Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Jöhet a leírás képekkel :lol:

Na akkor röviden:

Javarészt SMD Ledekkel készítettem, a számlap piros részei SMD-k - ford mérőnél 2 darab a többinél 1-1. A piros mutatók alatt 2,5x2,5 mm-esek vannak, ford mérő alatt 2, km óra alatt 3 darab a benzin és vízhőfok alatt pedik 1-1 három mm-es. A helyüket előtte kireszeltem a plexilapban (az egész műszeregységet rapityára szedtem), majd sok próba a pincében (vaksötét), és végül ragasztás. A két nagyobb mutató alatt azért van több mert egyenesen felfelé világítanak és ahogy fordul a mutató nem volt egyenletes a fényeloszlás. A kék SMD-ket egy nyák lemezre forrasztottam a számlapnak megfelelően összesen 28 darabot. Lehet, hogy kicsit soknak tűnik de így sikerült egyenletes fényeloszlást biztosítani. Hármas csoportokban, sorbakötve forrasztottam, figyelve, hogy a számlap világosabb helyeire nagyobb ellenállások kerüljenek, 470 ohm-tól 1 kohm-ig.

A km számláló fehér lett, itt kipróbáltam a kéket, a pirosat, de a fehér adott megfelelő eredményt.

A fedélzetibe 4 darab 180°-ban szórt nagy fényerejű Led került. A kapcsolókba 1-1 darab 3 mm-es kék - ill. a működést jelző sárga - került. A rádióba szintén SMD-k kerültek, a hangerő szbályzóhoz 2 darab piros, a többi helyre kék.

A fűtés szabályzóban szintén SMD-k vannak, 3 piros - a piros sávhoz - a többi itt is kék.

A lámpakapcsolóban 6 darab szórt fényű 5 mm-es van.

Ha összeszedtem a képeket, majd azokat is felöltöm.

Megosztás:

Hello mindenkinek!

Pici problem,2.0i B Vectrámmal(1996),Tegnap izzót cseréltem a műszerfal km állásnál,és azóta világít a légzsák visszajelző lámpa.Mielőtt kivettem a műszert,a kormánylégzsák csatiját lehúztam.De!Viszont az ülést meg teljesen hátratoltam.Ha valaki tudja hogy mi a gond,vagy van tippje segítsen! Előre is köszi!

Megosztás:

Hello mindenkinek!

Pici problem,2.0i B Vectrámmal(1996),Tegnap izzót cseréltem a műszerfal km állásnál,és azóta világít a légzsák visszajelző lámpa.Mielőtt kivettem a műszert,a kormánylégzsák csatiját lehúztam.De!Viszont az ülést meg teljesen hátratoltam.Ha valaki tudja hogy mi a gond,vagy van tippje segítsen! Előre is köszi!

Az már csak akkor tűnik el onnan ha elviszed valakihez aki géppel kitörli a hibakódot :lol: Vagy esetleg ha megmozgatod lehúzott akkusaru mellett a kábeleket és visszateszed ha nem és ottmarad akkor marad a hibakód törlése, ilyen volt nekem is...

Megosztás:

Emberek kéne egy kis segítség! Úgy néz ki elszállt az AC pumpám! Hol lehet kapni olcsón? Esetleg bontóban érdemes? Olvastam itt, hogy a tankszellőztető is tönkreteheti a pumpát, ez igaz? Hol találom a szellőzőt?

Nincs valakinek róla fényképe? Azt mondták elől a lökhárítónál de én nem látom sehol. melyik oldalon nézzem! Az 1.6; 1,8; 2,0-nak az AC-ja ugyanaz? Ez most nagyon rosszkor jött :lol:

Megosztás:

Emberek kéne egy kis segítség! Úgy néz ki elszállt az AC pumpám! Hol lehet kapni olcsón? Esetleg bontóban érdemes? Olvastam itt, hogy a tankszellőztető is tönkreteheti a pumpát, ez igaz? Hol találom a szellőzőt?

Nincs valakinek róla fényképe? Azt mondták elől a lökhárítónál de én nem látom sehol. melyik oldalon nézzem! Az 1.6; 1,8; 2,0-nak az AC-ja ugyanaz? Ez most nagyon rosszkor jött :lol:

Cső!

Én AC pumpából nem vennék használtat. Ha lesz egy csöpp időm, és addig nem reagál senki okosabb, megnézem a könyvet, azt kiírom a vonatkozó részt. Azt a részt még nem szedtem szét, így nem tok semmit róla (szerencsére) :D

Megosztás:

A tank szellőztető az első lökös jobb oldalánál van,és le kell hozzá szedni a lököst ha jól emlékszem.Szerintem a 1.8 meg a 2.0 motoré ugyanaz,de az 1.6 nem hiszem.

Megosztás:

Jó lett a műszerfalad.Kicsit több munka volt vele mint az enyémmel.Az a réz színű a képen az egy általad csinált nyáklap?Milyen óra van ebben hogy 260-ig mér?

A Led-esítés témához - meg a leírásomhoz - raktam fel néhány képet, innen letölthető:

http://rapidshare.com/files/240078345/Vectra-B-LED.zip

Sajna a fűtésszabályzóról és a rádióról nem készültek képek

Megosztás:

A légzsák mindig benne marad hiába veszed le a sarut akár egy évre is leveheted,azt sajna töröltetni kell.De nehogy Opelbe vidd mert jól lehúznak!

Igazad van egyértelmű hogy megpróbáltam,jó lett volna ha bejön.Azt sem tudom mennyi most egy sz.gépes hibatörlés,de mindegy legalább redben lesz ez a része.REMÉLEM :lol:
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.