straega Elküldve Szeptember22, 2012 Elküldve Szeptember22, 2012 Hát egy próbát talán megér... Habár kétlem h a fontosabb hibakódok csak igy törlödnének, de nem tom... Majd kiderül... :D Merre laksz? Én Kecskeméten, kitörlöm ingyen.
kolbi0325 Elküldve Szeptember22, 2012 Elküldve Szeptember22, 2012 Ebben az esetben nem fog működni. Töröltetni kell de ha jó a vezérmü tengely jeladó amit beraktam akkor nem kéne a hibának megszünnije? Csakis ugy derül ki h jó-e a jeladó ha töröltetem a hibakódot?? Köszönöm
kolbi0325 Elküldve Szeptember22, 2012 Elküldve Szeptember22, 2012 Merre laksz? Én Kecskeméten, kitörlöm ingyen. Köszönöm, de sajna Orosháza...
vmegyei Elküldve Szeptember24, 2012 Elküldve Szeptember24, 2012 Sziasztok Kedves Márkatársak! Az alábbi elektromos problémával összefüggésben szeretnék segítséget kérni tőletek: A kocsimnak (2,0 DTI, X20DTH) olyan nyűge van, hogy néha a fordulatszám-mérő leesik a nullára, miközben ég a "csekklámpa". A motor ilyenkor is megy, csak rendkívül erőtlen. Aztán idővel csak úgy magától megjavul, és megy minden tovább. (Általában 90 %-ban jó a gép.) A hibákat kiolvastuk, ezek az alábbiak: - P1650 CAN hibás működés - P1651 CAN átvivő/fogadó hiba - P0725 motorfordulatszám behajtás áramkör hibás működés - P1335 Befecskendező szivattyú fordulatszám információ A szerelőm szerint elő szokott fordulni, hogy a generátor környékén van vmilyen kontakthiba, így átnézett mindent. (Mért, megvizsgálta a kábelköteget, a testkábelek érintkezési pontjait megtisztította, de sajnos a hiba ismét előjött.) Volt már vki ilyen cipőben? Mi lehet a tényleges hiba? Az adagolót nem bántom, ha nem muszáj, mivel az Kecelen a jeladó cseréjével együtt kicsit sokba fájna. Előre is köszönöm a hsz-eket!
adolf Elküldve Szeptember24, 2012 Elküldve Szeptember24, 2012 Sziasztok lenne egy kérdésem hogy lehet ki kötni a fék kopásjelzőz állandóan ki írja hogy Break Pad köszi
kocka Elküldve Szeptember24, 2012 Elküldve Szeptember24, 2012 Sziasztok lenne egy kérdésem hogy lehet ki kötni a fék kopásjelzőz állandóan ki írja hogy Break Pad köszi A két vezetéket kösd össze.
adolf Elküldve Szeptember25, 2012 Elküldve Szeptember25, 2012 A két vezetéket kösd össze. Köszi szépen.
adolf Elküldve Szeptember25, 2012 Elküldve Szeptember25, 2012 sziasztok tud valaki segíteni Check oil level ritkán kiírja ezt amikor meg nézem az olaj szintet a pálcán középen van az olaj.
straega Elküldve Szeptember25, 2012 Elküldve Szeptember25, 2012 sziasztok tud valaki segíteni Check oil level ritkán kiírja ezt amikor meg nézem az olaj szintet a pálcán középen van az olaj. nekem mondjuk ilyet nem tud, de szerintem nyugodtan fentebb lehet azt tölteni. Nekem kb a felső nívótol 3-4mm-re van mindíg az olajszint, a hallható hidrotőkék így halkabbak is :) Szerintem!!!
adolf Elküldve Szeptember25, 2012 Elküldve Szeptember25, 2012 nekem mondjuk ilyet nem tud, de szerintem nyugodtan fentebb lehet azt tölteni. Nekem kb a felső nívótol 3-4mm-re van mindíg az olajszint, a hallható hidrotőkék így halkabbak is :) Szerintem!!! Köszi.
Adam1 Elküldve Szeptember25, 2012 Elküldve Szeptember25, 2012 sziasztok tud valaki segíteni Check oil level ritkán kiírja ezt amikor meg nézem az olaj szintet a pálcán középen van az olaj. Szerintem az olajszint jeladóval lesz a gond... Legalábbis, ha van benne elegendő olaj.
adolf Elküldve Szeptember26, 2012 Elküldve Szeptember26, 2012 Szerintem az olajszint jeladóval lesz a gond... Legalábbis, ha van benne elegendő olaj. Helló! van bene elég olaj a nívó pálca közepéig van az olaj. olaj szint jeladó hol találom merre keresem?
zozor Elküldve Szeptember26, 2012 Elküldve Szeptember26, 2012 Sziasztok Kedves Márkatársak! Az alábbi elektromos problémával összefüggésben szeretnék segítséget kérni tőletek: A kocsimnak (2,0 DTI, X20DTH) olyan nyűge van, hogy néha a fordulatszám-mérő leesik a nullára, miközben ég a "csekklámpa". A motor ilyenkor is megy, csak rendkívül erőtlen. Aztán idővel csak úgy magától megjavul, és megy minden tovább. (Általában 90 %-ban jó a gép.) A hibákat kiolvastuk, ezek az alábbiak: - P1650 CAN hibás működés - P1651 CAN átvivő/fogadó hiba - P0725 motorfordulatszám behajtás áramkör hibás működés - P1335 Befecskendező szivattyú fordulatszám információ A szerelőm szerint elő szokott fordulni, hogy a generátor környékén van vmilyen kontakthiba, így átnézett mindent. (Mért, megvizsgálta a kábelköteget, a testkábelek érintkezési pontjait megtisztította, de sajnos a hiba ismét előjött.) Volt már vki ilyen cipőben? Mi lehet a tényleges hiba? Az adagolót nem bántom, ha nem muszáj, mivel az Kecelen a jeladó cseréjével együtt kicsit sokba fájna. Előre is köszönöm a hsz-eket! Csao! Fordulatszám-jeladó. Nemrég a szomszédnak volt hasonló gondja /http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=226&st=5220#entry904444/ Lehet neked is ez lesz... Meg ugye írja is hibának a jeladót. A " P1651 CAN átvivő/fogadó hiba" szerintem csatlakozónál érintkezési hiba lehet. Szerintem. :)
Saturation Elküldve Szeptember26, 2012 Elküldve Szeptember26, 2012 a fordulatot még nem figyeltem, de a megtorpanás elő szokott jönni az enyémbe Meyle típusú pumpa lett betéve, kb 2 hónapja, benzinszűrő pedig tavaly ősszel lett cserélve. a pumpáról azt mondták, hogy ez az egyik legjobb típus (cserélni azért kellett, mert az előző annyira elgyengült, hogy 3000 fordulaton 5 mp alatt lefulladt, olyan kevés anyagot nyomott, viszont ez az indítási jelenség megmaradt, szóval nálam nem a pumpa volt a baj) amúgy az injektor hídon levő nyomásszabályzónak van valami más elnevezése? Hello Nekem is 1999-es X16XEL van csak nálam egy árnyalattal más a helyzet. Nekem álltalában reggelente induláskor erőtlen a gép. Néha instabil a fordulatszám, de az esetek nagy többségében 1300-ra felszabályzott fordulatszámmal indul. Ott is marad pár percig majd utánna ejti vissza 800-900-ra. Nálam indulást követő pár 100 méteren gázadásra erőtlen a gép, megtorpan, mintha nem ízlene a neki a benzin. Érdekesség, ha direktbe LPG gázzal indítok, vagy ha már átáll, akkor a torpanás megszűnik. Na ezt mi okozhatja? Engem is érdekelne ez az injektor hídn lévő nyomásszelep, mit csinál, lehet-e kapni stb? Ugyanis lévén hogy csak benzinnel csinálja és csak hidegen indított motornál ezért a benzin ellátó rendszerre gyanakszom. Vagy lehet hogy, a lambda szonda hallódik (ahogy erre a legutóbbi műszakin is felhívták a figyelmemet a magas CO miatt). Ugyanis lehet hogy a lambdaszonda jele oly mértékben torzul, hogy túl sok, vagy túl kevés benzint kér az ECU-től? És ez zavarja össze a ménest.
zozor Elküldve Szeptember26, 2012 Elküldve Szeptember26, 2012 nekem mondjuk ilyet nem tud, de szerintem nyugodtan fentebb lehet azt tölteni. Nekem kb a felső nívótol 3-4mm-re van mindíg az olajszint, a hallható hidrotőkék így halkabbak is :) Szerintem!!! Ne töltsd túl a nívó fölé, nemhiába az a max jel. Elvileg kinyomhatja a szimering mellett az olajat. Bár az is igaz, hogy hiába 5,5L a feltöltési mennyiség pl. az én vasamba, ha kereken annyit teszek bele, 1-2mm-rel akkor is magasabban van a szint, még 1-2 hónap után is. Ezért csak mindig 3/4-ig öntöm, aztán később felső nívóig, azzal elvan olajcseréig. Viszont most az Elf-et komálja, nem is kellett még utána önteni, pedig lassan-lassan jön a csere. És még mindig felénél van.
Big Boss Elküldve Szeptember26, 2012 Elküldve Szeptember26, 2012 sziasztok tud valaki segíteni Check oil level ritkán kiírja ezt amikor meg nézem az olaj szintet a pálcán középen van az olaj. Nekem is ugyanezt csinálja, ha feléhez ér az olaj elkezd bevillanni a check aztán 1/3tól kb folyton világít. Nem tudom ez mér gond neked, nem érne meg egy olajgomba cserét szerintem. Legalább tudod, hogy közeledik az utántöltés ideje.
straega Elküldve Szeptember26, 2012 Elküldve Szeptember26, 2012 Ne töltsd túl a nívó fölé, nemhiába az a max jel. Elvileg kinyomhatja a szimering mellett az olajat. Bár az is igaz, hogy hiába 5,5L a feltöltési mennyiség pl. az én vasamba, ha kereken annyit teszek bele, 1-2mm-rel akkor is magasabban van a szint, még 1-2 hónap után is. Ezért csak mindig 3/4-ig öntöm, aztán később felső nívóig, azzal elvan olajcseréig. Viszont most az Elf-et komálja, nem is kellett még utána önteni, pedig lassan-lassan jön a csere. És még mindig felénél van. Bakker! Nem felette hanem alatta 3-4 mm
adolf Elküldve Szeptember27, 2012 Elküldve Szeptember27, 2012 Bakker! Nem felette hanem alatta 3-4 mm Köszi.
vmegyei Elküldve Szeptember28, 2012 Elküldve Szeptember28, 2012 Csao! Fordulatszám-jeladó. Nemrég a szomszédnak volt hasonló gondja /http://www.opelforum...220#entry904444/ Lehet neked is ez lesz... Meg ugye írja is hibának a jeladót. A " P1651 CAN átvivő/fogadó hiba" szerintem csatlakozónál érintkezési hiba lehet. Szerintem. :) Hali! Köszi a választ! De melyik jeladóra gondolsz? Ez ugye nem az adagolóban lévő?
zozor Elküldve Szeptember28, 2012 Elküldve Szeptember28, 2012 Hali! Köszi a választ! De melyik jeladóra gondolsz? Ez ugye nem az adagolóban lévő? Fordulatszám jeladóra. Úgy tudom, csak 1 van belőle. Vagyis nem az adagolóban lévő, az most nem ugrik be melyik. :rolleyes:
Ricsi89 Elküldve Szeptember28, 2012 Elküldve Szeptember28, 2012 Hali! Köszi a választ! De melyik jeladóra gondolsz? Ez ugye nem az adagolóban lévő? Főtengely jeladó lesz az. Ez valahol a lendkerék környékén lesz, szerintem a motor első felén.
vmegyei Elküldve Szeptember29, 2012 Elküldve Szeptember29, 2012 Főtengely jeladó lesz az. Ez valahol a lendkerék környékén lesz, szerintem a motor első felén. Köszi! Remélem is, h csak az. Az 10-15 e Ft körül megúszható, ahogy néztem az alkatrészárakat.
snorh Elküldve Szeptember29, 2012 Elküldve Szeptember29, 2012 Hali Az EGR szelepem hibázik néha, nekieshetek én magamnak kitisztítani szerintetek? Üdv
bobizse Elküldve Szeptember29, 2012 Elküldve Szeptember29, 2012 üdv mindenkinek! van valamilyen különösebb praktikája, szerszám igénye a váltókar cseréjének? illetve a hátsó ablaktörlő motor cseréjéhez hogy érdemes nekikezdeni?
Big Boss Elküldve Szeptember29, 2012 Elküldve Szeptember29, 2012 Váltókart minek cseréled ha szabad tudni :) Amúgy semmi különös, 3asba be szoknya fel, kis csavarhúzóval kipattintod a biztosító pöcköt és kihúzod.
Recommended Posts