balazs777 Elküldve Április3, 2011 Megoszt Elküldve Április3, 2011 Ez pontosan így mükszik. Annyira jó ez a közösség,bár még új fiú vagyok,és senkit sem ismerek,de akkor is!!! Ez tök jó. Remélem nem voltam "nyálas". <_< ááá nem. bár mondjuk atól függ kinek mi a nyálas. :P :angry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Április3, 2011 Megoszt Elküldve Április3, 2011 Ez pontosan így mükszik. Annyira jó ez a közösség,bár még új fiú vagyok,és senkit sem ismerek,de akkor is!!! Ez tök jó. Remélem nem voltam "nyálas". <_< ÁÁÁÁÁÁÁ,nyálas?,dehogy, :angry: viccet félretéve,nekem is hasonló a véleményem erről a fórumról Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve Április3, 2011 Megoszt Elküldve Április3, 2011 ÁÁÁÁÁÁÁ,nyálas?,dehogy, <_< viccet félretéve,nekem is hasonló a véleményem erről a fórumról Nekem is ugyanez a véleményem. Uhuhu! Hol találom a kocsiban az a benzingőz tartályt amit említettél? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Április3, 2011 Megoszt Elküldve Április3, 2011 a jobb első sárvédő alatt. dobbetét ki. és alatta Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Április3, 2011 Megoszt Elküldve Április3, 2011 a jobb első sárvédő alatt. dobbetét ki. és alatta Az enyémben nincs!Csak tanksapkaszellőztető elektromechanikusbiorezonátor! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Április3, 2011 Megoszt Elküldve Április3, 2011 Az enyémben nincs!Csak tanksapkaszellőztető elektromechanikusbiorezonátor! :angry: Az gyakorlatilag az a furat, amiről szó volt a múltkor? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Április3, 2011 Megoszt Elküldve Április3, 2011 Az enyémben nincs!Csak tanksapkaszellőztető elektromechanikusbiorezonátor! <_< de biztos hogy van. 1990 óta van az összes opelben... benzinesben Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Április3, 2011 Megoszt Elküldve Április3, 2011 de biztos hogy van. 1990 óta van az összes opelben... benzinesben 1.4 D <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Április3, 2011 Megoszt Elküldve Április3, 2011 de biztos hogy van. 1990 óta van az összes opelben... benzinesben Pedig még szmájlit is raktam a végére! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április3, 2011 Megoszt Elküldve Április3, 2011 Pedig még szmájlit is raktam a végére! <_< nem érti a poént :angry: de neked nem x16d van ??? :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Április3, 2011 Megoszt Elküldve Április3, 2011 nem érti a poént <_< de neked nem x16d van ??? :angry: Nem,x14d :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pinocchio Elküldve Április4, 2011 Megoszt Elküldve Április4, 2011 Sziasztok! Egy kérdés! Hogyan tudom a legegyszerűbben kiszedni, szívni a naftát az üzemanyag tankból? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Long74 Elküldve Április4, 2011 Megoszt Elküldve Április4, 2011 A hátsó ülés felhajt,és ott megtalálod a nyílást. :angry: Onnantól már csak cső,és tüdő kell. Meg persze egy kanna. <_< Sziasztok! Egy kérdés! Hogyan tudom a legegyszerűbben kiszedni, szívni a naftát az üzemanyag tankból? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pinocchio Elküldve Április4, 2011 Megoszt Elküldve Április4, 2011 A hátsó ülés felhajt,és ott megtalálod a nyílást. :angry: Onnantól már csak cső,és tüdő kell. Meg persze egy kanna. <_< Ezer köszönet! További szép napot! :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Long74 Elküldve Április4, 2011 Megoszt Elküldve Április4, 2011 Sziasztok!!! Régebben írtam,hogy kemény a kuplungom,de ez elmult,mert ujra normál a keménysége. Ez mitől lehet? Valaki tud valami okosságot erre? Olajat lehet külön cserélni a kuplugban anélkül,hogy szét szednénk,vagy egyszerübb akkor már mindent cserélni? <_< :angry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ktibor Elküldve Április4, 2011 Megoszt Elküldve Április4, 2011 Sziasztok! 2007-es Astra Classic II (Optima) 1.4 Twinportom van, amit újonnan vásároltam az Interatnál. Új korától kezdve a következő problémám van az autóval: hosszútávú utaknál (értsd huzamosabb autópálya használat), amikor a benzin annyira elfogy a tankból, hogy a műszeregységen az üzemanyag szintjelző mutatója az 1. és 2 vonal közé ér, akkor a mutató automatikusan, szépen lassan, MENET KÖZBEN (!!) elkezd jobbra kúszni egészen a teljes töltöttségig, mintha azt mutatná, hogy tele van a tank benzinnel. Nagyon ritkán, egy idő múlva elkezd visszamenni az eredeti kiindulási pontja felé, de akkor is csak a fél töltöttségnél megáll, majd ismét elindul jobbra. Próbáltam, hogy ilyenkor megálltam útközben az autóval, leállítottam a motort, majd újra indítottam, ekkor az eredeti, tényleges szintet mutatta megint, de egy idő múlva kezdődött megint elölről. Tehát csak huzamos, hosszútávú utaknál produkálta a hibát. Természetesen visszavittem az Interathoz, ahol elsőként üzemanyag-jeladót cseréltek benne, de mivel a hiba a továbbiakban is fenn állt, ezért ismét vissza hozzájuk. A villanyász mért mindent, vezetékeket stb. de nem talált semmit, majd arra következtetésre jutott, hogy óra műszeregységet kell cserélni, valószínű az a rossz. Nos a 2 év garanciális idő alatt még további kétszer cseréltek műszeregységet, de a hiba továbbra sem szűnt meg. Mondták, hogy ilyennel még sosem találkoztak, a központtal is felvették a kapcsolatot, de ott sem tudtak érdemben hozzászólni. A gari idő lejárta előtt még elvittem a Opel Ivanitshoz is, hátha okosabbak, de ők sem tudtak hozzászólni, illetve annyi ötletük volt, hogy talán az üzemanyag szellőztető szelep(??) vagy mi a csuda (a motortérben található) lehet a ludas, de ők azt valamiért nem tudták megcsinálni, ezért átirányítottak az Opel Dunához. A Dunánál kicserélték ezt a szerkentyűt, de a hiba továbbra is jelen volt. Az egyik szerelő srác mondta, hogy másik gyármányú autónál találkozott már ilyennel, valószínűleg ahogy menet közben fogy a tartályból a benzin, a tartály levegő hiányában "behorpad", összeszűkül. Ezért tanácsa az volt, hogy hiba jelentkezésénél álljak meg, csavarjam ki a tanksapkát majd ne tekerjem vissza teljes zárásig, és úgy is nézzem meg, hogy jelentkezik-e a hiba. Kipróbáltam, amikor kicsavartam a sapkát, sok levegő szabadult ki, majd nem tekertem vissza teljesen, és folytatva az utat a hiba már nem jelentkezett. Mondtam neki az eredményt, javaslata volt, hogy fúrjuk meg a tanksapkát a folyamatos szellőzés, levegőzés érdekében. Bólintottam az ötletére, működik is a dolog, de ezzel meg az a problémám, hogy iszonyatos benzinszag áramlik sokszor az utastérbe, ami nem éppen kellemes. A gari már 2 éve lejárt, de a probléma sajnos tökéletes módon nem oldódott meg. Van-e valami épkézláb ötletetek, valaki találkozott-e már hasonlóval, mi lehet a megoldás?? Üdv.mindenkinek. 2008-as Astra Classic II 1.4 Twinportom van nekem is, és ugyanez a hiba jelentkezett. Egy év elmúltával sikerült megoldani.A benzin tartályban lévő szivattyú melett egy műanyag szelepet (rugóval együtt) cseréltek ki.Azóta több mint 15e km-t mentem és a hiba nem jelentkezett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve Április4, 2011 Megoszt Elküldve Április4, 2011 Üdv.mindenkinek. 2008-as Astra Classic II 1.4 Twinportom van nekem is, és ugyanez a hiba jelentkezett. Egy év elmúltával sikerült megoldani.A benzin tartályban lévő szivattyú melett egy műanyag szelepet (rugóval együtt) cseréltek ki.Azóta több mint 15e km-t mentem és a hiba nem jelentkezett. Szia, Szabad megkérdeznem, hogy mennyibe fájt ez a szelepcsere? Ahogy néztem sok dolgot le kell bontani, hogy hozzáférhető legyen a tank teteje. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ktibor Elküldve Április4, 2011 Megoszt Elküldve Április4, 2011 Szia, Szabad megkérdeznem, hogy mennyibe fájt ez a szelepcsere? Ahogy néztem sok dolgot le kell bontani, hogy hozzáférhető legyen a tank teteje. Szia , A szelepcsere még gariban megtörtént.A hátsó ülést ki kellétt szedni ,a szőnyegen egy kört kivágni és már utánna hozzá férhető is a tank teteje.20 perces munka volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve Április4, 2011 Megoszt Elküldve Április4, 2011 Szia , A szelepcsere még gariban megtörtént.A hátsó ülést ki kellétt szedni ,a szőnyegen egy kört kivágni és már utánna hozzá férhető is a tank teteje.20 perces munka volt. Hm. Lenne a szőnyeg alatt még egy nyílás a tankhoz, csak a szőnyeg eltakarja? Csak az üzemanyag szivattyúnál láttam nyílást eddig. Ha ott benézek akkor látom a fent említett szelepet vagy mit aminél nekem folyik a benzin ha teletankolom a kocsit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április4, 2011 Megoszt Elküldve Április4, 2011 ti most miről beszéltek?? milyen szelepet kerestek a tankba? Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve Április4, 2011 Megoszt Elküldve Április4, 2011 ti most miről beszéltek?? milyen szelepet kerestek a tankba? Az üzemanyagpumpától balra a tank tetején van egy kis csonk vagy szelep. Nem tudom mi célt szolgál, de nekem onnan folyik a 400ft-os benzin. Ezért nem tudom teletankolni a kocsit már egy jó ideje. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április4, 2011 Megoszt Elküldve Április4, 2011 Az üzemanyagpumpától balra a tank tetején van egy kis csonk vagy szelep. Nem tudom mi célt szolgál, de nekem onnan folyik a 400ft-os benzin. Ezért nem tudom teletankolni a kocsit már egy jó ideje. inkább csonk lehet... a corsánál nekem is folyt.. aztán ki lett cserélve a cső és jó lett.. ez egy vastagabb gumi cső volt...ami a betöltő nyíláshoz megy fel.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve Április4, 2011 Megoszt Elküldve Április4, 2011 inkább csonk lehet... a corsánál nekem is folyt.. aztán ki lett cserélve a cső és jó lett.. ez egy vastagabb gumi cső volt...ami a betöltő nyíláshoz megy fel.. Ez (amennyire én láttam) egy ujjnyi vastag csonk. Nem láttam, hogy csatlakozna rá cső. Akit kérdeztem erről azt mondta, hogy valami szellőztető szelep ami a tankoláskor engedi a ki a levegőt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április4, 2011 Megoszt Elküldve Április4, 2011 Ez (amennyire én láttam) egy ujjnyi vastag csonk. Nem láttam, hogy csatlakozna rá cső. Akit kérdeztem erről azt mondta, hogy valami szellőztető szelep ami a tankoláskor engedi a ki a levegőt. na ezt megnézem... és ez a tank oldalán van?? vagy hol? Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Április4, 2011 Megoszt Elküldve Április4, 2011 inkább csonk lehet... a corsánál nekem is folyt.. aztán ki lett cserélve a cső és jó lett.. ez egy vastagabb gumi cső volt...ami a betöltő nyíláshoz megy fel.. A vastagabb cső az un. "szuszogó" azt a célt szolgálja mikor tankolod bele az anyagot ott jön ki a levegő ami a tankba van elvileg ha tele van akkor benzin jön onnan is és a betöltőcsőbe vezeti és attól + a vastag csőbe megjelenő üzemanyag miatt csettenik le a pisztoly. A skoda favoritnál ezt a célt szolgálja ha egyre gondolunk és az elv nem változott akkor erre való. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts