Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Sziasztok!

Arra figyeltem fel, hogy a váltóm csupa olaj lett. Mi történhetett vele? Szivárog belőle az olaj? Használhatom így a kocsit?

Hogyan lehet ellenőrizni az olajszintet a váltóban? Melyik a betöltőnyílás? Az a kicsi rugós fehér dugó micsoda?

(Opel Astra G Caravan Z14XEP)

[url=http://kepfeltoltes.hu/view/110701/valto1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]

[url=http://kepfeltoltes.hu/view/110701/valto2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]

Köszönöm szépen a segítséget.

St

Valószínű, hogy a váltó felőli főtengely szimering könnyezhet és ez ilyenformán motorolaj. Ha a kocsi alatt nincsenek cseppfoltok, akkor nem vészes, inkább esztétikai probléma az olajsár. Elég költséges (munkadíj) a cseréje, mert le kell borítani hozzá a váltót, féltengelyt, bal első futóművet, utána még futómű állítás is játszik.

Megosztás:

Ha esik az eső (mostanában elég sokat) párásodik a szélvédőm alulról indul felfelé (olyan 20-30cm magasságig terjed felfelé, szinte a teljes szélességben).

Ha a ventit bekapcsolom és ablakra állítom semmit nem segít a helyzeten.

Ha bekapcsolom a klímát 10-15mp alatt eltűnik. Ha kikapcsolom 1-2 perc alatt "visszanő".

Ez így normális?? Mindenkinek ilyen?

Vagy lehet köze ahhoz, hogy nemrégiben pollenszűrőt cseréltem és esetleg szarul raktam vissza?

A régi F astrám is rettentően párásodott, ráadásul abban nem volt klíma sem, úgyhogy nagyon gáz volt, de ott egy szélvédőcsere után állandóan elázott a szűrő (ott kívűl van az ablaktörlő motornál a gallyfogó alatt és a szélvédő gumiszigetelése alatt folyt be a víz, egyenesen a szűrőre).

Lassan 2 éve van meg ez a kocsi, de nem emlékszem vissza, hogy mindig klímával oldottam-e meg a párásodást, vagy nem volt rá szükség.

Most mindenesetre nagyon zavaró. De ha azt mondjátok, hogy nektek is ilyen, akkor megnyugszom és nem érdekel. :D

Megosztás:

Sziasztok!

Arra figyeltem fel, hogy a váltóm csupa olaj lett. Mi történhetett vele? Szivárog belőle az olaj? Használhatom így a kocsit?

Hogyan lehet ellenőrizni az olajszintet a váltóban? Melyik a betöltőnyílás? Az a kicsi rugós fehér dugó micsoda?

(Opel Astra G Caravan Z14XEP)

Köszönöm szépen a segítséget.

St

Szia!

Az enyém is ilyen, 23 E. km van a kocsiban. A márkaszervizben azt mondták, hogy azon a környéken van valami "szellőztető" féleség és a meleg váltóolaj párája csapódik ki oda, nem kell vele foglalkozni (szerintük)... :D

Megosztás:

Ilyen súlyos a probléma? Itt van még két kép:

Szerintem semmi gond nincs ezzel.Figyeld az olajszintet meg,hogy hol szivároghat esetleg!

Ha esik az eső (mostanában elég sokat) párásodik a szélvédőm alulról indul felfelé (olyan 20-30cm magasságig terjed felfelé, szinte a teljes szélességben).

Ha bekapcsolom a klímát 10-15mp alatt eltűnik. Ha kikapcsolom 1-2 perc alatt "visszanő".

Valszeg a pollenszűrőnél van a gubanc szerintem is.Mikor ilyen volt, akkor én résnyire nyitott hátsó ablakkal

mentem ,így előztem meg a párásodást.

Megosztás:

Sziasztok

Olyan problémával fordulnék a fórumozókhoz hogy az autóm nagyon eszi az olajat!

Olajcsere után után 3 nappal már nem lehetett látni a nívópálcán semmit!

A szerelő azt mondta hogy megtudja csinálni de kb 150000-be benne lenne!

Olajfolyás sehol sincs azt mondta megeszi az olajat! Castrol 10w40 est tettem bele!

Megosztás:

Sziasztok

Olajfolyás sehol sincs azt mondta megeszi az olajat! Castrol 10w40 est tettem bele!

Akkor annak már füstölnie kell rendesen! :D Húz kékes-feketés füstöt mikor mész vele ,főleg hidegen?

Megosztás:

Vagy lehet köze ahhoz, hogy nemrégiben pollenszűrőt cseréltem és esetleg szarul raktam vissza?

A régi F astrám is rettentően párásodott, ráadásul abban nem volt klíma sem, úgyhogy nagyon gáz volt, de ott egy szélvédőcsere után állandóan elázott a szűrő (ott kívűl van az ablaktörlő motornál a gallyfogó alatt és a szélvédő gumiszigetelése alatt folyt be a víz, egyenesen a szűrőre).

Lassan 2 éve van meg ez a kocsi, de nem emlékszem vissza, hogy mindig klímával oldottam-e meg a párásodást, vagy nem volt rá szükség.

Most mindenesetre nagyon zavaró. De ha azt mondjátok, hogy nektek is ilyen, akkor megnyugszom és nem érdekel. :D

Kicsit lehúzod az ablakot olyan centit és a huzat kiviszi. Javaslom nézd meg a belső levegő keringető motor csapantyúját nincs e eltörve. Nekem is ezt csinálta csak a klíma vitte le. A csappantyúm is törve van. Azzal orvosoltam a problémát, hogy egy kis drótdarabbal a belső keringetést szabályzó ajtót kikötöttem abba az állapotba mintha a motor tartaná nyitva. Azóta nincs gond vele. A motort a kesztyű tartó mögött találod. Az egészet 6 db torx csavar fogja, alul-felül 3-3. Ha húzod kifelé a világítás vezetékét húzd le.

Megosztás:

Sziasztok

az kicsit olcsó lenne.

Milyen motor?

Megosztás:

Én amennyire tudom, ez szinte Opel betegség. Valami gyárilag van elfuserálva a fűtés-szellőzés blokkban. Csak akkor meg minek a millió tesztkilóméter. Nekem meg egy olyan gondom van, hogy az eső kezdetekor szó szerint rohadt büdös van. Később ez valahogy enyhül. Gondolom a szellőztetéssel. El lehet dugulva valahol az esővíz elvezető csatorna?

Megosztás:

Én amennyire tudom, ez szinte Opel betegség. Valami gyárilag van elfuserálva a fűtés-szellőzés blokkban. Csak akkor meg minek a millió tesztkilóméter. Nekem meg egy olyan gondom van, hogy az eső kezdetekor szó szerint rohadt büdös van. Később ez valahogy enyhül. Gondolom a szellőztetéssel. El lehet dugulva valahol az esővíz elvezető csatorna?

nekem a kerék ív mögötti résznél volt rengeteg sár. Amikor az ablakról folyt le a víz nem alul folyt ki hanem jóval feljebb ahol talált magának utat. De slaggal jól ki mostam.

Megosztás:

Kicsit lehúzod az ablakot olyan centit és a huzat kiviszi. Javaslom nézd meg a belső levegő keringető motor csapantyúját nincs e eltörve. Nekem is ezt csinálta csak a klíma vitte le. A csappantyúm is törve van. Azzal orvosoltam a problémát, hogy egy kis drótdarabbal a belső keringetést szabályzó ajtót kikötöttem abba az állapotba mintha a motor tartaná nyitva. Azóta nincs gond vele. A motort a kesztyű tartó mögött találod. Az egészet 6 db torx csavar fogja, alul-felül 3-3. Ha húzod kifelé a világítás vezetékét húzd le.

A motor rendben hál istennek...

Akkor ez normális jelenség másnál is úgy látom. Majd próbálkozom az ablakleengedéssel. Szerencsére van szélterelő, úgyhogy elöl legalábbis 4-5cm-t is nyugodtan lehúzhatom az ablakot.

Megosztás:

nekem a kerék ív mögötti résznél volt rengeteg sár. Amikor az ablakról folyt le a víz nem alul folyt ki hanem jóval feljebb ahol talált magának utat. De slaggal jól ki mostam.

Köszi, majd megnézem. bár én földúton nem megyek egy métert sem.

Megosztás:

Sziasztok Sajna tönkre ment a Z14XE motor vezérlöm tudom hogy nem olcsó mulatság ha valaki tudna nekem segiteni hol találok elfogatható áron meg köszöném

Szia! WeSzi autószerviz Törökbálinton. Foglalkoznak javítással. Nála érdeklődj!

Megosztás:

A motor rendben hál istennek...

Akkor ez normális jelenség másnál is úgy látom. Majd próbálkozom az ablakleengedéssel. Szerencsére van szélterelő, úgyhogy elöl legalábbis 4-5cm-t is nyugodtan lehúzhatom az ablakot.

Én pont emiatt vettem szélterelőt.

Hiába cseréltem pollenszűrőt, nem sokat javult a helyzet.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.