grofbandi Elküldve Március14, 2011 Megoszt Elküldve Március14, 2011 2001 es évjárat 131000 km a vezetési stilus sportos. a szelepekre gondolsz mert megzavartam párszor meg alapba is ugy megyek vele és semmi nem változik. Olajat nem eszi nagyon? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Március14, 2011 Megoszt Elküldve Március14, 2011 2001 es évjárat 131000 km a vezetési stilus sportos. a szelepekre gondolsz mert megzavartam párszor meg alapba is ugy megyek vele és semmi nem változik. Ha sportosan vezetsz, akkor valóban nem kellene gond legyen a szelepekkel. A kompresszió hiányát erősnek tartom 131e-nél, de egy misét megér. És mindig az 1. hengert írja? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március14, 2011 Megoszt Elküldve Március14, 2011 2001 es évjárat 131000 km a vezetési stilus sportos. a szelepekre gondolsz mert megzavartam párszor meg alapba is ugy megyek vele és semmi nem változik. valszeg trafó híd ,vagy gyetya ...ha az rossz akkor gyári vagy gyári által meg egyező márka (bocsh vagy delphi),gyertyából csak gyári Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Március14, 2011 Megoszt Elküldve Március14, 2011 valszeg trafó híd ,vagy gyetya ...ha az rossz akkor gyári vagy gyári által meg egyező márka (bocsh vagy delphi),gyertyából csak gyári Azokat már cserélték, azt írja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
baggio87 Elküldve Március14, 2011 Megoszt Elküldve Március14, 2011 Az olajat nem eszi van amikor az 1 hengert irja van amikor a 4 et az uj trafo bosch. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március14, 2011 Megoszt Elküldve Március14, 2011 Azokat már cserélték, azt írja. kérdés hogy milyet?? szerk :bosch. van-e hibakód?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Március14, 2011 Megoszt Elküldve Március14, 2011 Az olajat nem eszi van amikor az 1 hengert irja van amikor a 4 et az uj trafo bosch. Akkor a kompresszió dolog felejtős... Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Március14, 2011 Megoszt Elküldve Március14, 2011 ECU körüli csatlakozások esetleg, valami kontakt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
baggio87 Elküldve Március14, 2011 Megoszt Elküldve Március14, 2011 Ezt hogy érted pl szerinted mi lehet tipp? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március14, 2011 Megoszt Elküldve Március14, 2011 Ezt hogy érted pl szerinted mi lehet tipp? valszeg arra gondolhat hogy az ecu forrasztása elengedett.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
baggio87 Elküldve Március14, 2011 Megoszt Elküldve Március14, 2011 DE ha az lenne a baj akkor azt a számitógép nem irná ki hibának meg akkor folyamatosan csinálná nem?Nem csak hidegen meg inkább télen csinálja mikor minuszok vannak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március14, 2011 Megoszt Elküldve Március14, 2011 DE ha az lenne a baj akkor azt a számitógép nem irná ki hibának meg akkor folyamatosan csinálná nem?Nem csak hidegen meg inkább télen csinálja mikor minuszok vannak. nem tudsz valami hibakódot ?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
baggio87 Elküldve Március14, 2011 Megoszt Elküldve Március14, 2011 Számitogép azt irta ki hogy egyszer az 1 es hengerben gyujtáskimaradés egyszer meg a 4 be.Höfok szabályzotol lehet ez a probléma vagy szétszedni a hengefejet és megpucolni a szelepeket? Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Március14, 2011 Megoszt Elküldve Március14, 2011 Nekem sajna hasonló problem van csak nekem inkább ki ki hagy a egyik hengerem. De nagyon érdekes mert nem állandóan. Általában 1000-2000 rpm közötti tartományban. Hidegen teljesen tökéletes majd egy kicsit mikor már melegedik utána már gyorsítás közben rángat néhányat. Az érdekes az hogy 2000 felett teljesen jó. Általában gyorsításkor van problem de ott is csak 2000 ig utána meglódul és jól megy.Szóval nem értem de nagyon. Amit eddig csináltam új benzinszűrő, csatlakozások, átnézve folytószelepház kitakarítva. Meg vettem új gyertyákat is természetesen gyárit. Mondanom sem kell hogy sokkal rosszabb ha az van benne. Most NGK van benne ezzel is rángat de sokkal kevesebbet, mint a gyárival. Létezik hogy alapjáraton mondhatni tökéletes. Igaz néha hallom mintha kihagyna. Próbáltam egy 1 gombócost 80km 4500as fordulaton. Azon kívül hogy a fél tankom leürült nem változott a helyzet. Szerintetek ez lehet gyújtó TR?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Március14, 2011 Megoszt Elküldve Március14, 2011 Nekem sajna hasonló problem van csak nekem inkább ki ki hagy a egyik hengerem. De nagyon érdekes mert nem állandóan. Általában 1000-2000 rpm közötti tartományban. Hidegen teljesen tökéletes majd egy kicsit mikor már melegedik utána már gyorsítás közben rángat néhányat. Az érdekes az hogy 2000 felett teljesen jó. Általában gyorsításkor van problem de ott is csak 2000 ig utána meglódul és jól megy.Szóval nem értem de nagyon. Amit eddig csináltam új benzinszűrő, csatlakozások, átnézve folytószelepház kitakarítva. Meg vettem új gyertyákat is természetesen gyárit. Mondanom sem kell hogy sokkal rosszabb ha az van benne. Most NGK van benne ezzel is rángat de sokkal kevesebbet, mint a gyárival. Létezik hogy alapjáraton mondhatni tökéletes. Igaz néha hallom mintha kihagyna. Próbáltam egy 1 gombócost 80km 4500as fordulaton. Azon kívül hogy a fél tankom leürült nem változott a helyzet. Szerintetek ez lehet gyújtó TR?? Nekünk a szolgálati 1,4 Twp, csinál ilyet,hogy 1500-2000 fordulat körül 4. vagy 5. ben finoman rángatózik.Nem feltünő de észrevehető. ui.Majd aláírásba írd már be milyen a kocsi meg a motorja,sose tudom.Köszi!Meg a segítséget is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Március14, 2011 Megoszt Elküldve Március14, 2011 Nekünk a szolgálati 1,4 Twp, csinál ilyet,hogy 1500-2000 fordulat körül 4. vagy 5. ben finoman rángatózik.Nem feltünő de észrevehető. ui.Majd aláírásba írd már be milyen a kocsi meg a motorja,sose tudom.Köszi!Meg a segítséget is! Ez nem TWP ez sima 16V Z14XE kódú motorral. Sajna ez eléggé erőtlen ha rángat meg nagyon furcsa traktoros hangja van. Szerinted ez gyújtó TR?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Március14, 2011 Megoszt Elküldve Március14, 2011 Ez nem TWP ez sima 16V Z14XE kódú motorral. Sajna ez eléggé erőtlen ha rángat meg nagyon furcsa traktoros hangja van. Szerinted ez gyújtó TR?? Megvan az esély rá,de nem 100%.Sárgát dobott?Lehet valami szelepbaj is esetleg vagy más ,ravasz egy hiba. Utánanézünk másfelé is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
baggio87 Elküldve Március15, 2011 Megoszt Elküldve Március15, 2011 Nekem a trafot már másodszor cserélték gyertyával együtt a mostani trafó BOSCH de még mindig csinálja.Állitólag átnézték az autót tetötöl talpig és semmit nem találtak ez már a negyedik szerelö akinél jártam és még mindig a trafón meg a gyertyákon kattog söt az agr szelep is másodszor van cserélve rajt és még mindig csinálja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zolee77 Elküldve Március15, 2011 Megoszt Elküldve Március15, 2011 Sziasztok! Konkrét gyakorlati segítséget kérnék tempomat beszerelés ügyében. Z14XE motoros (2004 év végi) autómba szeretném beépíteni a tempomatot. 4 vezetékes fékpedál kapcsoló, elektromos gázpedál, kuplungkapcsoló vezetékkel együtt megvan, viszont egyenlőre (lehet az én ügyetlenségem) a 4pólusú tempomat csatlakozót az indexkar környékén a kormánynál nem találom. Ha nem lesz meg, bevezetékelném. Tudja valaki, hogy a 4pólusú temepomat csati melyik vezetékét hová kell bekötni (ECU hányas lába stb.)? Magam szeretném bekötni, ezért a konkrét bekötés érdekelne (rajz, mit hová stb.)! Köszi minden segítséget, várom akár PÜ-ben, vagy emailen is: zolee--@freemail.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Március15, 2011 Megoszt Elküldve Március15, 2011 Sziasztok! Konkrét gyakorlati segítséget kérnék tempomat beszerelés ügyében. Z14XE motoros (2004 év végi) autómba szeretném beépíteni a tempomatot. 4 vezetékes fékpedál kapcsoló, elektromos gázpedál, kuplungkapcsoló vezetékkel együtt megvan, viszont egyenlőre (lehet az én ügyetlenségem) a 4pólusú tempomat csatlakozót az indexkar környékén a kormánynál nem találom. Ha nem lesz meg, bevezetékelném. Tudja valaki, hogy a 4pólusú temepomat csati melyik vezetékét hová kell bekötni (ECU hányas lába stb.)? Magam szeretném bekötni, ezért a konkrét bekötés érdekelne (rajz, mit hová stb.)! Köszi minden segítséget, várom akár PÜ-ben, vagy emailen is: zolee--@freemail.hu Keresd Pü-ben Wessz-t! Bár a tököm sem tökölne a behúzással, mikor van rá ilyen szakember. És még közel is van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Március15, 2011 Megoszt Elküldve Március15, 2011 Nekünk a szolgálati 1,4 Twp, csinál ilyet,hogy 1500-2000 fordulat körül 4. vagy 5. ben finoman rángatózik.Nem feltünő de észrevehető. ui.Majd aláírásba írd már be milyen a kocsi meg a motorja,sose tudom.Köszi!Meg a segítséget is! Nálam tartós 2000-nél csinálja. És kerek 2000-nél 1900 v 2100 már nem :D EGR talán?! Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Március15, 2011 Megoszt Elküldve Március15, 2011 Nálam tartós 2000-nél csinálja. És kerek 2000-nél 1900 v 2100 már nem :D EGR talán?! Nálam inkább 2000 ig tehát az 1100-2000 tartománynál. Meg ha rálépek hirtelen a gázpedálra akkor dadogva veszi fel a fordulatot. Ami igen érdekes hogy gyári gyertyával hatványozottabban érezhető. Ezért gondolok TR hídra. Szerintem ha EGR lenne akkor a gyertya nem változtatna a járáson. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsorzsi30 Elküldve Március15, 2011 Megoszt Elküldve Március15, 2011 >sziasztok! >van egy g asta 1.7 dti 2001-es isuzu motoros gépsárkányom. >nagyonn jol müködik még nemhagyott cserben! >de van egy kis bibi. >az adagolobol szivárog a diesel! >az adagolo alsó részén van egy csatlakozó onnan szivárog! >nagyonn bosszant mert a lipuffra csöpög. >ha valaki találkozott már ilyen problémával és tudna segiteni megköszönném >üdv.zsorzsi30 Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Március15, 2011 Megoszt Elküldve Március15, 2011 >sziasztok! >van egy g asta 1.7 dti 2001-es isuzu motoros gépsárkányom. >nagyonn jol müködik még nemhagyott cserben! >de van egy kis bibi. >az adagolobol szivárog a diesel! >az adagolo alsó részén van egy csatlakozó onnan szivárog! >nagyonn bosszant mert a lipuffra csöpög. >ha valaki találkozott már ilyen problémával és tudna segiteni megköszönném >üdv.zsorzsi30 az 1 szelep CSERE. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Scholes01 Elküldve Március16, 2011 Megoszt Elküldve Március16, 2011 Sziasztok! Lenne egy 1.4es twinportos gépem, aminek lett egy érdekes hibája legalább is számomra. Elindítom az autót minden renden, de amikor felkapcsolom a helyzetjelzőt vagy pedig a fényszórót akkor a belső rész kilométeróra világítás, km kijelzés és a óra, dátum, hőmérséklet kijelző kialszik. Ha lekapcsolom újra világít, és persze számol is. Hétvégén le lett mosva az autó, motor mosás nem volt (mielőtt valaki megkérdezi :D), azóta jön ez a hiba. Megnéztem a jobb helyzetjelző nem világ amikor felkapcsolom, viszont a fényszórót ha kapcsolok akkor mindkettő világít rendesen. A csatlakozókat megnéztem nem találtam beázást. Még 1 érdekesség vagy információ nem tudom hova tenni. Egyszer felkapcsoltam a tompítottat és persze a jobb oldali nem világított ekkor megkocogtattam a lámpaburát és megjavult, mondom megyek megnézem a világítást belül, de mire odaértem volna kattant valami relé vagy nem tudom mi ennyire nem értek hozzá. Majd valami sípolt is addig mi le nem vettem a gyújtást. Bocsánat ha hosszúra sikeredett, de lehet valakinek ez ad ötlet, mert nekem nincsen mi lehet a hiba. Köszi előre is! Üdv, Scholes01 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts