freeze Elküldve Április7, 2011 Megoszt Elküldve Április7, 2011 Nemrég töltöttem rá mert kivánta..... mint írtam valószínüleg a szimeringek odavannak és zabálja az olajat, a normálisnál többet! Hogy is van? Olajcsere periódus alatt mennyi a normális amit megesznek az astrák? Ez nagyon változó, nekem egy decit sem eszik 15.000 km alatt, de ez Z16XEP. az X16XEL más motor, ott normális az olajfogyás. Úgy mondják: "laza illesztésű motor" Ezért is kell bele a "vastagabb" olaj szerintem 2-3 dl/1000 km az nem ritkaság ennél a motortípusnál. Tehát 10.000km alatt bele mehet pár littyó Mennyit eszik pontosan? mármint olajat Link to comment Megosztás: More sharing options...
RazoR Elküldve Április7, 2011 Megoszt Elküldve Április7, 2011 Ez nagyon változó, nekem egy decit sem eszik 15.000 km alatt, de ez Z16XEP. az X16XEL más motor, ott normális az olajfogyás. Úgy mondják: "laza illesztésű motor" Ezért is kell bele a "vastagabb" olaj szerintem 2-3 dl/1000 km az nem ritkaság ennél a motortípusnál. Tehát 10.000km alatt bele mehet pár littyó Mennyit eszik pontosan? mármint olajat Hát ponosan nem tudnám megmondani de kb 1-1.5 lityit egy 10-es alatt utána kell tölteni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Április7, 2011 Megoszt Elküldve Április7, 2011 Hát ponosan nem tudnám megmondani de kb 1-1.5 lityit egy 10-es alatt utána kell tölteni! Az nem vészes szerintem. Az 1-1,5 deci/ 1000 km. A gyári max ettől több a szervizkönyv szerint. Na summa summárum szerintem cserélj most olajat, úgysem árt, valami jó fajta 10w40-est és akkor jássuk meg javul-e a kopogás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Április7, 2011 Megoszt Elküldve Április7, 2011 az X16XEL más motor, ott normális az olajfogyás. Úgy mondják: "laza illesztésű motor" Ezért is kell bele a "vastagabb" olaj szerintem 2-3 dl/1000 km az nem ritkaság ennél a motortípusnál. Tehát 10.000km alatt bele mehet pár littyó Mennyit eszik pontosan? mármint olajat Igen ,ez így igaz a xel gyárilag olajfaló! Pontosan ezt nem mérem,de kb 12 ezer km. alatt vagy 1,5 vagy 2 liter olajat már biztos töltöttem utána. Aláírás:jobboldal fenn vezérlőpult és ott a bal oszlopban :aláírás szerkesztése. Link to comment Megosztás: More sharing options...
RazoR Elküldve Április7, 2011 Megoszt Elküldve Április7, 2011 Igen ,ez így igaz a xel gyárilag olajfaló! Pontosan ezt nem mérem,de kb 12 ezer km. alatt vagy 1,5 vagy 2 liter olajat már biztos töltöttem utána. Aláírás:jobboldal fenn vezérlőpult és ott a bal oszlopban :aláírás szerkesztése. benzinre gondoltam! B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Április7, 2011 Megoszt Elküldve Április7, 2011 Hát ponosan nem tudnám megmondani de kb 1-1.5 lityit egy 10-es alatt utána kell tölteni! Az teljesen jó!Amíg nem húzol füstcsíkot nem kell bántani,ez így él tovább.. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Április7, 2011 Megoszt Elküldve Április7, 2011 benzinre gondoltam! :D Azt már egyszer leírtam ifjú Padavan! B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Április7, 2011 Megoszt Elküldve Április7, 2011 benzinre gondoltam! B) azt is megírta :) kicsit gyorsan mennek a dolgok :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Április7, 2011 Megoszt Elküldve Április7, 2011 Azt már egyszer leírtam ifjú Padavan! B) te győztél... /OFF Link to comment Megosztás: More sharing options...
RazoR Elküldve Április7, 2011 Megoszt Elküldve Április7, 2011 Az teljesen jó!Amíg nem húzol füstcsíkot nem kell bántani,ez így él tovább.. B) Na ez az hogy húzok, na jó nem annyira vészes, de füstölög rendesen! Mondjuk katalizátor helyén egy 50-es rozsdamentes cső.....! :D Meg sportdob. Link to comment Megosztás: More sharing options...
RazoR Elküldve Április7, 2011 Megoszt Elküldve Április7, 2011 Freezee mi a különbség a z16xep meg az enyém között? Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Április7, 2011 Megoszt Elküldve Április7, 2011 Na ez az hogy húzok, na jó nem annyira vészes, de füstölög rendesen! Mondjuk katalizátor helyén egy 50-es rozsdamentes cső.....! B) Meg sportdob. Milyen színű az a füst? Mer az olajfüst az már fekete :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
RazoR Elküldve Április7, 2011 Megoszt Elküldve Április7, 2011 Milyen színű az a füst? Mer az olajfüst az már fekete B) Hát ez olyan füst színű! XD Szürke amúgy! AZ olajfüst nem kékes? Link to comment Megosztás: More sharing options...
RazoR Elküldve Április7, 2011 Megoszt Elküldve Április7, 2011 Menet közben nem füstöl csak pl ha áló helyzetben odalépek akkor dob egy pamacsot meg elég büdös de az szerintem a katalizátor hiánya miatt! vagy tévedek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Április7, 2011 Megoszt Elküldve Április7, 2011 Freezee mi a különbség a z16xep meg az enyém között? Sok minden B) A Z16XEP az az 1.6 twinport. Hét első "ránézésre"a twinportos szelepvezérlés. De ez csak felszín kb 2 korosztállyal fejlettebb motor, egész más a vízkeringetés is benne (kevesebb vízzel hűt) Z16XEP-ben nincs hidrotőke, hagyományos. De a szelepszár, modernebb fejlesztésű fémből van, így mégis csak 150.000 km-nél kell szelephézagot állítani (ezt váltja ki a hidrotőke, ott nem kell állítani) A vezérlésből kivették a vízpumpát, erőssebb a vezérműszíj, 150.000-nél cserés az is. Más a motrorblokk stb.... Szóval rengeteg a különbség. Érdekes azonban, hogy a te modoroddal közelebb áll rorkonságban az enyémhez, mint at 1,4 és 1,2 twinportok, mert ez twinport mivolta ellenére szíjas, szemben a 1.4 és 1.2 twinport változatokkal, amik láncsosak, az egy másik motorcsalád. Tehát egy motor-családaban van a két motor, de az enyém sokkal modernebb. kb 2003-2004-es fejlesztés, míg a tiéd 15-16 éves. szerk: úbazz, de sok mindent gépeltem el. de már nem javítom a melléütéseim :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
RazoR Elküldve Április7, 2011 Megoszt Elküldve Április7, 2011 Sok minden B) A Z16XEP az az 1.6 twinport. Hét első "ránézésre"a twinportos szelepvezérlés. De ez csak felszín kb 2 korosztállyal fejlettebb motor, egész más a vízkeringetés is benne (kevesebb vízzel hűt) Z16XEP-ben nincs hidrotőke, hagyományos. De a szelepszár, modernebb fejlesztésű fémből van, így mégis csak 150.000 km-nél kell szelephézagot állítani (ezt váltja ki a hidrotőke, ott nem kell állítani) A vezérlésből kivették a vízpumpát, erőssebb a vezérműszíj, 150.000-nél cserés az is. Más a motrorblokk stb.... Szóval rengeteg a különbség. Érdekes azonban, hogy a te modoroddal közelebb áll rorkonságban az enyémhez, mint at 1,4 és 1,2 twinportok, mert ez twinport mivolta ellenére szíjas, szemben a 1.4 és 1.2 twinport változatokkal, amik láncsosak, az egy másik motorcsalád. Tehát egy motor-családaban van a két motor, de az enyém sokkal modernebb. kb 2003-2004-es fejlesztés, míg a tiéd 15-16 éves. szerk: úbazz, de sok mindent gépeltem el. de már nem javítom a melléütéseim :D Aham, szal az enyém egy régi szar! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Április7, 2011 Megoszt Elküldve Április7, 2011 Hát ez olyan füst színű! XD Szürke amúgy! AZ olajfüst nem kékes? Ja de igen... Ilyen öreg dieselek ugrottak most be vizuálisan.. De emiatt ne aggódj, az 1-2 deci / 1000 km az nem sok amikor 8 dl/1000 km lesz , na akkor lesz füst.. Nekem volt ilyen is. Na annak volt érdekes eredménye, de az egy külön sztori már B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Április7, 2011 Megoszt Elküldve Április7, 2011 Aham, szal az enyém egy régi szar! :D Nem szar az, kérdezd Korzikát B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
RazoR Elküldve Április7, 2011 Megoszt Elküldve Április7, 2011 Nem szar az, kérdezd Korzikát B) Jó tudom én! Jó kis gép ez! A kispók meg egy 84-es passat után egy luxusautó! :D Ha 1x lehetne egy Astra I-m! Hmmmm..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Április7, 2011 Megoszt Elküldve Április7, 2011 Jó tudom én! Jó kis gép ez! A kispók meg egy 84-es passat után egy luxusautó! B) Ha 1x lehetne egy Astra I-m! Hmmmm..... Na, megyek dolgozni... Miből veszek különben I asztrát :D :) NA, cserélj olajat aztán kiderül. üdv:freeze Link to comment Megosztás: More sharing options...
RazoR Elküldve Április7, 2011 Megoszt Elküldve Április7, 2011 Freezee nem 1xű a táblázatod....B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
RazoR Elküldve Április7, 2011 Megoszt Elküldve Április7, 2011 Na, megyek dolgozni... Miből veszek különben I asztrát B) :D NA, cserélj olajat aztán kiderül. üdv:freeze Oks jó munkát (olyan nincsen!) aztán majd mondom mi van! Thx mindent! Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Április7, 2011 Megoszt Elküldve Április7, 2011 Freezee nem 1xű a táblázatod....B) Van benne egy hiba valahogy valami nem olyan fontos részen, de már mindegy. Használd, hasznos társ lesz :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Április7, 2011 Megoszt Elküldve Április7, 2011 Nem szar az, kérdezd Korzikát B) A régi napkeleti bölcsek is azt mondták:nem szar csak kaka! :D Persze mindent a saját időburkában kell nézni,amikor tervezték új volt ,de azóta nagyon sok év eltelt és a technika óriásit ugrott.Erről a szegény X16XEL ám nem tehet ,ő csak végzi a dolgát csendesen,nyugodtan,behörpint a benzin mellé kis olajat,gyorsítóként.Bekormolja az AGR-t néha-néha és mikor az ifjú titánok már összetört vezérműtengely lefogató csavarokkal fekszenek a porban a halódó Twinport szelepeik mellett,kikapcsolt klímával előzgetve akkor a jó öreg X16XEL még mindig megy és megy a szebb jövő felé,ahol majd évszázad múlva még emlegetni fogják kitartó hűségét és szobra előtt fejet hajt az arrajáró vándor hibrid-műanyagcsodagép! Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Április7, 2011 Megoszt Elküldve Április7, 2011 A régi napkeleti bölcsek is azt mondták:nem szar csak kaka! :) Persze mindent a saját időburkában kell nézni,amikor tervezték új volt ,de azóta nagyon sok év eltelt és a technika óriásit ugrott.Erről a szegény X16XEL ám nem tehet ,ő csak végzi a dolgát csendesen,nyugodtan,behörpint a benzin mellé kis olajat,gyorsítóként.Bekormolja az AGR-t néha-néha és mikor az ifjú titánok már összetört vezérműtengely lefogató csavarokkal fekszenek a porban a halódó Twinport szelepeik mellett,kikapcsolt klímával előzgetve akkor a jó öreg X16XEL még mindig megy és megy a szebb jövő felé,ahol majd évszázad múlva még emlegetni fogják kitartó hűségét és szobra előtt fejet hajt az arrajáró vándor hibrid-műanyagcsodagép! No azért ez egyhatostwinpóra nem jellemző B) :D twinport szelep ügyben nem tudom mi lesz... csak bírja majd Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts