sikerült, hogy utána egy csövet is hegeszteni kellett mert kilyukadt. Viszont az eredmény magáért beszélt, annyi koszt meg feloldott szennyet még nem láttam mint ami akkor kifolyt belőle.

Megosztás:

A 22 az Isuzu motornál a kompresszióviszony. Mértékegysége nincs, és az értéke a motor élettartama során nem változik, nem csökken. (Kivéve ha felsíkolják, vagy lemarnak a hengerfejből, mert akkor növekszik.)

A 14-15 pedig szerintem bar, és sűrítéskori kompressziót szokták így mérni.

Kössz a helyesbítést én csak kompresszióra és számokra emlékeztem,de amit írt,akkor az a végnyomás de tudja valaki a gyárit?

Megosztás:

Kisit csínján kell vele bánni. Még a '80-as években Ladánál mostam ki a hűtőrendszert trisóval, annyira jól sikerült, hogy utána egy csövet is hegeszteni kellett mert kilyukadt. Viszont az eredmény magáért beszélt, annyi koszt meg feloldott szennyet még nem láttam mint ami akkor kifolyt belőle.

Szerintem akkor marad a brigécol.

Tavaly nyáron, amikor skodát hengerfejeztem, azzal mostam ki a kiegyenlítő tartályt, meg az elérhető, leszerelhető vízcsöveket.

Minden tiszta olajmocsok volt, mert a forró olaj beletört víztérbe, amikor meg lehűlt a motor, akkor meg kicsapódott a kiegyenlítő tartály, meg a csövek falán.

4-szer-5 ször kiöblítettem, az aljáról és a legelérhetetlenebb helyekről is kioldotta az olajsárt.

Megosztás:

A klímás fűtésboxból ki lehet szerelni a fűtőventilátort a műszerfdal megbontása nélkül?

Kiszereltem a középkonzolt, ott látszik, hogy vízszintes helyzetben van, oda vezetnek hozzá az alumínium csövek. Viszont a műszerfal alja eléggé útban van...

Megosztás:

A klímás fűtésboxból ki lehet szerelni a fűtőventilátort a műszerfdal megbontása nélkül?

Kiszereltem a középkonzolt, ott látszik, hogy vízszintes helyzetben van, oda vezetnek hozzá az alumínium csövek. Viszont a műszerfal alja eléggé útban van...

Igen, de a mtorházból van a bejárat:

Leveszed az ablaktörlőket, utána a burkolatot és alatta van a fűtőmotor. Onnan egyszerűen ki lehet venni az egészet.

Ha kiszedted, onnan érdemes fertőtleníteni a klímaradiátort is, onnan látszik.

Megosztás:

Igen, de a mtorházból van a bejárat:

Leveszed az ablaktörlőket, utána a burkolatot és alatta van a fűtőmotor. Onnan egyszerűen ki lehet venni az egészet.

Ha kiszedted, onnan érdemes fertőtleníteni a klímaradiátort is, onnan látszik.

Ezt tapasztalatból írod?

A minap láttam bontva, kiszerelve egy klímás fűtésboxot. Az nem fér ki a műszerfal felőli résen.

A fűtőventilátor felől csak a klíma párologtató látszik, kb 45 fokos szögben áll. A fűtőventilátor direktben arra fújja rá a levegőt. Kiszerelni onnan nem lehet, ez tuti. Nem fér ki a résen.

A fűtőradiátor viszont hátul van, vízszintes helyzetben fekszik, tehát eleve esélytelen kivenni elölről. Az oldaláról le lehet venni egy burkolatot, amin elvileg kifér a főtőradiátor. Viszont útban van a műszerfalnak a váltókonzol felett lévő része.

Megosztás:

Valami nagyon szétment a hátsó futóművemben!Nagyobb bukkanónál beleér a bal hátsó kerék a karosszériába!Eddig egyszer sem csinálta,kb 1 hete 4 személy alatt,ma már 2 személy alatt is!Nem a gumi tetejébe,hanem az oldalába! :) Holnap kiszedem a hátsó gólyalábat,hogy mi a helyzet a rugóval vagy a lengéscsillapítónál...

Lekaptam a hátsó kereket és semmi rendellenes dolgot nem láttam!Rugó ép,lengéscsillapító teszi a dolgát (ha ráugrok a vonóhorogra is azonnal megáll a hintázás) Egyedül a javított ívnél és a doblemez pótlás összeillesztésénél találtam egy 2-3 mm-el jobban kiálló darabot pont a kerék felett,így

annak nekiugrottam sarokcsiszolóval,hátha az ért bele (kis kopás látszott rajta)!Holnap ismét megyek Esztergomba,úgyhogy meglesz a szerpentinen a tesztelés!

Megosztás:

Ezt tapasztalatból írod?

A minap láttam bontva, kiszerelve egy klímás fűtésboxot. Az nem fér ki a műszerfal felőli résen.

A fűtőventilátor felől csak a klíma párologtató látszik, kb 45 fokos szögben áll. A fűtőventilátor direktben arra fújja rá a levegőt. Kiszerelni onnan nem lehet, ez tuti. Nem fér ki a résen.

A fűtőradiátor viszont hátul van, vízszintes helyzetben fekszik, tehát eleve esélytelen kivenni elölről. Az oldaláról le lehet venni egy burkolatot, amin elvileg kifér a főtőradiátor. Viszont útban van a műszerfalnak a váltókonzol felett lévő része.

Bocs de most a radiátort vagy a ventilátort akarod kiszedni? Mert előbb ventilátort írtál, most meg ha jól értem radiátort.

A ventilátor kiszedést tapasztalatból írtam, tavaly cseréltem párologtatót. Klímás azt mondta, hogy 50 ezer csak a munkadíj mert ki kell venni hozzá a műszerfalat, hogy az egész fűtésbokszot kivegye. Én egy délután kicseréltem a párologtatót műszerfal bombázás nélkül.

Segítségnek itt egy metszet a fűtésbokszról hátha segít. A számozás egy kicsit fel van cserélve, de azonosítható minden.

box.jpg

Megosztás:

Bocs de most a radiátort vagy a ventilátort akarod kiszedni? Mert előbb ventilátort írtál, most meg ha jól értem radiátort.

A ventilátor kiszedést tapasztalatból írtam, tavaly cseréltem párologtatót. Klímás azt mondta, hogy 50 ezer csak a munkadíj mert ki kell venni hozzá a műszerfalat, hogy az egész fűtésbokszot kivegye. Én egy délután kicseréltem a párologtatót műszerfal bombázás nélkül.

Segítségnek itt egy metszet a fűtésbokszról hátha segít. A számozás egy kicsit fel van cserélve, de azonosítható minden.

[ur=http://postimage.org/image/2taz1jg1w/]%7Boption%7Dhttp://s3.postimage.org/2taz1jg1w/box.jpg[/mg]

Teljesen igazad van, ventilátort írtam, de fűtő radiátort akartam. A párologtató cserés képeidnél is látszik, hogy a fűtpradiátornál oldalt egy barna színű dekni van. Azt ha leveszem, akkor elvileg hozzáférhető a radiátor, de a műszerfal miatt nem fér ki onnan...

A klímás autóknál a manuális hőfokszabályzót ha teljesen a hidegre tekerem, akkor ott egy érentkezőt összezár, ezzel valamit bekapcsol. Azt esetleg nem tudod, hogy ez mit vezérel?

Megosztás:

Teljesen igazad van, ventilátort írtam, de fűtő radiátort akartam. A párologtató cserés képeidnél is látszik, hogy a fűtpradiátornál oldalt egy barna színű dekni van. Azt ha leveszem, akkor elvileg hozzáférhető a radiátor, de a műszerfal miatt nem fér ki onnan...

A klímás autóknál a manuális hőfokszabályzót ha teljesen a hidegre tekerem, akkor ott egy érentkezőt összezár, ezzel valamit bekapcsol. Azt esetleg nem tudod, hogy ez mit vezérel?

Ahogy a rajzon kibogarásztam a belső keringetéssel van sorbakötve talán? Itt a manuálklíma rajza:

klíma

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.