Korzika Elküldve Március28, 2011 Megoszt Elküldve Március28, 2011 Sziasztok! Olyan problémám van, hogy először tavaly kezdődött, hogy mikor kicsit jobban odalépek a gázra felpörög a motor, a fordulatmérő is kitér lényegesen, de az autó mégsem gyorsul kellően. Kicsit olyan érzésem van mintha a kuplung csúszna, de ezt a szerelőm cáfolta... A probléma megszűnt kb 5 hónapja mikor a vezérműszíj csere volt, de a napokban újra előjött ez a hiba. Szinte mindegyik sebességi fokozatban észlelhető. Astra G 1.6 16V 2000-es évjárat... Van valakinek bármi ötlete a hibával kapcsolatban? Hol keresgéljek? Előre is köszönöm! Lehet csak el van lustulva!Városi autó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sanya0604 Elküldve Március28, 2011 Megoszt Elküldve Március28, 2011 Lehet csak el van lustulva!Városi autó? Nem, nem az és megyek is elég sokat vele... Hajtom is meg nem is. <_< De ez most feladta a leckét. Ötletem sincs sajnos mi lehet a gond... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március28, 2011 Megoszt Elküldve Március28, 2011 Nem, nem az és megyek is elég sokat vele... Hajtom is meg nem is. <_< De ez most feladta a leckét. Ötletem sincs sajnos mi lehet a gond... csak egy gondolat... katalizátor ki.. és nézd meg úgy.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Március28, 2011 Megoszt Elküldve Március28, 2011 Nem, nem az és megyek is elég sokat vele... Hajtom is meg nem is. <_< De ez most feladta a leckét. Ötletem sincs sajnos mi lehet a gond... Akkor én is kuplungra gyanakodnék.Esetleg a fék nem fogja vagy kerékcsapágy nem szorul?(csak ötletelek) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr. bb Elküldve Március28, 2011 Megoszt Elküldve Március28, 2011 kinyomó csapágy csere szerintem Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sanya0604 Elküldve Március28, 2011 Megoszt Elküldve Március28, 2011 Szerelőm szerint semmi baja a kuplungnak... Ami lemaradt hogy nem mindig csinálja... van hogy 1-2 napig semmi... van hogy minden nap... :S volt hogy hidegen is csinálta, volt hogy csak melegen... igazából ezért nem jöttem még rá hogy hol lehet a baj. Kerékcsapágyak, fékek kizárva... Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Március28, 2011 Megoszt Elküldve Március28, 2011 Csak egy kósza gondolat: Nem lehet, hogy a főtengelyszimeringed engedi az olajat, és attól csúszik meg a kuplung? Honnan veszi a szerelőd, hogy a kuplungnak nincs baja? Ha a motor felpörög, de az autó nem gyorsul, akkor annak csúsznia kell! Vagy szétesik a féltengely, vagy a váltó, de az nem javul meg! Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Március28, 2011 Megoszt Elküldve Március28, 2011 Csak egy kósza gondolat: Nem lehet, hogy a főtengelyszimeringed engedi az olajat, és attól csúszik meg a kuplung? Honnan veszi a szerelőd, hogy a kuplungnak nincs baja? Ha a motor felpörög, de az autó nem gyorsul, akkor annak csúsznia kell! Vagy szétesik a féltengely, vagy a váltó, de az nem javul meg! vagy elcsúszik a felniken a gumi <_< :angry:... /OFF Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Március28, 2011 Megoszt Elküldve Március28, 2011 vagy elcsúszik a felniken a gumi <_< :angry:... /OFF Ezt a variációt kifelejtettem! :P De tényleg, lehet hogy csak kapar... Link to comment Megosztás: More sharing options...
krinci Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Most így hirtelen megfogtál, de ha jól emlékszem meg vannak világítva... majd rácsekkolok. Ha viszont meg vannak világítva, akkor valószínű neked izzócsere lesz a megoldás... Igen meg van világítva,kettő darab izzó kell hozzá talán 200ft és olyan fél óra kicserélni,nem nagy kunszt már jó párszor csináltam! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Igen meg van világítva,kettő darab izzó kell hozzá talán 200ft és olyan fél óra kicserélni,nem nagy kunszt már jó párszor csináltam! ez egy 6 éves hozzászólás volt... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 ez egy 6 éves hozzászólás volt... :angry: Jóvanna,biztos az elejétől kezdte olvasni! <_< Már csak 1010 oldalt kell átrágni! Ennek az izzócserének még én is előtte vagyok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Jóvanna,biztos az elejétől kezdte olvasni! <_< Már csak 1010 oldalt kell átrágni! Ennek az izzócserének még én is előtte vagyok. 6 éve vársz az infóra, mi? :angry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Jóvanna,biztos az elejétől kezdte olvasni! <_< Már csak 1010 oldalt kell átrágni! Ennek az izzócserének még én is előtte vagyok. Mondtam,lejössz,oszt szétkapjuk... hat év után már időszerűűűű :angry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
battyo Elküldve Március30, 2011 Megoszt Elküldve Március30, 2011 sziasztok 1.4es astrámnál időnként kigyullad a check engine lámpa a műszerfalon. csak időnként,és miután leállítom,utána semmi. úgy vettem észre hogy akkor gyullad ki,mikor huzamosabb ideig nagy fordulaton megy a motor, pl autópályán megyek..vagy huzamosabb ideig dombon fölfelé. valami ötlet esetleg? ill a hibajelzést hogyan s lehet kimutatni? régebben olvastam,de nem rémlik már...kuplung,fék,gáz vmi ilyesmi nah probléma megoldva. voltunk opel szervízbe,kiolvasták a hibát,mily meglepő agr szelep..úgyhogy mivel 30ezret nem adok ezért a fölösleges cuccért,így megoldottuk úgy ahogy visszább linkeltem (agr szelep le,lyukat lezárni,agrről lehúzni a kábelt). azóta a torpanás teljesen megszűnt,szép egyenletes,ráadásul érezhetően jobban húz a kocsi,agr-el így utólag olyan volt mintha lelett volna folytva a motor...úgyhogy mindenképp ajánlom ezt annak akinek hasonló problémája van Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Március31, 2011 Megoszt Elküldve Március31, 2011 Nem tom mi lett a vassal,erőtlen lett.Nagy gáz kell,hogy elindulja,mert fullad.Tegnap egy ferde bejáróról,úgy álltam ki,mint az öregek,nagy gáz,csuszakuplung,máskülönben nem jön fel.Az összes szűrő 3000km-s.hibakód nincs,se villogtatva,se kiolvasva. tanács,ötlet.... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Március31, 2011 Megoszt Elküldve Március31, 2011 Nem tom mi lett a vassal,erőtlen lett.Nagy gáz kell,hogy elindulja,mert fullad.Tegnap egy ferde bejáróról,úgy álltam ki,mint az öregek,nagy gáz,csuszakuplung,máskülönben nem jön fel.Az összes szűrő 3000km-s.hibakód nincs,se villogtatva,se kiolvasva. tanács,ötlet.... <_< És amúgy alapjáraton nem áll le? Indul könnyen? A féked nem foghat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Március31, 2011 Megoszt Elküldve Március31, 2011 És amúgy alapjáraton nem áll le? Indul könnyen? A féked nem foghat? Nem áll le,könnyen indul,féket néztem semmi gond vele... Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Március31, 2011 Megoszt Elküldve Március31, 2011 Nem áll le,könnyen indul,féket néztem semmi gond vele... Kipufogód környékén nem zörög valami esetleg? Szétesett katalizátor, vagy kipufogódob tud még hasonló tünetet produkálni, ha eltömődik valahol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Március31, 2011 Megoszt Elküldve Március31, 2011 Kipufogód környékén nem zörög valami esetleg? Szétesett katalizátor, vagy kipufogódob tud még hasonló tünetet produkálni, ha eltömődik valahol. Teljesen csend van,semmi furcsa hang,zörgés vagy valami... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március31, 2011 Megoszt Elküldve Március31, 2011 AGR ..... Trafó .... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Március31, 2011 Megoszt Elküldve Március31, 2011 AGR ..... Trafó .... Passz,nem dadog,nem rángat,szépen megy.fordulaton már nincs baj vele... Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkszaby Elküldve Március31, 2011 Megoszt Elküldve Március31, 2011 Passz,nem dadog,nem rángat,szépen megy.fordulaton már nincs baj vele... Kuplung? Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve Március31, 2011 Megoszt Elküldve Március31, 2011 Kuplung? Ha kuplung lenne akkor csúszna és nem fulladna nem? Üzemanyagszűrő (bár írtad, hogy minden szűrő cserélve volt) Én mostanában pedig azt vettem észre, hogy mintha erősebb lenne a motorfékem mint eddig (bár lehet, hogy csak beképzelem). Létezhet olyan hiba, aminek ez az előjele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Március31, 2011 Megoszt Elküldve Március31, 2011 Kuplung? Na ez még ami kérdéses,érdekesen ropog a pedál,meg nagyobb fordulaton,furcsa hangja van,mikor engedem fel... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts