Thor Elküldve Október18, 2010 Megoszt Elküldve Október18, 2010 vízhűtő szerelésre valaki esetleg Budán egy jó szakit tud ajánlani? Vagy Pesten is akár.. Ha igen, azt nagyon megköszönném :) Ha még aktuális a dolog és a hűtőt kell javítani, akkor Kerepesen van egy hűtős Szaki. Pest felől jövet a bal oldalon van a főúton, kék Nissens táblát figyelj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sgery Elküldve Október18, 2010 Megoszt Elküldve Október18, 2010 Ha még aktuális a dolog és a hűtőt kell javítani, akkor Kerepesen van egy hűtős Szaki. Pest felől jövet a bal oldalon van a főúton, kék Nissens táblát figyelj. köszi, de ma megoldottam. vettem után gyártottban 1-et kemény 11e ft volt, aztán napi program volt kicserélni azt. Nem egyszerű, meg kell mondjam. nagyon sokat kell bontani, lökhárítót is a klíma hűtő miatt.. de sikerült. amúgy remélem jó lesz ez a hűtő, igazából picit idegesítő, hogy olyan gyenge ez a hűtőborda, hogy egy rovar becsapódása is elhajlítaná a lamellákat, ugyanis ha kézzel erősebben megfogtam valahol, akkor az már látszott :S más probléma. ha minden igaz a katalizátor elég hangosan sípol ha bemelegszik, tudok valami olcsó helyet, ahol olcsó után gyártott katalizátort kapni és ki is cserélik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Big Boss Elküldve Október18, 2010 Megoszt Elküldve Október18, 2010 Milyen motorba kell katalizátor? Egyébként megcsináltam a zsugorcsöves váltójavítást, egész jó lett és egyszerű megcsinálni :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
sgery Elküldve Október18, 2010 Megoszt Elküldve Október18, 2010 Milyen motorba kell katalizátor? Egyébként megcsináltam a zsugorcsöves váltójavítást, egész jó lett és egyszerű megcsinálni :D x20xev és mégvalami. nézegettem a kocsit alulról és láttam, hogy az olaj teknő mellett, a váltó csatlakozás felé engedi el az olajat a kocsi. szaki azt mondta szimeringet kell cserélni, de ahhoz le kell venni a váltót. milyen összeg lehet egy ilyen móka? egyáltalán megéri? mert olcsóbb tölteni az olajat..:) és ugye automata váltóról van szó, így speedy-ben azt mondták ők nem is vállalják a dolgot.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október18, 2010 Megoszt Elküldve Október18, 2010 Milyen motorba kell katalizátor? Egyébként megcsináltam a zsugorcsöves váltójavítást, egész jó lett és egyszerű megcsinálni :icon13: Én meg Párom A Vekijén csináltam meg a "gumigyűrű alá szigetelőszalagot" megoldást. Hát apám, nagyon komoly lett :) Mintha kicserélték volna, az amúgy sem túl rossz "váltót". Bár a rezgés megvolt már ennél is, de ez már a múlté :D Köszke mindenkinek az eszmecserét, meghozta az ihletet <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Big Boss Elküldve Október18, 2010 Megoszt Elküldve Október18, 2010 Hát geri, ez nem tuti tipp, de pár hete hasonló ügyben keresgéltem (nekem leömlő kellett, de nálam abba van a katalizátor is) szval végül is bontottat vettem, mer az olcsóbb :D De ha új kell akkor utángyártottat akár bárdinál/csergőéknél találsz "utángyártottat" 135ezerér ami elég soknak tűnik <_< De ezt is nézegettem: http://www.dinamit-dob.hu/ Itt másfél év garival csinálnak utángyártottat mintából, tehát ők gyártják, így olcsóbb is. Érdemes rákérdezni náluk esetleg :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jürgen Elküldve Október18, 2010 Megoszt Elküldve Október18, 2010 Üdv! X20DTL B Vectrával van az a gond, hogy útközben kigyulladt a check engine, a fordulatszámmérő kifeküdt nullára és vészprogramra kapcsolt... A hibakódot sajnos nem lehet kivillogtatni. Most éppen jó... ez mitől történhetett? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jürgen Elküldve Október19, 2010 Megoszt Elküldve Október19, 2010 Most már ha jelen van a hiba, be sem indul... ha várok egy kicsit, akkor megint jó. Valakinek volt már ilyen tapasztalata? Link to comment Megosztás: More sharing options...
sgery Elküldve Október19, 2010 Megoszt Elküldve Október19, 2010 Hát geri, ez nem tuti tipp, de pár hete hasonló ügyben keresgéltem (nekem leömlő kellett, de nálam abba van a katalizátor is) szval végül is bontottat vettem, mer az olcsóbb :D De ha új kell akkor utángyártottat akár bárdinál/csergőéknél találsz "utángyártottat" 135ezerér ami elég soknak tűnik <_< De ezt is nézegettem: http://www.dinamit-dob.hu/ Itt másfél év garival csinálnak utángyártottat mintából, tehát ők gyártják, így olcsóbb is. Érdemes rákérdezni náluk esetleg :) a bárdis 135e-res katalizátort én is néztem, nem is értem, hogy ki az aki képes ezt megvenni :/ kérdeztem egy közeli kipufogó szakit, aki eddig is csinálta nekem a munkákat, 40e-ért tud 2év vagy 100e km garival berakni egyet. viszont nekem még ez is sok, szerintetek gondot jelent, ha fogom, kivágatom és egy újabb középdob lesz helyette? Tudom, hogy a vizsgán elbukik, de egy kedves fórumtárs csinálja, így ez a része nem jelent gondot:) gondolom erősebb lesz a kocsi, meg szennyezőbb, egyéb? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Big Boss Elküldve Október19, 2010 Megoszt Elküldve Október19, 2010 Most már ha jelen van a hiba, be sem indul... ha várok egy kicsit, akkor megint jó. Valakinek volt már ilyen tapasztalata? Csak azt tudom javasolni mint a többiek nekem bár ez nem jött be nálam: takaritsd ki a jeladók csatiját+fújd be kontaktsprével. Egyébként h-h nem írja ki a hibakódokat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jürgen Elküldve Október19, 2010 Megoszt Elküldve Október19, 2010 Csak azt tudom javasolni mint a többiek nekem bár ez nem jött be nálam: takaritsd ki a jeladók csatiját+fújd be kontaktsprével. Egyébként h-h nem írja ki a hibakódokat? Közben én is azt találtam, hogy másoknál ez a hiba a főtengely jeladó letérdelése esetén jött elő... Most már nem nálam van a kocsi, hazamentek valahogy vele, szóval számomra többé-kevésbé nincs már probléma. A hibakódot meg a dízelnél nem lehet kiolvasni a gémkapcsos módszerrel, sajnos. Ennél legalábbis nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Big Boss Elküldve Október19, 2010 Megoszt Elküldve Október19, 2010 Enyémnél se lehet úgy, csak a benyomott gáz+fékpedállal elvileg, még nem próbáltam mer tudom mi a hiba, csak nemtom mi okozza, holnap kiderül :) A katalizátorra visszatérve, a kiszedés biztos működik, de nemtudom jót tesz e a kocsinak :D Mindenesetre egy új katalizátor mindenképp drága, 40ezer pedig bőven megéri szerintem, én annyiér kaptam bontottat >.< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jürgen Elküldve Október19, 2010 Megoszt Elküldve Október19, 2010 Enyémnél se lehet úgy, csak a benyomott gáz+fékpedállal elvileg, még nem próbáltam mer tudom mi a hiba, csak nemtom mi okozza, holnap kiderül :D Hát nekem az sem működött, de lehet, hogy én vagyok a béna... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
sgery Elküldve Október19, 2010 Megoszt Elküldve Október19, 2010 Enyémnél se lehet úgy, csak a benyomott gáz+fékpedállal elvileg, még nem próbáltam mer tudom mi a hiba, csak nemtom mi okozza, holnap kiderül :D A katalizátorra visszatérve, a kiszedés biztos működik, de nemtudom jót tesz e a kocsinak <_< Mindenesetre egy új katalizátor mindenképp drága, 40ezer pedig bőven megéri szerintem, én annyiér kaptam bontottat >.< nem hiszem hogy gondot okoz, annó f astránál is kiszedték nekem, csak folytotta a motort..:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Big Boss Elküldve Október20, 2010 Megoszt Elküldve Október20, 2010 Na egy kis összefoglaló :) Már látom az alagút végét, valószínűleg minden rendben van most már. Használt autó tele meglepetésekkel ^^ Na ugye cserélni kellett olaj, szűrők stb. Ami meglepi volt még az összes fékbetét, kézifék bowden+betét csere... Jó tudni mennyit ér az opelesek műszeres fékvizsgálata ami jónak mondta a fékeket :D A meglepi a repedt leömlő volt a horribilis gyári árával de találtam az összes budapesti bontó felhívása után 1 dbot ami most lett felrakva. Váltókar az itteni kollégák segítségével orvosolva, rendszámtábla világítás is (még1x köszi). A check engines próblémámra a megoldás úgy tünik egy szoftverfrissítés volt <_< Legalábbis ezt agyalták ki ma az opelnél műszakiztatás közben. Ezen kívül egy vízfokjeladó csere+2 csatlakozó. Nos mint kiderült a forgalmiban a 2-es kategóriába van sorolva az autó, míg valójában a 6osba tartozik (euro-III) -.- Szval mehetek most önkormányzatba rendszámtáblástul :icon13: A másik meglepi a jónak tűnő nyárigumik 11éves voltának kiderülése volt, és hogy az egyik a pótkerék et39es felnijére volt rakva a többi et35öse helyett :lol: És most jön az ima, hogy minden jó legyen. Mert most fogytam ki a keretből amit kocsira szántam -_- Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Október21, 2010 Megoszt Elküldve Október21, 2010 Na egy kis összefoglaló :) Már látom az alagút végét, valószínűleg minden rendben van most már. Használt autó tele meglepetésekkel ^^ Na ugye cserélni kellett olaj, szűrők stb. Ami meglepi volt még az összes fékbetét, kézifék bowden+betét csere... Jó tudni mennyit ér az opelesek műszeres fékvizsgálata ami jónak mondta a fékeket :D A meglepi a repedt leömlő volt a horribilis gyári árával de találtam az összes budapesti bontó felhívása után 1 dbot ami most lett felrakva. Váltókar az itteni kollégák segítségével orvosolva, rendszámtábla világítás is (még1x köszi). A check engines próblémámra a megoldás úgy tünik egy szoftverfrissítés volt <_< Legalábbis ezt agyalták ki ma az opelnél műszakiztatás közben. Ezen kívül egy vízfokjeladó csere+2 csatlakozó. Nos mint kiderült a forgalmiban a 2-es kategóriába van sorolva az autó, míg valójában a 6osba tartozik (euro-III) -.- Szval mehetek most önkormányzatba rendszámtáblástul :icon13: A másik meglepi a jónak tűnő nyárigumik 11éves voltának kiderülése volt, és hogy az egyik a pótkerék e39es felnijére volt rakva a többi e35öse helyett :lol: És most jön az ima, hogy minden jó legyen. Mert most fogytam ki a keretből amit kocsira szántam -_- Ne félj,nem lesz jobb a helyzet,inkább tegyél még félre még egyszer ennyit,de közbe gyűjtögessél is,mert kelleni fog!(ne így legyen!) :D Na majd otthon szerkesztem a hsz-emet,mert lassan lejár a munkaidőm B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október21, 2010 Megoszt Elküldve Október21, 2010 Na egy kis összefoglaló <_< Már látom az alagút végét, valószínűleg minden rendben van most már. Használt autó tele meglepetésekkel ^^ Na ugye cserélni kellett olaj, szűrők stb. Ami meglepi volt még az összes fékbetét, kézifék bowden+betét csere... Jó tudni mennyit ér az opelesek műszeres fékvizsgálata ami jónak mondta a fékeket :icon13: A meglepi a repedt leömlő volt a horribilis gyári árával de találtam az összes budapesti bontó felhívása után 1 dbot ami most lett felrakva. Váltókar az itteni kollégák segítségével orvosolva, rendszámtábla világítás is (még1x köszi). A check engines próblémámra a megoldás úgy tünik egy szoftverfrissítés volt :lol: Legalábbis ezt agyalták ki ma az opelnél műszakiztatás közben. Ezen kívül egy vízfokjeladó csere+2 csatlakozó. Nos mint kiderült a forgalmiban a 2-es kategóriába van sorolva az autó, míg valójában a 6osba tartozik (euro-III) -.- Szval mehetek most önkormányzatba rendszámtáblástul -_- A másik meglepi a jónak tűnő nyárigumik 11éves voltának kiderülése volt, és hogy az egyik a pótkerék e39es felnijére volt rakva a többi e35öse helyett B) És most jön az ima, hogy minden jó legyen. Mert most fogytam ki a keretből amit kocsira szántam :D Nah nem rossz nem rossz :) Gumiknál gondolom "ET" akartál írni, nem? Pislogtam is, hogy BMW-re való felnid van :D Érdekes dolgot írtál, ezzel az átsorolással... Nekem is ugyanez a motorom van, mint a 96 utáni B vekikben, de gondolom én mehetek a sóhivatalba reklamálni és marad piros matricíren... Ismét okosak voltak a jogalkotók. Szerintetek? Szoftverfrissítés? Hmm, ezt még nem is hallottam, mint opciót. Páromnak sz@rakodik veztengely jeladó hibával, pedig már cseréltem benne jópárszor. Lehet megoldaná a problémát? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Big Boss Elküldve Október21, 2010 Megoszt Elküldve Október21, 2010 Ha belső embered megy el opel szakszervízbe még csinálnak is valamit. Van vmi gyári hibajegyzékük megoldásokkal, abba volt, hogy az enyémnél ilyen esetbe motorvezérlő szoftver frissítést kell csinálni. Egyébként a tied X motorkódos, az enyém Z-s ami 2000.06-tól volt kapható 125 pacis motoros szval nem biztos, hogy ugyanaz a kategória. A műszaki adatlapomon záradékként szerepel, hogy 06-ba kéne lennie :) De lehet igazad van mert a szakim is szidta a jogalkotókat h most megint buzerálták a rendszert, na mindegy remélhetőleg kicserélik a forgalmit/belenyomtatják és nem kérnek 8k forintot újér mer balhé lesz az önkormányzatban. Igen et-t akartam csak álmos voltam ^^ Ja és kifelejtettem az olajszűrőház cserét amit külföldről kellett rendelni mer el volt repedve és itt nem volt sehol :D Na de onnan szivárgott az olaj, szóval megoldott 2 problémát is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve Október21, 2010 Megoszt Elküldve Október21, 2010 Na egy kis összefoglaló :D Már látom az alagút végét, valószínűleg minden rendben van most már. Használt autó tele meglepetésekkel ^^ Na ugye cserélni kellett olaj, szűrők stb. Ami meglepi volt még az összes fékbetét, kézifék bowden+betét csere... Jó tudni mennyit ér az opelesek műszeres fékvizsgálata ami jónak mondta a fékeket <_< A meglepi a repedt leömlő volt a horribilis gyári árával de találtam az összes budapesti bontó felhívása után 1 dbot ami most lett felrakva. Váltókar az itteni kollégák segítségével orvosolva, rendszámtábla világítás is (még1x köszi). A check engines próblémámra a megoldás úgy tünik egy szoftverfrissítés volt :icon13: Legalábbis ezt agyalták ki ma az opelnél műszakiztatás közben. Ezen kívül egy vízfokjeladó csere+2 csatlakozó. Nos mint kiderült a forgalmiban a 2-es kategóriába van sorolva az autó, míg valójában a 6osba tartozik (euro-III) -.- Szval mehetek most önkormányzatba rendszámtáblástul :lol: A másik meglepi a jónak tűnő nyárigumik 11éves voltának kiderülése volt, és hogy az egyik a pótkerék et39es felnijére volt rakva a többi et35öse helyett -_- És most jön az ima, hogy minden jó legyen. Mert most fogytam ki a keretből amit kocsira szántam B) Ehhe... ehhe... nekem hasonló volt a lista, csak hozzájött egy gyűrűzés. Azért az jobban zsebbenyúlós volt. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Október21, 2010 Megoszt Elküldve Október21, 2010 És még én szoktam panaszkodni??? Eddig ha jól tudom egy féknyergen kívül csak kopó alkatrészeket cseréltem... :) Ha már ennyire divat lett a váltó javítás,ma én is nekiálltam! :D Nem volt kedvem boltba mászkálni,így Seth megoldását választottam ideiglenesen!Ha több időm lesz,szerintem lecserélem a zsugorcsöves megoldásra!(Pontosabban kipróbálom azt is) Kétszer kellett szétszednem,mert elsőnek 2 gumit raktam rá és olyan szoros lett a váltó,hogy 3.-4.-ben szinte kiugrott sebességből és mindig azt néztem... Ajánlom másnak is aki csinálja,hogy elsőnek csak egyet,mert beleszorult úgy a rúd,hogy "öröm" volt kivenni! <_< Miután egy gumitól megszabadultam,szinte tökéletes lett!Nincs rezgés,nincs lógás! Köszi mindenkinek még egyszer a leírásokat és a képeket! :icon13: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Big Boss Elküldve Október21, 2010 Megoszt Elküldve Október21, 2010 Hurrá ingyen kicserélték a forgalmit, most kék matricával virít az autó :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Október21, 2010 Megoszt Elküldve Október21, 2010 Akkor neked még nem kopott ki annyira mint nekem, én elsőnek 1 gumit raktam de kevés volt így lett kettő belőle és teljesen jó így a gépezet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Október21, 2010 Megoszt Elküldve Október21, 2010 Hurrá ingyen kicserélték a forgalmit, most kék matricával virít az autó :) És ezt hogyan intézted el? Akkor most már hivatalosan is jobb besorolású az autód? '96-os X20XEV is kék matricát kapna elvileg, nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Október21, 2010 Megoszt Elküldve Október21, 2010 Hurrá ingyen kicserélték a forgalmit, most kék matricával virít az autó <_< Én még jövő októberig zöld plakettel fogok járkálni :) 4-es környezetvédelmi besorolás, Isuzu motor :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Október21, 2010 Megoszt Elküldve Október21, 2010 Nos mint kiderült a forgalmiban a 2-es kategóriába van sorolva az autó, míg valójában a 6osba tartozik (euro-III) -.- Szval mehetek most önkormányzatba rendszámtáblástul :) Szerintem a Z-s motor az Euro4-es, nem pedig Euro3-as. Ennél a motornál a leömlővel egybe van építve a katalizátor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts