Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy elment a műszerfalvilágításom (km óra, fordulatszámmérő, hőfok, üzemanyagkijelző). A fedélzeti computer kijelzője működik, illetve a műszerfal alján lévő km számláló is.

Tudnátok segíteni, hogy kb mennyire nagy dolog ez a probléma? Illetve hogy tudnám megoldani hogy jó legyen!

Előre is köszönöm.

Megosztás:

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy elment a műszerfalvilágításom (km óra, fordulatszámmérő, hőfok, üzemanyagkijelző). A fedélzeti computer kijelzője működik, illetve a műszerfal alján lévő km számláló is.

Tudnátok segíteni, hogy kb mennyire nagy dolog ez a probléma? Illetve hogy tudnám megoldani hogy jó legyen!

Előre is köszönöm.

esetleg egy izzó csere, vagy nézd meg a biztosítékot. bár elm. egy körön van a többi műszervilágítással, így az izzó éghetett ki.

Megosztás:

Köszi a választ,

az izzócserét esetleg itthon is megtudom csinálni? Ha igen akkor tudnál mondani valamit hogy kezdjek neki?

persze, simán megoldható, de ha először csinálod akkor egy nyugtató tabival kezd :)

kicsit ki kell bontani a műszerfalat, itt találsz képekkel illusztrált lépéseket. ha nagyon ráérsz akár be is ledezheted és akkor többé nem fog kiégni :D

Megosztás:

Esetleg megtudnátok mondani melyik biztosítékot nézzem meg! Találtam egy listát, ebből ha megtudnátok mondani melyik a műszerfal világítása:

F 1- spare

F 2- 30A-air con/cooling fan

F 3- 40A-rear heated screen

F 4- spare

F 5- spare

F 6- 10A-RH dipped beam/headlight levelling

F 7- 10A-RH parking light/tail light

F 8- 10A-RH main beam

F 9- 30A-headlight washer

F10- 20A-horn

F11- 30A-central locking

F12- 20A-front fog lights

F13- spare

F14- 30A-windscreen washer

F15- spare

F16- 10A-rear fogs

F17- 30A-elec windows

F18- 10A-number plate light

F19- 20A-fuel pump

F20- 30A-elec windows

F21- spare

F22- 20A-hazard warning lights/info display/trip comp/air con/

Interior light/cooling fan/infotainment system

F23- spare

F24- 10A-LH dipped beam/headlight leveling

F25- 10A-LH parking light/tail light

F26- 10A-LH main beam

F27- spare

F28- 20A-coolant heating(diesel )

F29- 10A-hazard lights/elec mirrors/elec windows/sunroof/instruments/

cruise control/interior light

F30- 30A-sunroof

F31- spare(also been known to be the cigar socket worth a look socket not working )

F32- 10A-daytime running lights(scadinavia)

F33- 10A-constant supply for tow socket

F34- 10A-cd player

F35- 10A-ABS/traction control/auto box

F36- 20A-air con/heated seats/cigar socket

F37- spare

F38- 10A-stop lights/reverse lights/auto trans/cooling fan/

tid-mid display/cruise control

F39- 10A-auto trans

F40- 10A-cooling fan/air con/heated rear screew

F41- 10A-heated mirrors

Facelift fuse No as above with the following changes

F 6-15A

F13-10A-interior light

F15-5A-reading lights

F19-10A-radio/carphone/infotainment system

F21-10A-infotainment system/select lever lock/central locking/hazard warning lights

F22- 20A-hazard warning lights/information display/air con/interior light/

cooling fan/infotainment system

F29- 10A-hazard warning lights/dipped beam/reverse lights/elec mirrors/elec windows/sunroof/

Instruments/interior lights

F31- 30A-interior light/instrument illumination

F33- 20A-constant supply to tow socket

F34- 20A-instuments/radio/carphone/infotainment system

F36- 20A-air con/heated seats

F37- 10A-cigar lighter

F38- 10A-stop lights/cooling fan/information display/cruise control

F40- 10A-cooling fan/air con

Megosztás:

Esetleg megtudnátok mondani melyik biztosítékot nézzem meg! Találtam egy listát, ebből ha megtudnátok mondani melyik a műszerfal világítása:

F29- 10A-hazard lights/elec mirrors/elec windows/sunroof/instruments/

cruise control/interior light

Ha jól tudom ez lesz az,de ha mégsem megnézem neked holnap a magyar leírást!

Megosztás:

no, kitakarítottam az ac pumpa szűrőjét, ami tele volt piszokkal, így már nincs hangja. egy gond letudva :o

vettem ma hozzá lopó csövet is, így a tank alján lévő mocskot is ki tudom majd szívni a hétvégén.

lambaszondát is kicseréltettem ma, majd írok hogy mennyi lett a fogyasztás. remélem lemegy 10 alá..

és végül még egy olajcserét is megejtettem a kocsit, mobil super 2000-ret kapot ismét.

Megosztás:

Lambdát te hol vetted?

Bárókernél láttam 13 körül. Az ára az jó csak azt nem tudom meddig bírná.

no, kitakarítottam az ac pumpa szűrőjét, ami tele volt piszokkal, így már nincs hangja. egy gond letudva :o

vettem ma hozzá lopó csövet is, így a tank alján lévő mocskot is ki tudom majd szívni a hétvégén.

lambaszondát is kicseréltettem ma, majd írok hogy mennyi lett a fogyasztás. remélem lemegy 10 alá..

és végül még egy olajcserét is megejtettem a kocsit, mobil super 2000-ret kapot ismét.

Megosztás:

Lambdát te hol vetted?

Bárókernél láttam 13 körül. Az ára az jó csak azt nem tudom meddig bírná.

bárókerbe, titán kell az x20xev-be, az 20e nála is.

na, és ma a sors keze újra felém legyintett, ugyanis hazafele nézem, hogy istentelenül füstöl a kocsi elöl. hazaérve nézem, eltűnt minden hűtővíz a kocsiból. mondom ez nagyszerű. kezdem utántölteni, és 1 az 1ben folyik ki, a motorral szemben állva jobb oldalon, a nagy csatlakozási pont felé. sajnos nem látni, hogy lyukas, vagy mi van vele, de ereszt... hol lehet kapni hozzá ilyen gumicsövet? bárdiba nem volt :o

Megosztás:

bárókerbe, titán kell az x20xev-be, az 20e nála is.

na, és ma a sors keze újra felém legyintett, ugyanis hazafele nézem, hogy istentelenül füstöl a kocsi elöl. hazaérve nézem, eltűnt minden hűtővíz a kocsiból. mondom ez nagyszerű. kezdem utántölteni, és 1 az 1ben folyik ki, a motorral szemben állva jobb oldalon, a nagy csatlakozási pont felé. sajnos nem látni, hogy lyukas, vagy mi van vele, de ereszt... hol lehet kapni hozzá ilyen gumicsövet? bárdiba nem volt :o

A Bárdi nem tudom miért nem tart ilyen darabokat!Unix-ban biztosan van!Esetleg Norauto...

Megosztás:

A Bárdi nem tudom miért nem tart ilyen darabokat!Unix-ban biztosan van!Esetleg Norauto...

unix-ban sincs, viszont csergőben van. és most tessék megkapaszkodni! 55.000 Ft. Ez már rablás kategória. Egy műanyag, öntött cuccért ennyi pénzt elkérni. Lehet keresgélni bontóban..:/

megállapítottam a folyás pontos helyét, a szívósor alatt végigfutó csőben lesz a repedés. itt egy kép hogy pontosan miről is beszélek.

Na akkor most mi legyen?

Szomszéd szerelő szerint nem feltétlen szükséges leszedni a szívó sort, mert vhol elm. bent tartja egy csavar vagy fogó. De szerintem nincs az az isten, aki azt megtalálja a szívósor levétele nélkül.

Szóval le kéne bombázni a szívó sort aztán cserélni utána a dolgot? Mennyire macerás művelet ez? A pillangószelepet és a körülötte lévő dolgokat 1x már szétszedtem, onnan már csak 1 lépés a szívó sor levétele, jól gondolom?

Amúgy kezd megölni az ideg, ez egy opel mentalitás, miszerint ha végre megjavítok rajta mindent, akkor már csak azért is jelentkezik egy újabb hiba? :/

Megosztás:

unix-ban sincs, viszont csergőben van. és most tessék megkapaszkodni! 55.000 Ft. Ez már rablás kategória. Egy műanyag, öntött cuccért ennyi pénzt elkérni. Lehet keresgélni bontóban..:/

Amúgy kezd megölni az ideg, ez egy opel mentalitás, miszerint ha végre megjavítok rajta mindent, akkor már csak azért is jelentkezik egy újabb hiba? :/

Ez olyan mint a 88ezer forintos váltókar -.- Csak azér kérnek ennyit mert megtehetik :o

Egyébként én is arra jutottam mint te, most h mindent megcsináltam elkezdett folyni a termosztátház tömitésénél a hűtővíz '-.- Tegnap csináltam meg, kíváncsi vagyok mi jön most :D

Megosztás:

Ez olyan mint a 88ezer forintos váltókar -.- Csak azér kérnek ennyit mert megtehetik :)

Egyébként én is arra jutottam mint te, most h mindent megcsináltam elkezdett folyni a termosztátház tömitésénél a hűtővíz '-.- Tegnap csináltam meg, kíváncsi vagyok mi jön most :(

Klasszikus szopóroller. :) :( Nekem most jön a hidrotőkék cseréje. Naaagyon örültem neki, igazán hiányzott... :D :o

Az ember vagy törlesztőt fizet, vagy karbantartást.

Megosztás:

Sziasztok!

Motor vezérlő komputert és kábelköteget cseréltek a Vectrámban. Az autó megy is szépen, csak a fedélzeti komputer nem működik, ami eddig jó volt. Most mindenhova csak egy "F" betűt ír ki, kivéve a külső hőmérő meg a stopper. A szerelő állítja hogy ugyanolyan komputer került vissza mint az eredeti, igaz bontott és nem tudja mi lehet a gond. Valakinek ha lenne ötlete megköszönném.

Amúgy ajánlom hogy akinek 200000 fölött futott a Vectrája nézzen rá az injektor sor fölött futó kábel kötegre, vagy lehet hogy úgy jár mint én. Az új ára 375.000.- !!! a bontott 20.000.- de nem nagyon kapsz.

Megosztás:

Srácok!

A Kopogásérzékelő mennyire szokott "elromlani"? :o

Nekem sajna terhelés alatt csörögnek a szelepek, szóval valamiért nem működik a cucc (többféle üzemanyaggal is próbáltam már).

Gondolkodok egy levétel/pucolás kombón, hátha megoldja a dolgot, csak előtte gondoltam megkérdem, hogy volt e már valakinek hasonló gondja!?

Megosztás:

na, mai napi fejlemények.

hűtővíz csövet nem lehet kapni bontottan, vagyis 1 helyen volt, 65.000Ft-ot kértek érte. Mondtam, hogy 55e az új, de nem igazán válaszolt rá, le is tettem. Majd rárohad 20év múlva..

tehát egy gumissal megjavíttatom, amit kiszedtem. másik helyen ajánlották, hogy össze lehet rakni részenként egy hasonlót, ha javíthatatlan lesz a hiba. A lényeg, hogy ne kelljen 55e-ret egy ilyen miatt kifizetnem

most szerelgettem, csak a szívósor levétele után lehet kiszabadítani, mivel elérhetetlen helyen vannak a rögzítő bilincsnek. Alulról is..:/ kicsavartam minden látható csavart, ami a szívósort rögzítette, de nem igazán sikerült kiszedni. esetleg valaki, aki már szedte le, tudna tanácsot adni? Nagyon megköszönném :o

Megosztás:

na, mai napi fejlemények.

hűtővíz csövet nem lehet kapni bontottan, vagyis 1 helyen volt, 65.000Ft-ot kértek érte. Mondtam, hogy 55e az új, de nem igazán válaszolt rá, le is tettem. Majd rárohad 20év múlva..

tehát egy gumissal megjavíttatom, amit kiszedtem. másik helyen ajánlották, hogy össze lehet rakni részenként egy hasonlót, ha javíthatatlan lesz a hiba. A lényeg, hogy ne kelljen 55e-ret egy ilyen miatt kifizetnem

most szerelgettem, csak a szívósor levétele után lehet kiszabadítani, mivel elérhetetlen helyen vannak a rögzítő bilincsnek. Alulról is..:/ kicsavartam minden látható csavart, ami a szívósort rögzítette, de nem igazán sikerült kiszedni. esetleg valaki, aki már szedte le, tudna tanácsot adni? Nagyon megköszönném :o

Helló...

Megkaptad a finom munkát....Az a cső egészen a vízpumpától jön....És bakelitből van a hátsó ,,része"....Barátom tud csinálni 20ezer kö rül ilyet.....Persze örök életű fémből!!!

Megosztás:

Helló...

Megkaptad a finom munkát....Az a cső egészen a vízpumpától jön....És bakelitből van a hátsó ,,része"....Barátom tud csinálni 20ezer kö rül ilyet.....Persze örök életű fémből!!!

akkor lehet elkérném majd az ismerősöd számát, ha nem lehet javítani a csövet. de azért remélem megoldható valami olcsó megoldás :o de a 20e az nagyon baráti az 55e-hez képest :D

Ha ennyire vágod amúgy ezt a témát, elég a szívósor levétele a cseréhez? és van valami amit tudni érdemes a szívósor levételéhez?

köszi!

Megosztás:

akkor lehet elkérném majd az ismerősöd számát, ha nem lehet javítani a csövet. de azért remélem megoldható valami olcsó megoldás :o de a 20e az nagyon baráti az 55e-hez képest :D

Ha ennyire vágod amúgy ezt a témát, elég a szívósor levétele a cseréhez? és van valami amit tudni érdemes a szívósor levételéhez?

köszi!

Nincs semmi extra..Csak jegyezd meg a vákum csövek elhelyezkedését....Az a lényeg...Csak a szívósort kell leszedni...Cserélni sem kell mást,tömítést vagy ilyenek!!!

Megosztás:

Nincs semmi extra..Csak jegyezd meg a vákum csövek elhelyezkedését....Az a lényeg...Csak a szívósort kell leszedni...Cserélni sem kell mást,tömítést vagy ilyenek!!!

a csöveket feljegyeztem, és le is fotóztam, nehogy rossz helyen legyenek.

milyen csavarok rögzítik még a szívósort? a henger felől már minden csavart leszedtem, pontosabban 10db anyát, és 2db torx-os rögtízést, de így még nem mozdult meg. máshol nem láttam csavart, merre fele keressem?

Megosztás:

a csöveket feljegyeztem, és le is fotóztam, nehogy rossz helyen legyenek.

milyen csavarok rögzítik még a szívósort? a henger felől már minden csavart leszedtem, pontosabban 10db anyát, és 2db torx-os rögtízést, de így még nem mozdult meg. máshol nem láttam csavart, merre fele keressem?

Az a baj,h régen csináltam már,kb 1 éve!!De szerintem alulról kell lennie egy tartónak középen a szívüsor allján!!!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.