_Seth_ Elküldve November17, 2010 Megoszt Elküldve November17, 2010 szerintem az bőven jó, pályán nekem is 88fok körül van de azt stabilan tartja. Nekem az a 85 fok a fix főúton-autópályán de városban 90 fölé megy kicsivel és figyeltem mostanában mindig ezt tartja + indítás után reggel 2-3 km és érezhetően meleg levegőt fúj már be a fűtés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve November17, 2010 Megoszt Elküldve November17, 2010 Nekem az a 85 fok a fix főúton-autópályán de városban 90 fölé megy kicsivel és figyeltem mostanában mindig ezt tartja + indítás után reggel 2-3 km és érezhetően meleg levegőt fúj már be a fűtés. Nekem is annak ellenére hogy csak városba megy fel ilyen hidegbe 85 fölé, nem is kell 2-3km már meleget fúj indulás után, holott akkor még bőven 80 alatt van és még a kék mezőből sem lépett ki a mutató. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November17, 2010 Megoszt Elküldve November17, 2010 Nekem is annak ellenére hogy csak városba megy fel ilyen hidegbe 85 fölé, nem is kell 2-3km már meleget fúj indulás után, holott akkor még bőven 80 alatt van és még a kék mezőből sem lépett ki a mutató. Nálam is valami hasonló a helyzet. Télen ha finoman közlekedem, alig megy 80 fok fölé a hőmérséklet a mutató szerint. Viszont fűtés már 2-3 perccel indulás után van. Nyáron kb 82 fokon áll a mutató. Link to comment Megosztás: More sharing options...
enemypett Elküldve November18, 2010 Megoszt Elküldve November18, 2010 Nálam is valami hasonló a helyzet. Télen ha finoman közlekedem, alig megy 80 fok fölé a hőmérséklet a mutató szerint. Viszont fűtés már 2-3 perccel indulás után van. Nyáron kb 82 fokon áll a mutató. Nem hiszem el hogy mindenkinek rossz a termosza... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve November18, 2010 Megoszt Elküldve November18, 2010 Nem hiszem el hogy mindenkinek rossz a termosza... Nem hinném hogy rossz a termoszom, mert mikor 92 fok körüli értéket jelez az óra, akkor hallani hogy bekapcsol. Szerintem a hőfokjeladó lehet rossz és/vagy az óra. Az üzemanyagszint-jelzőm is rossz (most már teletanknál nem is megy fel 60-ig a mutató, mikor 10l-t jelez, még 17l van benne), miért ne lehetne rossz a hőfokjelző is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
sgery Elküldve November18, 2010 Megoszt Elküldve November18, 2010 Nem hinném hogy rossz a termoszom, mert mikor 92 fok körüli értéket jelez az óra, akkor hallani hogy bekapcsol. Szerintem a hőfokjeladó lehet rossz és/vagy az óra. Az üzemanyagszint-jelzőm is rossz (most már teletanknál nem is megy fel 60-ig a mutató, mikor 10l-t jelez, még 17l van benne), miért ne lehetne rossz a hőfokjelző is? a termosz üzemelését nem lehet hallani, maximum a ventilátorét. a kijelző hőmérséklet mutatója ritkán szokott tönkremenni, mivel elég primitív mérőműszer adja a jelet. Tulajdonképpen csak ellenállást generál a hőmérséklet változása a mérőben és ez adja a jelet. De kb 2e ft a kütyü, szóval ha rossz megéri cserélni :excl: az üzemanyag mutató mindig csal egyébként, nálam is mindig 5-10l-el alá lövi a valós szintet, de szerintem nincs olyan akinek nem (f astrában is így volt..) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve November18, 2010 Megoszt Elküldve November18, 2010 a termosz üzemelését nem lehet hallani, maximum a ventilátorét. így gondoltam természetesen :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November18, 2010 Megoszt Elküldve November18, 2010 Nem hinném hogy rossz a termoszom, mert mikor 92 fok körüli értéket jelez az óra, akkor hallani hogy bekapcsol. Szerintem a hőfokjeladó lehet rossz és/vagy az óra. Az üzemanyagszint-jelzőm is rossz (most már teletanknál nem is megy fel 60-ig a mutató, mikor 10l-t jelez, még 17l van benne), miért ne lehetne rossz a hőfokjelző is? Szerintem az pont jó ha 92 fokon kapcsol be és vissza is hűti a rendszert!A dízel nálam erősen tartja a 80-82 fokot ebben az időben!Ha nagyon előzgetek,akkor megy csak 90 fölé!A menetszél meg a ventillátor (ha egyáltalán eléri azt,hogy bekapcsoljon) seperc visszahűti 85-re és ha tartom a 90-100-at akkor máris 80-82-t mutat a kijelző! Amikor majdnem hogy kifolyt a gázolaj a betöltő nyílásnál is 57-et mutatott az óra!Tankolás mennyisége azt hiszem 54,54 liter volt! Nekem is és szerintem mindenkinek csal valamennyit,de erről régebben beszélgettünk is a fogyasztás topicban! Viszont ha kiürül a tank,azt tökéletesen mutatja!Mutató vízszintesen=autó megáll! :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve November18, 2010 Megoszt Elküldve November18, 2010 Szerintetek miért van az, hogy kicseréltem az alapjárati motort egy az egyben, régi ki új be, indít és az alapjáratom 2000-en pörög, majd kis idő után 1000 és 2000 között ugrál és nem hagyja abba! Mi lehet a baj? Adjon valaki ötletet vagy tanácsot, mert ez idegesítő! :excl: Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
sgery Elküldve November18, 2010 Megoszt Elküldve November18, 2010 Szerintetek miért van az, hogy kicseréltem az alapjárati motort egy az egyben, régi ki új be, indít és az alapjáratom 2000-en pörög, majd kis idő után 1000 és 2000 között ugrál és nem hagyja abba! Mi lehet a baj? Adjon valaki ötletet vagy tanácsot, mert ez idegesítő! :excl: Köszi nekem anno pillangószelep eltömődés miatt is ugrált az alapjárat. van a fojtószelepházon néhány tű vastagságú lyuk, amik ha eltömődnek akkor ingadozni fog az alapjárat. Megoldás: leszeded, beáztatod hígítóba és minden lyukat áttolsz egy tűvel, meg persze lecsutakolod az egész házat.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve November18, 2010 Megoszt Elküldve November18, 2010 nekem anno pillangószelep eltömődés miatt is ugrált az alapjárat. van a fojtószelepházon néhány tű vastagságú lyuk, amik ha eltömődnek akkor ingadozni fog az alapjárat. Megoldás: leszeded, beáztatod hígítóba és minden lyukat áttolsz egy tűvel, meg persze lecsutakolod az egész házat.. Értem! köszi megnézem! de a régivel meg azt csinálta, hogy mentem vele akkor általában jó az alapjárat csak néha gondol egyet és vagy 500-on megy és rázza az egész kasznit vagy egyszerűen leáll (mondjuk ezt csak hideg motornál csinálta) vagy 800 és 500 között ingadozott, vagy jó rendesen és semmi baja! Mondjuk az alapjáratinál a tömítés az darabokban volt és volt olyan rész ahol hiányzott is belőle, ez okozhatta a hibát? Mert most raktam rá új tömítést visszaraktam a régi motort és most jó volt, hozzáteszem a motor meleg volt még! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve November18, 2010 Megoszt Elküldve November18, 2010 Olvasgatom a szerelési útmutatót, most esik le hogy a ventillátort nem a termosztát kapcoslja, hanem a termokapcsoló. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November18, 2010 Megoszt Elküldve November18, 2010 Olvasgatom a szerelési útmutatót, most esik le hogy a ventillátort nem a termosztát kapcoslja, hanem a termokapcsoló. Hőkapcsoló más néven. Nyáron ez ment tönkre nekem és képes volt járatni a ventit akár 2 nap állás után is.... két fokozatot kapcsol és elég nagy szívás a cseréje mert a hűtő oldalán van és kb nőgyógyász végzettség kell a cseréhez :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve November18, 2010 Megoszt Elküldve November18, 2010 Hőkapcsoló más néven. Nyáron ez ment tönkre nekem és képes volt járatni a ventit akár 2 nap állás után is.... két fokozatot kapcsol és elég nagy szívás a cseréje mert a hűtő oldalán van és kb nőgyógyász végzettség kell a cseréhez :( Ja, jó meló lehet. :excl: Ezt írja még a könyv a hűtőrendszer hibáinál: A hűtőfolyadék hőmérsékletjelzőjének hibái - Ellenőrizzük a jeladót Csak annyi a gondom hogy a jeladóról nem ír semmit. Vagyis még nem találtam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sgery Elküldve November18, 2010 Megoszt Elküldve November18, 2010 Ja, jó meló lehet. :excl: Ezt írja még a könyv a hűtőrendszer hibáinál: A hűtőfolyadék hőmérsékletjelzőjének hibái - Ellenőrizzük a jeladót Csak annyi a gondom hogy a jeladóról nem ír semmit. Vagyis még nem találtam. hőgomba csere valóban elég nehézkes, gondolom opel úgy gondolta vegyük ki hozzá a hűtőt, úgy könnyen hozzáférhetünk.. ha keresed akkor egy egypólusú, simán oldalról rácuppanó kábelnél fogod megtalálni :lol: legalábbis az én motoromnál ilyen csatlakozója van, gondolom az 1.6-osnál is hasonló jeladó lesz hasonló csatlakozóval csak máshol.. egy multiméterrel biztos be tudod lőni amúgy, hogy jól működik-e. ha rossz a fojtószelepnél a tömítés akkor az is okozhat gondot, ugyanis fals levegőt szív be a vákum.. egy alapos tisztítás mindenesetre nem fog gondot okozni :( vákumcsöveket sem árt végignézni minden jó helyen van-e. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Big Boss Elküldve November19, 2010 Megoszt Elküldve November19, 2010 Hőkapcsoló más néven. Nyáron ez ment tönkre nekem és képes volt járatni a ventit akár 2 nap állás után is.... két fokozatot kapcsol és elég nagy szívás a cseréje mert a hűtő oldalán van és kb nőgyógyász végzettség kell a cseréhez :excl: Annak a tömítését kéne kicserélnem mer ereszt....egyelőre megfelelő szerszámot sem találok, ami befér és képes kitekerni >.< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefi00 Elküldve November19, 2010 Megoszt Elküldve November19, 2010 Hali! Tudom hogy régebben volt szó a váltóról,de már nem emlékszek pontosan az egészre. Mostanában elég sűrűn csinálja főleg városban (Budapesten) az araszolgatásban,hogy nem akarja venni az egyest vagy csak nagyon nehezen. De ez akkor olyan,hogy szinte erővel kell berakni sebességbe. És mitől van az, hogy próbálom betenni egybe és nem megy berakom kettőbe de úgy hogy nem engedem fel előtte se utána a kuplungot azt megint próba egyesbe és simán megy. Vagy van még az az eset hogy újból kuplungolok és simán beveszi. Még nyáron vettem az autót kereskedésből és sikerült kiderítenem hogy ki volt az előző tulaj és megkerestem, persze nem letámadtam. Szívesen mesélt az autóról miket cserélt és mit kéne cserélni vagy megjavítani. Az elmondása alapján elég sok mindent megcsináltam kisebb munkák (a kivitelezésben a fórumtársak segítettek) innen tudtam meg mit hogyan lehet szétszedni meg hasonlók. Visszatérve a váltóra kb 30 ezer km-el ezelőtt cserélt olajat, mielőtt megvettem az autót. Valami tipp hogy mért csinálhatja ezt? Esetleg a kuplung nem emel ki rendesen? Eddig a kuplungon nem vettem észre semmit se, nem csúszik nem lágy semmi ilyen. Igaz hogy eléggé fent fog már, de nem hiszem hogy ez lenne a gond. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Big Boss Elküldve November19, 2010 Megoszt Elküldve November19, 2010 Nekem volt az a gondom, hogy nem akart néha 1-esbe és 2esbe (főleg 1) kapcsolni. Nálam a váltókar lötyögött, ha visszaolvasol megtalálod, hogy oldottuk meg. Nekem azóta tökéletes, pontos, nem lötyög. Egyéb hibaforrás a váltórudazat/a kuplung ahogy írtad. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefi00 Elküldve November19, 2010 Megoszt Elküldve November19, 2010 Nekem volt az a gondom, hogy nem akart néha 1-esbe és 2esbe (főleg 1) kapcsolni. Nálam a váltókar lötyögött, ha visszaolvasol megtalálod, hogy oldottuk meg. Nekem azóta tökéletes, pontos, nem lötyög. Egyéb hibaforrás a váltórudazat/a kuplung ahogy írtad. Nekem hála ég nem lötyög a váltó, az az eddig nem lettem erre figyelmes. Azért köszönöm :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November20, 2010 Megoszt Elküldve November20, 2010 Nekem hála ég nem lötyög a váltó, az az eddig nem lettem erre figyelmes. Azért köszönöm :excl: Nekem sem lötyög és mégis nehezen veszi az egyest néha!(vagyis erővel)Az én megoldásom hogy teljesen megállok és akkor váltok egyesbe!Ez eddig működött!Néha indulásnál kell "rákuplungoznom" mert a hátra menetet nem akarja venni,de ez párom G Astrájában is megvan hidegen! Másodikba nem tudtam visszaváltani egy időben,de mióta szét lett szedve pár oldallal előrébb leírt módon a váltókar,letisztítva,bekenve,azóta egyszer sem makacskodott a másodikba való visszaváltásnál! Ami nagyon idegesít hogy alacsony fordulaton berreg a váltóm és hiába csináltam meg hogy szorosabb legyen,így is csinálja még!Kicsit kézzel rá kell feszítenem és akkor abbahagyja!(mint ha nem lenne bent rendesen sebességben) Valami ki lehet kopva,de nem tudom még hogy mi! Tegnap vettem észre hogy hirtelen elfogyott vagy 2 deci hűtőfolyadékom!Eddig még soha nem csökkent le a szint ennyire!Remélem nem folyik sehol,de jobban figyelgetem most!1 nap állás után semmi fogyás eddig! A másik problémám hogy valami elkezdett zörögni a motortérben!Motor leállításánál és úthibáknál veszem észre!Nem kopog,hanem mint ha valami csavar csörögne,olyan hangja van!Lehet csak egy csavar lazult ki,de érdekes lesz megtalálni,az biztos... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Big Boss Elküldve November20, 2010 Megoszt Elküldve November20, 2010 Nekem hála ég nem lötyög a váltó, az az eddig nem lettem erre figyelmes. Azért köszönöm :excl: Ennek nem örülnöd kéne hanem szomorkodni, mer ez egy 300ft-os javítás lenne 5perc munkával :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November20, 2010 Megoszt Elküldve November20, 2010 Ennek nem örülnöd kéne hanem szomorkodni, mer ez egy 300ft-os javítás lenne 5perc munkával :excl: Igen,ha az lenne a gond,akkor olcsó és egyszerű lenne,de azért jó az ha nem lötyög! Egyébként nekem így is segített az az 5 perces munka mert azóta veszi a kettőt! :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefi00 Elküldve November20, 2010 Megoszt Elküldve November20, 2010 Igen,ha az lenne a gond,akkor olcsó és egyszerű lenne,de azért jó az ha nem lötyög! Egyébként nekem így is segített az az 5 perces munka mert azóta veszi a kettőt! :( Majd ha otthon leszek akkor megcsinálom azt az 5 perces javítást hátha az segít :lol: Meg majd még én is szépen bekenem mindenhol zsírral lehet az is segít. De a további ötleteket várom. Eddig is köszönöm :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November21, 2010 Megoszt Elküldve November21, 2010 Ami nagyon idegesít hogy alacsony fordulaton berreg a váltóm és hiába csináltam meg hogy szorosabb legyen,így is csinálja még!Kicsit kézzel rá kell feszítenem és akkor abbahagyja!(mint ha nem lenne bent rendesen sebességben) Valami ki lehet kopva,de nem tudom még hogy mi! A rudazat van kikopva. Egész pontosan ahol a rudazat kimegy az utastérből a motortérbe a tűzfalon, ott van kikopva az ágyazása. Hogy ez gumi, vagy fém azt nemtudom. Megoldás, vagy cseréled az ágyazást, vagy valahogy megfeszíted a váltúrudat, hogy ne zörögjön. Én ez utóbbit csináltam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November21, 2010 Megoszt Elküldve November21, 2010 Hali! Tudom hogy régebben volt szó a váltóról,de már nem emlékszek pontosan az egészre. Mostanában elég sűrűn csinálja főleg városban (Budapesten) az araszolgatásban,hogy nem akarja venni az egyest vagy csak nagyon nehezen. De ez akkor olyan,hogy szinte erővel kell berakni sebességbe. És mitől van az, hogy próbálom betenni egybe és nem megy berakom kettőbe de úgy hogy nem engedem fel előtte se utána a kuplungot azt megint próba egyesbe és simán megy. Vagy van még az az eset hogy újból kuplungolok és simán beveszi. Még nyáron vettem az autót kereskedésből és sikerült kiderítenem hogy ki volt az előző tulaj és megkerestem, persze nem letámadtam. Szívesen mesélt az autóról miket cserélt és mit kéne cserélni vagy megjavítani. Az elmondása alapján elég sok mindent megcsináltam kisebb munkák (a kivitelezésben a fórumtársak segítettek) innen tudtam meg mit hogyan lehet szétszedni meg hasonlók. Visszatérve a váltóra kb 30 ezer km-el ezelőtt cserélt olajat, mielőtt megvettem az autót. Valami tipp hogy mért csinálhatja ezt? Esetleg a kuplung nem emel ki rendesen? Eddig a kuplungon nem vettem észre semmit se, nem csúszik nem lágy semmi ilyen. Igaz hogy eléggé fent fog már, de nem hiszem hogy ez lenne a gond. Nekem csak álló helyzetben, illetve nagyon lassú haladásnál veszi be az 1-est. Szerintem ez nem hiba. Én már megszoktam. Ez előző autóm, 120as skoda is pontosan ilyen volt. Ennek az az oka, hogy a szinkrongyűrűnek azonos fordulatszámra kell szinkronizálnia a fogaskereket és a tengelyt, mielőtt összekapcsolódnának. Ezért nem szabad durván erővel berakni a váltót egyik sebességi fokozatba se! Hanem az összekapcsolódás határán kell tartani a váltókart, és előbb utóbb be fogja venni a fokozatot. Ennek a "problémának" egyébként az égvilágon semmi köze a váltó lötyögéséhez. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts