Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Ebből adódik, hogy kell egy hűtővíz szint érzékelőt is csinálnom...

De, nem ártana, a fékfolyadékot sem figyelni, és a mosónak a vizét... :lol:

gondolom tudod hogy erre léteznek gyári megoldás :D

a fékfolyadék meg ha kevéss van benne akkor jelez :devlish:

Elküldve
gondolom tudod hogy erre léteznek gyári megoldás :lol:

a fékfolyadék meg ha kevéss van benne akkor jelez :D

Tudom, de én már tovább gondoltam...

És a gyárihoz, BC is kell...

Mellesleg opel16v oldalával mivan? Megszünt? Nyár óta várom az új fejlesztét, de most már nem is jön be az oldal...

Elküldve

De, nem ártana, a fékfolyadékot sem figyelni, és a mosónak a vizét... :D

Hmm, ez nem is rossz ötlet :devlish: Most nekem is bogarat ültettél a fülembe :devlish:

Egyszer nekem is még a ladával volt ilyen vízelfolyásos kalandom. Szétrepedt egy gumicső, és eltűnt a hűtővíz :lol: Még jó, hogy időben észrevettem hogy valami nem ok, így is mire megálltam már nem kellett leállítani, ahogy kinyomtam a kuplungot meg is állt a motor.

Elküldve
Hmm, ez nem is rossz ötlet :D Most nekem is bogarat ültettél a fülembe :devlish:

Egyszer nekem is még a ladával volt ilyen vízelfolyásos kalandom. Szétrepedt egy gumicső, és eltűnt a hűtővíz :lol: Még jó, hogy időben észrevettem hogy valami nem ok, így is mire megálltam már nem kellett leállítani, ahogy kinyomtam a kuplungot meg is állt a motor.

Én is tök véletlen, hogy felfigyeltem a hőfokra! Helyben, kb 1 km oda, kiszáll, bemegy, visszaszáll, vissza 1 km, és már a megszokott érték felett volt a mutató!

Még jó, hogy észrevettem, és rögtön megálltam!

Elküldve
Mellesleg opel16v oldalával mivan? Megszünt? Nyár óta várom az új fejlesztét, de most már nem is jön be az oldal...

etanol bekerült a mélygödörbe :lol:

Elküldve
Ezért jó a gázos lada!

A reduktorból tűnt el leghamarabb a víz.

Lefagyott, és egyszerűen megállt a verda!

Nekem olyan eset volt,hogy itt volt a vevő a kocsiért(Renault 11 Diesel),megvolt az

átvizsgálás,papírok átnézése a próbakör.Tettszett a kocsi nekik ,megegyeztünk az

árban is éééssss amikor beálltunk a próbakör végén az udvarra az autó kifújta az

összes hűtővizet a sűrű gőzpárába burkolózott.Én meg nem tudtam,hogy sírjak vagy nevessek!

Elküldve
Holnap kiderül, hogy mi a baj. Ha a radiátor, akkor megforrasztom. (anno a Ladáét is megforrasztottam, a csőnél. Többé nem eresztett.)

Hideg van, sötét, és nincs műhely. A szakinál, meg minden van. Fény, fűtés, szerszámok... és óradíj...

Azért, így is mentem vele. 40 km, 10 l víz... :lol:

Amikor elmegy a fűtés, akkor, már kevés víz van benne, olyankor meg kell állni, és utánna tölteni.

De, nem ártana, a fékfolyadékot sem figyelni, és a mosónak a vizét... :D

A hűtővizet díjazom, az majd engem is érdekelne. :devlish:

Elküldve
Mienk is gázos, nem tudom végül is hogy ezért-e, de tényleg leállt.

Azért áll le. A cseppfolyós gázt, a reduktorban, légneművé alakítják. A térfogat növekedéshez, hőt von el a környezetből. Ezért kell a hűtővíz (fűteni).

Ha nincs víz, a rendszer lederesedik, lefagy. Nincs több gáz, az autó leáll.

Elküldve
Régebben tárgyaltuk már itt ezt a "szervóra meg nagyobb fogyasztókra leesik a fordulat" témát, de úgy emlékszem, hogy a megoldására nem nagyon született ötlet (ha rákeresel talán megtalálod). Leginkább arra hajlott a társaság, hogy "ez ilyen". Így látatlanban én annyit tudok találgatni, hogy lehet eddig se volt túl jó a töltésed és most hogy fel lett újítva a generátor és tölt rendesen, a motort is jobban megfogja. Nekem az 1.6-os is megérzi, ha nagyobb fogyasztót kapcsolok rá. Más ötletem nincs, hátha valaki más tud valami okosabbat :lol:

Én voltam aki felvetette ezt a problémát és valóban nem született rá megoldás.

A társaság véleménye ("ez ilyen") dolgot kevered, az a "hidegben nyikorog a futómű mint a lovasszekér" dologra volt válasz. :D

Sok tippelő a szervószivattyút gyanúsította de ezt kizártam azzal hogy bármilyen más nagy fogyasztóra is ugyanígy reagál az autó (pl. hűtőventillátor bekapcsol, két elektromos ablakot határolón nyomkodom), a fordulat leszédül 500 környékére és emiatt berázza magát a motor.

A generátorom kifogástalan, töltésem jó (fogyasztókkal terhelve (világítás, rádió, stb.) járó motornál 14.1), akksim szintén szolgál szépen most a hidegekben is (bár azért 0 fok alatt már nem indít olyan virgoncan de semmi gond nincs vele).

Itt elakadtam, bárkinek van bármi ötlete szívesen fogadom.

Az hogy "megfogja a motort a generátor" sajnos nem igaz, volt egy 2004-es G Astránk (Classic II), az csak 1.4 volt mégsem volt ilyen problémája, meg nem is képzelem hogy egy autónál normális az hogy úgy rázza a kasztnit majd szétesik, ez biztos valami hiba csak kérdés hogy hol.

Elküldve
Én voltam aki felvetette ezt a problémát és valóban nem született rá megoldás.

A társaság véleménye ("ez ilyen") dolgot kevered, az a "hidegben nyikorog a futómű mint a lovasszekér" dologra volt válasz. :lol:

Sok tippelő a szervószivattyút gyanúsította de ezt kizártam azzal hogy bármilyen más nagy fogyasztóra is ugyanígy reagál az autó (pl. hűtőventillátor bekapcsol, két elektromos ablakot határolón nyomkodom), a fordulat leszédül 500 környékére és emiatt berázza magát a motor.

A generátorom kifogástalan, töltésem jó (fogyasztókkal terhelve (világítás, rádió, stb.) járó motornál 14.1), akksim szintén szolgál szépen most a hidegekben is (bár azért 0 fok alatt már nem indít olyan virgoncan de semmi gond nincs vele).

Itt elakadtam, bárkinek van bármi ötlete szívesen fogadom.

Az hogy "megfogja a motort a generátor" sajnos nem igaz, volt egy 2004-es G Astránk (Classic II), az csak 1.4 volt mégsem volt ilyen problémája, meg nem is képzelem hogy egy autónál normális az hogy úgy rázza a kasztnit majd szétesik, ez biztos valami hiba csak kérdés hogy hol.

Ilyen szinten már biztos, hogy nem normális. De a tiednél nem is emeli vissza a fordulatot?

Elküldve
Az EGR szelep hibája, milyen tüneteket produkál? :lol:

Nálam olyan volt ,hogy hirtelen gyorsításkor fulladozott.

De okozhat pl. ingadozó alapjáratot ,rángatást is.

Elküldve
Nálam olyan volt ,hogy hirtelen gyorsításkor fulladozott.

De okozhat pl. ingadozó alapjáratot ,rángatást is.

Nekem néha szokott olyat csinálni, hogy egy-egy hosszú út után alacsony fordulatról gyorsítva berángat. Ritkán fordul elő egyelőre, de úgysejtem hogy ez is EGR probléma lehet. Szerintetek?

Elküldve
Nekem néha szokott olyat csinálni, hogy egy-egy hosszú út után alacsony fordulatról gyorsítva berángat. Ritkán fordul elő egyelőre, de úgysejtem hogy ez is EGR probléma lehet. Szerintetek?

Könnyen elképzelhető!

Amúgy a mi X16XEL motorunkban az a jó ,hogy kevés dolog romolhat

el rajta:AGR,alapjárati motor és folytószelep.Ráadásul mindegyik könnyen-olcsón

javítható!

Elküldve
Ilyen szinten már biztos, hogy nem normális. De a tiednél nem is emeli vissza a fordulatot?

De visszaemeli. 900 az alapjárat, nagyfogyasztó be, fordulat leesik 500-ra, rázkódás, és rögtön emeli is vissza a fordulatot, szóval nem áll le a motor illetve nem marad lennt az alapjárat.

Elküldve

Új téma Uraim,

Ki mit tud mondani érdemben kézi váltós autó automatára alakításáról?

Amit tudok: X16XEL motor, 99-es G Astra.

Gyárilag 4 fokozatú régi fajta hidrodinamikus "olajkeverős" nyomatékváltóval szerelték az Astrákat ha jóltudom.

Bontottan 50 körül láttam ilyen váltókat hébehóba.

Kérdés hogy mit kell még hozzá elkövetni? ECU vajon cserés? Váltócomputere ezeknek a régi GM váltóknak van egyáltalán?

Vagy csak felmegy a váltó meg a választókar az utastérbe és kész?

Előre is köszi mindenkinek akinek van infója.

Elküldve
Új téma Uraim,

Ki mit tud mondani érdemben kézi váltós autó automatára alakításáról?

Amit tudok: X16XEL motor, 99-es G Astra.

Gyárilag 4 fokozatú régi fajta hidrodinamikus "olajkeverős" nyomatékváltóval szerelték az Astrákat ha jóltudom.

Bontottan 50 körül láttam ilyen váltókat hébehóba.

Kérdés hogy mit kell még hozzá elkövetni? ECU vajon cserés? Váltócomputere ezeknek a régi GM váltóknak van egyáltalán?

Vagy csak felmegy a váltó meg a választókar az utastérbe és kész?

Előre is köszi mindenkinek akinek van infója.

Mi az oka,hogy ilyet szeretnél csinálni?

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.